Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii

polen crud produse apicole

                 Albert Einstein:

                       "Dacă albina ar dispărea de pe suprafața globului, omul ar mai avea doar patru ani de trăit".

Polenul - un miracol al naturii, adunat din 300 de flori

 Polenul este o pulbere fină, divers colorată în nuanţe de galben, portocaliu sau maro-roşcat, constituit din grăuncioare microscopice pe care albina le culege din flori, iar pentru a forma o singură granulă de polen, o albină trebuie să viziteze în medie 300 de flori.

 Polenul este considerat de cercetători în domeniu din lumea întreagă unul dintre cele mai pure alimente, pentru că plantele care se hrănesc cu apă şi lumină condensează această energie, oferind-o înapoi naturii.

 Polenul este unul dintre cele mai vechi suplimente alimentare folosite de om, fiind utilizat încă din antichitate de către egipteni şi chinezi, ca medicament natural şi factor de întinerire a organismului.

De ce este recomandat să alegem polenul în stare crudă?

 Nimeni nu contestă beneficiile pe care le aduce polenul uscat, însă cele mai recente studii din domeniul apifitoterapiei au evidențiat faptul că atunci când polenul este uscat la căldură, se distrug lactobacilii, bifidobacilii, drojdiile conținute în el precum şi o mare parte din vitamine, enzime, pro-enzime, reducându-se foarte mult efectele benefice ale polenului.

 Prin acțiunea de uscare a polenului, lactobacilii care ajută la purificarea, protejarea şi regenerarea florei intestinale sunt distruși. Din acest motiv, polenul crud este o alegere mai bună şi mult mai eficientă în tratarea afecțiunilor din sfera colonului și a tranzitului intestinal, iar calitatea lui în acest sens este incontestabilă. Mergând cu comparația până la ele­mente microscopice, toate înclină balanța în favoarea polenului crud. Polenul crud conține o mare varietate de vitamine, enzime, microelemente care sunt dificil de găsit într-un alt produs natural.

Un experiment de succes realizat cu polen crud

polen crud de albine În luna martie a anului 1992, Patrice Percie du Sert, un pasionat inginer agricol și apicultor francez, era într-o stare foarte alterată de sănătate, din cauza muncii extenuante. Fiind la începutul primăverii, iar albinele tocmai începuseră recoltarea polenului, atras de coloritul plăcut și de prospețimea grăuncioarelor de polen, Patrice Percie a început să consume polen în stare crudă, iar după numai o săptămână se simțea mult mai bine. A făcut trei cure succesive de polen crud, iar apoi a testat această cură și pe apropiații săi. A remarcat îmbunătățiri remarcabile a stării de sănătate şi tonusului psihic a tuturor celor care experimentaseră aceste cure cu polen crud. Din acel moment, Patrice Percie du Sert, supranumit în prezent în mod sugestiv “tatăl polenului crud” a început un vast studiu de cercetarea a polenului şi a ajuns să coordoneze un întreg laborator de cercetare în acest domeniu. După 14 ani de cercetări intense şi remarcabile, a publicat cartea numită "Ces pollens qui nous soignent” (trad. "Aceste polenuri care ne vindecă”), care a înregistrat un mare suces şi a fost publicată chiar în mai multe ediţii.

 Polenul crud, un aliment natural complet

 În polenul crud se găsesc practic toate elementele chimice care constituie corpul omenesc.

 Polenul și mierea sunt singurele resurse alimentare care conțin 22 de nutrienți. În polenul crud se regăsesc toți micronutrienţii atât de importanți pentru sănătatea noastră care lipsesc din alimentele moderne rafinate şi supraprocesate. Polenul crud este un veritabil aliment echilibrant, dinamizator şi revitalizant al organismului uman.

 Polenul crud este în sine, o generoasă ofertă de vitamine, atât liposolubile A (şi provitamina A), D, E, F, cât şi hidrosolubile C, P (rutin), acid folic, B1, B2, B3 (PP), B5, B6, B8 (H), conţinând atât macroelemente minerale Ca, Mg, P, K, Na cât şi microelemente Cu, Fe, Mn, Ni, S, Se, Si, Zn, B, Co, Cr, I, Mo.

 

Seleniul din polenul crud – antioxidant, detoxifiant, anticanceros şi antitumoral

 Polenul crud reprezintă una din cele mai bogate surse cunoscute de seleniu. Seleniul este un antioxidant puter­nic, lucru cunoscut deja de multă vreme, iar după nuca de Brazilia, polenul este creditat ca a doua sursă naturală de seleniu.

 Seleniul este esențial în procesul de eliminare a metalelor grele din organism şi în general, pentru detoxifierea organismului. Datorită efectelor sinergice ale diferiților factori antioxidanți şi de eliminare a elementelor toxice din organism, polenul crud este un aliat preţios în purificarea şi întărirea organismului, asigurând un metabolism celular sănătos.

 Este recunoscut faptul că antioxidanții au un rol important în prevenția şi tratarea cancerelor.  Antioxidante puternice, vitaminele A și E, se găsesc în mari cantități în polen crud. De asemenea, flavonoidele din compoziția polenului crud oferă o intensă acțiune antioxidantă. Polenul crud este un ajutor prețios în chimioterapie şi radioterapie, şi ajută de asemenea în combaterea efectelor secundare ale chimioterapiei si ale iradierilor.

 În cazul pacienților care prezintă tumori, polenul crud în combinaţie cu propolisul, lăptișorul de matcă şi zeolitul aduce un suport maxim nutritiv de micronutrienţi extrem de necesari în cazul unei boli atât de dificile. O întrebare frecventă este dacă hrănind organismul, polenul nu hrănește cumva şi tumorile. Răspunsul este un nu clar: polenul crud nu hrăneşte tumora, la fel cum nici un alt aliment viu şi sănătos nu face acest lucru. Doar alimentele rafinate, procesate şi cu aditivi chimici sunt surse de producere şi de întreținere a tumorilor.

Polenul crud şi longevitatea

polen crud Substanțele antioxidante, prezente din belșug în polenul crud, precum şi flavonoidele conținute de acesta sunt o sursă redutabilă contra îmbătrânirii şi uzurii premature a organismului. Polenul crud este un puternic detoxifiant natural al organismului, iar consumul său sistematic permite evitarea îmbătrânirii premature, contribuind astfel la menținerea longevităţii.

 Conform doctorului G. Liebold, din Karlsruhe, Germania, "Polenul crud constituie o profilaxie excelentă şi un tratament terapeutic împotriva tuturor simptomele de îmbătrânire prematură. Polenul crud ar trebui să fie considerat un tratament geriatric universal sub forma unui remediu natural.”

 Profesor dr. Nicolai Tsitsin, un biolog şi botanist renumit de la Institutul de Longevitate, a întreprins un studiu ştiinţific asupra peste 200 de apicultori din Georgia care aveau peste 125 de ani, iar acest lucru uimitor se datora consumului zilnic de miere și polen, dar mai ales de polen. El a concluzionat în urma acestui studiu următoarele: “Consumat în mod regulat şi în cantitate suficientă, polenul crud de albine poate prelungi viața omului cu mulți ani.”

Alte efecte şi beneficii miraculoase ale folosirii polenului crud

Polenul crud acţionează ca un adevărat medicament natural împotriva următoarelor afecţiuni:

 - polenul crud este un reglator perfect al funcţiilor digestive;

 - polenul crud are un puternic efect stimulent, tonic, antiseptic şi antibiotic puternic;

 - polenul crud îmbunătăţeşte considerabil activitatea creierului, fiind foarte util pentru persoanele care desfăşoară o muncă intelectuală, crescând capacitatea de concentrare şi eliminând oboseala cronică;

 - polenul crud combate stările de slăbiciune şi anemiile;

 - polenul crud stimulează creşterea armonioasă în cazul copiilor;

 - polenul crud combate eficient nevrozele, stresul, surmenajul, neurastenia şi depresiile;

 - polenul crud este un foarte bun întăritor al inimii şi este foarte eficient în majoritatea bolilor circulatorii;

 - polenul crud ajută la dizolvarea calculilor biliari;

 - polenul crud este foarte indicat în afecţiunile aparatului respirator – bronşite, tuse, gripă;

 - polenul crud ajută foarte mult la refacerea florei intestinale, fiind un minunat probiotic vegetal.

Administrarea polenului crud:

Polenul crud se poate lua constant, chiar pe întreaga durată a vieţii, deoarece nu prezintă efecte adverse.

 Atunci când se administrează pentru prima dată granule de polen crud, este recomandat să se înceapă cu o linguriţă de polen, care se ia preferabil dimineaţa pe stomacul gol, doza crescând treptat până la o lingură, pe parcursul a două săptămânii.

 Polenul crud se asimilează cel mai bine fiind ținut sub limbă cât mai mult timp până se dizolvă complet.
 Pentru adulți doza recomandată este de 3 linguri pe zi, dar în cazul unor afecțiuni se va creste doza, fără a exista o limită maximă până la care se administrează acesta (decât în cazul în care pacientul prezintă o anumită intoleranță alergică la polen). Polenul se poate administra și în amestec cu mierea de albine, dacă se preferă în felul acesta.

 Pentru a urma o cură terapeutică cu polen crud, este indicat ca persoanele care se confruntă cu anumite probleme de sănătate să ceară sfatul unui medic apifitoterapeut competent.

Cum se păstrează polenul crud?

 Congelarea este modul ideal de păstrare a calităţilor nutriţionale excepţionale ale polenului crud. Comparativ cu polenul apicol uscat sau orice alt supliment alimentar procesat, polenul crud congelat este un adevărat aliment viu, plin de enzime şi bacterii prietenoase pentru organismul uman. Odată decongelat, polenul crud se poate păstra în frigider, preferabil în borcane de sticlă cu capac. În frigider, plenul crud poate fi păstrat în condiţii optime timp de 2 săptămâni.

Tipuri de polen crud:

 - polen crud poliflor

 - polen crud de paducel

 - polen crud castan dulce si mur

 - polen crud de iarba neagra

 - polen crud de mar

 - polen crud de trandafir salbatic

 - polen crud de prun

 - polen crud de salcie

 

  1. Comentarii (87)

  2. Adaugă-l pe al tău

Comentarii (87)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

buna ziua domnule doctor,as dori sa stiu daca polenul crud este indicat in dietele de slabire?sau pentru scaderea acidului uric,trigliceridelor si colesterolului'

This comment was minimized by the moderator on the site

pt scaderea acidului uric, beti ceai de ceapa sau ceai de matase de porumb, iar pt celelalte probleme, nu stiu ce sa spun, Mentionez ca ma confrunt cu aceleasi probleme.

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara domnule doctor. As dori sa stiu daca polenul crud poate fi folosit si in tratarea constipatiei cronice. Baietelul meu de 2 ani si 6 luni are scaune la 2-3 zile, tari si dureroase. Am incercat diverse tratamente alopate si homeopate,...

Buna seara domnule doctor. As dori sa stiu daca polenul crud poate fi folosit si in tratarea constipatiei cronice. Baietelul meu de 2 ani si 6 luni are scaune la 2-3 zile, tari si dureroase. Am incercat diverse tratamente alopate si homeopate, dar fara imbunatatiri majore. Multumesc.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Sunt apicultor incepator. Anul trecut am experimentat pt prima oara efectele benefice ale polenului. Copilul dvs va fi ajutat in problema constipatiei. Sora mea lua polen uscat, cate o lingurita si s-a oprit ca mergea prea des la baie... Nu...

Sunt apicultor incepator. Anul trecut am experimentat pt prima oara efectele benefice ale polenului. Copilul dvs va fi ajutat in problema constipatiei. Sora mea lua polen uscat, cate o lingurita si s-a oprit ca mergea prea des la baie... Nu gresiti cu nimic daca incercati. Sanatate.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Polenul poate ameliora constipatia, dar remediul garantat in cazul constipatiei este aloe ferox . II dati o capsula pe zi ( maxim 1 dim si 1 seara daca e necesar). Dar neaparat trebuie gasita si inlaturata cauza constipatiei ( arata probleme de...

Polenul poate ameliora constipatia, dar remediul garantat in cazul constipatiei este aloe ferox . II dati o capsula pe zi ( maxim 1 dim si 1 seara daca e necesar). Dar neaparat trebuie gasita si inlaturata cauza constipatiei ( arata probleme de sanatate in organism)

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

doresc colaborare

This comment was minimized by the moderator on the site

Despre ce colaborare doriti?

This comment was minimized by the moderator on the site

As dori sa~mi spuneti daca polenul crud este indicat pentru diabetici.
Va multumesc.

This comment was minimized by the moderator on the site

Da, polenul crud este indicat in diabet

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara,am probleme cu fierea si ficatul este marit i-mi face rau polenul crud?multumesc

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,domnule doctor.Am un copil de 12 ani care sufera de retinopatie pigmentara.Este util polenul crud in cazul lui? Ce alte tratamente naturiste imi mai indicati? Multumesc.

This comment was minimized by the moderator on the site

Va rog sa faceți cunoscut faptul ca polenul crud are paraziti si da o valoare foarte mare la Eozinofile. Sotul meu a trăit un cosmar de Crăciun, deoarece nu gaseau motivul valorii Eozinofilelor si l-au diagnosticat cu leucemie! Analize, suparare,...

Va rog sa faceți cunoscut faptul ca polenul crud are paraziti si da o valoare foarte mare la Eozinofile. Sotul meu a trăit un cosmar de Crăciun, deoarece nu gaseau motivul valorii Eozinofilelor si l-au diagnosticat cu leucemie! Analize, suparare, rezultat negativ pentru ca de fapt totul a fost rezultatul consumului de polen crud!

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Dna Gabriela,si eu sunt intr-o situatie asemanatoare.Consum polen crud,am niste tulburari intestinale de cateva luni dureri,balonari,constipatie ,diaree.La analize mi-a iesit intr-adevar giardia,vsh ul mai mare si fibrinogenul mai mare.Dar eu...

Dna Gabriela,si eu sunt intr-o situatie asemanatoare.Consum polen crud,am niste tulburari intestinale de cateva luni dureri,balonari,constipatie ,diaree.La analize mi-a iesit intr-adevar giardia,vsh ul mai mare si fibrinogenul mai mare.Dar eu incep sa cred ca polenul acesta crud care a fost tinut doar la congelator(dar care nu mai arat sub forma de granule ci s-a transformat in forma de praf),e de vina ptr durerile mele de burta.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Dna. Gabriela si Magdalena<br />Si eu ma confrunt cu aceeasi problema: dureri abdominale, balonari, crampe, 6-7 scaune pe zi, dar nu diaree, stare de ameteala si confuzie, greata, varsaturi. Mentionez ca din primele 15 minute de la administrarea...

Dna. Gabriela si Magdalena<br />Si eu ma confrunt cu aceeasi problema: dureri abdominale, balonari, crampe, 6-7 scaune pe zi, dar nu diaree, stare de ameteala si confuzie, greata, varsaturi. Mentionez ca din primele 15 minute de la administrarea cu polen crud, am inceput sa simt durerea de burta, care pe timp ce trecea, se agrava si apareau si celelalte simptome. Ce sa fac?

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

AI MAI SPUS O DATA. Faci anti-campanie ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Consum polen crud de 3 luni dne zile,o lingură dimineaţa .Am probleme legate de o formă de depresie,dislipidemie şi o stare de oboseală accentuată .Pot să mai iau în continuare polen sau mă opresc? Cred că a fost benefic până acum .Ce mă sfătuiţi...

Consum polen crud de 3 luni dne zile,o lingură dimineaţa .Am probleme legate de o formă de depresie,dislipidemie şi o stare de oboseală accentuată .Pot să mai iau în continuare polen sau mă opresc? Cred că a fost benefic până acum .Ce mă sfătuiţi ? mulţumesc anticipat

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Luati in continuare ..va ajuta foarte mult

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara, domnule doctor! Am aflata ca polenul crud de salcie este indicat in vindecarea cataractei. Care trebuie sa fie doza zilnica si pe ce perioada de timp. Va multumesc!

This comment was minimized by the moderator on the site

va rog sa imi scrie-ti daca fratele meu care sufera de pancreatita , are operatie de chist hemoragic facuta in ianuarie 2013, poate consuma polen crud, are niste simptome ff urate,are un discomfort in zona lombara, nu are pozitie de stat in pat ,...

va rog sa imi scrie-ti daca fratele meu care sufera de pancreatita , are operatie de chist hemoragic facuta in ianuarie 2013, poate consuma polen crud, are niste simptome ff urate,are un discomfort in zona lombara, nu are pozitie de stat in pat , noaptea nu poate dormi. toata ziua sta in fund pe marginea patului, are un discomfort in partea de sus (ceafa) pe partea stanga, are burta, imbalonat desi tine regim. nu aconsumat bautura in viata lui si nici nu fumeaza mai spune caii este foame in permanenta concluzia nu se simte bine desi afacut un RMN dupa operatie este in regula amilaza si lipaza sunt normale .ce poate sa aiba? poate consuma polen crud> multumesc!

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Am auzit despre efectele benefice ale polenului crud si am zis sa incep sa iau si eu. Sunt perfect sanatoasa, nu am probleme de digestie, imi fac analizele din 6 in 6 luni. Din primele 15 minute de cand am luat lingura de polen crud, am inceput...

Am auzit despre efectele benefice ale polenului crud si am zis sa incep sa iau si eu. Sunt perfect sanatoasa, nu am probleme de digestie, imi fac analizele din 6 in 6 luni. Din primele 15 minute de cand am luat lingura de polen crud, am inceput sa am niste crampe groaznice la stomac, balonare excesiva, transpiratie abundenta si frisoane concomitent, niste stari ciudate de confuzie, m-am cam speriat. Stau de 2 zile numai pe toaleta, nu pot iesi din casa. Dureri abdominale sunt asemanatoare cu cele cand ai diaree, insa eu nu am diaree, insa am multe scaune pe zi, insotite de durere. Oare acest polen contine bacterii neprietenoase de-mi dau asemenea stari. Nu stiu ce sa mai iau ca sa nu mai am aceasta aciditate/durere/balonare/stare. Va rog sa ma ajutati. Am sa intrerup administrarea de polen. (de mentionat este ca in prima zi cand am luat si am inceput sa ma simt rau la cateva minute de la administrare, am crezut ca poate mi s-a facut rau de la altceva. A durat 2 zile pana mi-a trecut starea, band ceai de musetel in care am stors lamaie, ceai de menta si am luat si tinctura de galbenele. Dupa cele 2 zile, am zis sa reiau polenul - aceeasi situatie, numai ca acum nu-mi mai trece nici cu ceaiuri). Va multumesc!

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua. Polenul crud este bun si pentru chisturi ovariene? FDarr pentruu reglarea dereglarilor hormonale?

This comment was minimized by the moderator on the site

Comentariul dvs a fost șters. <br />Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.

This comment was minimized by the moderator on the site

Domnule Cătălin Luca,am o intrebare.Consum polen crud cu încredere.La început am luat polen poliflor și m-am simțit bine.Avand probleme cu ficatul(virus C) ,am zis să consum si polen de prun.Numai că de la acesta cam după 10 minute simt ca o...

Domnule Cătălin Luca,am o intrebare.Consum polen crud cu încredere.La început am luat polen poliflor și m-am simțit bine.Avand probleme cu ficatul(virus C) ,am zis să consum si polen de prun.Numai că de la acesta cam după 10 minute simt ca o arsură la stomac.Inițial am zis că e de la lăptișorul de matcă,pe urmă de la păstură(consum si din acestea),dar am depistat ca e de la polen.Dacă am ceva la stomac,cu siguranță vindecă,nu vreau să-l întrerup,pentru că durerea tine ceva timp și mă lasă.Ce-mi recomandați să fac? Să-l iau în continuare? Mulțumesc.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Polenul de prun este tot crud sau uscat? cel uscat este mai greu tolerat de stomac

This comment was minimized by the moderator on the site

Observ ca Dl.Doctor e ferm pe parerea dansului fara sa dea putina atentie si celorlalte efecte pot spune nefaste.
La fel si eu ca unii care au comentat,la 10-15 min.de la administrarea unei lingurite polen crud,am niste crampe groaznice urmate...

Observ ca Dl.Doctor e ferm pe parerea dansului fara sa dea putina atentie si celorlalte efecte pot spune nefaste.
La fel si eu ca unii care au comentat,la 10-15 min.de la administrarea unei lingurite polen crud,am niste crampe groaznice urmate imediat de scaun mai mult spre diaree. Mentionez ca si copilul meu de 3 ani, caruia i-am dat avea celeasi simptome. Problema este ca i-am dat de cateva ori doar si am stopat. A trecut 2 saptamani si are aceleasi simptome acuza dureri de burtica si scaun foarte moale. Tind sa cred ca a fost infectata cu vreo bacterie? Sa ma ingrijorez,sa fac niste analize copilului? Sunt intr-o dilema un sfat ar fi bine venit.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Domnule Dan S., e posibil sa fie alterat polenul care l.ati folosit. Un polen crud sanatos, care nu a fost alterat nu ar trebui sa dea diaree. Eu si copii mei am consumat mai multa vreme din lot diferit, de la persoana de incredere, care produce...

Domnule Dan S., e posibil sa fie alterat polenul care l.ati folosit. Un polen crud sanatos, care nu a fost alterat nu ar trebui sa dea diaree. Eu si copii mei am consumat mai multa vreme din lot diferit, de la persoana de incredere, care produce direct. E normal sa doara stomacul in primele cam trei zile, pana se obisnuieste functia digestiva, dar pe urma nu ar trebui sa mai doara, si nu ar trebui sa urmeze diaree. Dupa ce se intrerupe consumul si dupa o perioada se reia, din nou se va avea dureri de stomac sau burta. Eu iau si 3 linguri pe zi uneori, dar nu am diaree si nici copii, avem scaun normal. Trebuie sa verificati bine polenul sa nu fie acrit, sau prea vechi. Ori contaminat cu ceva..

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara! Am scleroza multipla si Tiroidita autoimună,știu ca toate produsele stupului ajuta dar vreau sa știu daca polenul are capacitatea de a regla tiroida si ce cantitate sa iau ......acum iau 2 linguri dimineața dizolvat in suc de lamie la...

Buna seara! Am scleroza multipla si Tiroidita autoimună,știu ca toate produsele stupului ajuta dar vreau sa știu daca polenul are capacitatea de a regla tiroida si ce cantitate sa iau ......acum iau 2 linguri dimineața dizolvat in suc de lamie la aproximativ o ora după micul dejun, va multumesc si va doresc sanatate

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara! Am scleroza multipla si Tiroidita autoimună,știu ca toate produsele stupului ajuta dar vreau sa știu daca polenul are capacitatea de a regla tiroida si ce cantitate sa iau ......acum iau 2 linguri dimineața dizolvat in suc de lamie la...

Buna seara! Am scleroza multipla si Tiroidita autoimună,știu ca toate produsele stupului ajuta dar vreau sa știu daca polenul are capacitatea de a regla tiroida si ce cantitate sa iau ......acum iau 2 linguri dimineața dizolvat in suc de lamie la aproximativ o ora după micul dejun, va multumesc si va doresc sanatate , poate imi dati un raspuns pe adresa de mail....halobelo2000@yahoo.com

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Am raspuns

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,
Doresc sa va intreb daca fetita mea este alergica la polenul de cereale,mai putin la polenul poliflor si praf pot sa ii dau polen crud de salcie ? Doresc sa mentionez ca acest polen i-a fost recomandat de medicul oftalmolog inainte sa...

Buna ziua,
Doresc sa va intreb daca fetita mea este alergica la polenul de cereale,mai putin la polenul poliflor si praf pot sa ii dau polen crud de salcie ? Doresc sa mentionez ca acest polen i-a fost recomandat de medicul oftalmolog inainte sa i se depisteze alergia la polen.
Multumesc

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Este posibil sa fie alergica si la polenul de salcie..dar puteti testa toleranta

This comment was minimized by the moderator on the site

Sunt suspect de boala Chron. Polenul crud ma poate ajuta? Sau e contraindicat in iritatiile tubului digestiv?

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua! sunt bolnava de leucemie si as vrea sa incep o cura cu polen si nu stiu cum sa il iau in ce cantitati .

This comment was minimized by the moderator on the site

3-4 linguri pe zi , se tin in gura 1-2 min ( ideal sub limba ) si apoi se inghite.

This comment was minimized by the moderator on the site

spuneti mi ce remedii naturaliste putem folosi pentru tratarea anginelor purulente?cum pot ele disparea?multumim anticipat!

This comment was minimized by the moderator on the site

Cat timp pot sa dau polen crud la un copil de 4ani si ce canitate. Am luat polen crud la borcan de 200 gr de la apicola. E adevarat ca nu are termen de valabilitate?

This comment was minimized by the moderator on the site

Puteti sa ii dati oricat de mult timp..nu are contraindicatii. !-2 lingurite pe zi.

This comment was minimized by the moderator on the site

Multumesc!

This comment was minimized by the moderator on the site

bn dim domnu dr catalin mia cacut hematokriti de 3 ori ,28,28,iar acum 26 prima data abudenta de ciclu a doua la fel dar insotita si de diaree am ajuns la spital si in urma analzelor mia gasit si salmonela tratamet 15 zile antibiotik dar...

bn dim domnu dr catalin mia cacut hematokriti de 3 ori ,28,28,iar acum 26 prima data abudenta de ciclu a doua la fel dar insotita si de diaree am ajuns la spital si in urma analzelor mia gasit si salmonela tratamet 15 zile antibiotik dar tratament de anemie nu mia dat am luat eu vitamine sunt in grecia acum iar am ajuns la spitalHGB 7,8 SI HCT26 nu am avut ciclu de 2 lunisi nici diaree miau bagat o doza de fier ptr 6 luni si o punga de sange am iesit dupa 4 zile cu HCT 28,7si miau zis sa fac gastro si colon scopie sa vada cemi provoaca anemie si sa repet analiza la singe dupa 2 saptamani,,eu am inceput cu polen uscatcite i ling 5g si suc de sfecla rosie ,telina morcov si mar,acest suc primele 3 zile dim si seara a doua saptamina iau 2 ling 10 g vreau sa ajung cu polen pina la 20g si continui cu sucu 6 saptamani primele 3 zile din saptamana,luni fac analiza la sange sa vad cum stau cu hematokriti dupa 2 sapt de cura
am incredere in medici romani si in d-zeu,am comandat miere de susura de castan si polen crud la muntele atos sper sa ma fac bn multumesc ptr informatiile pretioase

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

va rog daca se poate sa aflu si eu daca polenul crud face bine la bolile mele

This comment was minimized by the moderator on the site

Da, este f bun mai ales pt regenerarea ficatului

This comment was minimized by the moderator on the site

buna ziua!spuneti-mi va rog frumos daca polenul uscat se permite si pentru copiii de 1 an si care este dozajul daca da?

This comment was minimized by the moderator on the site

Mai bine polen crud : o lingurita pe zi

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua am o intrebare daca am luat de la plafar polen crud pe care il țineau în congelator am ajuns acasa si nu mi-am dat seama s il bag imediat in congelator si după vreo4 ore l-am băgat are ceva? E bine sa il tin acolo si sa il consumăm asa?

This comment was minimized by the moderator on the site

Nu are nimic ..il puteti consuma

This comment was minimized by the moderator on the site

Este bun si pentru cura de slabire sa ia pofta de dulce ma confrunt cu cresterea in greutate si pentru tiroida este bun va rog sami dati un raspuns rapid va multumesc

This comment was minimized by the moderator on the site

Nu prea este bun in cura de slabire..in general ingrasa

This comment was minimized by the moderator on the site

Va rog sa-mi spuneti daca este contraindicat consumul de polen crud in caz de hipertensiune.Multumesc.

This comment was minimized by the moderator on the site

Nu este contraindicat

This comment was minimized by the moderator on the site

Fiul meu are 3 ani si 5 luni, am inceput gradinita si implicit racelile repetate, ultima s-a cronicizat in pneumonie virala acuta, ne-am revenit insa e anemic, pauza de gradinita si cu tratament de o luna Hemoglobin cu analize post tratament sa...

Fiul meu are 3 ani si 5 luni, am inceput gradinita si implicit racelile repetate, ultima s-a cronicizat in pneumonie virala acuta, ne-am revenit insa e anemic, pauza de gradinita si cu tratament de o luna Hemoglobin cu analize post tratament sa vedem absobtia Fe. A mai precizat dr. specialist ca daca analizele nu sunt bune vom face injectabil. Va rog sa-mi spuneti daca o cura cu polen de salcam crud ar fi benefic si in ce cantitate dat? multumesc anticipat

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Orice fel de polen crud este bun. 3 lingurite pe zi. In plus : laptisor de matca crud , vitamina C alcalina forte capsule: o capsx2/zi

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua. Eu comand de pe internet cate1 kg. de polen crud congelat, care , desigur, la mine junge decongelat.Va intreb daca e corect sa-l recongelez, pentu ca il consum intro perioada mai lunga , adica 2-3 luni. Multumesc.
Mentionez ca...

Buna ziua. Eu comand de pe internet cate1 kg. de polen crud congelat, care , desigur, la mine junge decongelat.Va intreb daca e corect sa-l recongelez, pentu ca il consum intro perioada mai lunga , adica 2-3 luni. Multumesc.
Mentionez ca furnizorul nu vinde polen congelat in ambalaje mai mici.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

De unde ati comandat polenul de 1 kg de pe net?<br /><br />Multumesc, <br />Alina

This comment was minimized by the moderator on the site

Puteti comanda polen crud de la magazinul Natura vie http://natura-vie.com/magazin/produse-apicole/889-polen-crud-bio-500g.html

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,

Congelarea nu distruge enzimele si bacteriile prietenoase din polenul crud? Nu-mi pot imagina cum pot sa supravietuiasca la congelare?!

Si care este polenul cel mai bogat in nutrienti, enzime si bacterii prietenoase? Cel poliflor sau...

Buna ziua,

Congelarea nu distruge enzimele si bacteriile prietenoase din polenul crud? Nu-mi pot imagina cum pot sa supravietuiasca la congelare?!

Si care este polenul cel mai bogat in nutrienti, enzime si bacterii prietenoase? Cel poliflor sau de paducel sau altul?

Stiti cumva o sursa de incredere de unde as putea cumpara polen crud de pe internet?

Multumesc frumos,
Alina

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Comentariul dvs a fost șters. <br />Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.

This comment was minimized by the moderator on the site

Am uitat de niste polen crud in frigider , de vreo 3 luni sta acolo. E tinut intr-o punga de hartie. Mai pot sa il consum? Mai are ceva proprietati? Mi-ar parea rau sa il arunc. Multumesc!

This comment was minimized by the moderator on the site

Stimate D-nule Doctor,
Ptr hipotiroidie,colon iritabil,bila lenesa, menopauza si toate simptomele ei,chist ovarian,fibrom si o recenta suspiciune de cancer ovarian daca iau laptisor de matca,pastura,polen crud si miere cu propolis este bine?
Daca...

Stimate D-nule Doctor,
Ptr hipotiroidie,colon iritabil,bila lenesa, menopauza si toate simptomele ei,chist ovarian,fibrom si o recenta suspiciune de cancer ovarian daca iau laptisor de matca,pastura,polen crud si miere cu propolis este bine?
Daca da,dozele recomandate?
Multumesc mult
Multa sanatate tuturor

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

D_le doctor,urmarindu-va de multa vreme, am mare incredere in indicatiile dvs.si va rog sa-mi spuneti daca- mai este bun polenul cumparat in luna iulie, tinut permanent la congelator, dar pe 5 noiembrie a. c. o intrerupere de curent electric a...

D_le doctor,urmarindu-va de multa vreme, am mare incredere in indicatiile dvs.si va rog sa-mi spuneti daca- mai este bun polenul cumparat in luna iulie, tinut permanent la congelator, dar pe 5 noiembrie a. c. o intrerupere de curent electric a durat 7ore. Mai pot folosi produsul ? Va multumesc foarte mult.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Va rog mult sa-mi spuneti daca polenul cumparat in luna iulie , tinut la congelator, dar in ziua de 5.11.16 s-a intrerupt curentul electric 7 ore, ramanand apoi tot in congelator, mai este bun ? Multumesc foarte mult.

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua. As vrea sa intreb daca polenul este bun in Sindromul de colon iritabil cu diaree?

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru infertilitate se poate lua polen crud si napraznic in acelasi timp. Am avut hipotiroidie pe care am tratat-o. Va rog raspuns pe mail. Multumesc.

This comment was minimized by the moderator on the site

You can certainly see your skills in the work you write.
The world hopes for even more passionate
writers like you who aren't afraid to mention how they believe.
Always follow your heart.

Here is my weblog; mens motorcycle
Jacketsbuffalo...

You can certainly see your skills in the work you write.
The world hopes for even more passionate
writers like you who aren't afraid to mention how they believe.
Always follow your heart.

Here is my weblog; mens motorcycle
Jacketsbuffalo Leather: http://www.nwseran.com/?option=com_k2&;view=itemlist&task=user&id=1482684

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Great blog you have here.. It's hard to find quality writing like yours these days.
I seriously appreciate people like you! Take care!!


Here is my page ... دانلود آهنگ جدید: http://jabezrecovery.org/UserProfile/tabid/57/userId/373148/Default.aspx

This comment was minimized by the moderator on the site

I like the valuable info you provide in your articles.
I will bookmark your blog and check once more here regularly.
I'm slightly certain I will learn many new stuff right here!

Good luck for the following!

Here is my blog; leather
handbags: ht...

I like the valuable info you provide in your articles.
I will bookmark your blog and check once more here regularly.
I'm slightly certain I will learn many new stuff right here!

Good luck for the following!

Here is my blog; leather
handbags: http://izmitescortlari.org/author/loradasilva/

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara! va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti despre polenul crud si laptisorul de matca crud daca este indicat pentru tatal meu care are adenom de prostata (diagnosticul pus acum 1 an de zile), care a fost operat la glanda tiroida (in anul...

Buna seara! va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti despre polenul crud si laptisorul de matca crud daca este indicat pentru tatal meu care are adenom de prostata (diagnosticul pus acum 1 an de zile), care a fost operat la glanda tiroida (in anul 2005) si aceasta este suplimentata cu hormoni tiroidieni si are si boala parkinson din anul 2013, pe langa medicamentele care le ia pentru hipertensiune arteriala si pentru cardiopatie ischemica. Va multumesc!

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

La scleroza multipla e bun? Și cât sa iau zilnic

This comment was minimized by the moderator on the site

buna sera, am un borcan cu polen,dar nu l-am tinut in congelator ci in dulap. credeti ca ar mai fi bun. il am de vreo 3 luni cel putin. pare a fi uscat. multumesc

This comment was minimized by the moderator on the site

Pe perioada sarcinii e indicat consumarea de polen crud? Si cat se poate lua? Dar in alaptare? La copii de la ce varsta se poate incepe? Va multumesc!

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,
Tata a fost diagnosticat cu noduli tumorali la ficat si cu ciroza hepatica.Este cardiac,cu fibrilatii si cu cateva ulcere la stomac. Poate sa consume polenul crud in aceste afectiuni si cum?

This comment was minimized by the moderator on the site

:-)

This comment was minimized by the moderator on the site

de ce constipa polenul crud?
cum trebuie luat sa nu mai constipe?

This comment was minimized by the moderator on the site

Polenul poate fi consumat impreuna cu catina?

This comment was minimized by the moderator on the site

Am inceput de cateva zile sa consum polen crud dimineata dizolvat in apa cu lamaie . Este in regula daca adaug si miere pentru un plus de beneficii ? este recomandat a se consuma impreuna cu miere si /sau laptisor de matca ? Multumesc

This comment was minimized by the moderator on the site

Am o tuse seaca,asmatica ,sunt alergica la polen incepand din luna mai pana in iulie,Este indicat sa iau pulbere de propolis sau exisat un risc major?Va multumesc anticipat!

This comment was minimized by the moderator on the site

Va rog să îmi spuneți dacă se poate lua cu Sintrom ,va mulțumesc f mult!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Am nevoie de un ajutor pt efort intelectual si stare de lipsa de energie, in special dimineata. in plus, bila lenesa imi face probleme. plus bufeuri. 56 de ani, la menopauza, conferentiar.
multumesc din suflet, domnule doctor

c,gh, .

This comment was minimized by the moderator on the site

Sotul meu este hemo-dializat, Il ajuta vreun produs apicol? pt insomnie, constipatie, circulatie. plus ca fumeza (47 ani),

This comment was minimized by the moderator on the site

se poate consuma polenul cu laptisor de matca impreuna? Vreau sa le consum in scop profilactic .daca da imi puteti recomanda cum ? Sa pun o lingurita de polen intr-o lingurita de laptisor ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua, am cumparat polen crud sa dau baietelului de 4 ani(pt imunitate)i-am dat de dimineata o lingurita a luat-o micutul si a baut apa repede ca ii venea sa regurgiteze. Vroiam sa intreb daca imi puteti da o 'reteta'..un amestec cu...

Buna ziua, am cumparat polen crud sa dau baietelului de 4 ani(pt imunitate)i-am dat de dimineata o lingurita a luat-o micutul si a baut apa repede ca ii venea sa regurgiteze. Vroiam sa intreb daca imi puteti da o 'reteta'..un amestec cu miere(polen crud, miere si tinctura de propolis) acestea sunt ingredientele pe care le-am. Poate ma puteti ajuta cu niste cantitati pe care sa le amestec si sa-i dau dimineata... Multumesc !

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua!
Polenul se poate administra si pentru Sclerodermie sistemica si Pangastrita atrofica?
Multumesc!

This comment was minimized by the moderator on the site

Da , se poate administra polen crud in aceste afectiuni

This comment was minimized by the moderator on the site

Bună ziua. Tatăl meu are cancer la colon, operat, cu determinări secundare la ficat şi posibil plămâni. Face chimioterapie din decembrie anul trecut, dar rezultatele nu sunt cele aşteptate. Îmi puteţi recomanda o reţetă pe bază de produse...

Bună ziua. Tatăl meu are cancer la colon, operat, cu determinări secundare la ficat şi posibil plămâni. Face chimioterapie din decembrie anul trecut, dar rezultatele nu sunt cele aşteptate. Îmi puteţi recomanda o reţetă pe bază de produse apicole? Menţionez ca are şi diabet.
Mulţumesc!

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,
Fetita ce-a mica de 9 ani nu prea are pofta de mancare.De crescut creste dar nu ia in greutate decat foarte putin.As dori sa stiu ce tip de polen crud imi recomandati.
In acest momemt luam Vigantolette de 1000 si ni sa recomandat si...

Buna ziua,
Fetita ce-a mica de 9 ani nu prea are pofta de mancare.De crescut creste dar nu ia in greutate decat foarte putin.As dori sa stiu ce tip de polen crud imi recomandati.
In acest momemt luam Vigantolette de 1000 si ni sa recomandat si calciu lactic cate 2 comprimate /zi cate 20 zile cu 10 zile pauza.
Multumesc

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua ,polenul uscat este indicat in bolile de prostata?

This comment was minimized by the moderator on the site

Da, este foarte bun

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,
Domnule doctor, am citit foarte multe comentarii si intrebari ce vi s-au pus. Nu stiu ce sa cred, uneori am impresia ca romanii sunt ori prosti ,ori vor sa faca campanie anti- polen!!!! Eu iau polen de ani de zile,si ma simt excelent!...

Buna ziua,
Domnule doctor, am citit foarte multe comentarii si intrebari ce vi s-au pus. Nu stiu ce sa cred, uneori am impresia ca romanii sunt ori prosti ,ori vor sa faca campanie anti- polen!!!! Eu iau polen de ani de zile,si ma simt excelent! si m-a ajutat mult in constipatie cronica.Iau in fiecare dimineata ,pe stomacul gol intr-un pahar de apa calduta 1,5 linguri de polen crud+1 lingurita de miere de albine+1/2 de lamaie stoarsa. Le amestec le las 20 de minute pana fac dus si pe urma il beau. si ma simt excelent, nu am facut gripa, ci o forma usoara de raceala, si am trecut cu bine iarna. Acum vreau sa fac cura de 6 saptamani pentru ficat, iar dupa 6 saptamani, voi merge sa-mi fac analizele.va voi da de stire ce analize am! Va doresc numai sanatate!

Citeşte mai mult
Comentariu editat ultima oară între cu aproximativ 8 luni în urmă şi Dr. Luca Catalin Dr. Luca Catalin
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location

Comentarii   

+8 # polenulcaty 30-10-2014 05:20
buna ziua domnule doctor,as dori sa stiu daca polenul crud este indicat in dietele de slabire?sau pentru scaderea acidului uric,trigliceri delor si colesterolului'
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-3 # sfatdi 06-10-2015 15:46
pt scaderea acidului uric, beti ceai de ceapa sau ceai de matase de porumb, iar pt celelalte probleme, nu stiu ce sa spun, Mentionez ca ma confrunt cu aceleasi probleme.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+2 # constipatie copil 2 ani si jumatateMicu Camelia 10-12-2014 23:48
Buna seara domnule doctor. As dori sa stiu daca polenul crud poate fi folosit si in tratarea constipatiei cronice. Baietelul meu de 2 ani si 6 luni are scaune la 2-3 zile, tari si dureroase. Am incercat diverse tratamente alopate si homeopate, dar fara imbunatatiri majore. Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: constipatie copil 2 ani si jumatateXXergiu 25-04-2015 09:34
Sunt apicultor incepator. Anul trecut am experimentat pt prima oara efectele benefice ale polenului. Copilul dvs va fi ajutat in problema constipatiei. Sora mea lua polen uscat, cate o lingurita si s-a oprit ca mergea prea des la baie... Nu gresiti cu nimic daca incercati. Sanatate.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # constipatia la copiiLuminita Leahu 20-01-2017 13:42
Buna ziua ! Am citit mesajul dvs si am tinut sa va incurajez sa folositi orz verde (pulbere ) frecat cu miere si putina apa oe stomacul gol , la 15 min distanta polen cu miere , apoi cereale de poromb ( bio ) cu lapte si putina miere , daca nu se imbunatateste situatia intr o saptamana incercati prune uscate frecate cu iaurt simplu pe stomacul gol , apoi orz si apoi cereale de porumb cu laple si miere. noi am mai folosit si ulei de musetel dat pe miere ...tot pt copilul nostu atat de micut , mare grija la mancarurile gatite in casa sa nu fie grase chiar si un rantas calit pt mancare pe el il constipa . mai puteti sa folositi seminte de in tocate la blender si puse in laptele de dimineata .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+4 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Dr. Cătălin Luca 11-12-2014 00:10
Polenul poate ameliora constipatia, dar remediul garantat in cazul constipatiei este aloe ferox . II dati o capsula pe zi ( maxim 1 dim si 1 seara daca e necesar). Dar neaparat trebuie gasita si inlaturata cauza constipatiei ( arata probleme de sanatate in organism)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # polenstirb 18-01-2015 13:51
doresc colaborare
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii ioana scorus 23-01-2015 08:51
As dori sa~mi spuneti daca polenul crud este indicat pentru diabetici.
Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+6 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Dr. Cătălin Luca 23-01-2015 15:38
Da, polenul crud este indicat in diabet
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+10 # POLEN CRUDGeorgeta Mihai 25-01-2015 21:46
Buna seara,am probleme cu fierea si ficatul este marit i-mi face rau polenul crud?multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # polen crudMaria Botea 03-03-2015 16:21
Buna ziua,domnule doctor.Am un copil de 12 ani care sufera de retinopatie pigmentara.Este util polenul crud in cazul lui? Ce alte tratamente naturiste imi mai indicati? Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+8 # Efecte secundareCoroviac Gabriela 12-03-2015 13:26
Va rog sa faceți cunoscut faptul ca polenul crud are paraziti si da o valoare foarte mare la Eozinofile. Sotul meu a trăit un cosmar de Crăciun, deoarece nu gaseau motivul valorii Eozinofilelor si l-au diagnosticat cu leucemie! Analize, suparare, rezultat negativ pentru ca de fapt totul a fost rezultatul consumului de polen crud!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-9 # efecte secundareRaceala Magdalena 26-04-2015 15:02
Dna Gabriela,si eu sunt intr-o situatie asemanatoare.Co nsum polen crud,am niste tulburari intestinale de cateva luni dureri,balonari ,constipatie ,diaree.La analize mi-a iesit intr-adevar giardia,vsh ul mai mare si fibrinogenul mai mare.Dar eu incep sa cred ca polenul acesta crud care a fost tinut doar la congelator(dar care nu mai arat sub forma de granule ci s-a transformat in forma de praf),e de vina ptr durerile mele de burta.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-4 # RE: efecte secundareAnelia 04-09-2015 12:40
Dna. Gabriela si Magdalena
Si eu ma confrunt cu aceeasi problema: dureri abdominale, balonari, crampe, 6-7 scaune pe zi, dar nu diaree, stare de ameteala si confuzie, greata, varsaturi. Mentionez ca din primele 15 minute de la administrarea cu polen crud, am inceput sa simt durerea de burta, care pe timp ce trecea, se agrava si apareau si celelalte simptome. Ce sa fac?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: efecte secundarePintilie Gheorghe 02-11-2017 22:07
AI MAI SPUS O DATA. Faci anti-campanie ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+10 # RE: Efecte secundareDr. Cătălin Luca 28-05-2015 23:12
Ceea ce ati afirmat este eronat..iar ceea ce a patit sotul dvs nu are legatura cu polenul
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-6 # polen crudgrig 28-05-2015 21:53
Consum polen crud de 3 luni dne zile,o lingură dimineaţa .Am probleme legate de o formă de depresie,dislip idemie şi o stare de oboseală accentuată .Pot să mai iau în continuare polen sau mă opresc? Cred că a fost benefic până acum .Ce mă sfătuiţi ? mulţumesc anticipat
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+3 # RE: polen crudDr. Cătălin Luca 28-05-2015 23:14
Luati in continuare ..va ajuta foarte mult
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+3 # polenul crudRobitu Constanta 31-05-2015 21:18
Buna seara, domnule doctor! Am aflata ca polenul crud de salcie este indicat in vindecarea cataractei. Care trebuie sa fie doza zilnica si pe ce perioada de timp. Va multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # pancreatitaemilia52 12-06-2015 16:23
va rog sa imi scrie-ti daca fratele meu care sufera de pancreatita , are operatie de chist hemoragic facuta in ianuarie 2013, poate consuma polen crud, are niste simptome ff urate,are un discomfort in zona lombara, nu are pozitie de stat in pat , noaptea nu poate dormi. toata ziua sta in fund pe marginea patului, are un discomfort in partea de sus (ceafa) pe partea stanga, are burta, imbalonat desi tine regim. nu aconsumat bautura in viata lui si nici nu fumeaza mai spune caii este foame in permanenta concluzia nu se simte bine desi afacut un RMN dupa operatie este in regula amilaza si lipaza sunt normale .ce poate sa aiba? poate consuma polen crud> multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-8 # Efecte adverse polen crudAnelia 04-09-2015 12:00
Am auzit despre efectele benefice ale polenului crud si am zis sa incep sa iau si eu. Sunt perfect sanatoasa, nu am probleme de digestie, imi fac analizele din 6 in 6 luni. Din primele 15 minute de cand am luat lingura de polen crud, am inceput sa am niste crampe groaznice la stomac, balonare excesiva, transpiratie abundenta si frisoane concomitent, niste stari ciudate de confuzie, m-am cam speriat. Stau de 2 zile numai pe toaleta, nu pot iesi din casa. Dureri abdominale sunt asemanatoare cu cele cand ai diaree, insa eu nu am diaree, insa am multe scaune pe zi, insotite de durere. Oare acest polen contine bacterii neprietenoase de-mi dau asemenea stari. Nu stiu ce sa mai iau ca sa nu mai am aceasta aciditate/durer e/balonare/star e. Va rog sa ma ajutati. Am sa intrerup administrarea de polen. (de mentionat este ca in prima zi cand am luat si am inceput sa ma simt rau la cateva minute de la administrare, am crezut ca poate mi s-a facut rau de la altceva. A durat 2 zile pana mi-a trecut starea, band ceai de musetel in care am stors lamaie, ceai de menta si am luat si tinctura de galbenele. Dupa cele 2 zile, am zis sa reiau polenul - aceeasi situatie, numai ca acum nu-mi mai trece nici cu ceaiuri). Va multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-4 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Nicoleta 25-09-2015 23:43
Buna ziua. Polenul crud este bun si pentru chisturi ovariene? FDarr pentruu reglarea dereglarilor hormonale?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-3 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Boldea Adriana Ioana 19-10-2015 15:48
Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # Bună ziuastefania 27-09-2015 16:22
Domnule Cătălin Luca,am o intrebare.Consu m polen crud cu încredere.La început am luat polen poliflor și m-am simțit bine.Avand probleme cu ficatul(virus C) ,am zis să consum si polen de prun.Numai că de la acesta cam după 10 minute simt ca o arsură la stomac.Inițial am zis că e de la lăptișorul de matcă,pe urmă de la păstură(consum si din acestea),dar am depistat ca e de la polen.Dacă am ceva la stomac,cu siguranță vindecă,nu vreau să-l întrerup,pentru că durerea tine ceva timp și mă lasă.Ce-mi recomandați să fac? Să-l iau în continuare? Mulțumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Dr. Cătălin Luca 02-10-2015 16:05
Polenul de prun este tot crud sau uscat? cel uscat este mai greu tolerat de stomac
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # CrampeDan s. 15-10-2015 09:23
Observ ca Dl.Doctor e ferm pe parerea dansului fara sa dea putina atentie si celorlalte efecte pot spune nefaste.
La fel si eu ca unii care au comentat,la 10-15 min.de la administrarea unei lingurite polen crud,am niste crampe groaznice urmate imediat de scaun mai mult spre diaree. Mentionez ca si copilul meu de 3 ani, caruia i-am dat avea celeasi simptome. Problema este ca i-am dat de cateva ori doar si am stopat. A trecut 2 saptamani si are aceleasi simptome acuza dureri de burtica si scaun foarte moale. Tind sa cred ca a fost infectata cu vreo bacterie? Sa ma ingrijorez,sa fac niste analize copilului? Sunt intr-o dilema un sfat ar fi bine venit.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Polen crudCornelia 15-12-2015 18:28
Domnule Dan S., e posibil sa fie alterat polenul care l.ati folosit. Un polen crud sanatos, care nu a fost alterat nu ar trebui sa dea diaree. Eu si copii mei am consumat mai multa vreme din lot diferit, de la persoana de incredere, care produce direct. E normal sa doara stomacul in primele cam trei zile, pana se obisnuieste functia digestiva, dar pe urma nu ar trebui sa mai doara, si nu ar trebui sa urmeze diaree. Dupa ce se intrerupe consumul si dupa o perioada se reia, din nou se va avea dureri de stomac sau burta. Eu iau si 3 linguri pe zi uneori, dar nu am diaree si nici copii, avem scaun normal. Trebuie sa verificati bine polenul sa nu fie acrit, sau prea vechi. Ori contaminat cu ceva..
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+3 # Scleroza multiplaMunteanu Gabriela 09-11-2015 18:02
Buna seara! Am scleroza multipla si Tiroidita autoimună,știu ca toate produsele stupului ajuta dar vreau sa știu daca polenul are capacitatea de a regla tiroida si ce cantitate sa iau ......acum iau 2 linguri dimineața dizolvat in suc de lamie la aproximativ o ora după micul dejun, va multumesc si va doresc sanatate
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-4 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Munteanu Gabriela 14-11-2015 22:48
Buna seara! Am scleroza multipla si Tiroidita autoimună,știu ca toate produsele stupului ajuta dar vreau sa știu daca polenul are capacitatea de a regla tiroida si ce cantitate sa iau ......acum iau 2 linguri dimineața dizolvat in suc de lamie la aproximativ o ora după micul dejun, va multumesc si va doresc sanatate , poate imi dati un raspuns pe adresa de
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-3 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Dr. Cătălin Luca 14-11-2015 23:29
Am raspuns
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # afecțiuni ale tiroideimihaisturza 10-09-2016 10:28
Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Andrada 18-11-2015 10:34
Buna ziua,
Doresc sa va intreb daca fetita mea este alergica la polenul de cereale,mai putin la polenul poliflor si praf pot sa ii dau polen crud de salcie ? Doresc sa mentionez ca acest polen i-a fost recomandat de medicul oftalmolog inainte sa i se depisteze alergia la polen.
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Dr. Cătălin Luca 19-11-2015 00:34
Este posibil sa fie alergica si la polenul de salcie..dar puteti testa toleranta
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # Boli tub digestiv Chron si alte boli autoimuneStroie 04-12-2015 14:13
Sunt suspect de boala Chron. Polenul crud ma poate ajuta? Sau e contraindicat in iritatiile tubului digestiv?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Cati.l 16-01-2016 10:51
Buna ziua! sunt bolnava de leucemie si as vrea sa incep o cura cu polen si nu stiu cum sa il iau in ce cantitati .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Dr. Cătălin Luca 16-01-2016 14:33
3-4 linguri pe zi , se tin in gura 1-2 min ( ideal sub limba ) si apoi se inghite.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # anginaoboroc 31-01-2016 19:40
spuneti mi ce remedii naturaliste putem folosi pentru tratarea anginelor purulente?cum pot ele disparea?multum im anticipat!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii gina 27-02-2016 14:26
Cat timp pot sa dau polen crud la un copil de 4ani si ce canitate. Am luat polen crud la borcan de 200 gr de la apicola. E adevarat ca nu are termen de valabilitate?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+4 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Dr. Cătălin Luca 27-02-2016 14:53
Puteti sa ii dati oricat de mult timp..nu are contraindicatii . !-2 lingurite pe zi.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii gina 27-02-2016 15:01
Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # virusul c+diabet tip[ llnicolaebebeh 27-03-2016 18:14
va rog daca se poate sa aflu si eu daca polenul crud face bine la bolile mele
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: virusul c+diabet tip[ llDr. Cătălin Luca 12-05-2016 15:36
Da, este f bun mai ales pt regenerarea ficatului
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # imunitate si hemoglobina scazutabirca maria 28-03-2016 11:22
buna ziua!spuneti-mi va rog frumos daca polenul uscat se permite si pentru copiii de 1 an si care este dozajul daca da?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: imunitate si hemoglobina scazutaDr. Cătălin Luca 12-05-2016 15:35
Mai bine polen crud : o lingurita pe zi
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # cum păstrăm polenul crud?roibu alina 30-03-2016 09:46
Buna ziua am o intrebare daca am luat de la plafar polen crud pe care il țineau în congelator am ajuns acasa si nu mi-am dat seama s il bag imediat in congelator si după vreo4 ore l-am băgat are ceva? E bine sa il tin acolo si sa il consumăm asa?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: cum păstrăm polenul crud?Dr. Cătălin Luca 12-05-2016 15:35
Nu are nimic ..il puteti consuma
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # polenulPaul Ceausu 11-04-2016 10:50
Este bun si pentru cura de slabire sa ia pofta de dulce ma confrunt cu cresterea in greutate si pentru tiroida este bun va rog sami dati un raspuns rapid va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: polenulDr. Cătălin Luca 12-05-2016 15:34
Nu prea este bun in cura de slabire..in general ingrasa
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RugaminteCecilia Paul-Badescu 04-05-2016 22:34
Va rog sa-mi spuneti daca este contraindicat consumul de polen crud in caz de hipertensiune.M ultumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: RugaminteDr. Cătălin Luca 12-05-2016 15:34
Nu este contraindicat
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # anemie hipocroma microcitaracarmenC 11-05-2016 16:16
Fiul meu are 3 ani si 5 luni, am inceput gradinita si implicit racelile repetate, ultima s-a cronicizat in pneumonie virala acuta, ne-am revenit insa e anemic, pauza de gradinita si cu tratament de o luna Hemoglobin cu analize post tratament sa vedem absobtia Fe. A mai precizat dr. specialist ca daca analizele nu sunt bune vom face injectabil. Va rog sa-mi spuneti daca o cura cu polen de salcam crud ar fi benefic si in ce cantitate dat? multumesc anticipat
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # RE: anemie hipocroma microcitaraDr. Cătălin Luca 12-05-2016 15:33
Orice fel de polen crud este bun. 3 lingurite pe zi. In plus : laptisor de matca crud , vitamina C alcalina forte capsule: o capsx2/zi
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii popa petruta 12-06-2016 08:31
Buna ziua. Eu comand de pe internet cate1 kg. de polen crud congelat, care , desigur, la mine junge decongelat.Va intreb daca e corect sa-l recongelez, pentu ca il consum intro perioada mai lunga , adica 2-3 luni. Multumesc.
Mentionez ca furnizorul nu vinde polen congelat in ambalaje mai mici.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # Congelarea nu distruge enzimele si bacteriile prietenoase din polenul crud?Alinaif 03-07-2016 10:27
De unde ati comandat polenul de 1 kg de pe net?

Multumesc,
Alina
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # PolenDoru M 04-07-2016 06:43
Puteti comanda polen crud de la magazinul Natura vie http://natura-vie.com/magazin/produse-apicole/889-polen-crud-bio-500g.html
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # Congelarea nu distruge enzimele si bacteriile prietenoase din polenul crud?Alinaif 03-07-2016 10:26
Buna ziua,

Congelarea nu distruge enzimele si bacteriile prietenoase din polenul crud? Nu-mi pot imagina cum pot sa supravietuiasca la congelare?!

Si care este polenul cel mai bogat in nutrienti, enzime si bacterii prietenoase? Cel poliflor sau de paducel sau altul?

Stiti cumva o sursa de incredere de unde as putea cumpara polen crud de pe internet?

Multumesc frumos,
Alina
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # produse apicole 100% naturaleapilife 03-11-2016 13:06
Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Pastrarea polenuluiMarijan 26-07-2016 22:15
Am uitat de niste polen crud in frigider , de vreo 3 luni sta acolo. E tinut intr-o punga de hartie. Mai pot sa il consum? Mai are ceva proprietati? Mi-ar parea rau sa il arunc. Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # Doze recomandate polen crudCaterina Ailiesei 16-09-2016 08:50
Stimate D-nule Doctor,
Ptr hipotiroidie,co lon iritabil,bila lenesa, menopauza si toate simptomele ei,chist ovarian,fibrom si o recenta suspiciune de cancer ovarian daca iau laptisor de matca,pastura,p olen crud si miere cu propolis este bine?
Daca da,dozele recomandate?
Multumesc mult
Multa sanatate tuturor
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RugaminteCecilia Paul-Badescu 13-11-2016 14:41
D_le doctor,urmarind u-va de multa vreme, am mare incredere in indicatiile dvs.si va rog sa-mi spuneti daca- mai este bun polenul cumparat in luna iulie, tinut permanent la congelator, dar pe 5 noiembrie a. c. o intrerupere de curent electric a durat 7ore. Mai pot folosi produsul ? Va multumesc foarte mult.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # Colon iritabilAnne 08-12-2016 09:46
Buna ziua. As vrea sa intreb daca polenul este bun in Sindromul de colon iritabil cu diaree?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # Polen crud si napraznicAmalia 06-01-2017 17:36
Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru infertilitate se poate lua polen crud si napraznic in acelasi timp. Am avut hipotiroidie pe care am tratat-o. Va rog raspuns pe mail. Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Adenom de prostata si hipotiroidieLung Ramona 27-02-2017 22:20
Buna seara! va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti despre polenul crud si laptisorul de matca crud daca este indicat pentru tatal meu care are adenom de prostata (diagnosticul pus acum 1 an de zile), care a fost operat la glanda tiroida (in anul 2005) si aceasta este suplimentata cu hormoni tiroidieni si are si boala parkinson din anul 2013, pe langa medicamentele care le ia pentru hipertensiune arteriala si pentru cardiopatie ischemica. Va multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # IntrebareDaniel111 10-03-2017 17:53
La scleroza multipla e bun? Și cât sa iau zilnic
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # pastrarea polenuluicamen 27-04-2017 21:39
buna sera, am un borcan cu polen,dar nu l-am tinut in congelator ci in dulap. credeti ca ar mai fi bun. il am de vreo 3 luni cel putin. pare a fi uscat. multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # SarcinaLigia 27-04-2017 22:30
Pe perioada sarcinii e indicat consumarea de polen crud? Si cat se poate lua? Dar in alaptare? La copii de la ce varsta se poate incepe? Va multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Tumori hepaticeSimona B 03-06-2017 10:34
Buna ziua,
Tata a fost diagnosticat cu noduli tumorali la ficat si cu ciroza hepatica.Este cardiac,cu fibrilatii si cu cateva ulcere la stomac. Poate sa consume polenul crud in aceste afectiuni si cum?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii diu_stefania79 11-06-2017 08:44
:-)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # constipatiemaria loredana 03-07-2017 13:57
de ce constipa polenul crud?
cum trebuie luat sa nu mai constipe?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Eugen 09-10-2017 16:24
Polenul poate fi consumat impreuna cu catina?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # polen cu miereirina 991 12-10-2017 18:03
Am inceput de cateva zile sa consum polen crud dimineata dizolvat in apa cu lamaie . Este in regula daca adaug si miere pentru un plus de beneficii ? este recomandat a se consuma impreuna cu miere si /sau laptisor de matca ? Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Tuse uscataAlis Popescu 01-11-2017 17:41
Am o tuse seaca,asmatica ,sunt alergica la polen incepand din luna mai pana in iulie,Este indicat sa iau pulbere de propolis sau exisat un risc major?Va multumesc anticipat!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # PolenTiugan cta 27-11-2017 08:34
Va rog să îmi spuneți dacă se poate lua cu Sintrom ,va mulțumesc f mult!!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii carmen g 08-12-2017 17:48
Am nevoie de un ajutor pt efort intelectual si stare de lipsa de energie, in special dimineata. in plus, bila lenesa imi face probleme. plus bufeuri. 56 de ani, la menopauza, conferentiar.
multumesc din suflet, domnule doctor

c,gh, .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii carmen gheorghe 08-12-2017 17:50
Sotul meu este hemo-dializat, Il ajuta vreun produs apicol? pt insomnie, constipatie, circulatie. plus ca fumeza (47 ani),
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Pole , laptisor de matcaIrinattt 05-04-2018 13:16
se poate consuma polenul cu laptisor de matca impreuna? Vreau sa le consum in scop profilactic .daca da imi puteti recomanda cum ? Sa pun o lingurita de polen intr-o lingurita de laptisor ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Polenul crud, unul dint…

08-01-2013 Hits:209920 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii               ...

Mai mult

Uleiul din seminţe de …

08-05-2013 Hits:158209 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Uleiul din semințe de cânepă Cânepa este una din cele mai vechi plante cultivate în ța...

Mai mult

Mierea de albine

01-06-2013 Hits:101249 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mierea de albine – alimentul zeilor  Despre mierea de albine se spune că, în vremurile ...

Mai mult

Otetul de mere

23-05-2014 Hits:62999 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile magice ale oțetului de mere  Pe vremuri, oțetul de mere era folosit pentr...

Mai mult

Ceapa, medicamentul din…

09-11-2013 Hits:60509 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceapa, medicamentul din grădină  Ceapa este una din legumele cele mai des folosite de că...

Mai mult

Beneficiile uleiului de…

28-05-2014 Hits:43251 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cunoști beneficiile uleiului de susan?  Beneficiile semințelor de susan asupra sănătă...

Mai mult

Curcumina din turmeric …

16-03-2015 Hits:38247 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este turmericul?  Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea. Acea...

Mai mult

Lista alimentelor Yang

21-10-2013 Hits:36265 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Lista alimentelor cu predominanţă energetică Yang, adaptată la dieta complet vegetariană ...

Mai mult

Nucile

07-01-2014 Hits:32208 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Nucile: tratamente şi reţete  Nucul (denumirea latină: Juglans regia) este un arbore nat...

Mai mult

5 motive pentru a consu…

27-09-2015 Hits:26468 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Strugurii negri – o comoară pentru sănătate  Struguri albi sau struguri negri? Care sunt...

Mai mult

Prazul

03-08-2013 Hits:22690 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Prazul și efectele sale benefice  Prazul face partea din aceeași familie botanică cu cea...

Mai mult

Gutuile

22-10-2013 Hits:22047 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Gutuile: remedii şi reţete  Gutuile sunt unul din fructele asociate anotimpului de toamn...

Mai mult

Bananele

13-01-2013 Hits:21952 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Bananele asigură un nivel optim de energizare a organismului   Bananele sunt bogate în fib...

Mai mult

Citricele: izvor de să…

08-01-2013 Hits:21728 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Citricele: izvor de sănătate și bună-dispoziție   Celebrul medic oftalmolog american, Dr...

Mai mult

Fructele usate

27-05-2013 Hits:20328 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructele uscate: proprietăți și beneficii pentru sănătate  Fructele uscate sunt unul d...

Mai mult

Beneficiile sucului de …

15-12-2014 Hits:20090 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucul de rodie și beneficiile sale pentru sănătate  Rodia, acest fruct exotic, este boga...

Mai mult

Migdalele dulci

22-10-2013 Hits:18400 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Migdalele dulci: tratamente şi reţete  Migdalul este un pom fructifer originar din Orient...

Mai mult

Țelina

14-12-2013 Hits:17743 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Consumul de țelină și beneficiile sale asupra sănătății  Țelina este o rădăcinoas...

Mai mult

Beneficii ale ceaiul al…

29-11-2014 Hits:15542 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

4 beneficii pe care le aduce ceaiul alb sănătății  Ceaiul alb provine din mugurii cei m...

Mai mult

Beneficiile morcovului

18-09-2014 Hits:14263 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile morcovului  Morcovul este cu siguranță una din legumele cele mai calitative, ...

Mai mult

Cele 8 beneficii pentru…

21-04-2015 Hits:13606 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Conopida este o sursă excelentă de nutrienți valoroși  Conopida este un membru al familie...

Mai mult

Ciocolata neagră și b…

24-07-2015 Hits:12710 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciocolata neagră de calitate este benefică pentru sănătate  Un număr considerabil de stu...

Mai mult

Iarba de grâu: benefic…

11-09-2016 Hits:11968 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este iarba de grâu?  Iarba de grâu crește din semințele de grâu comun (triticum aesti...

Mai mult

18 alimente care luptă…

25-02-2015 Hits:11255 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente miracol pentru sănătate  Conform Institutului American de Investigare a Cancerului...

Mai mult

Uleiul de cocos pentru …

01-11-2015 Hits:10236 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie...

Mai mult

Mango, regele fructelor…

05-03-2015 Hits:10082 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mango, regele fructelor și prietenul sănătății  Sunt delicioase, dulci, nu îngrașă ș...

Mai mult

Iaurtul – un aliment …

13-05-2013 Hits:9808 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Iaurtul – un aliment binefăcător  Produsele lactate sunt binecunoscute pentru valoarea lo...

Mai mult

Seminte cu valoare nutr…

18-09-2014 Hits:9003 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Topul celor mai nutritive semințe  Adesea avem tendința să uităm de ele sau să nu le i...

Mai mult

Alimentația antistres

02-12-2014 Hits:8456 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentația antistres este o sursă de energie și relaxare  Pastele, cerealele precum ore...

Mai mult

Ciresele, remediul natu…

10-06-2014 Hits:8152 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cireșele, remediul naturist de sezon  Putini sunt cei care cunosc efectele miraculoase ale...

Mai mult

Germenii din plante, o …

10-03-2015 Hits:7892 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Includerea germenilor în alimentație este o modalitate simplă de a vă îmbunătăți dieta ...

Mai mult

Beneficiile kefirului p…

27-06-2016 Hits:7686 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid ș...

Mai mult

Alimente antiinflamator…

25-01-2016 Hits:7471 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popu...

Mai mult

Beneficiile surprinzato…

02-10-2014 Hits:7351 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 beneficii surprinzătoare ale algelor  Algele, consumate mai ales în Asia până acum ce...

Mai mult

7 alimente care scad co…

04-07-2015 Hits:7350 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Colesterolul bun protejează inima  Următoarele alimente conțin grăsimi bune care cresc ni...

Mai mult

Beneficiile cruditatilo…

18-06-2014 Hits:7077 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii   În ca...

Mai mult

Semințele de cânepă:…

05-10-2016 Hits:7009 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Semințele de cânepă: proprietăți și beneficii  În prezent, cânepa este considerată d...

Mai mult

Bromelina din ananas di…

20-04-2015 Hits:6561 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce este atât de nocivă chimioterapia?  Unul din motivele pentru care tratamentul conven...

Mai mult

6 motive ca să incluzi…

19-03-2015 Hits:6433 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentele amare: 6 motive ca să le incluzi în dietă  În cultura gustului dulce și a cel...

Mai mult

15 beneficii al piperul…

08-03-2017 Hits:6398 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este piperul de Cayenne?  Piperul de Cayenne, denumit astfel datorită orașului Cayenne d...

Mai mult

Fructe cu indice glicem…

18-09-2017 Hits:6217 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructe benefice în caz de diabet  Fructele, alături de legume și cereale ne oferă mari ca...

Mai mult

Varza de Bruxelles și …

22-12-2015 Hits:6075 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este...

Mai mult

Mierea crudă - eficien…

02-06-2015 Hits:5986 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mierea cea vindecătoare  Mierea a fost considerată și apreciată încă din vremuri străv...

Mai mult

Alimente cu putere anti…

18-11-2015 Hits:5960 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, e...

Mai mult

11 beneficii ale smochi…

04-03-2016 Hits:5926 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru s...

Mai mult

Beneficiile extraordina…

29-11-2015 Hits:5869 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe...

Mai mult

9 beneficii extraordina…

21-09-2015 Hits:5668 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

9 beneficii extraordinare ale ceaiului verde  Când ne este sete, apa pură este întotdeauna...

Mai mult

Avocado este benefic pe…

25-05-2015 Hits:5538 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Avocado este un energizant perfect natural  Fructul de avocado este o sursă excelentă de gr...

Mai mult

9 alimente care combat …

19-10-2015 Hits:5499 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tensiunea arterială, rezultatul dintre sodiu și potasiu  Tensiunea arterială este rezultat...

Mai mult

10 alimente pentru a ev…

19-12-2014 Hits:5439 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentația te ajută să eviți un atac cardiac   Pentru a avea o inimă puternică și ...

Mai mult

Sucul de sfeclă și s…

10-05-2017 Hits:5354 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucul de sfeclă: un aliat pentru creier  Sfecla roșie este o legumă foarte bogată în a...

Mai mult

4 sucuri excelente pent…

08-01-2016 Hits:5310 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile pentru sănătate ale sucurilor naturale  Sucurile naturale au devenit în ultima...

Mai mult

Lămâile – propriet…

03-09-2015 Hits:5166 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Lămâile – proprietăți și beneficii  Având numele botanic Citrus limon, binecunoscutel...

Mai mult

5 remedii naturale cu a…

22-03-2016 Hits:5107 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai...

Mai mult

Cele mai bune legume an…

22-01-2016 Hits:5085 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvolta...

Mai mult

10 alimente pentru a pr…

20-04-2015 Hits:5009 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Recomandările unei femei, de profesie medic, care a învins cancerul  În prezent există mu...

Mai mult

Beneficiile modestului …

03-03-2015 Hits:4903 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile modestului pătrunjel  Pătrunjelul este o plantă aromatică des întâlnită ș...

Mai mult

8 beneficii ale orezulu…

02-06-2017 Hits:4892 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Orezul negru oferă incredibile beneficii pentru sănătate  Orezul negru a fost folosit de m...

Mai mult

5 beneficii ale fructel…

18-01-2017 Hits:4778 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructele goji sunt utilizate de mii de ani  Fructele goji sunt considerate un superaliment in...

Mai mult

Brocoli are proprietă…

22-07-2015 Hits:4526 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Brocoli poate preveni anumite probleme de sănătate  S-a demonstrat în repetate rânduri c...

Mai mult

Roșiile, un aliment re…

05-09-2016 Hits:4382 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Roșiile, un aliment remediu  În prezent, există sute de varietăți de roșii. Roșiile (S...

Mai mult

Alimente bogate în pro…

26-09-2016 Hits:4367 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Importanța proteinelor pentru sănătate   Proteinele participă la numeroase funcții în i...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

21-07-2015 Hits:4354 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cele mai bune alimente pentru perioada verii  Alimentele răcoritoare tind să existe din abu...

Mai mult

8 beneficii pentru săn…

03-09-2015 Hits:4332 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

8 beneficii pentru sănătate ale castraveților  Castraveții aparțin aceleiași familii de...

Mai mult

Beneficiile legumelor c…

28-11-2016 Hits:4095 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Despre beneficiile generale ale legumelor  Legumele sunt sărace în calorii, însă sunt bog...

Mai mult

Mango poate preveni can…

28-12-2015 Hits:3955 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din p...

Mai mult

Alimente pentru oase ș…

02-11-2016 Hits:3593 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente bogate în calciu pentru oase și dinți puternici  Dacă doriți să aveți oase ș...

Mai mult

Mandarinele ajută la p…

07-03-2016 Hits:3316 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu ...

Mai mult

Ouăle de prepeliță: …

29-11-2017 Hits:3022 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile ouălor de prepeliță  Ouăle de prepeliță sunt apreciate ca fiind un alim...

Mai mult

Cartofii dulci: proprie…

06-10-2017 Hits:2685 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cartofii dulci, benefici pentru ficat  Cartoful dulce este un aliment originar din America de...

Mai mult

Gutuile: proprietăți …

06-10-2017 Hits:2271 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile nutriționale ale gutuilor  Gutuile sunt fructe specifice toamnei și au un...

Mai mult

15 alimente pentru comb…

12-05-2018 Hits:2010 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce apare constipația?  Constipația este dintre cele mai frecvente tulburări ale sistemu...

Mai mult

10 proprietăți și be…

02-07-2018 Hits:1897 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Afinele: beneficii nutriționale  În general, fructele de pădure sunt unele dintre cele mai...

Mai mult

Caracteristicile și pr…

25-07-2018 Hits:1755 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Vinetele – date generale  Vinetele sunt fructele plantei Solanun melongena, o plantă erbac...

Mai mult

Alimentația ideală pe…

04-06-2018 Hits:1664 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este alergia?  Alergia este o reacție a organismului nostru împotriva substanțelor ...

Mai mult

Nucile, adevărate alim…

11-11-2018 Hits:1259 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Nucile, o alegere pentru sănătate  Deși mulți consideră că fructele cu coajă lemnoasă...

Mai mult

7 beneficii esențiale …

03-06-2019 Hits:952 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Usturoiul, efecte de excepție asupra sănătății  Usturoiul este extrem de aromat și gust...

Mai mult

Tofu: 12 beneficii și …

28-10-2019 Hits:131 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tofu, un aliment foarte sănătos  Tofu este un aliment de origine orientală cu beneficii su...

Mai mult