Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Păpădia: beneficii, proprietăți și remedii

Scris de Dr. Luca Catalin

Păpădia: beneficii, proprietăți și remedii

Păpădia: beneficii, proprietăți și remedii Având numele științific Taraxacum officinalis, păpădia este o plantă foarte răspândită și ușor de identificat, având o floare galbenă, care după ce se usucă se transformă într-un puf transparent.

 Păpădia are puternice proprietăți terapeutice și aduce mari beneficii pentru sănătatea unor organe importante cum este ficatul. De asemenea, păpădia poate fi folosită cu succes și pentru combaterea acneei și are proprietăți diuretice.

 Primăvara, această plantă medicinală se găsește cu ușurință, fiind sezonul ideal pentru culegerea sa.

Utilizările medicinale ale păpădiei

 Păpădia are asupra organismului o acţiune calmantă, colagogă, depurativă, detoxifiantă, hepatică, remineralizantă, stomahică și sedativă. Preparatele pe bază de păpădie sunt indicate în următoarele afecțiuni și tulburări de sănătate:

 - acnee

 - anemie

 - artrită

 - boli enzimatice

 - ciroză hepatică

 - colopatie

 - constipație

 - dischinezie biliară

 - dispepsie

 - eczeme

 - gastrită

 - gută

 - hemoroizi

 - hepatite acută sau cronică

 - infecții urinare

 - litiază biliară

 - microlitiază renală

 - obezitate

 - oboseală cronică

 - reumatism

 - tulburări digestive

 - ulcer aftos

 - varice

       Principalele beneficii pe care consumul păpădiei le oferă organismului sunt următoarele:

1. Păpădia ajută la menținerea sănătății ficatului

 Ficatul, la fel ca și inima este considerat un organ vital. Consumul acestei plante medicinale ajută la stimularea funcției hepatice și biliare, fiind un bun aliat care poate fi utilizat în caz de ciroză și de hepatită.

2. Păpădia este benefică pentru tulburările digestive

 Această plantă medicinală, care este caracterizată de un gust amar, stimulează producerea substanțelor digestive. Păpădia este recomdandată să fie folosită sub formă de infuzie în cazul tulburărilor digestive și a constipației.

3. Păpădia ajută la echilibrarea nivelelor de acid uric

 Păpădia este de asemenea foarte apreciată și folosită ca remediu eficient pentru scăderea nivelelor de acid uric din corp, fiind recomandată persoanelor care suferă de gută, reumatism, boli enzimatice, pietre la rinichi, etc.

4. Păpădia ajută la combaterea oboselii

 Deoarece este bogată în fier, păpădia este recomandată și pentru tratarea cazurilor de oboseală cronică, epuizare, depresie și anemie.

Proprietățile nutriționale ale păpădiei

 Datorită caracteristicilor sale, păpădia este o plantă care conține un mare aport de componente active și de nutrienți esențiali, de care organismul are nevoie pentru o bună funcționare. Această plantă medicinală conține hidrați de carbon, aminoacizi și antioxidanți precum: alcaloizi, flavonoide, taninuri, betacaroten, minerale cum sunt potasiu, fier, magneziu, fosfor, Vitamina C, vitamine din grupa B, ceea ce face ca această plantă să se remarce ca fiind una dintre cele mai benefice pentru menținerea unei bune stări de sănătate.

         Proprietățile și beneficiile medicinale ale păpădiei

1. Păpădia are proprietăți depurative

 Proprietățile depurative ale păpădiei sunt utile pentru curățarea și eliminarea toxinelor din sânge, protejează ficatul de posibile afecțiuni, degenerări sau tulburări. Pentru a beneficia de proprietățile depurative ale păpădiei se recomandă să se consume câte trei căni de infuzie zilnic.

2. Păpădia are proprietăți diuretice

 Păpădia este o plantă diuretică, iar datorită acestor proprietăți stimulează producerea de urină. Astfel, păpădia ajută la eliminarea retenției de lichide și a substanțelor nocive acumulate în organism. Consumul păpădiei sub formă de infuzie ajută de asemenea în cazul în care doriți să eliminați un surplus de kilograme, având în același timp și un regim alimentar adecvat. Proprietățile diuretice ale păpădiei ajută la stimularea și la purificarea rinichilor și a întregului aparat urinar, consumul său fiind recomandat și în cazul infecțiilor urinare și a calculilor renali.

3. Păpădia are proprietăți antiacneice

 Păpădia este de asemenea un remediu excelent pentru tratarea cazurilor de acnee, menținând pielea liberă de toxine. Folosită sub formă topică (aplicații locale), infuzia de păpădie este eficientă și pentru combaterea eczemelor și a altor afecțiuni de tip dermatologic.

4. Păpădia ajută la menținerea sănătății ochilor

 Unele studii medicale au indicat faptul că unele dintre componentele păpădiei, respectiv luteina și zeaxantina ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor, reducând astfel riscul de apariție a cataractei și a altor probleme de acest gen.

5. Păpădia are proprietăți antiartritice

 Deoarece are proprietăți antiinflamatorii și elimină excesul de acid uric din organism, infuzia de păpădie este recomandată în cazurile de artrită, dureri de articulații sau reumatism.

6. Păpădia are proprietăți relaxante

 Păpădia are proprietăți calmante și relaxante, fiind o plantă foarte utilă pentru tratarea problemelor de circulație sanguină sau în cazuri de varice și hemoroizi.

7. Păpădia are proprietăți antoxidante

 Păpădia este foarte bogată în antioxidanți, remarcându-se în principal datorită aportului său de betacaroten, unul dintre cei mai renumiți antioxidanți care ajută la stoparea deteriorărilor cauzate de radicalii liberi în organism. Tocmai de aceea, consumul său este foarte benefic, deoarece ajută la o bună funcționare a organelor interne și la prevenirea diverselor boli.

8. Păpădia conține fier

 Păpădia este o sursă foarte bună de fier, care ajută la prevenirea anemiei, o ceașcă de ceai de păpădie conținând aproximativ 1,7 mg de fier. În plus, bogăția sa de minerale precum calciu și potasiu, ajută la controlul hipertensiunii, prevenirea osteoporozei și a bolilor circulatorii. Consumul său regulat ajută la menținerea sănătății oaselor, dinților, părului și pielii.

9. Frunzele de păpădie pot fi folosite în salate

 Această plantă este comestibilă, ceea ce o face ideală pentru a fi utilizată ca ingredient, putându-se consuma atât florile, cât și frunzele și tulpinile sale în diverse salate de crudități sau pot fi gătite ușor la aburi.

Cum se poate consuma păpădia?

 Păpădia se poate consuma sub diverse forme, una dintre acestea fiind infuzia, care se prepară din frunzele uscate ale acestei plante, dar există și tinctură sau capsule cu extract de păpădie.

 Așa cum am menționat anterior, frunzele și tulpinile de păpădie pot fi consumate crude sub formă de salată de 2-3 ori pe zi, înaintea meselor. Astfel, se poate urma primăvara o cură de detoxifiere care va avea ca urmare îmbunătățirea funcției ficatului.

 De asemenea, extern se pot folosi cataplasme obținute din frunze zdrobite de păpădie pentru ameliorarea eczemelor, psoriazisului sau a arsurilor.

 Tinctura de păpădie se găsește în plafaruri și în magazinele naturiste și se administrează câte o linguriță dizolvată în jumătate pahar de apă, de câte 3-4 ori pe zi. Tinctura de păpădie are următoarele efecte: antidiabetice, aperitive, colagoge, depurative, hipocolesterolemiante și laxative.

 Siropul de păpădie se prepară din toată planta cu tot cu rădăcina, care se spală bine cu apă rece, se toacă mărunt şi se păstrează într-un borcan în amestec cu miere de albine în părți egale. Se amestecă bine conținutul, se acoperă şi se lasă la macerat timp 2 săptămâni. După aceea se consumă câte 1-2 lingurițe de sirop de 2- 3 ori pe zi, timp de 2- 3 săptămână, fiind un remediu foarte benefic contra tulburărilor tubului digestiv și a bolilor hepato-biliare.

 Cu toate că se consideră că păpădia este o plantă sigură pentru consum, este important să se citească cu atenție etichetele produselor care conțin această plantă și nu trebuie să se abuzeze de dozajul acestora deoarece pot avea ca urmare o posibilă toxicitate.

Contraindicații și efecte secundare pentru păpădie

 Precum în cazul și altor plante medicinale, există anumite situații în care nu se recomandă consumul păpădie cum ar fi pe perioada sarcinii și a alăptării, în cazul persoanelor care au aciditate sau ulcere stomacale sau alergii la compușii acestei plante.

 În cazul unor persoane mai sensibile pot apărea anumite efecte secundare în urma consumului de păpădie, cum ar fi dureri de cap, dermatită, diaree sau palpitații. Este indicat să se consulte întotdeauna un medic fitoterapeut competent înaintea utilizării remediilor cu păpădie și în general, înaintea oricăror tratamente naturiste.

Remedii naturiste cu păpădie

 Remediu naturist cu păpădie pentru calmarea inflamației: Se prepară un decoct prin amestecul unei părți de păpădie, o parte de rădăcină de nalbă și o jumătate de lemn dulce. Se fierb timp de 5 minute și se consumă o cană de decoct de două ori pe zi.

 Remediu naturist cu păpădie pentru calmarea durerilor de stomac: Se fierb, timp de 10 minute, 2 linguri de rădăcini uscate de păpădie într-o jumătate de litru de apă. Se ia de pe foc, se lasă la răcit și se consumă 3 căni pe zi, înainte de mese.

 Remediu naturist cu păpădie contra celulitei: Se consumă zilnic o infuzie obținută din frunze de păpădie și frunze de urzică în părți egale. Se va urma o dietă adecvată, săracă în grăsimi și se vor efectua exerciții fizice în mod regulat.

 Remediu naturist cu păpădie contra hepatitei: Se recomandă consumul salatelor proaspete preparate din salată verde și frunze de păpădie.

 Remediu naturist cu păpădie pentru detoxifierea ficatului nr. 1: Se fierb timp de 5 minute, 60 grame de rădăcină uscată și frunze de păpădie într-un litru de apă. Se consumă zilnic 3 căni de ceai, înainte de mese.

 Remediu naturist cu păpădie pentru detoxifierea ficatului nr. 2: Se amestecă în părți egale următoarele plante: salvie, păpădie și mentă. Se folosește 1 linguriță din acest amestec și se lasă la infuzat timp de 10 minute într-o cană cu apă fierbinte. Apoi se strecoară și se consumă de trei ori pe zi, înainte de mese. Acest remediu va susține procesul digestiv și în același timp va facilita eliminarea substanțelor nocive din corp.

 Remediu naturist cu păpădie contra calculilor biliari: Se lasă la macerat timp de 3 zile, 2 rădăcini proaspete de păpădie într-o jumătate de litru de vin alb. Se va consuma zilnic câte un păhărel din acest preparat.

 Remediu naturist cu păpădie contra dermatitei: Se aplică direct două sau trei frunze proaspete de păpădie (zdrobite) sub formă de cataplasme de câteva ori pe zi pe zonele afectate.

 Remediu naturist cu păpădie contra colesterolului ridicat: Se lasă la macerat o rădăcină medie de păpădie într-o cană de apă de izvor timp de 3 zile. Se consumă câte 2 căni de macerat zilnic.

 Remediu naturist cu păpădie contra pistruilor: Se fierbe un pumn de flori de păpădie într-un litru de apă timp de 30 minute, apoi se strecoară printr-o sită fină și se aplică pe pistrui dimineața și seara timp de câteva zile consecutive.

 Remediu naturist cu păpădie contra pierderii poftei de mâncare: Se consumă zilnic o salată din frunze și tije proaspete de păpădie.

 Remediu naturist cu păpădie contra erupțiilor de pe piele: Se amestecă în părți egale păpădie, scoarță de crușin, păpădie, trei-frați-pătați, semințe de fenicul și flori de soc. Se folosește 1 linguriță din acest amestec la o cană cu apă fierbinte și se consumă 2 căni de infuzie pe zi (una pe stomacul gol și una înainte de culcare).

 Remediu naturist cu păpădie contra intoxicării prelungite cu substanțe chimice: Se fierb timp de 5 minute, 2 lingurițe de frunze uscate de păpădie la o cană cu apă. Se acoperă și se lasă la infuzat timp de 7-10 minute. Se strecoară și se consumă 2 căni pe zi timp de 15 zile consecutive. Este important să semnalăm că acest remediu este indicat în caz de intoxicare datorată unei expuneri prelungite la o substanță chimică; în cazul ingerării accidentale a unei substanțe chimice este necesară consultarea imediată a unui medic.

        Rețete sănătoase cu păpădie

Rețetă sănătoasă nr. 1: Supă de păpădie

Ingrediente:

 - 50 g de păpădie

 - 2 fire de praz
 - puțină sare marină sau de Himalaya

Preparare:
 Păpădia și prazul se spală bine sub jet de apă rece, iar prazul se taie în rondele foarte fine. Într-o crăticioară se acoperă ingredientele cu aproximativ un litru de apă. Se lasă la fiert la foc mic timp de 15 minute, apoi se adaugă sare după gust. Supa se servește caldă.

Rețetă sănătoasă nr. 2: Vin de păpădie

Ingrediente:

 - 2 litri de flori de păpădie
 - 2 litri de apă plată (preferabil de izvor)
 - 1 portocală
 - ½ lămâie
 - 570 g de zahăr brun
 - un cub de drojdie

Preparare:
 Florile de păpădie se spală cu grijă cu apă rece, se așează într-un bol și se adaugă 2 litri de apă fierbinte, zahărul brun, portocala și lămâia. Se amestecă bine toate ingredientele și se lasă deoparte timp de 2 zile, amestecându-se din când în când. În a treia zi se strecoară și se adaugă cubul de drojdie și se mai lasă la fermentat timp de 2 săptămâni într-un loc cald. Se consumă câte un pahar de vin de păpădie zilnic.

Mai poți citi din Remedii naturiste

Salvia și proprietăț…

Salvia și proprietățile sale miraculoase  Salvia este una din plantele care nu ar trebui...

Mai mult

Tratamente naturiste pe…

Tratamente naturiste pentru riduri Procesul de îmbătrânire, un proces cât se poate de n...

Mai mult

Ceaiurile pentru sugari…

Ceaiurile pentru sugari și copii  Efectele benefice ale plantelor sunt binecunoscute în ...

Mai mult

Pelinul

Pelinul  Pelinul este una dintre plantele ce sunt la îndemâna noastră, însă puțini di...

Mai mult

Floarea de salcâm si p…

Floarea de salcâm și puterile ei terapeutice  Încă din primele zile ale lunii mai, și ...

Mai mult

Ciuperca Ganoderma

Ciuperca medicament Ganoderma  În tradiția populară românească, se spune că “farmac...

Mai mult

Negrilica, o plantă cu…

Negrilica face minuni pentru organism Negrilica este o plantă care, deși nu este pe deplin...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru durerile de spate Durerile de spate au devenit o reală problemă ...

Mai mult

Beneficiile ceaiului ne…

Ceaiul negru - prezentare  Ceaiurile au diferite proprietăți din cele mai benefice asupra...

Mai mult

Aloe vera

Aloe Vera: celebră din vremuri străvechi  Denumită de către chinezi "remediul armonie...

Mai mult

Sunătoarea

Tratează-ți sufletul și trupul cu sunătoare  Sunătoarea sau pojarnița este una din pl...

Mai mult

Chlorella

Ce este Chlorella?  Chlorella este o algă unicelulară atât de mică, încât până la a...

Mai mult

Remedii naturale pentru…

Cum scăpăm de insomnie în mod natural?  Fiecare dintre noi a trecut cel puțin o dată p...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Ce este diabetul şi ce este diabetul zaharat?  Diabetul este o afecţiune caracterizată p...

Mai mult

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba: aliatul sănătății  Ginkgo Biloba reprezintă cea mai veche specie de cop...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru hepatită Genţiana  Genţiana, supranumită şi fierea pământulu...

Mai mult

Spirulina

Spirulina – efecte miraculoase asupra sănătății  Spirulina (Spirulina platensis) este o...

Mai mult

Uleiuri presate la rece

Uleiurile presate la rece, o alegere înțeleaptă pentru sănătate  Uleiurile presate la ...

Mai mult

Ghimbirul, un aliat de …

Ghimbirul, un aliat de nădejde al sănătăţii   Ghimbirul este o plantă aromatică în fo...

Mai mult

Busuiocul

Busuiocul, un valoros remediu naturist  Busuiocul este numele comun dat plantei culinare Oc...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru un păr sănătos  Podoaba capilară reprezintă un element de fru...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru întărirea sistemului imunitar la copii  Se apropie anotimpul rec...

Mai mult

Alga afa

Algele, originea vieții și sursă excepțională de nutrienţi  Algele sunt originea vie...

Mai mult

Vitamina C alcalina - a…

Vitamina C alcalină - antioxidantă și fortifiantă pentru organism  Vitamina C este implic...

Mai mult

Remedii naturiste care …

Remedii naturiste care vă ajută să renunțați la fumat  În societatea contemporană, f...

Mai mult

Remedii pentru congesti…

Remedii naturiste pentru congestia nazală  Anotimpul rece vine și cu foarte multe problem...

Mai mult

Vitamina C, campioana s…

Vitamina C salvează vieți  Vitamina C este una dintre vitaminele indispensabile organismu...

Mai mult

Remedii naturale impotr…

Remedii naturale împotriva transpirației excesive  Transpirația este un fenomen natural...

Mai mult

Detoxifiere cu ceaiuri …

Detoxifierea organismului cu ajutorul ceaiurilor și crudităților  Termenul de detoxifier...

Mai mult

Drojdia de bere si Canc…

Drojdia de bere luptă eficient împotriva cancerului  Ciupercile vii din componența drojdie...

Mai mult

Ciupercile shiitake

Ciupercile Shiitake – aliment sau medicament?   În Japonia și în China ciupercile shiita...

Mai mult

Beneficiile plantei alo…

Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale v...

Mai mult

Ciuperca Coama Leului

Ciuperca Coama Leului  Micoterapia sau terapia cu ciuperci este una din cele mai bune terap...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru afecțiunile aparatului digestiv  În acest articol vom prezenta c...

Mai mult

11 beneficii pentru să…

Ce este mai exact bicarbonatul de sodiu?  Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă care la ...

Mai mult

Pufulița și utilizare…

Pufulița și utilizarea ei terapeutică  Pufulița este o plantă a căror efecte curative s...

Mai mult

Din farmacia naturii …

Din farmacia naturii – menta Menta este o plantă medicinală cu o sumedenie de efecte ben...

Mai mult

10 remedii naturiste co…

De ce unele persoane au candidoză, iar altele nu?  Candida albicans este un tip de ciupercă...

Mai mult

Flavonoidele

Flavonoidele Conceptul de flavonoide este unul relativ nou în România. În acest articol v...

Mai mult

Levănțica

Levănțica folosită în scop terapeutic Levănțica este o plantă foarte utilizată pe pl...

Mai mult

Ciuperca dansatoare Mai…

Ciuperca dansatoare Maitake  Medicina naturistă alternativă ne oferă în societatea cont...

Mai mult

Oregano are multiple be…

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale plantei oregano?  Oregano este o plantă minunat...

Mai mult

Remedii naturiste: anti…

Remedii naturiste: antibioticele naturale  Există atât plante, cât şi produse naturale ca...

Mai mult

Mușețelul - un adevă…

Mușețelul - un adevărat izvor de sănătate  De-a lungul secolelor, oamenii au folosit m...

Mai mult

Coada-calului: propriet…

Coada-calului: descriere generală  Coada-calului face parte din familia Equisetaceae și e...

Mai mult

8 ceaiuri contra dureri…

Plante medicinale contra problemelor stomacale  Toți am suferit de probleme la stomac la un ...

Mai mult

Remedii naturiste în s…

Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, c...

Mai mult

Cozile care fac cinste …

Cozile care fac cinste naturii – codița șoricelului, coada calului, coada racului Natura...

Mai mult

Ghimbirul ajută la red…

Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar  Ghimbirul este foarte fol...

Mai mult

Mini dictionar a plante…

Mini dicționar al plantelor tămăduitoare (A-C) A Albăstreaua (Centaurea cyanus) Ce folos...

Mai mult

Mini-dicționar a celor…

Mini-dicţionar al celor mai comune plante cu proprietăţi tămăduitoare (L-O) L Lămâia (...

Mai mult

Ceaiul Kombucha: propri…

Ce este ceaiul Kombucha?  Kombucha este o băutură pe bază de ceai fermentat, cu un gust u...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

Ce este sinuzita?  Sinusurile paranazale sunt niște cavități pline cu aer care se găsesc ...

Mai mult

11 remedii naturiste co…

Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație ...

Mai mult

Artrita reumatoidă: ca…

Ce este artrita reumatoidă?  Artrita reumatoidă este o boală autoimună care determină in...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mai mult

Cele mai bune trei ceai…

Antioxidanții din ceaiuri au efecte de reîntinerire  Păstrarea tinereții cât mai mult ti...

Mai mult

Mesteacănul: beneficii…

Mesteacănul, un arbore vindecător  Mesteacănul este un arbore originar din Sud-estul Asiei...

Mai mult

Beneficiile vindecătoa…

Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru...

Mai mult

5 plante pentru tratare…

5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea ar...

Mai mult

8 analgezice naturale p…

Analgezicele naturale alină durerile sau tulburările de sănătate  Analgezicele sunt una d...

Mai mult

Proprietățile turmeri…

Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat ...

Mai mult

Mini-dicționar a celor…

Mini-dicționar al celor mai comune plante cu proprietăți tămăduitoare (D-I) D Drăgaica ...

Mai mult

Plante utile în perioa…

Plante utile în perioada de primăvară  Primăvară este un anotimp în care organismul ar...

Mai mult

5 băuturi naturale pen…

5 băuturi naturale pentru tratarea gastritei  Gastrita este o afecțiune des întâlnită a ...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

Alimentele antibacteriene au proprietăți antibiotice  Alimentele antibacteriene sunt produs...

Mai mult

6 plante calmante mirac…

6 plante calmante miraculoase  Într-o singură zi, putem experimenta diverse stări: stres ...

Mai mult

Remedii naturale simple…

Remedii naturale simple și eficiente  Natura ne oferă cu generozitate o minunată varietate...

Mai mult

Beneficiile zmeurei pen…

Zmeura, aport nutrițional și proprietăți medicinale  Consumând o cană de zmeură proasp...

Mai mult

Mușețelul și rolul l…

Ceaiurile din plante medicinale: binefăcătoare pentru sănătate  Ceaiurile din plante sunt...

Mai mult

Ciupercile combat și t…

Cum pot ajuta ciupercile în tratarea cancerului?  Ciupercile au fost prețuite pentru propri...

Mai mult

Tincturile din plante m…

Care este cea mai bună modalitate de a profita de proprietățile plantelor medicinale?  Pla...

Mai mult

Propolisul și benefici…

Albinele sunt adevărate susținătoare ale vieții pe Pământ  Albinele, prin polenizarea f...

Mai mult

Mini-dictionar a celor …

Păducel (Crataegus monogyna) Cum se administrează Păducelul?  Păducelul creşte la câmp...

Mai mult

Beneficiile iasomiei pe…

Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, ...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Ce este sindromul metabolic?  În prezent, cauzele care produc afecțiunea numită sindrom me...

Mai mult

Resveratrolul și curcu…

Resveratrolul și curcumina, doi compuși naturali valoroși în tratarea cancerului  În pre...

Mai mult

5 infuzii pentru tratar…

5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din p...

Mai mult

10 remedii naturiste co…

Ce sunt calculii renali?  Rinichii sunt unele dintre organele cele mai importante din corpul ...

Mai mult

Beneficiile, utilizări…

Scorțișoara cea parfumată și vindecătoare  Aromată și delicioasă, perfect potrivită ...

Mai mult

Remedii naturiste cu ce…

Remedii naturiste cu ceapă  Folosită de mii de ani și apreciată atât pentru utilizările...

Mai mult