Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Studiul China, partea a 2 a, principii.

Studiul China

Alimentația corectă: cele 8 principii ale alimentației și sănătății

 studiul chinaStudiind nutriția umană de aproape o jumătate de secol, într-o manieră foarte riguroasă şi complexă, dr. Campbell a evidențiat câteva principii fundamentale în cartea sa Studiul China.

Alegerile noastre legate de alimentație au un impact incredibil nu doar asupra metabolismului nostru, ci și asupra declanșării, evoluției sau vindecării bolilor, asupra energiei noastre, asupra activităţii noastre fizice, asupra bunăstării noastre emoţionale şi mentale şi asupra mediului înconjurător.

  Dr. Campbell afirmă că beneficiile unui stil de viață sănătos şi implicit a unei alimentații sănătoase sunt enorme. El subliniază faptul că adoptând un astfel de stil de viață:

 - putem trăi mai mult
 - putem arăta şi ne putem simţi mai bine
 - putem pierde în greutate în mod armonios
 - putem reduce valoarea colesterolului în sânge
 - putem preveni şi chiar vindeca bolile de inimă
 - putem reduce riscul de cancer la prostată, la sân şi  alte tipuri de cancer
 - putem preveni şi trata diabetul
 - putem evita multe intervenţii chirurgicale inutile
 - putem reduce în mare măsură nevoia de medicamente
 - ne putem feri de accidentele cerebrale
 - putem preveni pietrele la rinichi
 - putem reduce tensiunea sângelui
şi multe altele...

Citește mai mult:Studiul China, partea a 2 a, principii.

Studiul China, partea 1

Studiul China

studiul china New York Times, prestigioasa publicaţie americană, publica la apariţia sa aceste rânduri:

 Studiul China, scrisa de dr. T. Colin Campbell şi publicată în anul 2004 în Statele Unite, este considerată la ora actuală drept “cel mai complet studiu despre nutriţie realizat vreodată, cu implicaţii extraordinare asupra dietei, pierderii în greutate şi sănătăţii pe termen lung”.

Descoperirile din cel mai cuprinzător studiu efectuat vreodată pe tema corelaţiei dintre dietă şi riscul de apariţie a bolilor pun sub semnul întrebării dogmele alimentare”.

 David Klein, editor la revista Living Nutrition Magazine o recomandă astfel: “Studiul China este cea mai importantă carte pe tema alimentaţiei şi sănătăţii publicată în ultimii 75 de ani. Orice om ar trebui s-o citească, iar cartea ar trebui predată în cadrul programelor de nutriţie din universităţi. Lectura ei este uimitoare. Ştiinţa nu lasă loc de îndoieli. Integritatea şi angajamentul doctorului Campbell faţă de o educaţie nutriţională corectă transpar din întreaga carte”.

Cine este autorul cărţii “Studiul China”?

 DR. T. Colin Campbell, supranumit şi “Einstein al nutriţiei este considerat în prezent un gigant al nutriţiei şi a scris această carte dupa cercetări de zeci de ani în domeniul nutriţiei. El este un cercetător ştiinţific de reputaţie internaţională, profesor la catedra de biochimie şi nutriţie a Universitătii din Virginia. Lucrarea sa Studiul China reuneşte zeci de cercetări ştiinţifice desfăşurate, timp de aproximativ 27 de ani, sub patronajul Institutului National pentru Sănătate din SUA şi al Institutului American pentru Cercetarea Cancerului, care au finanţat aceste cercetări.

Citește mai mult:Studiul China, partea 1