Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Despre puterea miraculoasă a recunoștinței

Recunostinta metoda de vindecare „În fiecare dintre noi există o scânteie. Dacă dorești, o poți numi scânteie divină. Cert este că ea există și că ne poate lumina calea către vindecare. Nu există boli incurabile. Există doar oameni incurabili.” (Bernie Siegel, doctor în medicină)

Puterea benefică a recunoștinței este recunoscută științific

 Există nenumărate studii medicale care atestă faptul că gândurile, sentimentele, convingerile și atitudinile ne pot modifica la modul real fiziologia corpului.

 De exemplu, Robert Emmons, profesor de psihologie la Universitatea din California, a studiat relația dintre recunoștință și sănătatea mentală și fizică. În anul 2003, acesta a condus o serie de studii și a ajuns la concluzia că persoanele care țineau săptămânal un jurnal în care notau lucrurile pentru care erau recunoscători erau în general mult mai fericiți decât cele cărora li s-a cerut să-și noteze doar plângerile și nemulțumirile.

 Cercetători și medici au ajuns deopotrivă la concluzia că singurătatea, pesimismul, mânia, depresia sau anxietatea cauzează boli ale trupului, în timp ce iubirea, recunoștința, expresia autentică de sine și iertarea declanșează procese de autovindecare, care uneori declanșează chiar vindecări miraculoase sau remisii spontane ale unor boli.

Recunoștința atrage efecte pozitive în viața noastră

 Putem transforma recunoștința, un sentiment în aparență atât de simplu, într-un instrument menit să ne aducă tot mai multe oportunități și beneficii.

 Dacă vrem să avem parte de mai multe lucruri în viață, este necesar să ne concentrăm asupra a ceva care este deja bun și pozitiv, în loc să ne concentrăm asupra dificultăților sau obstacolelor. Acest fapt va amplifica binele și va atrage automat și mai mult bine. Recunoștința, exersată în mod constant, poate fi un mijloc de a ne deschide sufletul către fericire.

O poveste reală despre vindecare prin practicarea recunoștinței

 “Era o dimineață uscată și frumoasă de martie. Morris s-a dus la hangarul avionului său, a deschis ușa și și-a pregătit aparatul Cessna 172 pentru un zbor de plăcere – un zbor care avea să-i schimbe viața pentru totdeauna.

 După o verificare atentă înaintea zborului, roțile s-au desprins de sol, iar Morris s-a înălțat ca un vultur. Peisajul de sub el îi tăia răsuflarea – râuri și văi de torenți, copaci, câmpuri și vastul Ocean Atlantic, ascuns uscatului de frumoase bariere de insule.

 După ce a zburat circa o oră, Morris s-a îndreptat spre casă. În timp ce se pregătea să aterizeze, a redus viteza până la 75 de mile pe oră, deoarece pista de aterizare era scurtă. Era deasupra liniilor electrice de înaltă și joasă tensiune pe care toate avioanele le evită la coborâre.

 Deodată, fără nici un semn de avertizare, motorul a pierdut din putere. Avionul Cessna a început să cadă, s-a lovit de firele de înaltă tensiune, a fost aruncat spre sol, izbindu-se mai întâi cu botul și apoi răsturnându-se. Următorul lucru de care își amintește Morris a fost grămada de metal deformat care fusese cândva avionul său, în timp ce paramedicii îi descarcerau corpul dintre fiare.

 Ambulanța l-a dus la spital exact la timp pentru a-I salva viața. În vreme ce medicii roiau în jurul său, familiei I se dădeau vești sumbre.

 Gâtul lui Morris era fracturat la prima și la a doua vertebră cervicală, iar măduva spinării era strivită. Nu mai avea reflexul înghițirii și nu mai putea să bea apă ori să mănânce. Diafragma era grav afectată, prin urmare nu mai putea să respire. Aproape fiecare os al feței și al craniului era rupt. Intestinele, vezica urinară și rinichii nu funcționau. Nervii care controlau bătăile inimii, respirația și presiunea sanguină erau afectați. Aproape fiecare mușchi al corpului era rănit și nu avea control voluntar asupra niciunui mușchi, cu excepția pleoapelor. Morris putea să clipească. Mult timp, asta a fost singura lui formă de comunicare cu lumea exterioară: clipea o dată pentru a spune da și de două ori pentru a spune nu.

 Singura speranță pe care i-o dădeau medicii era că s-ar putea să stea într-o zi într-un scaun rulant pentru handicapați și să clipească.

 Într-o zi, când s-a trezit și ochii săi au întâlnit lumina soarelui, Morris și-a amintit că, indiferent prin ce trecuse, era o binecuvântare până și faptul că era viu și vedea soarele.

 În fiecare dimineață după aceea, Morris își începea ziua făcând o listă cu lucrurile pentru care era recunoscător. El mulțumea pentru multele binecuvântări de care avusese parte, chiar în mijlocul chinurilor sale. Era un ritual puternic și eliberator, care i-a dat puterea să facă față și să depășească o serie de provocări cu care se confrunta. Cu aceste lucruri în gând, Morris a început să-și facă un plan de vindecare. În fiecare zi, se ruga la Dumnezeu să-I dea tăria și curajul de care avea nevoie pentru lupta aspră și îndelungată. Și în fiecare rugăciune, el îi mulțumea lui Dumnezeu pentru că îi salvase viața.

 Morris a încercat apoi să respire singur. A făcut sute de respirații profunde cu un dispozitiv de respirat, chiar dacă fiecare respirație îi provoca dureri cumplite. Într-o noapte, rugăciunile sale au fost ascultate. Făcuse 300 de respirații și se odihnea. Deodată, a început să respire complet neasistat. Medicii au constatat că ăși refăcuse mușchii abdominali suficient de mult pentru a înlocui diafragma. Până atunci nu se mai întâmplase așa ceva!

 Următorul obiectiv era să vorbească. După sute de ore de terapia vorbirii, Morris a învățat, în sfârșit să spună două cuvinte: “nu” și “mama”. Apoi, alte cuvinte și în cele din urmă, propoziții.

 A treia provocare majoră era să mănânce singur, fără a folosi vreun aparat. A atins acest obiectiv – cu o bucurie incredibilă, știind că reușise să se hrănească singur.

 Provocarea finală – cea mai ambițioasă – era să meargă. Atunci când Morris le-a spus că plănuia să părăsească spitalul pe propriile picioare, medicii au râs. Fără să se descurajeze, Morris a început terapia cu disperare. A aranjat cu personalul de serviciu să fie trezit la ora 5.30, ca să poată ajunge la terapie pe la 7.30, cu o oră și jumătate înainte de a sosi oricine altcineva. Personalul îl ajuta să se sprijine de barele paralele și Morris lupta să se ridice. A lucrat zi de zi și în mod miraculos, Morris a ieșit din spital pe propriile picioare.” (Extras din cartea “Puterea autovindecării”, autor Dr. Fabrizio Mancini)

Recunoștința este cheia către o viață împlinită și fericită

 Povestea uimitoare și profund emoționantă a acestei vindecări ne reamintește că un factor cheie în lupta cu problemele noastre este să trecem în revistă tot ce este mai bun viața noastră, înălțându-ne astfel deasupra negativității sau pesimismului.

 Practicarea zilnică a recunoștinței poate să ajute enorm la vindecarea trupului și a sufletului. Putem acorda câteva minute în fiecare zi, dimineața la trezire sau seara înainte de culcare pentru a ne gândi la toate lucrurile, persoanele, bunurile, talentele și capacitățile pentru care suntem profund recunoscători.

 Dacă un om care putea doar să clipească a avut atâta recunoștință în inima pentru a mulțumi pentru tot, noi, cei care avem în această clipă infinit mai mult, ar trebui să reflectăm la tot ceea ce este în acest moment în viața noastră și să fim cu adevărat recunoscători.

  1. Comentarii (1)

  2. Adaugă-l pe al tău

Comentarii (1)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Din punct de vedere intelectual, nu este posibil sa analizam toate vibratiile care ne influenteaza viata. Oscilatia atomilor din care se compun celulele corpului nostru, bataile inimii, ritmurile planetelor – fiecare dintre acestea ne...

Din punct de vedere intelectual, nu este posibil sa analizam toate vibratiile care ne influenteaza viata. Oscilatia atomilor din care se compun celulele corpului nostru, bataile inimii, ritmurile planetelor – fiecare dintre acestea ne influenteaza viata in moduri abia perceptibile, dar profunde. In conformitate cu Ayurveda, multitudinea de vibratii diferite care ne compun existenta “se dezarmonizeaza” uneori. Aceasta dizarmonie sadeste semintele bolii ce se va instala.
Ayurveda ne spune ca este bine sa apelam la un anumit sunet, special ales, ca si cum ar fi un mulaj sau un model dezlipit de pe celulele tulburate, pentru a le determina sa intre din nou in armonie. Nu din punct de vedere fizic, ci refacand secventa de sunet din miezul fiecarei celule.
http://apastructurata.blogspot.ro/2014/01/vindecarea-prin-sunete-deepak-chopra.html

Citeşte mai mult
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location

Comentarii   

+1 # Vindecarea prin suneteApa structurata 09-01-2015 08:18
Din punct de vedere intelectual, nu este posibil sa analizam toate vibratiile care ne influenteaza viata. Oscilatia atomilor din care se compun celulele corpului nostru, bataile inimii, ritmurile planetelor – fiecare dintre acestea ne influenteaza viata in moduri abia perceptibile, dar profunde. In conformitate cu Ayurveda, multitudinea de vibratii diferite care ne compun existenta “se dezarmonizeaza” uneori. Aceasta dizarmonie sadeste semintele bolii ce se va instala.
Ayurveda ne spune ca este bine sa apelam la un anumit sunet, special ales, ca si cum ar fi un mulaj sau un model dezlipit de pe celulele tulburate, pentru a le determina sa intre din nou in armonie. Nu din punct de vedere fizic, ci refacand secventa de sunet din miezul fiecarei celule.
http://apastructurata.blogspot.ro/2014/01/vindecarea-prin-sunete-deepak-chopra.html
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Teoria revoluționară a …

09-06-2012 Hits:73583 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Teoria revoluționară a Doctorului Hamer   Totul a pornit de la un eveniment tragic petrecut în...

Mai mult

Călătoria

05-03-2013 Hits:37481 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

”Călătoria” de Brandon Bays  Procesul Călătoriei descris de Brandon Bays este o tehnică ului...

Mai mult

Chiropractica - ramură …

23-04-2014 Hits:27100 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este chiropractica? Chiropractica este o ramură a medicinei alternative, este o profesie ...

Mai mult

Terapia Ornish pentru v…

06-03-2013 Hits:12628 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Terapia Ornish pentru vindecarea bolilor cardiovasculare  Medicul american Dean Ornish, abso...

Mai mult

Osteopatia

23-04-2014 Hits:10419 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este osteopatia?  Osteopatia este un mod de a detecta, trata și preveni anumite probleme ...

Mai mult

Ayurveda, ştiinţa vieţi…

05-03-2013 Hits:9969 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ayurveda, ştiinţa vieţii şi arta vindecării  Ayurveda reprezintă un sistem complex de vindec...

Mai mult

Terapia Bowen

29-01-2015 Hits:8261 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cum funcționează terapia Bowen?  Pentru a înțelege mai bine cum funcționează terapia Bowen vom...

Mai mult

Cele 5 legi fundamental…

23-06-2015 Hits:6172 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cine este doctorul Hamer?  Controversat de unii, însă apreciat și urmat de alții, doctorul ger...

Mai mult

Recunoștința-metodă de …

11-11-2014 Hits:5520 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Despre puterea miraculoasă a recunoștinței  „În fiecare dintre noi există o scânteie. Dacă dor...

Mai mult

Medicina alternativă și…

27-04-2016 Hits:2830 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cancerul – consecința unui stil de viață nesănătos  Prof. dr. Franc T. Ruiz este considerat o ...

Mai mult

Aromaterapia și binefac…

10-01-2017 Hits:2281 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

       Câteva remedii eficiente cu uleiuri esențiale Remediu contra conjunctivitei:  Amesteca...

Mai mult

Metoda ”Călătoria” de B…

25-03-2016 Hits:2257 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

  Metoda ”Călătoria” de Brandon Bays: Știința în slujba vindecării trupului prin vindecarea ...

Mai mult

Medicina cuantică și be…

26-05-2017 Hits:2006 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este medicina cuantică?  Medicina cuantică este o nouă terapie care se bazează pe interpr...

Mai mult

Terapia Gestalt: aspect…

27-02-2017 Hits:2001 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Terapia Gestalt: aspecte esențiale  Terapia Gestalt este un tip de psihoterapie care diferă de...

Mai mult

Aromaterapia și binefac…

19-12-2016 Hits:1940 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este aromaterapia?  Termenul «aromaterapie» a fost creat în anul 1928 de către farmacistul ...

Mai mult

Terapia cu fotoni: lumi…

04-02-2018 Hits:1727 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce sunt fotonii?  Corpul nostru este traversat de biofotoni, care sunt particule de lumină car...

Mai mult

Talazoterapia: indicați…

21-08-2017 Hits:1416 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este talazoterapia?  Talazoterapia este o terapie alternativă care îmbină toate proprietăți...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

25-10-2017 Hits:1246 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este o plantă adaptogenă?  Există diverse plante în fitoterapie care sunt cunoscute sub d...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

19-12-2017 Hits:1119 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Plantele adaptogene: beneficii pentru sănătate (III)  O plantă adaptogenă tinde să ajute corpu...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

06-11-2017 Hits:1040 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Plantele adaptogene ajută corpul să-și regăsească echilibrul  O plantă adaptogenă tinde să a...

Mai mult

Aromaterapia vibraționa…

26-02-2018 Hits:996 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

De la aromaterapia clasică la aromaterapia vibrațională  Ființa umană este un organism electro...

Mai mult

Homeopatia, 5 beneficii…

18-05-2018 Hits:702 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este homeopatia?  Homeopatia este un sistem de tratament care a apărut la începutul secolul...

Mai mult

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.