Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Hepatita - cauze și tratament

Ce este hepatita?

hepatita tratament naturist

 Hepatita este o boală inflamatorie a ficatului, produsă de o infecție virală sau de o intoxicație toxică.

 Cele mai frecvent întâlnite sunt hepatitele virale, produse de virusul hepatic.

De câte tipuri sunt hepatitele?

Hepatitele sunt acute și cronice.

Hepatitele acute sunt de tip A,B,C,D,E,F și G.

Hepatitele cronice sunt virale și nutriționale.

Care sunt cele cele mai des întâlnite tipuri de hepatită virală?

Cele mai frecvente sunt hepatita virala A, hepatita virală B și hepatita virală C.

Care este modul de transmitere al hepatitei A?

 Virusul hepatic A se transmite de la omul bolnav prin apa sau alimente contaminate. Virusul A se transmite în principal din cauza nerespectării normelor de igienă: spălarea mâinilor inainte de masă, spălarea fructelor și a legumelor. Acest virus rezistă în mediul exterior până la câteva săptămâni și poate ajunge prin fecale în pânza freatică ce alimentează fântânile sau în alte surse de apă potabilă, de unde ajunge în organismul uman prin intermediul alimentelor. De aici rezultă din nou importanța respectării normelor de igienă. De altfel, hepatita A a fost numită și "boala mâinilor murdare".

Care este modul de transmitere al hepatitei virale B?

 Virusul B este cel mai contagios virus hepatitic, el rezistă foarte mult în mediul exterior (până la 2 luni), rezistă la temperaturi de până la 100 grade celsius și este rezistent la dezinfectantele uzuale de tip alcool sanitar.

 Principalele căi de transmitere ale virusului hepatitic B sunt: perfuziile cu sânge infectat, folosirea unui instrumentar medical nesteril, folosirea unor instrumente cosmetice perforante nesterile (ex.manichiură, tatuaj, piercing, etc.), contact sexual neprotejat cu o persoană infectată, de la mamă la făt (în momentul nașterii sau intrauterin) și prin alăptare.

Care este modul de transmitere al hepatitei virale C?

 Virusul hepatitei C se transmite prin aceleași căi ca și virusul B, dar are o rezistență mai scăzută decât acesta și o capacitate de infectare mai mică.

Care sunt simptomele hepatitei A?

Evoluția bolii în cazul hepatitei A cuprinde 4 etape:

 1. Perioada de incubație: 20-40 zile

 2. Perioada de debut: 3-7 zile

 3. Perioada de stare:10-15 zile

 4. Perioada de convalescență: 1-3luni.

 În perioada de debut, simptomele pot fi de mai multe tipuri: pseudogripale (cu febră, dureri musculare, greață, vomă, lipsa poftei de mâncare, etc), dispeptice (cu balonări, dureri surde în hipocondrul drept, senzație de greutate în stomac etc), astenice (cu oboseală accentuată și apatie), hemoragice (cu microhemoragii la nivelul pielii și la nivelul gingiilor). Uneori debutul este direct cu dureri mari în hipocondrul drept și în zona abdominală, alteori primul semn este icterul (îngălbenirea pielii și a conjunctivelor ochilor), fără alte simptome.

 În urma analizelor de laborator, se remarcă valori crescute ale transaminazelor, TGO si TGP, ale bilirubinemiei, ale leucocitelor, ale disproteinemiei, ale VSH-ului. Apar prezenți și anticorpii specifici, după care se identifică tipul de hepatita.

 În perioada de stare, urina devine portocalie-maronie, datorită faptului ca bila nu mai trece în intestine, ci în sânge, iar fecalele se decolorează, devenind albicioase. Tot în această etapă, apare icterul (dacă nu a apărut în faza de debut). În perioada de stare, pacientul începe să se simtă mult mai bine, dispar balonările și durerile abdominale, îi crește pofta de mâncare).

 În perioada de convalescență, toate simptomele dispar, cu excepția oboselii care apare mai ales la efort.

Care sunt simptomele hepatitei B?

Evoluția bolii în cazul hepatitei B are tot 4 etape:

 1. Perioada de incubație: 45-180 de zile

 2. Perioada de debut: 7-14zile

 3. Perioada de stare: 14-45 de zile

 4. Perioada de convalescență: aproximativ 6 luni.

 Simptomele bolii sunt asemănătoare cu cele din hepatita A, cu unele deosebiri: apar mai intens manifestări dispeptice (balonări, durere în hipocondrul drept, senzație de greutate la nivelul stomacului), dureri articulare mai ales noaptea, erupții pe piele, oboseală accentuată, apatie, uneori apar și afecțiuni cerebrale (tulburări de coordonare, insomnii nocturne, somnolență diurnă etc).

 Testele de laborator arată aceleași valori ca la hepatita A, cu excepția identificării virusului hepatitic B în acest caz.

 În cazul hepatitei B, doar 70% dintre bolnavi se vindecă, la restul, boala evoluează spre hepatită cronică.

 Atât în cazul hepatitei A, cât și în cazul hepatitei B, pot să existe purtători de virus, aparent sănătoși, care să nu prezinte nici un simptom, dar care pot transmite boala.

Care sunt simptomele hepatitei C?

 Perioada de incubație în hepatita C este de 40-180 de zile. Simptomele de manifestare sunt asemănătoare cu cele din hepatita A și B, în plus apar dureri osoase și uscăciunea conjunctivei ochilor. Boala se vindecă mai greu, doar 20-30% din pacienți se vindecă, restul evoluează spre cronicizare.

 Hepatita D: virusul este mai agresiv decât celelalte, dar pentru a se transmite are nevoie de o particulă din virusul B. Forma de manifestare este asemănătoare cu hepatita B.

Hepatita E și F: se transmite pe cale digestivă, ca și hepatita A.

Hepatita G se transmite parenteral ca și Hepatita B, C și D.

Hepatita acută toxică

 Hepatita acută toxică este provocată de intoxicații cu diferite substanțe: medicamente, compuși chimici, ciuperci otrăvitoare, unele plante medicinale. Prima măsură de tratament în cazul acestei hepatite este stoparea administrării substanței toxice.

Hepatita cronică virală

Persistența infecției peste 6 luni duce la cronicizare și la agravarea simptomelor.

Cum se manifestă hepatita cronică virală?

 Tulburările digestive dispeptice se manifestă mai puternic (balonări, durere și senzație de greutate în hipocondrul drept, flatulență, etc.), starea de oboseală și apatie este mai accentuată, apar edeme, apar tulburări vasculare cu puncte roșii mici pe față, piept și umeri și din când în când apare o tentă roșiatică a jumătății palmei din dreptul degetului mic.

 În hepatita cronică, apare fibroză și necroză hepatică și noduli de regenerare prin care ficatul încerca repararea leziunilor.

Hepatita cronică nutrițională

Care este cauza hepatitei cronice nutriționale?

 Carențe nutriționale, subnutriție, boli metabolice și consum cronic de alcool. Primul pas în hepatita cronică nutritională este remedierea carențelor nutriționale, tratarea bolilor metabolice și stoparea consumului de alcool.

Ciroza hepatică este stadiul avansat al cronicizării

 În ciroza hepatică procesele fibrozante și cicatriciale compromit grav funcțiile hepatice și vindecarea în acest stadiu are loc foarte greu.

Hepatita - principii de tratament:

 Plante hepato-regeneratoare dintre care: armurariu, sunătoare, cicoare, anghinare, rostopască, gențiană. Acestea ajută la formarea de noi celule hepatice, au efect antiinflamator hepatic, inhibă dezvoltarea virală și susțin activitatea hepatică. Se pot utiliza în amestec și se beau 3 căni pe zi timp de 6 luni cu 3 săptămâni pauză. Sunt utile în toate formele de hepatită virală, atât acută, cât și cronică.

 Maceratele glicerinice din mlădițe de rozmarin și radicele de porumb au efect benefic în insuficiență hepatică. De asemenea, ele ajută la scăderea colesterolului și a trigliceridelor, ușurând funcțiile hepatice.

 Dintre plantele detoxifiante amintim aloe vera care se poate consuma sub formă de suc sau gel câte 3 linguri pe zi. Ajută la detoxifierea ficatului și prin aceasta, ficatul își poate relua funcțiile.

 Produsele apicole au rol important în regenerarea celulei hepatice: cele mai des utilizate sunt mierea de albine și polenul. Se consumă 2 lingurițe de miere de albine și 2 lingurițe de polen, dimineața, pe stomacul gol. Propolisul de asemenea are proprietăți antivirale și imunostimulatoare.

 Dintre remediile puternic imunostimulatoare utile în hepatite amintim cătina (sub formă de suc sau ulei de cătină, în cure de 20 zile cu 10 zile pauză) și echinaceea care are și efect antiviral (se consumă 2-3 căni pe zi timp de 21 de zile cu 10 zile pauză).

 Sucurile de fructe și legume sunt foarte importante în refacerea ficatului atât pentru efectul vitaminizant și remineralizant al organismului, cât și pentru stimularea sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecției. Cele mai indicate sunt: sucul de frunze de pătrunjel (se obține din 2 legături de frunze de pătrunjel la un pahar de apă de izvor cu ajutorul unui blender sau mixer electric), sucul de mere și morcovi (se consumă în cure de 10 zile pe lună).

 Dieta are un rol esențial în tratarea hepatitei. Se elimină din alimentație aditivii sintetici (coloranți, conservanți etc.), produsele conservate, alcoolul, tutunul, carnea, grăsimile, alimentele prăjite. Acestea suprasolicită ficatul și îngreunează procesele de regenerare. Se consumă cât mai multe fructe și legume crude sub formă de salate

 Și nu în ultimul rând odihna este foarte importantă în afecțiunile hepatice. Bolnavul trebuie să evite orice suprasolicitare fizică și psihică și să se odihnească cât mai mult pentru a ajuta procesele de regenerare.

{jcomments on}

  1. Comentarii (29)

  2. Adaugă-l pe al tău

Comentarii (29)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua!ce imi propuneti metode de tratament antiviral naturist contra hepatitei virale B.Multumesc anticipat

This comment was minimized by the moderator on the site

Pentru un tratament adecvat trebuie sa-mi trimiteti datele pacientului complete, asa cum sunt cerute la rubrica Consultatii online

This comment was minimized by the moderator on the site

Amanunte si remedii clasice si naturiste pentru ciroza hepatica toxica (clasa A CHIALD)

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua!am fost depistata cu virusul hepatic C si mi s-a prescris dubla terapie cu interferon si ribavirina.As dori sa stiu daca ma va afecta faptul ca eu sunt vegetariana,e vreo interactiune intre alimentatia mea si interferon?multumesc

This comment was minimized by the moderator on the site

Nu este interactiune intre alimenatie si interferon. Interferonul are efecte f nocive asupra organismului , indiferent de alimentatie. Va recomand sa inlocuiti tratamentul cu interferon cu tratament naturist

This comment was minimized by the moderator on the site

Si chiar se scapa de virusul hepatitei C DOAR prin dieta si stil de viata sanatos?as fi bine...Fara interferon se poate scapa?multumesc

This comment was minimized by the moderator on the site

Hepatita de poate vindeca prin dieta dublata de tratament naturist adecvat ( fara interferon bineinteles)

This comment was minimized by the moderator on the site

[quote name="Dr.Catalin Luca"]Hepatita de poate vindeca prin dieta dublata de tratament naturist adecvat ( fara interferon bineinteles)[/quote]<br />desi am citit sute de forumuri si tot felul de site-uri straine, nu am vazut si nici nu am citit...

[quote name="Dr.Catalin Luca"]Hepatita de poate vindeca prin dieta dublata de tratament naturist adecvat ( fara interferon bineinteles)[/quote]<br />desi am citit sute de forumuri si tot felul de site-uri straine, nu am vazut si nici nu am citit cum ca a hepatita C ar trece cu tratament naturist nu doar dublu cum descrieti si triplu dar nu zic ca nu poate ca e adevarat si de aceea as dori va rog sa ne da-ti mai multe detalii ce tratament dublu sau triplu naturist trebui urma ce nume au acele produse naturiste si unde se pot gasi iar daca ne puteti da si un pret pentru ele cu atit mai bine si va rog daca se poate sa ne spuneti pe ce perioada de timp se ia acel tratament iar in analize dupa cat timp se pot vede inbunatatiri sa zicem in TGO TGP si de ce nu Neutrofile si VTm ca acestea is cele mai afectate in marea majoritate a cazurilor. Multumesc anticipat!

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Expresia nu semnifica cum ca tratamentul ar fi dublu, ci ca dieta alimentara se tine in paralel cu tratamentul ..

This comment was minimized by the moderator on the site

Am terminat un tratament alopat pentru virus Hep C si acum virusul nu mai este detectabil.dar fibroza este F4- adica dupa fibroscan - ciroza. Nu am nici un simptom de a ma simpti rau,dar doresc sa mi refac ficatul cit mai repede posibil. V asi...

Am terminat un tratament alopat pentru virus Hep C si acum virusul nu mai este detectabil.dar fibroza este F4- adica dupa fibroscan - ciroza. Nu am nici un simptom de a ma simpti rau,dar doresc sa mi refac ficatul cit mai repede posibil. V asi ruga sa ma contactati pe e mail sa discutam despre podibilitate tratament naturist. Merci

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua! Am a flat acum cateva zile ca am hepatita b. mi- a iesit antigen46.12 , ag hbs pozitiv Analizele la ficat sunt in limitele normale conform valori lor de referinta. Ce tratament sa urmez sau ce analize sa mai fac???

This comment was minimized by the moderator on the site

Va dau mai jos buletinul analizelor medicale:Antigen HBs (AgHBs) ser--0,41 negativ,negativ ; Anti-HBs ser----1,91 /cut-off 0,11 interpretarea-pozitiv,intervalul de referinta-negativ ; Anti-HBc total ser -metoda Elisa,rezultat-0,02 /cut-off...

Va dau mai jos buletinul analizelor medicale:Antigen HBs (AgHBs) ser--0,41 negativ,negativ ; Anti-HBs ser----1,91 /cut-off 0,11 interpretarea-pozitiv,intervalul de referinta-negativ ; Anti-HBc total ser -metoda Elisa,rezultat-0,02 /cut-off 0,51,interpretarea-pozitiv ,interval de referinta-negativ ; Anti-HCV total ser, rezultat-0,01 /cut-off 0,51 ,interpretarea-negativ,inerval de referinta-negativ; Anti-HDV total ser rezultat-1,79 /cut-off 0,51 ,interpretarea negativ,interval de referinta-negativ;, spuneti ,va rog, s-a depistat Hepatita sau nu ? un medic zice ca este,altul spune ca nu este , ce fac?

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua ! Multumim pt articol. Ce parere aveti despre interferonat? Ceva recenzii? M ar ajuta foarte mult! Multumesc !

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua.
Ma numesc Maria,38ani,66kg,1, 65m
Din 2004 sunt depistata cu virusul B.
Nu am tratat-o la timp am facut virusulD....
In 2011 am facut viremia..mi-a iesit 48 344 185 IU/ml
Am facut interferon un an de zile...mi-a iesit viremia...

Buna ziua.
Ma numesc Maria,38ani,66kg,1, 65m
Din 2004 sunt depistata cu virusul B.
Nu am tratat-o la timp am facut virusulD....
In 2011 am facut viremia..mi-a iesit 48 344 185 IU/ml
Am facut interferon un an de zile...mi-a iesit viremia nedectectabila.....apoi am repetat viremia la 6luni,mi-a iesit virusi 5 789 060Ul/ml plasma....iar am facut dosar pentru interferon...acum am urmat tratamentul 6luni..iar viremie 790 000..Mi-au intrerupt tratamentul ..din cauza ca nu are efect..
As vrea sa nu mai ma chinui cu alte dosare pt tratament..
Vreau sa stiu daca ma puteti ajuta cu tratamente naturiste.
Va multumesc!

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Daca am facut tratamentul pentru hepatita c cu interferon pegasis 180ml,ribaverine si incivio timp de 6 luni mai pot infecta pe cineva ?
Tin sa va anunt ca in prima luna de tratament virusul a fost gasit indetectabil in singe .
spunetimi va rog...

Daca am facut tratamentul pentru hepatita c cu interferon pegasis 180ml,ribaverine si incivio timp de 6 luni mai pot infecta pe cineva ?
Tin sa va anunt ca in prima luna de tratament virusul a fost gasit indetectabil in singe .
spunetimi va rog frumos daca mai pot infecta pe cineva si daca da cum? Va multumesc

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Soțul meu are ciroza hepatica hepatita b + d o sa- l trateze cu interferon nu am început nu stiu ce sa fac viremia b este mică viremia d nu a ieșit rezultatul ce ma sfatuiti

This comment was minimized by the moderator on the site

doctor In urma cu 5 luni am aflat ca am hepatita b si am mers si am facut urmatoarele analize; HEMATOLOGIE;toate sunt in limite normale in afara de ;latimea distributiei plachetare 17.75[8.00-16.50] BIOCHIMIE ; TGO 14

This comment was minimized by the moderator on the site

[quote name="Irina"]Buna ziua!ce imi propuneti metode de tratament antiviral naturist contra hepatitei virale B.Multumesc anticipat[/quote]<br />[quote name="Irina"]Buna ziua!ce imi propuneti metode de tratament antiviral naturist contra...

[quote name="Irina"]Buna ziua!ce imi propuneti metode de tratament antiviral naturist contra hepatitei virale B.Multumesc anticipat[/quote]<br />[quote name="Irina"]Buna ziua!ce imi propuneti metode de tratament antiviral naturist contra hepatitei virale B.Multumesc anticipat[/quote]<br />[quote name="pleasov"]doctor In urma cu 5 luni am aflat ca am hepatita b si am mers si am facut urmatoarele analize; HEMATOLOGIE;toate sunt in limite normale in afara de ;latimea distributiei plachetare 17.75[8.00-16.50] BIOCHIMIE ; TGO 14[/quote]<br />TGP28,GGT 11` ,UREE SERICA 31,GLICEMIE 97,CREATININA SERICA 0.92,BILIRUBINA DIRECTA 0.36,BILIRUBINA TOTALA 1.42 BILIRUBINA INDIRECTA 1.06 SPECIFIC CA DESI BILIRUBINILE NU SUNT DECIT UN PIC CRESCUTA AM OCHII FF GALBENI. AG HBE 0.094 AG HD NEGATIV ANTI-HBE O,OO3>1 ANTI -HCV NEGATIV VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI CU UN TRATAMENT PTR ICTER

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Bună ziua,
Mă numesc Catalin,am 29 ani,180cm,82 kg.
Conform analizelor se pare ca am contactat virusul B.
Ag Hbs-pozitiv (9380);AcHvc-negativ;AcHbe-pozitiv (11.4);AcHbs-negativ,AgHbe-negativ;HIV 1+2 anticorpi totali/GENSCREEN-negativ;la ecografia...

Bună ziua,
Mă numesc Catalin,am 29 ani,180cm,82 kg.
Conform analizelor se pare ca am contactat virusul B.
Ag Hbs-pozitiv (9380);AcHvc-negativ;AcHbe-pozitiv (11.4);AcHbs-negativ,AgHbe-negativ;HIV 1+2 anticorpi totali/GENSCREEN-negativ;la ecografia abdominala -reiese doar un chist renal drept simplu,Menționez ca analizele uzuale sunt în regula.Mă puteți ajuta cu un sfat?ce am mai exact?sunt doar purtator?ce presupune acest lucru?pot scăpa cumva de acest virus?ce tratament/regim îmi puteți recomanda?Mulțumesc mult!

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara...Armurariul: contraindicat la tromboflebita, hipertensiune si coaguabilitatea sangelui crescuta...este adevarat?
Multumesc mult.

This comment was minimized by the moderator on the site

Bună ziua domnule doctor. V-aș fi foarte recunoscătoare cu părerea dumneavoastră despre cazul meu. Sunt femeie 32 ani. În luna decembrie 2015 în urma analizelor foarte mari colesterol,GGT...si in urma unei ecografi mi s-a diagnosticat...

Bună ziua domnule doctor. V-aș fi foarte recunoscătoare cu părerea dumneavoastră despre cazul meu. Sunt femeie 32 ani. În luna decembrie 2015 în urma analizelor foarte mari colesterol,GGT...si in urma unei ecografi mi s-a diagnosticat hepatomegale și esteatohepatita.În luna martie acest an din nou analize și ecografie intre timp am slăbit 16kg cu dieta alimentara și analizele s-au normalizat iar ficatul vizibil micșorat aproape normal. Ce mă îngrijorează foarte tare este ca în urma diagnosticului mi s-a agravat colonul iritabil am dureri în partea dreapta în zona ficatului, am slăbit în total 23kg(de la 71.5 la 48.5), am la unghiile de la mâini la fiecare deget o banda roșie ce mi-a apărut de câteva luni și observ buricele degetelor și în palme mai roșie și pe față și partea superioară a pieptului au apărut niște vinișoare roșii. Și de câteva luni acuz și dureri musculare și de articulații generalizate. Am întrebat medicul de familie și mi-a zis sa nu mă preocup și sa continui cu programările la gastroenterolog. Acum întrebarea mea este poți să ai ciroză după aceste simptome chiar dacă analizele sunt normale acum sau toate aceste schimbări sunt din cauza scăderii brusce în greutate? Vă mulțumesc din suflet și sper sa primesc cât mai curând răspunsul dumneavoastră.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Domnul Doctor as dori tratament pentru hepatita b analizele mele sunt fibromax F3 Bilurubina0,54mg/dl .TGP155.TGO108. Trigligeride 57mg/dl.GGT20u/l virimie8 391 199 ui/mL FIBROGEN258,8 Ag.HBe-virus hepatic B Negativ Ac .anti hb e -virus hepatic B...

Domnul Doctor as dori tratament pentru hepatita b analizele mele sunt fibromax F3 Bilurubina0,54mg/dl .TGP155.TGO108. Trigligeride 57mg/dl.GGT20u/l virimie8 391 199 ui/mL FIBROGEN258,8 Ag.HBe-virus hepatic B Negativ Ac .anti hb e -virus hepatic B Pozitiv Fibromax scor fibrotest 0,60 Scor Actitest 0,81 Scor Steatotest 0,23 scor nashtest 0,25 ,scorashtest 0,02 Am facut un an interferon dar virusul a revenit sunt vegetarian dar nu am rezultate notabile ,va multumesc anticipat si daca ma puteti ajuta ar fi extraordinar .Multa sanatate va doresc

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

buna ziua, am un baiat de 23 de ani care a fost depistat recent cu hepatita b cronica, am nevoie de ajutor cu un tratament naturist . multumesc

This comment was minimized by the moderator on the site

buna ziua. in urma unei donatii de sange am fost chemat la centru precum ca asi avea hcv r=1,24>0,7=reactiv. imi puteti spune daca am hcv?

This comment was minimized by the moderator on the site

buna ziua. am facut niste analize de sange cu rezultatul hcv r=1,24>0,8=reactiv. ce inseamna?

This comment was minimized by the moderator on the site

buna s

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara,

Am nevoie de un raspuns, va rog frumos.

Ieri noapte am ajuns intr-o farmacie pentru a-mi procura un medicament. Cand mi-a venit randul la ghiseu, pe podea era o urma mare de sange (aproximativ 30 de cm) si bineinteles ca nu am...

Buna seara,

Am nevoie de un raspuns, va rog frumos.

Ieri noapte am ajuns intr-o farmacie pentru a-mi procura un medicament. Cand mi-a venit randul la ghiseu, pe podea era o urma mare de sange (aproximativ 30 de cm) si bineinteles ca nu am putut sa ocolesc pentru ca era in dreptul casei de marcat. Am fost nevoita sa calc podeaua murdarita de sange, ca si alte persoane care au facut acest lucru inaintea mea.(am intrebat farmacista de ce nu a fost curata acel sange asa cum era firesc sa se ingienizeze locul, mai ales ca e farmacie, si a zis ca nu a venit femeia de serviciu....am inteles de la farmacista ca intrase, cu o seara inainte, un barbat care fusese taiat la mana cu un cutit si dorea sa cumpere apa oxigenata si in acest timp a sangerat pe gresie).
La plecarea din farmacie, am observat pe clanta usii pete de sange uscat, cand am intrat nu m-am uitat pe clanta de la interior si am atins cu mana acea portiune patata. Precizez ca aveam da un deget o zgarietura aparuta cu 8 ore inainte care nu avea sange, dar era pielea crapata si se vedea stratul pielii de la interior, de un roz intens. In cazul in care acel sange era infectat cu hepatita b, c sau hiv, faptul ca am atins clanta care avea sange uscat si eu prezentam acea zgarietura (care nu sangera, am explicat cum era), poate fi un risc de infectare cu acele virusuri? Cand am ajuns acasa m-am spalat imediat pe maini.
Dupa plecarea din farmacie, am atins cu mama cheile, clantele si interiorul masinii, am calcat cu incaltamintea pe presul masinii si pe podeaua din casa, de la intrare.
As dori sa stiu daca in acest caz se pot transfera virusii de pe mana cu care am atins clanta patata de sange sau de pe talpa incaltamintei pe suprafetele cu care am intrat in contact ulterior?
Ar trebui sa dezinfectez cu solutie care inactiveaza virusii, aceste suprafete?
Multumesc.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Din 2014 fac interferon periodic;momentan nu mai suport nimic; am slabit ingrozitor iar analizele de sange arata uluitor de mici;trombocite 50 /uq pt. eritrocite am facut Nivestim si le-am ridicat la 1000uq;au disparut,adica 0 bazofile,euzofile si...

Din 2014 fac interferon periodic;momentan nu mai suport nimic; am slabit ingrozitor iar analizele de sange arata uluitor de mici;trombocite 50 /uq pt. eritrocite am facut Nivestim si le-am ridicat la 1000uq;au disparut,adica 0 bazofile,euzofile si multa altele;nu pot sa ma mai dau jos din pat; pot sa iau ACTIV ZEOLIT SILICILIC?Va rog mult sa-mi raspundeti. :sad:

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca pt fibromatoza F4 exista vreun tratament si daca exista speranta
de viata.Cu respect.

There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location

Gastrita: indicații si…

13-06-2014 Hits:159791 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Gastrita: indicații și tratament naturist  Cei care au probleme cu stomacul si suferă de...

Mai mult

Cistita - cauze si trat…

25-04-2014 Hits:122790 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

          Cistita sau infecția urinară - cauze și tratament Ce este cistita? Ci...

Mai mult

Hepatita - cauze si tra…

27-03-2014 Hits:47410 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Hepatita - cauze și tratament Ce este hepatita?  Hepatita este o boală inflamatorie a fi...

Mai mult

Bronsita - cauze si tra…

14-09-2014 Hits:18049 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Tratarea naturală a bronșitelor  Afecțiunile bronhiilor sau bronșitele, nu sunt deloc d...

Mai mult

7 tratamente naturiste …

20-09-2016 Hits:17040 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

7 tratamente naturiste pentru vitiligo  Vitiligo sau leucoderma este o problemă care afectea...

Mai mult

Remedii naturale pentru…

07-10-2015 Hits:15617 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri m...

Mai mult

Ficatul gras: simptome…

28-07-2015 Hits:14275 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie...

Mai mult

Cum se previne faringit…

21-11-2016 Hits:14128 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Ce este faringita?  Faringita este o boală care se caracterizează prin inflamația gâtului...

Mai mult

Simptomele anxietății

21-02-2015 Hits:12091 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Simptomele anxietății  Corpul nostru dispune de sisteme bazice care ne ajută să atingem a...

Mai mult

Oboseala cronică

10-12-2014 Hits:11384 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Oboseala cronică sau oboseala persistentă   1. Oboseala fizică și mentală  Oboseala ...

Mai mult

Fibromialgia: ghid nutr…

24-08-2015 Hits:11028 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Ce este fibromialgia?  Fibromialgia este un termen care provine de la termenul latin “fibra...

Mai mult

Cum se pot evita chistu…

18-08-2016 Hits:9480 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Cum se pot evita chisturile mamare?  În prezent, una dintre cele mai mari temeri ale femeilo...

Mai mult

Hipotiroidismul: simpto…

27-05-2016 Hits:7983 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci...

Mai mult

Rolul exercițiilor fiz…

15-06-2015 Hits:7668 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Exercițiile fizice sunt o cheie importantă pentru prevenirea bolilor grave  Atunci când v...

Mai mult

Efectele antiinflamator…

22-04-2015 Hits:7636 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Un studiu recent a evidențiat faptul că curcumina reduce inflamația din corp  Un studiu ar...

Mai mult

Hipertiroidismul: simpt…

29-12-2016 Hits:7352 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Ce este hipertiroidismul?  Glanda tiroidă produce hormonii numiți tiroxină (denumită și ...

Mai mult

10 alimente bune pentru…

17-11-2015 Hits:7261 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cel...

Mai mult

Cum se previne diabetul…

19-08-2015 Hits:7097 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Ce este diabetul zaharat de tip 2?  Cercetările medicale referitoare la diabetul zaharat de ...

Mai mult

Cum se combate oboseala…

22-02-2017 Hits:6903 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Cum se combate oboseala suprarenală?  Conform unei cercetări realizate de către American P...

Mai mult

Recomandări pentru pre…

01-12-2015 Hits:6700 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fic...

Mai mult

Sucuri recomandate în …

08-06-2016 Hits:6302 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Sucuri recomandate în diabet  Diabetul este o carență de insulină care produce nivele rid...

Mai mult

Recomandări pentru pre…

01-01-2016 Hits:6007 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Mai mult

6 băuturi naturale con…

25-04-2016 Hits:5981 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecț...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

04-04-2016 Hits:5795 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înaint...

Mai mult

Anemia: prevenire și r…

18-04-2016 Hits:5762 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

24-03-2016 Hits:5227 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simp...

Mai mult

Sclerodermia: cauze și…

15-07-2016 Hits:4998 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Ce este sclerodermia?  Sclerodermia, numită de asemenea și scleroză sistemică progresivă...

Mai mult

Ascita: cauze, simptome…

28-12-2017 Hits:4638 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Ce este ascita?  Ascita este o boală a ficatului care constă în acumularea excesivă de li...

Mai mult

Hipertiroidismul: simpt…

04-01-2017 Hits:4459 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Hipertiroidismul: simptome, recomandări și remedii (II)  Glanda tiroidă produce hormonii n...

Mai mult

Stresul, anxietatea și…

17-01-2017 Hits:4388 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Importanța prevenirii bolilor cardiovasculare  Conform Organizației Mondiale a Sănătăți...

Mai mult

Gingivita: cauze și re…

27-07-2016 Hits:4366 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Ce este gingivita?  Gingivita este o boală în general bacteriană care provoacă inflamarea...

Mai mult

Plante și suplimente a…

20-03-2017 Hits:3824 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Nutrienți care combat diabetul în mod natural  Vitaminele, grăsimile, carbohidrații și m...

Mai mult

Sfaturi pentru a preven…

07-04-2015 Hits:3750 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Sfaturi pentru diminuarea riscului de apariție a cancerului de sân  Cancerul de sân este p...

Mai mult

Plante și suplimente a…

14-03-2017 Hits:3399 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Diabetul, un pericol real pentru sănătate  Diabetul este o boală metabolică ce este car...

Mai mult

Distensia abdominală: …

02-07-2018 Hits:2830 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Ce este distensia abdominală?  Distensia sau umflarea abdominală este primul simptom în ca...

Mai mult

Cum putem evita gripa?

06-12-2017 Hits:2042 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Care este cauza reală a răcelii și a gripei?  Răcelile și gripa sunt una dintre cauzele ...

Mai mult

Dieta antiestrogenică:…

01-11-2018 Hits:1426 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Care este rolul hormonilor estrogeni în organism?  În special în timpul menopauzei, multe ...

Mai mult

Oboseala, simptom comun…

15-04-2019 Hits:1332 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

De ce apare starea de oboseală?  De fiecare dată când în organism se declanșează o boal...

Mai mult

Recomandări pentru îm…

02-01-2019 Hits:1031 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Care sunt cauzele unei circulații sanguine deficitare?  A urma un stil de viață sănătos ...

Mai mult

11 recomandări și rem…

26-11-2018 Hits:802 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Ce cauzează infertilitate în cazul femeilor?  Infertilitatea la femei se poate datora mai m...

Mai mult

10 remedii pentru a com…

24-04-2019 Hits:801 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Ce este hipotiroidismul?  În prezent, aproximativ 15% din populația mondială suferă de hi...

Mai mult

Bolile hepatice, un sem…

28-10-2019 Hits:492 Boli, afectiuni si tratamentul lor Dr. Luca Catalin

Afecțiunile hepatice sunt o epidemie în creștere  Potrivit Societății Americane de Can...

Mai mult