Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

10 remedii naturiste contra candidei

Scris de Dr. Luca Catalin

De ce unele persoane au candidoză, iar altele nu?

10 remedii naturiste contra candidei Candida albicans este un tip de ciupercă ce poate cauza diverse infecții și perturbări în organismul uman. Chiar dacă în mod normal candida albicans există în mici cantități la nivelul gurii și al intestinelor, o creștere excesivă a candidei poate cauza o amplă gamă de simptome, inclusiv schimbări de dispoziție, “intestin permeabil”, confuzie mentală și depresie.

 În multe cazuri, dezvoltarea excesivă a candidei poate fi abordată prin schimbarea stilului de viață, cum ar fi evitarea anumitor alimente – incluzând zahărul procesat, făina rafinată și alcoolul – și adoptarea unei diete de detoxifiere și administrarea unor suplimente cu probiotice pentru a restabili un echilibru sănătos al florei intestinale.

 Atunci când bacteriile gastrointestinale “bune”, precum acidofilus și bifidus și sistemul imunitar sunt sănătoase, candida se menține sub control. Totuși, substanțele chimice din unele alimente, îndulcitorii artificiali, uleiurile procesate, zaharurile și mai ales antibioticele cauzează o adevărată explozie de candida în organism. Când aceasta se petrece, ciuperca perforează peretele intestinal, iar candida începe să colonizeze în afara intestinului, în alte zone ale corpului.

 Folosirea prelungită a antibioticelor joacă un rol important în dezvoltarea candidozei. Antibioticele distrug bacteriile nocive care cauzează anumite boli și infecții, însă în același timp distrug și bacteriile bune care mențin candida sub control. Tocmai de aceea, administrarea prelungită a unor doze puternice de antibiotice (fără a se reechilibra flora cu probiotice specifice) poate conduce la un dezechilibru al florei intestinale și permite ca bacteriile nocive și ciupercile să se înmulțească în exces.

 Dacă digestia nu este eficientă și nu se elimină corect deșeurile din corp sau dacă pH-ul este prea acid, candida se poate răspândi prin fluxul sanguin și se depozitează în alte țesuturi și membrane mucoase, cum ar fi în gât, în fosele nazale, în intestine și în vagin. Ca și consecință, apar diverse alergii, constipație și se pot produce unele erupții pe piele și simptome ale astmului. Ceea ce înainte era considerată o ciupercă în mod normal benignă, se poate transforma cu ușurință într-un agent patogen agresiv și distructiv.

 Remediile antifungice naturiste pot ajuta la întărirea efectelor unei diete adecvate precum și a suplimentelor cu probiotice, pentru reducerea celulelor de candida și restabilirea stării de sănătate. Pentru a obține beneficii maxime, puteți încerca două sau trei dintre remediile prezentate mai jos în acest articol. Totuși, pentru a se evita reacțiile incomode care se produc atunci când remediile antifungice încep să aibă efect, cel mai bine este să se recurgă la unul, maxim două remedii la început. De asemenea, distrugerea masivă a agenților patogeni poate cauza un efect cunoscut sub denumirea de “criză de vindecare”, iar simptomele declanșate de aceasta nu sunt deloc plăcute (dureri de cap, iritabilitate, stări de vomă, amețeli, stări de slăbiciune și oboseală, etc).

Simptomele candidozei și a candidozei cronice

 Simptomele candidozei variază de la o persoană la alta, iar simptomele cele mai comune sunt următoarele:

 - Stare de oboseală după mese;

 - Sentimente de agresivitate sau iritabilitate după mese sau dacă se mănâncă mai târziu;

 - Depresie și anxietate;

 - Poftă de carbohidrați simpli, cum sunt pâinea și zahărul rafinat;

 - Schimbări bruște de dispoziție;

 - Hipoglicemie;

 - Exces de mucus la nivelul gâtului, nasului și plămânilor;

 - Infecții micotice ale pielii;

 - Picior de atlet;

 - Infecții vaginale tipice;

 - Candidoză orală;

 - Diaree;

 - Prurit anal;

 - Pierderea memoriei pe termen scurt, dificultate de concentrare;

 - Distensie abdominală după mese;

 - Flatulență sau gaze abdominale.

 Atunci când dezvoltarea excesivă a candidei devine cronică și se produce de mai bine de 10 ani, aceasta poate determina apariția următoarelor tulburări de sănătate:

 - Inflamație limfatică;

 - Transpirații nocturne;

 - Dureri în zona pieptului și în articulații;

 - Pierderea memoriei;

 - Probleme de coordonare;

 - Vedere întunecată;

 - Dureri de cap intense și aleatorii;

 - Amețeli intermitente;

 - Insomnii;

 - Diverse alergii alimentare;

 - Sensibilitate la umezeală, medii umede sau cețoase;

 - Sensibilitate la parfumuri, apă de colonie și fum;

 - Infecții acute ale rinichilor.

Cum se poate preveni candidoza?

 Dieta este principala armă de apărare contra candidei. Dacă vă confruntați cu această problemă, cel mai probabil va trebui să renunțați la unele mâncăruri preferate și la alimentele și băuturile care conțin zahăr. Este necesar să se limiteze sau chiar să se renunțe la consumul oricărui aliment care hrănește candida, cum este alcoolul, zahărul și făina rafinată și îndulcitorii dietetici. De asemenea, este important să se elimine în mod permanent toate substanțele chimice toxice din alimentele și produsele alimentare foarte procesate și să se opteze în schimb pentru produsele integrale, proaspete și sănătoase, din care să se consume porții echilibrate la fiecare masă.

 Pentru a preveni candidoza este indicat să se evite sau să se limiteze consumul următoarelor alimente:

 - Zahărul rafinat și zaharurile simple;

 - Grâul și secara;

 - Laptele și brânza;

 - Băuturile alcoolice și cu cafeină;

 - Cartofii;

 - Ciupercile.

 Zahărul rafinat hrănește candida. Deoarece candida se alimentează cu zahăr, eliminarea acestuia din dietă, chiar și pe o perioadă de câteva luni, trebuie să fie un pas principal. Zahărul se ascunde în multe alimente, pe lângă dulciurile și produsele de patiserie din comerț care în mod evident îl conțin în cantități ridicate. Cea mai bună modalitate de a gestiona o dependență de orice fel este de a o opri complet.

 Vă prezint în acest articol 10 dintre cele mai bune remedii antifungice naturiste pentru eliminarea eficientă a candidei din organism:

1. Uleiul de cocos

 Acidul caprilic este un acid gras benefic care a fost testat clinic pentru distrugerea ciupercii Candida albicans și pentru restabilirea acidității naturale a stomacului. Acidul caprilic se poate obține în mod natural din uleiul de cocos care conține de asemenea și alți acizi grași antifungici naturali cum sunt acidul lauric și acidul caprilic.

 Doza recomandată de ulei de cocos pentru combaterea candidei este de 5 linguri pe zi, începând cura cu o cantitate mică de ulei pentru a evita reacțiile cauzate de distrugerea masivă a acestor microbi. Dacă nu aveți la îndemână ulei de cocos, acidul caprilic este disponibil și sub formă de capsule, care se administrează de două ori pe zi după mese.

2. Extractul din semințe de grapefruit

 Extractul din semințe de grapefruit este un puternic agent antifungic și o sursă bogată de bioflavonoizi și antioxidantți. Acest extract atacă distruge pereții celulelor de candida, iar în același timp întărește sistemul imunitar și ajută la repararea celulelor hepatice deteriorate.

 În cadrul unui studiu realizat recent, s-a demonstrat că extractul din semințe de grapefruit a fost mai eficient decât 30 antibiotice și 18 fungicide diferite, ceea ce este o descoperire destul de impresionantă. Totuși, deoarece Candida albicans are o anumită capacitate de adaptare la acest extract, este recomandat să fie combinat și cu alte antifungice naturale.

 Extractul din semințe de grapefruit se poate găsi sub formă de capsule sau ca extract lichid. Deoarece acest puternic antimicotic poate interacționa cu unele medicamente, este indicat să consultați un medic înainte de a lua acest extract.

3. Uleiul de cuișoare

 Uleiul de cuișoare este un alt remediu antiseptic și antifungic care distruge rapid celulele de candida, iar în același timp impulsionează sistemul imunitar. Ingredientul său activ, un compus numit eugenol, conferă cuișoarelor aroma specifică picantă și proprietățile antifungice.

 Se poate prepara un ceai cu ulei de cuișoare adăugându-se câte 15 – 30 picături de ulei într-o cană cu apă caldă; ceaiul se poate consuma de 2-3 ori pe zi. Dacă gustul vi se pare prea puternic, puteți adăuga 1-2 picături de ulei de scorțișoară.

4. Scorțișoara

 La fel ca și cuișoarele, scorțișoara conține eugenol și este un puternic remediu antimicotic. Studiile medicale au demonstrat că inclusiv varietățile de candida rezistente la multiple medicamante cedează în cazul remediilor pe bază de scorțișoară.

 Există două tipuri de scorțișoară, respectiv Cassia și Ceylon. Ambele tipuri sunt eficiente pentru combaterea candidei, însă scorțișoara Ceylon, considerată și “adevărata scorțișoară”, s-a dovedit a fi, în urma unor studii de laborator efectuate, mai bună decât Cassia. Scorțișoara poate fi utilizată sub formă de suplimente, tablete, dar și sub formă de ceai. Pentru a prepara un ceai de scorțișoară se fierb 2 batoane de scorțișoară în apă timp de 30 minute, apoi se strecoară și se lasă la răcit. Se consumă câte 2-3 căni de scorțișoară zilnic.

5. Usturoiul

 Usturoiul conține o substanță fitochimică numită ajoene care este produsă de alte două componente ale usturoiului: alicina și alinaza. Într-un studiu realizat în anul 2009, ajoene s-a demonstrat că este eficient contra 98.2% dintre toate ciupercile, inclusiv Candida albicans.

 Usturoiul poate fi consumat proaspăt sau se poate găsi sub formă de capsule și ulei. Dacă alegeți să consumați usturoiul crud pentru a combate candida, cel mai bine este să-l tăiați sau să-l zdrobiți înainte, pentru ca astfel să elibereze substanțele benefice. De asemenea, usturoiul tăiat poate fi combinat cu o lingură de ulei de cocos și puțină apă pentru a preveni astfel arsurile de stomac. Se recomandă consumul a 3-5 căței de usturoi zilnic.

6. Ghimbirul

 Rădăcina de ghimbir, care este un alt remediu tradițional contra candidei, își datorează proprietățile antifungice ingredientelor sale active numite shogaol și gingerol. În cadrul unui studiu publicat în revista de specialitate American Journal of Applied Sciences (Revista americană de științe aplicate), extractul de ghimbir era comparat cu medicamentul clasic antifungic Nistatin care se prescrie pentru inhibarea dezvoltării candidei.

 Ghimbirul poate fi folosit crud sau sub formă de extract sau supliment alimentar. De asemenea, se poate prepara un ceai de ghimbir pentru combaterea candidei, astfel: o linguriță de ghimbir ras se adaugă la o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat 10-15 minute, se strecoară și se consumă cald, cu puțin suc de lămâie și miere după gust. Se pot consuma zilnic câte 2-3 căni de ceai de ghimbir.

7. Uleiul de oregano

 Uleiul de oregano, care este bogat în compușii carvacrol și timol, este un puternic remediu antifungic, în particular contra celulelor de Candida albicans, pe care le deshidratează și le distruge. Se recomandă administrarea a 1-3 picături de ulei de oregano la o cană cu apă caldă, de două ori pe zi. În plus, uleiul esențial de oregano hrănește corpul și nu îl sărăcește de nutrienți așa cum este cazul antibioticelor. Uleiul de oregano are de asemenea efecte preventive care pot ajuta la evitarea unei re-infestări cu candida.

8. Legumele crucifere

 Legumele crucifere sunt considerate adevărați combatanți naturali ai candidei. Legumele crucifere, cum sunt broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles, guliile, ridichile etc. sunt bogate în izotiocianați, care sunt compuși antioxidanți puternici care atacă ciuperca candida.

 Să nu uităm de asemenea că și ruccola este o legumă cruciferă care oferă aceleași beneficii antimicotice precum broccoli și varza de Bruxelles. Se poate consuma zilnic câte o salată preparată din ruccola proaspătă, ulei de cocos, suc proaspăt de lămâie, miere crudă și oțet de mere. Această combinație este un puternic remediu antifungic care inhibă creșterea și dezvoltarea celulelor de candida.

9. Enzimele din oțetul de mere

 Oțetul de mere conține enzime care ajută la distrugerea celulelor de candida, în timp ce susțin un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor benefice din intestin. Pentru a ajuta la controlul creșterii excesive a candidei, se recomandă să se consume câte o lingură cu oțet de mere de preferință organic, diluat într-un pahar cu apă călduță, de trei ori pe zi.

10. Uleiul de lavandă

 Noi cercetări medicale realizate de către o echipă de medici din Portugalia au evidențiat faptul că uleiul de lavandă este un puternic agent antifungic care combate și previne infecțiile pielii și ale unghiilor determinate de Candida albicans. Publicat în Journal of Medical Microbiology (Revista de microbiologie), studiul menționat a prezentat că uleiul esențial de lavandă are o surprinzătoare acțiune protectoare față de o amplă gamă de ciuperci patogene, iar în unele cazuri și funcționează mai bine decât medicamentele antifungice clasice. “Uleiul esențial de lavandă are o acțiune antifungică cu spectru larg și este un remediu puternic contra candidei” au mai subliniat cercetătorii.

Mai poți citi din Remedii naturiste

Salvia și proprietăț…

Salvia și proprietățile sale miraculoase  Salvia este una din plantele care nu ar trebui...

Mai mult

Tratamente naturiste pe…

Tratamente naturiste pentru riduri Procesul de îmbătrânire, un proces cât se poate de n...

Mai mult

Ceaiurile pentru sugari…

Ceaiurile pentru sugari și copii  Efectele benefice ale plantelor sunt binecunoscute în ...

Mai mult

Pelinul

Pelinul  Pelinul este una dintre plantele ce sunt la îndemâna noastră, însă puțini di...

Mai mult

Floarea de salcâm si p…

Floarea de salcâm și puterile ei terapeutice  Încă din primele zile ale lunii mai, și ...

Mai mult

Ciuperca Ganoderma

Ciuperca medicament Ganoderma  În tradiția populară românească, se spune că “farmac...

Mai mult

Negrilica, o plantă cu…

Negrilica face minuni pentru organism Negrilica este o plantă care, deși nu este pe deplin...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru durerile de spate Durerile de spate au devenit o reală problemă ...

Mai mult

Beneficiile ceaiului ne…

Ceaiul negru - prezentare  Ceaiurile au diferite proprietăți din cele mai benefice asupra...

Mai mult

Aloe vera

Aloe Vera: celebră din vremuri străvechi  Denumită de către chinezi "remediul armonie...

Mai mult

Sunătoarea

Tratează-ți sufletul și trupul cu sunătoare  Sunătoarea sau pojarnița este una din pl...

Mai mult

Chlorella

Ce este Chlorella?  Chlorella este o algă unicelulară atât de mică, încât până la a...

Mai mult

Remedii naturale pentru…

Cum scăpăm de insomnie în mod natural?  Fiecare dintre noi a trecut cel puțin o dată p...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Ce este diabetul şi ce este diabetul zaharat?  Diabetul este o afecţiune caracterizată p...

Mai mult

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba: aliatul sănătății  Ginkgo Biloba reprezintă cea mai veche specie de cop...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru hepatită Genţiana  Genţiana, supranumită şi fierea pământulu...

Mai mult

Spirulina

Spirulina – efecte miraculoase asupra sănătății  Spirulina (Spirulina platensis) este o...

Mai mult

Uleiuri presate la rece

Uleiurile presate la rece, o alegere înțeleaptă pentru sănătate  Uleiurile presate la ...

Mai mult

Ghimbirul, un aliat de …

Ghimbirul, un aliat de nădejde al sănătăţii   Ghimbirul este o plantă aromatică în fo...

Mai mult

Busuiocul

Busuiocul, un valoros remediu naturist  Busuiocul este numele comun dat plantei culinare Oc...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru un păr sănătos  Podoaba capilară reprezintă un element de fru...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru întărirea sistemului imunitar la copii  Se apropie anotimpul rec...

Mai mult

Alga afa

Algele, originea vieții și sursă excepțională de nutrienţi  Algele sunt originea vie...

Mai mult

Vitamina C alcalina - a…

Vitamina C alcalină - antioxidantă și fortifiantă pentru organism  Vitamina C este implic...

Mai mult

Remedii naturiste care …

Remedii naturiste care vă ajută să renunțați la fumat  În societatea contemporană, f...

Mai mult

Remedii pentru congesti…

Remedii naturiste pentru congestia nazală  Anotimpul rece vine și cu foarte multe problem...

Mai mult

Vitamina C, campioana s…

Vitamina C salvează vieți  Vitamina C este una dintre vitaminele indispensabile organismu...

Mai mult

Remedii naturale impotr…

Remedii naturale împotriva transpirației excesive  Transpirația este un fenomen natural...

Mai mult

Detoxifiere cu ceaiuri …

Detoxifierea organismului cu ajutorul ceaiurilor și crudităților  Termenul de detoxifier...

Mai mult

Drojdia de bere si Canc…

Drojdia de bere luptă eficient împotriva cancerului  Ciupercile vii din componența drojdie...

Mai mult

Ciupercile shiitake

Ciupercile Shiitake – aliment sau medicament?   În Japonia și în China ciupercile shiita...

Mai mult

Beneficiile plantei alo…

Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale v...

Mai mult

Ciuperca Coama Leului

Ciuperca Coama Leului  Micoterapia sau terapia cu ciuperci este una din cele mai bune terap...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru afecțiunile aparatului digestiv  În acest articol vom prezenta c...

Mai mult

11 beneficii pentru să…

Ce este mai exact bicarbonatul de sodiu?  Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă care la ...

Mai mult

Pufulița și utilizare…

Pufulița și utilizarea ei terapeutică  Pufulița este o plantă a căror efecte curative s...

Mai mult

10 remedii naturiste co…

De ce unele persoane au candidoză, iar altele nu?  Candida albicans este un tip de ciupercă...

Mai mult

Din farmacia naturii …

Din farmacia naturii – menta Menta este o plantă medicinală cu o sumedenie de efecte ben...

Mai mult

Flavonoidele

Flavonoidele Conceptul de flavonoide este unul relativ nou în România. În acest articol v...

Mai mult

Levănțica

Levănțica folosită în scop terapeutic Levănțica este o plantă foarte utilizată pe pl...

Mai mult

Ciuperca dansatoare Mai…

Ciuperca dansatoare Maitake  Medicina naturistă alternativă ne oferă în societatea cont...

Mai mult

Oregano are multiple be…

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale plantei oregano?  Oregano este o plantă minunat...

Mai mult

Remedii naturiste: anti…

Remedii naturiste: antibioticele naturale  Există atât plante, cât şi produse naturale ca...

Mai mult

Mușețelul - un adevă…

Mușețelul - un adevărat izvor de sănătate  De-a lungul secolelor, oamenii au folosit m...

Mai mult

Coada-calului: propriet…

Coada-calului: descriere generală  Coada-calului face parte din familia Equisetaceae și e...

Mai mult

8 ceaiuri contra dureri…

Plante medicinale contra problemelor stomacale  Toți am suferit de probleme la stomac la un ...

Mai mult

Remedii naturiste în s…

Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, c...

Mai mult

Ghimbirul ajută la red…

Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar  Ghimbirul este foarte fol...

Mai mult

Cozile care fac cinste …

Cozile care fac cinste naturii – codița șoricelului, coada calului, coada racului Natura...

Mai mult

Mini dictionar a plante…

Mini dicționar al plantelor tămăduitoare (A-C) A Albăstreaua (Centaurea cyanus) Ce folos...

Mai mult

Ceaiul Kombucha: propri…

Ce este ceaiul Kombucha?  Kombucha este o băutură pe bază de ceai fermentat, cu un gust u...

Mai mult

Mini-dicționar a celor…

Mini-dicţionar al celor mai comune plante cu proprietăţi tămăduitoare (L-O) L Lămâia (...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

Ce este sinuzita?  Sinusurile paranazale sunt niște cavități pline cu aer care se găsesc ...

Mai mult

11 remedii naturiste co…

Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație ...

Mai mult

Artrita reumatoidă: ca…

Ce este artrita reumatoidă?  Artrita reumatoidă este o boală autoimună care determină in...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mai mult

Cele mai bune trei ceai…

Antioxidanții din ceaiuri au efecte de reîntinerire  Păstrarea tinereții cât mai mult ti...

Mai mult

Mesteacănul: beneficii…

Mesteacănul, un arbore vindecător  Mesteacănul este un arbore originar din Sud-estul Asiei...

Mai mult

Beneficiile vindecătoa…

Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru...

Mai mult

5 plante pentru tratare…

5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea ar...

Mai mult

8 analgezice naturale p…

Analgezicele naturale alină durerile sau tulburările de sănătate  Analgezicele sunt una d...

Mai mult

Proprietățile turmeri…

Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat ...

Mai mult

Mini-dicționar a celor…

Mini-dicționar al celor mai comune plante cu proprietăți tămăduitoare (D-I) D Drăgaica ...

Mai mult

5 băuturi naturale pen…

5 băuturi naturale pentru tratarea gastritei  Gastrita este o afecțiune des întâlnită a ...

Mai mult

Plante utile în perioa…

Plante utile în perioada de primăvară  Primăvară este un anotimp în care organismul ar...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

Alimentele antibacteriene au proprietăți antibiotice  Alimentele antibacteriene sunt produs...

Mai mult

6 plante calmante mirac…

6 plante calmante miraculoase  Într-o singură zi, putem experimenta diverse stări: stres ...

Mai mult

Remedii naturale simple…

Remedii naturale simple și eficiente  Natura ne oferă cu generozitate o minunată varietate...

Mai mult

Beneficiile zmeurei pen…

Zmeura, aport nutrițional și proprietăți medicinale  Consumând o cană de zmeură proasp...

Mai mult

Ciupercile combat și t…

Cum pot ajuta ciupercile în tratarea cancerului?  Ciupercile au fost prețuite pentru propri...

Mai mult

Mușețelul și rolul l…

Ceaiurile din plante medicinale: binefăcătoare pentru sănătate  Ceaiurile din plante sunt...

Mai mult

Tincturile din plante m…

Care este cea mai bună modalitate de a profita de proprietățile plantelor medicinale?  Pla...

Mai mult

Propolisul și benefici…

Albinele sunt adevărate susținătoare ale vieții pe Pământ  Albinele, prin polenizarea f...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Ce este sindromul metabolic?  În prezent, cauzele care produc afecțiunea numită sindrom me...

Mai mult

Mini-dictionar a celor …

Păducel (Crataegus monogyna) Cum se administrează Păducelul?  Păducelul creşte la câmp...

Mai mult

Beneficiile iasomiei pe…

Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, ...

Mai mult

Resveratrolul și curcu…

Resveratrolul și curcumina, doi compuși naturali valoroși în tratarea cancerului  În pre...

Mai mult

5 infuzii pentru tratar…

5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din p...

Mai mult

10 remedii naturiste co…

Ce sunt calculii renali?  Rinichii sunt unele dintre organele cele mai importante din corpul ...

Mai mult

Beneficiile, utilizări…

Scorțișoara cea parfumată și vindecătoare  Aromată și delicioasă, perfect potrivită ...

Mai mult

Remedii naturiste cu ce…

Remedii naturiste cu ceapă  Folosită de mii de ani și apreciată atât pentru utilizările...

Mai mult