Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Recunoștința-metodă de vindecare

Scris de Dr. Luca Catalin

Despre puterea miraculoasă a recunoștinței

Recunostinta metoda de vindecare „În fiecare dintre noi există o scânteie. Dacă dorești, o poți numi scânteie divină. Cert este că ea există și că ne poate lumina calea către vindecare. Nu există boli incurabile. Există doar oameni incurabili.” (Bernie Siegel, doctor în medicină)

Puterea benefică a recunoștinței este recunoscută științific

 Există nenumărate studii medicale care atestă faptul că gândurile, sentimentele, convingerile și atitudinile ne pot modifica la modul real fiziologia corpului.

 De exemplu, Robert Emmons, profesor de psihologie la Universitatea din California, a studiat relația dintre recunoștință și sănătatea mentală și fizică. În anul 2003, acesta a condus o serie de studii și a ajuns la concluzia că persoanele care țineau săptămânal un jurnal în care notau lucrurile pentru care erau recunoscători erau în general mult mai fericiți decât cele cărora li s-a cerut să-și noteze doar plângerile și nemulțumirile.

 Cercetători și medici au ajuns deopotrivă la concluzia că singurătatea, pesimismul, mânia, depresia sau anxietatea cauzează boli ale trupului, în timp ce iubirea, recunoștința, expresia autentică de sine și iertarea declanșează procese de autovindecare, care uneori declanșează chiar vindecări miraculoase sau remisii spontane ale unor boli.

Recunoștința atrage efecte pozitive în viața noastră

 Putem transforma recunoștința, un sentiment în aparență atât de simplu, într-un instrument menit să ne aducă tot mai multe oportunități și beneficii.

 Dacă vrem să avem parte de mai multe lucruri în viață, este necesar să ne concentrăm asupra a ceva care este deja bun și pozitiv, în loc să ne concentrăm asupra dificultăților sau obstacolelor. Acest fapt va amplifica binele și va atrage automat și mai mult bine. Recunoștința, exersată în mod constant, poate fi un mijloc de a ne deschide sufletul către fericire.

O poveste reală despre vindecare prin practicarea recunoștinței

 “Era o dimineață uscată și frumoasă de martie. Morris s-a dus la hangarul avionului său, a deschis ușa și și-a pregătit aparatul Cessna 172 pentru un zbor de plăcere – un zbor care avea să-i schimbe viața pentru totdeauna.

 După o verificare atentă înaintea zborului, roțile s-au desprins de sol, iar Morris s-a înălțat ca un vultur. Peisajul de sub el îi tăia răsuflarea – râuri și văi de torenți, copaci, câmpuri și vastul Ocean Atlantic, ascuns uscatului de frumoase bariere de insule.

 După ce a zburat circa o oră, Morris s-a îndreptat spre casă. În timp ce se pregătea să aterizeze, a redus viteza până la 75 de mile pe oră, deoarece pista de aterizare era scurtă. Era deasupra liniilor electrice de înaltă și joasă tensiune pe care toate avioanele le evită la coborâre.

 Deodată, fără nici un semn de avertizare, motorul a pierdut din putere. Avionul Cessna a început să cadă, s-a lovit de firele de înaltă tensiune, a fost aruncat spre sol, izbindu-se mai întâi cu botul și apoi răsturnându-se. Următorul lucru de care își amintește Morris a fost grămada de metal deformat care fusese cândva avionul său, în timp ce paramedicii îi descarcerau corpul dintre fiare.

 Ambulanța l-a dus la spital exact la timp pentru a-I salva viața. În vreme ce medicii roiau în jurul său, familiei I se dădeau vești sumbre.

 Gâtul lui Morris era fracturat la prima și la a doua vertebră cervicală, iar măduva spinării era strivită. Nu mai avea reflexul înghițirii și nu mai putea să bea apă ori să mănânce. Diafragma era grav afectată, prin urmare nu mai putea să respire. Aproape fiecare os al feței și al craniului era rupt. Intestinele, vezica urinară și rinichii nu funcționau. Nervii care controlau bătăile inimii, respirația și presiunea sanguină erau afectați. Aproape fiecare mușchi al corpului era rănit și nu avea control voluntar asupra niciunui mușchi, cu excepția pleoapelor. Morris putea să clipească. Mult timp, asta a fost singura lui formă de comunicare cu lumea exterioară: clipea o dată pentru a spune da și de două ori pentru a spune nu.

 Singura speranță pe care i-o dădeau medicii era că s-ar putea să stea într-o zi într-un scaun rulant pentru handicapați și să clipească.

 Într-o zi, când s-a trezit și ochii săi au întâlnit lumina soarelui, Morris și-a amintit că, indiferent prin ce trecuse, era o binecuvântare până și faptul că era viu și vedea soarele.

 În fiecare dimineață după aceea, Morris își începea ziua făcând o listă cu lucrurile pentru care era recunoscător. El mulțumea pentru multele binecuvântări de care avusese parte, chiar în mijlocul chinurilor sale. Era un ritual puternic și eliberator, care i-a dat puterea să facă față și să depășească o serie de provocări cu care se confrunta. Cu aceste lucruri în gând, Morris a început să-și facă un plan de vindecare. În fiecare zi, se ruga la Dumnezeu să-I dea tăria și curajul de care avea nevoie pentru lupta aspră și îndelungată. Și în fiecare rugăciune, el îi mulțumea lui Dumnezeu pentru că îi salvase viața.

 Morris a încercat apoi să respire singur. A făcut sute de respirații profunde cu un dispozitiv de respirat, chiar dacă fiecare respirație îi provoca dureri cumplite. Într-o noapte, rugăciunile sale au fost ascultate. Făcuse 300 de respirații și se odihnea. Deodată, a început să respire complet neasistat. Medicii au constatat că ăși refăcuse mușchii abdominali suficient de mult pentru a înlocui diafragma. Până atunci nu se mai întâmplase așa ceva!

 Următorul obiectiv era să vorbească. După sute de ore de terapia vorbirii, Morris a învățat, în sfârșit să spună două cuvinte: “nu” și “mama”. Apoi, alte cuvinte și în cele din urmă, propoziții.

 A treia provocare majoră era să mănânce singur, fără a folosi vreun aparat. A atins acest obiectiv – cu o bucurie incredibilă, știind că reușise să se hrănească singur.

 Provocarea finală – cea mai ambițioasă – era să meargă. Atunci când Morris le-a spus că plănuia să părăsească spitalul pe propriile picioare, medicii au râs. Fără să se descurajeze, Morris a început terapia cu disperare. A aranjat cu personalul de serviciu să fie trezit la ora 5.30, ca să poată ajunge la terapie pe la 7.30, cu o oră și jumătate înainte de a sosi oricine altcineva. Personalul îl ajuta să se sprijine de barele paralele și Morris lupta să se ridice. A lucrat zi de zi și în mod miraculos, Morris a ieșit din spital pe propriile picioare.” (Extras din cartea “Puterea autovindecării”, autor Dr. Fabrizio Mancini)

Recunoștința este cheia către o viață împlinită și fericită

 Povestea uimitoare și profund emoționantă a acestei vindecări ne reamintește că un factor cheie în lupta cu problemele noastre este să trecem în revistă tot ce este mai bun viața noastră, înălțându-ne astfel deasupra negativității sau pesimismului.

 Practicarea zilnică a recunoștinței poate să ajute enorm la vindecarea trupului și a sufletului. Putem acorda câteva minute în fiecare zi, dimineața la trezire sau seara înainte de culcare pentru a ne gândi la toate lucrurile, persoanele, bunurile, talentele și capacitățile pentru care suntem profund recunoscători.

 Dacă un om care putea doar să clipească a avut atâta recunoștință în inima pentru a mulțumi pentru tot, noi, cei care avem în această clipă infinit mai mult, ar trebui să reflectăm la tot ceea ce este în acest moment în viața noastră și să fim cu adevărat recunoscători.

Mai poti citi din Direcții în medicina alternativă

Teoria revoluționară …

09-06-2012 Hits:92762 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Teoria revoluționară a Doctorului Hamer   Totul a pornit de la un eveniment tragic petrecut...

Mai mult

Călătoria

05-03-2013 Hits:46769 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

”Călătoria” de Brandon Bays  Procesul Călătoriei descris de Brandon Bays este o teh...

Mai mult

Chiropractica - ramură…

23-04-2014 Hits:41288 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este chiropractica? Chiropractica este o ramură a medicinei alternative, este o profesie...

Mai mult

Terapia Ornish pentru v…

06-03-2013 Hits:18003 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Terapia Ornish pentru vindecarea bolilor cardiovasculare  Medicul american Dean Ornish, abs...

Mai mult

Osteopatia

23-04-2014 Hits:14507 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este osteopatia?  Osteopatia este un mod de a detecta, trata și preveni anumite problem...

Mai mult

Terapia Bowen

29-01-2015 Hits:14241 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cum funcționează terapia Bowen?  Pentru a înțelege mai bine cum funcționează terapia Bo...

Mai mult

Ayurveda, ştiinţa vie…

05-03-2013 Hits:13964 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ayurveda, ştiinţa vieţii şi arta vindecării  Ayurveda reprezintă un sistem complex de...

Mai mult

Cele 5 legi fundamental…

23-06-2015 Hits:13062 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cine este doctorul Hamer?  Controversat de unii, însă apreciat și urmat de alții, doctoru...

Mai mult

Recunoștința-metodă …

11-11-2014 Hits:9865 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Despre puterea miraculoasă a recunoștinței  „În fiecare dintre noi există o scânteie...

Mai mult

Autofagia: regenerarea …

27-06-2019 Hits:8382 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este autofagia?  În interiorul organismului uman există o rețea celulară de curățare...

Mai mult

Medicina alternativă …

27-04-2016 Hits:7029 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cancerul – consecința unui stil de viață nesănătos  Prof. dr. Franc T. Ruiz este consi...

Mai mult

Terapia cu fotoni: lumi…

04-02-2018 Hits:6808 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce sunt fotonii?  Corpul nostru este traversat de biofotoni, care sunt particule de lumină c...

Mai mult

Medicina cuantică și …

26-05-2017 Hits:6226 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este medicina cuantică?  Medicina cuantică este o nouă terapie care se bazează pe in...

Mai mult

Metoda ”Călătoria…

25-03-2016 Hits:5938 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

  Metoda ”Călătoria” de Brandon Bays: Știința în slujba vindecării trupului prin ...

Mai mult

Plante cu proprietăți…

23-04-2020 Hits:5857 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Plante antivirale care întăresc sistemul imunitar  În prezent, pandemia declanșată de vi...

Mai mult

Aromaterapia și binefa…

10-01-2017 Hits:5813 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

       Câteva remedii eficiente cu uleiuri esențiale Remediu contra conjunctivitei: ...

Mai mult

Terapia Gestalt: aspect…

27-02-2017 Hits:5205 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Terapia Gestalt: aspecte esențiale  Terapia Gestalt este un tip de psihoterapie care diferă...

Mai mult

Aromaterapia și binefa…

19-12-2016 Hits:5166 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este aromaterapia?  Termenul «aromaterapie» a fost creat în anul 1928 de către farmaci...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

25-10-2017 Hits:4951 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este o plantă adaptogenă?  Există diverse plante în fitoterapie care sunt cunoscute ...

Mai mult

Autofagia: regenerarea …

11-08-2019 Hits:4859 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Postul și autofagia, o practică milenară  Detoxifierea și postul sunt practici naturale, ...

Mai mult

Talazoterapia: indicaț…

21-08-2017 Hits:4689 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este talazoterapia?  Talazoterapia este o terapie alternativă care îmbină toate proprie...

Mai mult

Aromaterapia vibrațion…

26-02-2018 Hits:4296 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

De la aromaterapia clasică la aromaterapia vibrațională  Ființa umană este un organism e...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

06-11-2017 Hits:4206 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Plantele adaptogene ajută corpul să-și regăsească echilibrul  O plantă adaptogenă ti...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

19-12-2017 Hits:3946 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Plantele adaptogene: beneficii pentru sănătate (III)  O plantă adaptogenă tinde să ajute...

Mai mult

Plasticitatea neuronal…

22-03-2019 Hits:3853 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este plasticitatea neuronală?  Plasticitatea cerebrală se referă la capacitatea sistemu...

Mai mult

Homeopatia, 5 beneficii…

18-05-2018 Hits:3830 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este homeopatia?  Homeopatia este un sistem de tratament care a apărut la începutul seco...

Mai mult

Masajul Shiatsu: benefi…

23-08-2019 Hits:3777 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este masajul Shiatsu?  Shiatsu este o tehnică de masaj care utilizează în principal deg...

Mai mult

Îmbătrânirea cerebra…

06-08-2021 Hits:3673 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Exercițiile și alimentația pot încetini îmbătrânirea cerebrală  Potrivit unui sondaj ...

Mai mult

Medicina alternativă …

29-07-2019 Hits:3582 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este efectul placebo?  În viața noastră de zi cu zi luăm adesea medicamente și urmăm...

Mai mult

Oligoterapia restabiles…

07-01-2020 Hits:3512 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Oligoelementele și enzimele  Oligoterapia se referă la utilizarea de oligoelemente pentru a...

Mai mult

Principiile active din …

24-04-2019 Hits:3169 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce sunt principiile active?  Toate plantele au în compoziție diferite substanțe care au pr...

Mai mult

Anotimpurile și sănă…

02-01-2019 Hits:2950 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ritmurile naturii  Numeroasele curente medicale ale lumii, în special cele mai tradiționale...

Mai mult

Endometrioza: cauze, si…

02-06-2021 Hits:2455 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este endometrioza?  Endometrioza este din păcate o boală în creștere, iar în prezent ...

Mai mult

Terapii alternative con…

19-11-2020 Hits:2344 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

De ce apar migrenele?  Un atac de migrenă se datorează de obicei unei combinații de factor...

Mai mult