Vitamina c alcalina forte

Alimentația antistres

Scris de Dr. Luca Catalin

Alimentația antistres este o sursă de energie și relaxare

alimentatia antistres

 Pastele, cerealele precum orezul (de preferat cel integral),  pâinea sau legumele, toate acestea aparțin familiei carbohidraților și oferă organismului o sursă de energie cu ardere lentă (o variantă mai bună și mai sănătoasă decât dulciurile, care pot energiza organismul pe moment, însă ulterior pot potența stresul). Carbohidrații conțin de asemenea vitamina B, foarte necesară pentru relaxarea corpului, au un efect sedativ și întăresc sistemul nervos central.

 Alimentele conținute de dieta mediteraneană precum uleiul de măsline, fructele de mare, fructele uscate, legumele, citricele și avocado protejează de asemenea organismul împotriva cancerului de sân și împotriva stresului.

Alimentația antistres trebuie să conțină vitamine și minerale de bază

 Fructele și legumele constituie sursa optimă de vitamine și de minerale de care corpul are nevoie pentru a întări sistemul imunitari care poate fi slăbit din cauza stresului.

 Vitaminele antistres cele mai folositoare sunt vitamina A (conținută de roșii, morcovi, spanac) și vitamina E (din fructele uscate, uleiurile vegetale) deoarece combat în mod direct radicalii liberi, care pot genera uneori stres.

 În ceea ce privește vitamina C (care este conținută de toate citricele și în multe fructe și legume) aceasta este indispensabilă pentru producerea adrenalinei. Acest hormon este secretat atunci când organismul este supus unor lungi perioade de stres. În plus, numeroase studii științifice au arătat că dacă există o carență de vitamina C în celulele macrofage, care sunt celulele responsabile de distrugerea virușilor și a bacteriilor, organismul este mult mai predispus să sufere de infecții repetate.

 Pe de altă parte, fructele și legumele proaspete conțin anumite minerale precum potasiu, magneziu, zinc și acid folic, care ajută la menținerea unei presiuni arteriale stabile și care întăresc sistemul imunitar.

Alimentația antistres include infuzii relaxante

 Infuziile relaxante din plante pot completa dieta zilnică, ajutând la evitarea sau diminuarea stresului.

 Unele plante precum mușețelul, teiul, roinița, valeriana sau lavanda sunt aliate perfecte împotriva stărilor de anxietate sau de stres. Aceste plante binefăcătoare au un efect sedativ și pot fi o alternativă optimă și implicit sănătoasă la cafea sau la băuturile energizante din comerț. În plus, îndulcite cu puțină miere naturală, infuziile din plante aduc incontestabile beneficii sănătății, în comparație cu băuturile pline de aditivi și de zahăr care sunt foarte nocive.

Alimentele organice sunt o variantă mai bună

 Ce poate să fie mai bun decât să-ți cultivi propriile legume, să le culegi și să-ți prepari din ele o salată proaspătă și sănătoasă? Dacă dispui de un spațiu suficient de mare și însorit pentru a putea planta câteva răsaduri, pe care să le îngrijești în mod natural, fără să adaugi chimicale, îți poți asigura o recoltă sănătoasă de care poți fi sigur că e de cea mai bună calitate. De exemplu, medicii afirmă că zece porții de roșii pe săptămână asigură suficient licopen pentru a preveni cancerul de prostată.

Alimentația antistres evită deficiențele vitaminice

 Este posibil ca starea ta de anxietate să se datoreze unei carențe a anumitor vitamine și minerale (cel mai frecvent din grupa B, C, magneziu și zinc). Pentru a afla acest lucru trebuie să te adresezi medicului pentru a-ți recomanda un set de analize și ulterior pentru a afla ce carențe vitaminice ai.

 Însă amintește-ți că întotdeauna este mai convenabil să obții aceste vitamine direct din alimentație, având o dietă variată și echilibrată din care să nu lipsească fructele și legumele. Poți să ceri ajutorul unui bun nutriționist care te va îndruma pentru a afla care este varianta care se adaptează cel mai bine necesităților tale.

Previne stresul menținând un anumit orar al meselor

 În mod frecvent, unele persoane, atunci când se confruntă cu o problemă stresantă își schimbă obiceiurile alimentare și comit greșeli care vor avea ulterior efecte negative asupra sănătății. A mânca prea puțin sau în exces poate cauza tulburări grave atât fizice cât și psihice (variații excesive ale greutății corporale, o slabă stimă de sine, riscul de a suferi de boli cardiovasculare, de slăbiciune și de oboseală cronică, iritabilitate, stres prelungit). În acest sens, pentru evitarea tuturor acestor neplăceri este ideal să încerci să-ți menții un anumit orar al meselor zilnice și să urmezi cu consecvență o diată sănătoasă și echilibrată.

Controlează-ți colesterolul și glucoza pentru a preveni stresul

 Un factor important în prevenirea stresului este controlarea regulată a nivelelor de glucoză, a presiunii arteriale, a colesterolului, a nivelului vitaminelor și mineralelor din corp. Aceste măsuri sunt vitale pentru ca organismul tău să funcționeze în mod corect, pentru a-i oferi corpului energia necesară și pentru ca starea ta imunologică să fie pregătită pentru a face față oricărei situații mai dificile, inclusiv stresului.

 Nu uita: pentru a avea o alimentație corectă antistres este important în primul rând să alegi o dietă sănătoasă și desigur, să mănânci cât mai variat, dar cu moderație. A preveni este infinit mai ușor decât a trata!

{jcomments on}

  1. Comentarii (0)

  2. Adaugă-l pe al tău

Comentarii (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location