Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

  • Tratamente naturiste împotriva hemoroizilor

    liviu 16.08.2017 19:29
    am hemoroizi
    de vreo 2 ani ma chinui la wc, si am sangerat, ma doare dupa scaun, apoi dupa vre-o 3 ore ma ...

    Read more...

     
  • Intrebări si răspunsuri

    Doina Dascalu 15.08.2017 23:51
    Nodul tiroidian
    Buna seara, Acum 8 ani am facut o ecografie si am aflat ca am la glanda tiroida noduli, pe LD ...

    Read more...

     
  • Colonul iritabil

    banisor angela 15.08.2017 23:40
    colon iritabil
    buna seara.ma numesc angela si va scriu in numele mamei mele care are 68 ani si a fost diagnosticata ...

    Read more...

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

5 alimente cancerigene: evită-le pentru a reduce riscul de cancer

Alimente care favorizeaza aparitia cancerului Așa cum există alimente care ne apără de cancer, există alte alimente care consumate frecvent favorizează apariția sa. Conform Institutului American pentru studiul cancerului (American Institute of Cancer Research), există anumite alimente pe care trebuie să le evităm, sau să le consumăm cât mai puțin posibil, dacă dorim să reducem riscul de a suferi de diverse forme de cancer.

1.  Alimentele modificate genetic

 Alimentele modificate genetic sunt unul din pericolele din ultimii ani, nu doar pentru sănătatea noastră, ci și pentru întreaga planetă. Modalitatea prin care se produc acestea deteriorează pământul și dăunează foarte grav și în ritm rapid ecosistemelor, iar un mod înțelept de a evita toate acestea este să evităm să consumăm aceste alimente modificate genetic.

 Atât pentru sănătatea mediului înconjurător dar mai ales pentru propria noastră sănătate, American Institute of Cancer Research a avertizat asupra pericolului evident al dezvoltării tumorilor cancerigene cauzat de culturile de porumb, soia sau rapiță modificate genetic.

2.  Mâncarea de tip fast-food

 Pe lângă faptul că este lipsită de un aport nutrițional semnificativ, mâncarea de tip fast-food conține și un pericol suplimentar: uleiul hidrogenat sau parțial hidrogenat. Atenție când eticheta unui produs menționează denumirea de “ulei vegetal”. Acesta se fabrică pentru stabilizarea grăsimilor și creșterea perioadei de valabilitate a produsului, iar grăsimile sunt adăugate din abundență pentru obținerea unui gust cu un cost cât mai redus. Acestea se găsesc atât în produsele dulci cât și în cele sărate, sunt favoritele patiseriei industriale, însă se pot găsi în aproape orice produs industrializat.

Aceste uleiuri dăunează în principal sănătății; de fapt, multe studii care au clasificat grăsimea animală și colesterolul ca fiind nocive, au folosit aceste grăsimi comerciale.

3.  Mezelurile

 Datorită modalității în care se procesează industrial, mezelurile conțin nitrați care se știe că sunt relaționați cu apariția cancerului. Există carne procesată și fără acești nitrați, însă este din punct de vedere vizual puțin atractivă (nu are caracteristica nuanței roz și nici aroma afumată) și se strică mai repede.

 O altă alternativă sunt mezelurile la prepararea cărora s-au folosit nitrați care au fost extrași din surse naturale, precum țelina sau sarea de mare. Institutele Naționale de Sănătate de EEUU avertizează că țările cu un consum mare de mezeluri și carne procesată au un indice mai mare de cancer de esofag și de pancreas, pe lângă incidența crescută de boli cardiovasculare și diabet.

4.  Popcorn la microunde

 Chiar dacă popcornul este un aliment relativ sigur și sănătos, potențiatorul de aromă de unt, diacetilul, este foarte periculos când se expune la căldură. De fapt, în fabricile în care se produce există un indice crescut de cancer pulmonar, iar când preparăm popcornul la cuptorul cu microunde, acesta se transformă într-o adevărată bombă toxică.

 Diacetilul se folosește de asemenea în anumite dulciuri și snacksuri din comerț. Este periculos inclusiv când nu interacționează cu căldura, deoarece în corp devine o neurotoxină care poate determina inclusiv apariția bolii Alzheimer. 

5.  Băuturile energizante din comerț

 Chiar dacă zahărul este unul din motivele pentru care nu trebuie să consumăm băuturile răcoritoare sau energizante din comerț, aceste băuturi, inclusiv când nu conțin zahăr, conțin alte substanțe periculoase și dăunătoare corpului și care au fost relaționate în numeroase studii medicale cu riscul de a suferi de cancer. Îndulcitorii artificiali au constituit obiectul unei puternice polemici asupra daunelor pe care le cauzează organismului, iar intensitatea acestei dezbateri ar trebui să fie suficientă pentru a ne pune noi înșine întrebări. Stevia este unicul îndulcitor natural care nu este dăunător sănătății, însă este cel mai indicat să se consume sub formă de frunze și nu concentrat sau amestecată cu alți îndulcitori, așa cum se găsește în marea majoritate a produselor.

 În plus, băuturile răcoritoare sau energizante din comerț aduc acid în organism, împiedică procesul corect de absorbție al mineralelor, înlocuiesc alimente nutritive și cauzează decalcifiere, creând din păcate un fundal pentru apariția diverselor forme de cancer.

Add comment


Security code
Refresh

Alimente care favorizea…

14-01-2015 Hits:8053 Alimente de evitat Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 alimente cancerigene: evită-le pentru a reduce riscul de cancer  Așa cum există alimente car...

Mai mult

Zahărul alb și consecin…

02-01-2015 Hits:4008 Alimente de evitat Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Zahărul alb și consecințele sale negative asupra sistemului endocrin, metabolic și nervos  M...

Mai mult

Pericolul toxinelor din…

09-02-2015 Hits:3610 Alimente de evitat Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Chimicalele care ne asaltează  În ultimii 60 de ani s-au creat mai mult de 80 de mii de chimic...

Mai mult

Zahărul dăunează sănătă…

01-04-2015 Hits:3056 Alimente de evitat Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

O alimentație greșită favorizează apariția bolii Alzheimer Boala Alzheimer, o formă gravă de ...

Mai mult

Legătura dintre grăsimi…

24-04-2015 Hits:2522 Alimente de evitat Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un fact...

Mai mult

Aspartamul crește riscu…

20-04-2015 Hits:2009 Alimente de evitat Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este ...

Mai mult

Pericolul din alimentel…

25-08-2016 Hits:1381 Alimente de evitat Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Pericolul din alimentele procesate  În majoritatea cazurilor, termenul de "aliment procesat" s...

Mai mult

Alimente care îmbătrâne…

31-07-2017 Hits:466 Alimente de evitat Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Care sunt cauzele îmbătrânirii pielii?  Pielea îmbătrânește din cauza unor factori diverși, ...

Mai mult

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.