Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

 • Tratamente naturiste împotriva hemoroizilor

  Alexandra BP 19.02.2018 12:06
  Hemoroizi externi trombozati
  Buna ziua. Sunt insarcinata in Luna a 8-a si de 2 zile mi s-au inflamat 2 hemoroizi externi. Par ...

  Read more...

   
 • Zeolit

  Liudmila 18.02.2018 19:33
  Tiroida autoimuna
  Buna ziua! Spuneti-mi va rog daca as urma un tratament cu zeolit si un stil de viata sanatos,credeti ...

  Read more...

   
 • Consultații Online cu Dr. Cătălin Luca

  Cozma Anita 18.02.2018 12:17
  Senzatie de urinare
  Buna ziua .Sunt Cozma A am 27 de ani 1.58 inaltime si 54 de kg.Problema mea este ca de 2 luni simt o ...

  Read more...

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii

polen crud produse apicole

                 Albert Einstein:

                       "Dacă albina ar dispărea de pe suprafața globului, omul ar mai avea doar patru ani de trăit".

Polenul - un miracol al naturii, adunat din 300 de flori

 Polenul este o pulbere fină, divers colorată în nuanţe de galben, portocaliu sau maro-roşcat, constituit din grăuncioare microscopice pe care albina le culege din flori, iar pentru a forma o singură granulă de polen, o albină trebuie să viziteze în medie 300 de flori.

 Polenul este considerat de cercetători în domeniu din lumea întreagă unul dintre cele mai pure alimente, pentru că plantele care se hrănesc cu apă şi lumină condensează această energie, oferind-o înapoi naturii.

 Polenul este unul dintre cele mai vechi suplimente alimentare folosite de om, fiind utilizat încă din antichitate de către egipteni şi chinezi, ca medicament natural şi factor de întinerire a organismului.

De ce este recomandat să alegem polenul în stare crudă?

 Nimeni nu contestă beneficiile pe care le aduce polenul uscat, însă cele mai recente studii din domeniul apifitoterapiei au evidențiat faptul că atunci când polenul este uscat la căldură, se distrug lactobacilii, bifidobacilii, drojdiile conținute în el precum şi o mare parte din vitamine, enzime, pro-enzime, reducându-se foarte mult efectele benefice ale polenului.

 Prin acțiunea de uscare a polenului, lactobacilii care ajută la purificarea, protejarea şi regenerarea florei intestinale sunt distruși. Din acest motiv, polenul crud este o alegere mai bună şi mult mai eficientă în tratarea afecțiunilor din sfera colonului și a tranzitului intestinal, iar calitatea lui în acest sens este incontestabilă. Mergând cu comparația până la ele­mente microscopice, toate înclină balanța în favoarea polenului crud. Polenul crud conține o mare varietate de vitamine, enzime, microelemente care sunt dificil de găsit într-un alt produs natural.

Un experiment de succes realizat cu polen crud

polen crud de albine În luna martie a anului 1992, Patrice Percie du Sert, un pasionat inginer agricol și apicultor francez, era într-o stare foarte alterată de sănătate, din cauza muncii extenuante. Fiind la începutul primăverii, iar albinele tocmai începuseră recoltarea polenului, atras de coloritul plăcut și de prospețimea grăuncioarelor de polen, Patrice Percie a început să consume polen în stare crudă, iar după numai o săptămână se simțea mult mai bine. A făcut trei cure succesive de polen crud, iar apoi a testat această cură și pe apropiații săi. A remarcat îmbunătățiri remarcabile a stării de sănătate şi tonusului psihic a tuturor celor care experimentaseră aceste cure cu polen crud. Din acel moment, Patrice Percie du Sert, supranumit în prezent în mod sugestiv “tatăl polenului crud” a început un vast studiu de cercetarea a polenului şi a ajuns să coordoneze un întreg laborator de cercetare în acest domeniu. După 14 ani de cercetări intense şi remarcabile, a publicat cartea numită "Ces pollens qui nous soignent” (trad. "Aceste polenuri care ne vindecă”), care a înregistrat un mare suces şi a fost publicată chiar în mai multe ediţii.

 Polenul crud, un aliment natural complet

 În polenul crud se găsesc practic toate elementele chimice care constituie corpul omenesc.

 Polenul și mierea sunt singurele resurse alimentare care conțin 22 de nutrienți. În polenul crud se regăsesc toți micronutrienţii atât de importanți pentru sănătatea noastră care lipsesc din alimentele moderne rafinate şi supraprocesate. Polenul crud este un veritabil aliment echilibrant, dinamizator şi revitalizant al organismului uman.

 Polenul crud este în sine, o generoasă ofertă de vitamine, atât liposolubile A (şi provitamina A), D, E, F, cât şi hidrosolubile C, P (rutin), acid folic, B1, B2, B3 (PP), B5, B6, B8 (H), conţinând atât macroelemente minerale Ca, Mg, P, K, Na cât şi microelemente Cu, Fe, Mn, Ni, S, Se, Si, Zn, B, Co, Cr, I, Mo.

 

Seleniul din polenul crud – antioxidant, detoxifiant, anticanceros şi antitumoral

 Polenul crud reprezintă una din cele mai bogate surse cunoscute de seleniu. Seleniul este un antioxidant puter­nic, lucru cunoscut deja de multă vreme, iar după nuca de Brazilia, polenul este creditat ca a doua sursă naturală de seleniu.

 Seleniul este esențial în procesul de eliminare a metalelor grele din organism şi în general, pentru detoxifierea organismului. Datorită efectelor sinergice ale diferiților factori antioxidanți şi de eliminare a elementelor toxice din organism, polenul crud este un aliat preţios în purificarea şi întărirea organismului, asigurând un metabolism celular sănătos.

 Este recunoscut faptul că antioxidanții au un rol important în prevenția şi tratarea cancerelor.  Antioxidante puternice, vitaminele A și E, se găsesc în mari cantități în polen crud. De asemenea, flavonoidele din compoziția polenului crud oferă o intensă acțiune antioxidantă. Polenul crud este un ajutor prețios în chimioterapie şi radioterapie, şi ajută de asemenea în combaterea efectelor secundare ale chimioterapiei si ale iradierilor.

 În cazul pacienților care prezintă tumori, polenul crud în combinaţie cu propolisul, lăptișorul de matcă şi zeolitul aduce un suport maxim nutritiv de micronutrienţi extrem de necesari în cazul unei boli atât de dificile. O întrebare frecventă este dacă hrănind organismul, polenul nu hrănește cumva şi tumorile. Răspunsul este un nu clar: polenul crud nu hrăneşte tumora, la fel cum nici un alt aliment viu şi sănătos nu face acest lucru. Doar alimentele rafinate, procesate şi cu aditivi chimici sunt surse de producere şi de întreținere a tumorilor.

Polenul crud şi longevitatea

polen crud Substanțele antioxidante, prezente din belșug în polenul crud, precum şi flavonoidele conținute de acesta sunt o sursă redutabilă contra îmbătrânirii şi uzurii premature a organismului. Polenul crud este un puternic detoxifiant natural al organismului, iar consumul său sistematic permite evitarea îmbătrânirii premature, contribuind astfel la menținerea longevităţii.

 Conform doctorului G. Liebold, din Karlsruhe, Germania, "Polenul crud constituie o profilaxie excelentă şi un tratament terapeutic împotriva tuturor simptomele de îmbătrânire prematură. Polenul crud ar trebui să fie considerat un tratament geriatric universal sub forma unui remediu natural.”

 Profesor dr. Nicolai Tsitsin, un biolog şi botanist renumit de la Institutul de Longevitate, a întreprins un studiu ştiinţific asupra peste 200 de apicultori din Georgia care aveau peste 125 de ani, iar acest lucru uimitor se datora consumului zilnic de miere și polen, dar mai ales de polen. El a concluzionat în urma acestui studiu următoarele: “Consumat în mod regulat şi în cantitate suficientă, polenul crud de albine poate prelungi viața omului cu mulți ani.”

Alte efecte şi beneficii miraculoase ale folosirii polenului crud

Polenul crud acţionează ca un adevărat medicament natural împotriva următoarelor afecţiuni:

 - polenul crud este un reglator perfect al funcţiilor digestive;

 - polenul crud are un puternic efect stimulent, tonic, antiseptic şi antibiotic puternic;

 - polenul crud îmbunătăţeşte considerabil activitatea creierului, fiind foarte util pentru persoanele care desfăşoară o muncă intelectuală, crescând capacitatea de concentrare şi eliminând oboseala cronică;

 - polenul crud combate stările de slăbiciune şi anemiile;

 - polenul crud stimulează creşterea armonioasă în cazul copiilor;

 - polenul crud combate eficient nevrozele, stresul, surmenajul, neurastenia şi depresiile;

 - polenul crud este un foarte bun întăritor al inimii şi este foarte eficient în majoritatea bolilor circulatorii;

 - polenul crud ajută la dizolvarea calculilor biliari;

 - polenul crud este foarte indicat în afecţiunile aparatului respirator – bronşite, tuse, gripă;

 - polenul crud ajută foarte mult la refacerea florei intestinale, fiind un minunat probiotic vegetal.

Administrarea polenului crud:

Polenul crud se poate lua constant, chiar pe întreaga durată a vieţii, deoarece nu prezintă efecte adverse.

 Atunci când se administrează pentru prima dată granule de polen crud, este recomandat să se înceapă cu o linguriţă de polen, care se ia preferabil dimineaţa pe stomacul gol, doza crescând treptat până la o lingură, pe parcursul a două săptămânii.

 Polenul crud se asimilează cel mai bine fiind ținut sub limbă cât mai mult timp până se dizolvă complet.
 Pentru adulți doza recomandată este de 3 linguri pe zi, dar în cazul unor afecțiuni se va creste doza, fără a exista o limită maximă până la care se administrează acesta (decât în cazul în care pacientul prezintă o anumită intoleranță alergică la polen). Polenul se poate administra și în amestec cu mierea de albine, dacă se preferă în felul acesta.

 Pentru a urma o cură terapeutică cu polen crud, este indicat ca persoanele care se confruntă cu anumite probleme de sănătate să ceară sfatul unui medic apifitoterapeut competent.

Cum se păstrează polenul crud?

 Congelarea este modul ideal de păstrare a calităţilor nutriţionale excepţionale ale polenului crud. Comparativ cu polenul apicol uscat sau orice alt supliment alimentar procesat, polenul crud congelat este un adevărat aliment viu, plin de enzime şi bacterii prietenoase pentru organismul uman. Odată decongelat, polenul crud se poate păstra în frigider, preferabil în borcane de sticlă cu capac. În frigider, plenul crud poate fi păstrat în condiţii optime timp de 2 săptămâni.

Tipuri de polen crud:

 - polen crud poliflor

 - polen crud de paducel

 - polen crud castan dulce si mur

 - polen crud de iarba neagra

 - polen crud de mar

 - polen crud de trandafir salbatic

 - polen crud de prun

 - polen crud de salcie

 

Comments   

+8 # polenulcaty 2014-10-30 05:20
buna ziua domnule doctor,as dori sa stiu daca polenul crud este indicat in dietele de slabire?sau pentru scaderea acidului uric,trigliceri delor si colesterolului'
Reply | Reply with quote | Quote
-3 # sfatdi 2015-10-06 15:46
pt scaderea acidului uric, beti ceai de ceapa sau ceai de matase de porumb, iar pt celelalte probleme, nu stiu ce sa spun, Mentionez ca ma confrunt cu aceleasi probleme.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # constipatie copil 2 ani si jumatateMicu Camelia 2014-12-10 23:48
Buna seara domnule doctor. As dori sa stiu daca polenul crud poate fi folosit si in tratarea constipatiei cronice. Baietelul meu de 2 ani si 6 luni are scaune la 2-3 zile, tari si dureroase. Am incercat diverse tratamente alopate si homeopate, dar fara imbunatatiri majore. Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: constipatie copil 2 ani si jumatateXXergiu 2015-04-25 09:34
Sunt apicultor incepator. Anul trecut am experimentat pt prima oara efectele benefice ale polenului. Copilul dvs va fi ajutat in problema constipatiei. Sora mea lua polen uscat, cate o lingurita si s-a oprit ca mergea prea des la baie... Nu gresiti cu nimic daca incercati. Sanatate.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # constipatia la copiiLuminita Leahu 2017-01-20 13:42
Buna ziua ! Am citit mesajul dvs si am tinut sa va incurajez sa folositi orz verde (pulbere ) frecat cu miere si putina apa oe stomacul gol , la 15 min distanta polen cu miere , apoi cereale de poromb ( bio ) cu lapte si putina miere , daca nu se imbunatateste situatia intr o saptamana incercati prune uscate frecate cu iaurt simplu pe stomacul gol , apoi orz si apoi cereale de porumb cu laple si miere. noi am mai folosit si ulei de musetel dat pe miere ...tot pt copilul nostu atat de micut , mare grija la mancarurile gatite in casa sa nu fie grase chiar si un rantas calit pt mancare pe el il constipa . mai puteti sa folositi seminte de in tocate la blender si puse in laptele de dimineata .
Reply | Reply with quote | Quote
+4 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Dr. Cătălin Luca 2014-12-11 00:10
Polenul poate ameliora constipatia, dar remediul garantat in cazul constipatiei este aloe ferox . II dati o capsula pe zi ( maxim 1 dim si 1 seara daca e necesar). Dar neaparat trebuie gasita si inlaturata cauza constipatiei ( arata probleme de sanatate in organism)
Reply | Reply with quote | Quote
-4 # polenstirb 2015-01-18 13:51
doresc colaborare
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii ioana scorus 2015-01-23 08:51
As dori sa~mi spuneti daca polenul crud este indicat pentru diabetici.
Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
+6 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Dr. Cătălin Luca 2015-01-23 15:38
Da, polenul crud este indicat in diabet
Reply | Reply with quote | Quote
+8 # POLEN CRUDGeorgeta Mihai 2015-01-25 21:46
Buna seara,am probleme cu fierea si ficatul este marit i-mi face rau polenul crud?multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # polen crudMaria Botea 2015-03-03 16:21
Buna ziua,domnule doctor.Am un copil de 12 ani care sufera de retinopatie pigmentara.Este util polenul crud in cazul lui? Ce alte tratamente naturiste imi mai indicati? Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
+8 # Efecte secundareCoroviac Gabriela 2015-03-12 13:26
Va rog sa faceți cunoscut faptul ca polenul crud are paraziti si da o valoare foarte mare la Eozinofile. Sotul meu a trăit un cosmar de Crăciun, deoarece nu gaseau motivul valorii Eozinofilelor si l-au diagnosticat cu leucemie! Analize, suparare, rezultat negativ pentru ca de fapt totul a fost rezultatul consumului de polen crud!
Reply | Reply with quote | Quote
-8 # efecte secundareRaceala Magdalena 2015-04-26 15:02
Dna Gabriela,si eu sunt intr-o situatie asemanatoare.Co nsum polen crud,am niste tulburari intestinale de cateva luni dureri,balonari ,constipatie ,diaree.La analize mi-a iesit intr-adevar giardia,vsh ul mai mare si fibrinogenul mai mare.Dar eu incep sa cred ca polenul acesta crud care a fost tinut doar la congelator(dar care nu mai arat sub forma de granule ci s-a transformat in forma de praf),e de vina ptr durerile mele de burta.
Reply | Reply with quote | Quote
-3 # RE: efecte secundareAnelia 2015-09-04 12:40
Dna. Gabriela si Magdalena
Si eu ma confrunt cu aceeasi problema: dureri abdominale, balonari, crampe, 6-7 scaune pe zi, dar nu diaree, stare de ameteala si confuzie, greata, varsaturi. Mentionez ca din primele 15 minute de la administrarea cu polen crud, am inceput sa simt durerea de burta, care pe timp ce trecea, se agrava si apareau si celelalte simptome. Ce sa fac?
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: efecte secundarePintilie Gheorghe 2017-11-02 22:07
AI MAI SPUS O DATA. Faci anti-campanie ?
Reply | Reply with quote | Quote
+10 # RE: Efecte secundareDr. Cătălin Luca 2015-05-28 23:12
Ceea ce ati afirmat este eronat..iar ceea ce a patit sotul dvs nu are legatura cu polenul
Reply | Reply with quote | Quote
-5 # polen crudgrig 2015-05-28 21:53
Consum polen crud de 3 luni dne zile,o lingură dimineaţa .Am probleme legate de o formă de depresie,dislip idemie şi o stare de oboseală accentuată .Pot să mai iau în continuare polen sau mă opresc? Cred că a fost benefic până acum .Ce mă sfătuiţi ? mulţumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # RE: polen crudDr. Cătălin Luca 2015-05-28 23:14
Luati in continuare ..va ajuta foarte mult
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # polenul crudRobitu Constanta 2015-05-31 21:18
Buna seara, domnule doctor! Am aflata ca polenul crud de salcie este indicat in vindecarea cataractei. Care trebuie sa fie doza zilnica si pe ce perioada de timp. Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # pancreatitaemilia52 2015-06-12 16:23
va rog sa imi scrie-ti daca fratele meu care sufera de pancreatita , are operatie de chist hemoragic facuta in ianuarie 2013, poate consuma polen crud, are niste simptome ff urate,are un discomfort in zona lombara, nu are pozitie de stat in pat , noaptea nu poate dormi. toata ziua sta in fund pe marginea patului, are un discomfort in partea de sus (ceafa) pe partea stanga, are burta, imbalonat desi tine regim. nu aconsumat bautura in viata lui si nici nu fumeaza mai spune caii este foame in permanenta concluzia nu se simte bine desi afacut un RMN dupa operatie este in regula amilaza si lipaza sunt normale .ce poate sa aiba? poate consuma polen crud> multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
-7 # Efecte adverse polen crudAnelia 2015-09-04 12:00
Am auzit despre efectele benefice ale polenului crud si am zis sa incep sa iau si eu. Sunt perfect sanatoasa, nu am probleme de digestie, imi fac analizele din 6 in 6 luni. Din primele 15 minute de cand am luat lingura de polen crud, am inceput sa am niste crampe groaznice la stomac, balonare excesiva, transpiratie abundenta si frisoane concomitent, niste stari ciudate de confuzie, m-am cam speriat. Stau de 2 zile numai pe toaleta, nu pot iesi din casa. Dureri abdominale sunt asemanatoare cu cele cand ai diaree, insa eu nu am diaree, insa am multe scaune pe zi, insotite de durere. Oare acest polen contine bacterii neprietenoase de-mi dau asemenea stari. Nu stiu ce sa mai iau ca sa nu mai am aceasta aciditate/durer e/balonare/star e. Va rog sa ma ajutati. Am sa intrerup administrarea de polen. (de mentionat este ca in prima zi cand am luat si am inceput sa ma simt rau la cateva minute de la administrare, am crezut ca poate mi s-a facut rau de la altceva. A durat 2 zile pana mi-a trecut starea, band ceai de musetel in care am stors lamaie, ceai de menta si am luat si tinctura de galbenele. Dupa cele 2 zile, am zis sa reiau polenul - aceeasi situatie, numai ca acum nu-mi mai trece nici cu ceaiuri). Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
-4 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Nicoleta 2015-09-25 23:43
Buna ziua. Polenul crud este bun si pentru chisturi ovariene? FDarr pentruu reglarea dereglarilor hormonale?
Reply | Reply with quote | Quote
-3 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Boldea Adriana Ioana 2015-10-19 15:48
Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # Bună ziuastefania 2015-09-27 16:22
Domnule Cătălin Luca,am o intrebare.Consu m polen crud cu încredere.La început am luat polen poliflor și m-am simțit bine.Avand probleme cu ficatul(virus C) ,am zis să consum si polen de prun.Numai că de la acesta cam după 10 minute simt ca o arsură la stomac.Inițial am zis că e de la lăptișorul de matcă,pe urmă de la păstură(consum si din acestea),dar am depistat ca e de la polen.Dacă am ceva la stomac,cu siguranță vindecă,nu vreau să-l întrerup,pentru că durerea tine ceva timp și mă lasă.Ce-mi recomandați să fac? Să-l iau în continuare? Mulțumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Dr. Cătălin Luca 2015-10-02 16:05
Polenul de prun este tot crud sau uscat? cel uscat este mai greu tolerat de stomac
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # CrampeDan s. 2015-10-15 09:23
Observ ca Dl.Doctor e ferm pe parerea dansului fara sa dea putina atentie si celorlalte efecte pot spune nefaste.
La fel si eu ca unii care au comentat,la 10-15 min.de la administrarea unei lingurite polen crud,am niste crampe groaznice urmate imediat de scaun mai mult spre diaree. Mentionez ca si copilul meu de 3 ani, caruia i-am dat avea celeasi simptome. Problema este ca i-am dat de cateva ori doar si am stopat. A trecut 2 saptamani si are aceleasi simptome acuza dureri de burtica si scaun foarte moale. Tind sa cred ca a fost infectata cu vreo bacterie? Sa ma ingrijorez,sa fac niste analize copilului? Sunt intr-o dilema un sfat ar fi bine venit.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Polen crudCornelia 2015-12-15 18:28
Domnule Dan S., e posibil sa fie alterat polenul care l.ati folosit. Un polen crud sanatos, care nu a fost alterat nu ar trebui sa dea diaree. Eu si copii mei am consumat mai multa vreme din lot diferit, de la persoana de incredere, care produce direct. E normal sa doara stomacul in primele cam trei zile, pana se obisnuieste functia digestiva, dar pe urma nu ar trebui sa mai doara, si nu ar trebui sa urmeze diaree. Dupa ce se intrerupe consumul si dupa o perioada se reia, din nou se va avea dureri de stomac sau burta. Eu iau si 3 linguri pe zi uneori, dar nu am diaree si nici copii, avem scaun normal. Trebuie sa verificati bine polenul sa nu fie acrit, sau prea vechi. Ori contaminat cu ceva..
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # Scleroza multiplaMunteanu Gabriela 2015-11-09 18:02
Buna seara! Am scleroza multipla si Tiroidita autoimună,știu ca toate produsele stupului ajuta dar vreau sa știu daca polenul are capacitatea de a regla tiroida si ce cantitate sa iau ......acum iau 2 linguri dimineața dizolvat in suc de lamie la aproximativ o ora după micul dejun, va multumesc si va doresc sanatate
Reply | Reply with quote | Quote
-4 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Munteanu Gabriela 2015-11-14 22:48
Buna seara! Am scleroza multipla si Tiroidita autoimună,știu ca toate produsele stupului ajuta dar vreau sa știu daca polenul are capacitatea de a regla tiroida si ce cantitate sa iau ......acum iau 2 linguri dimineața dizolvat in suc de lamie la aproximativ o ora după micul dejun, va multumesc si va doresc sanatate , poate imi dati un raspuns pe adresa de
Reply | Reply with quote | Quote
-3 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Dr. Cătălin Luca 2015-11-14 23:29
Am raspuns
Reply | Reply with quote | Quote
0 # afecțiuni ale tiroideimihaisturza 2016-09-10 10:28
Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Andrada 2015-11-18 10:34
Buna ziua,
Doresc sa va intreb daca fetita mea este alergica la polenul de cereale,mai putin la polenul poliflor si praf pot sa ii dau polen crud de salcie ? Doresc sa mentionez ca acest polen i-a fost recomandat de medicul oftalmolog inainte sa i se depisteze alergia la polen.
Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Dr. Cătălin Luca 2015-11-19 00:34
Este posibil sa fie alergica si la polenul de salcie..dar puteti testa toleranta
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # Boli tub digestiv Chron si alte boli autoimuneStroie 2015-12-04 14:13
Sunt suspect de boala Chron. Polenul crud ma poate ajuta? Sau e contraindicat in iritatiile tubului digestiv?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Cati.l 2016-01-16 10:51
Buna ziua! sunt bolnava de leucemie si as vrea sa incep o cura cu polen si nu stiu cum sa il iau in ce cantitati .
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Dr. Cătălin Luca 2016-01-16 14:33
3-4 linguri pe zi , se tin in gura 1-2 min ( ideal sub limba ) si apoi se inghite.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # anginaoboroc 2016-01-31 19:40
spuneti mi ce remedii naturaliste putem folosi pentru tratarea anginelor purulente?cum pot ele disparea?multum im anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii gina 2016-02-27 14:26
Cat timp pot sa dau polen crud la un copil de 4ani si ce canitate. Am luat polen crud la borcan de 200 gr de la apicola. E adevarat ca nu are termen de valabilitate?
Reply | Reply with quote | Quote
+4 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Dr. Cătălin Luca 2016-02-27 14:53
Puteti sa ii dati oricat de mult timp..nu are contraindicatii . !-2 lingurite pe zi.
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii gina 2016-02-27 15:01
Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # virusul c+diabet tip[ llnicolaebebeh 2016-03-27 18:14
va rog daca se poate sa aflu si eu daca polenul crud face bine la bolile mele
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: virusul c+diabet tip[ llDr. Cătălin Luca 2016-05-12 15:36
Da, este f bun mai ales pt regenerarea ficatului
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # imunitate si hemoglobina scazutabirca maria 2016-03-28 11:22
buna ziua!spuneti-mi va rog frumos daca polenul uscat se permite si pentru copiii de 1 an si care este dozajul daca da?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: imunitate si hemoglobina scazutaDr. Cătălin Luca 2016-05-12 15:35
Mai bine polen crud : o lingurita pe zi
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # cum păstrăm polenul crud?roibu alina 2016-03-30 09:46
Buna ziua am o intrebare daca am luat de la plafar polen crud pe care il țineau în congelator am ajuns acasa si nu mi-am dat seama s il bag imediat in congelator si după vreo4 ore l-am băgat are ceva? E bine sa il tin acolo si sa il consumăm asa?
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: cum păstrăm polenul crud?Dr. Cătălin Luca 2016-05-12 15:35
Nu are nimic ..il puteti consuma
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # polenulPaul Ceausu 2016-04-11 10:50
Este bun si pentru cura de slabire sa ia pofta de dulce ma confrunt cu cresterea in greutate si pentru tiroida este bun va rog sami dati un raspuns rapid va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: polenulDr. Cătălin Luca 2016-05-12 15:34
Nu prea este bun in cura de slabire..in general ingrasa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RugaminteCecilia Paul-Badescu 2016-05-04 22:34
Va rog sa-mi spuneti daca este contraindicat consumul de polen crud in caz de hipertensiune.M ultumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: RugaminteDr. Cătălin Luca 2016-05-12 15:34
Nu este contraindicat
Reply | Reply with quote | Quote
0 # anemie hipocroma microcitaracarmenC 2016-05-11 16:16
Fiul meu are 3 ani si 5 luni, am inceput gradinita si implicit racelile repetate, ultima s-a cronicizat in pneumonie virala acuta, ne-am revenit insa e anemic, pauza de gradinita si cu tratament de o luna Hemoglobin cu analize post tratament sa vedem absobtia Fe. A mai precizat dr. specialist ca daca analizele nu sunt bune vom face injectabil. Va rog sa-mi spuneti daca o cura cu polen de salcam crud ar fi benefic si in ce cantitate dat? multumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: anemie hipocroma microcitaraDr. Cătălin Luca 2016-05-12 15:33
Orice fel de polen crud este bun. 3 lingurite pe zi. In plus : laptisor de matca crud , vitamina C alcalina forte capsule: o capsx2/zi
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii popa petruta 2016-06-12 08:31
Buna ziua. Eu comand de pe internet cate1 kg. de polen crud congelat, care , desigur, la mine junge decongelat.Va intreb daca e corect sa-l recongelez, pentu ca il consum intro perioada mai lunga , adica 2-3 luni. Multumesc.
Mentionez ca furnizorul nu vinde polen congelat in ambalaje mai mici.
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # Congelarea nu distruge enzimele si bacteriile prietenoase din polenul crud?Alinaif 2016-07-03 10:27
De unde ati comandat polenul de 1 kg de pe net?

Multumesc,
Alina
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # PolenDoru M 2016-07-04 06:43
Puteti comanda polen crud de la magazinul Natura vie http://natura-vie.com/magazin/produse-apicole/889-polen-crud-bio-500g.html
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Congelarea nu distruge enzimele si bacteriile prietenoase din polenul crud?Alinaif 2016-07-03 10:26
Buna ziua,

Congelarea nu distruge enzimele si bacteriile prietenoase din polenul crud? Nu-mi pot imagina cum pot sa supravietuiasca la congelare?!

Si care este polenul cel mai bogat in nutrienti, enzime si bacterii prietenoase? Cel poliflor sau de paducel sau altul?

Stiti cumva o sursa de incredere de unde as putea cumpara polen crud de pe internet?

Multumesc frumos,
Alina
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # produse apicole 100% naturaleapilife 2016-11-03 13:06
Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Pastrarea polenuluiMarijan 2016-07-26 22:15
Am uitat de niste polen crud in frigider , de vreo 3 luni sta acolo. E tinut intr-o punga de hartie. Mai pot sa il consum? Mai are ceva proprietati? Mi-ar parea rau sa il arunc. Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # Doze recomandate polen crudCaterina Ailiesei 2016-09-16 08:50
Stimate D-nule Doctor,
Ptr hipotiroidie,co lon iritabil,bila lenesa, menopauza si toate simptomele ei,chist ovarian,fibrom si o recenta suspiciune de cancer ovarian daca iau laptisor de matca,pastura,p olen crud si miere cu propolis este bine?
Daca da,dozele recomandate?
Multumesc mult
Multa sanatate tuturor
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RugaminteCecilia Paul-Badescu 2016-11-13 14:41
D_le doctor,urmarind u-va de multa vreme, am mare incredere in indicatiile dvs.si va rog sa-mi spuneti daca- mai este bun polenul cumparat in luna iulie, tinut permanent la congelator, dar pe 5 noiembrie a. c. o intrerupere de curent electric a durat 7ore. Mai pot folosi produsul ? Va multumesc foarte mult.
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # Colon iritabilAnne 2016-12-08 09:46
Buna ziua. As vrea sa intreb daca polenul este bun in Sindromul de colon iritabil cu diaree?
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # Polen crud si napraznicAmalia 2017-01-06 17:36
Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru infertilitate se poate lua polen crud si napraznic in acelasi timp. Am avut hipotiroidie pe care am tratat-o. Va rog raspuns pe mail. Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Adenom de prostata si hipotiroidieLung Ramona 2017-02-27 22:20
Buna seara! va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti despre polenul crud si laptisorul de matca crud daca este indicat pentru tatal meu care are adenom de prostata (diagnosticul pus acum 1 an de zile), care a fost operat la glanda tiroida (in anul 2005) si aceasta este suplimentata cu hormoni tiroidieni si are si boala parkinson din anul 2013, pe langa medicamentele care le ia pentru hipertensiune arteriala si pentru cardiopatie ischemica. Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # IntrebareDaniel111 2017-03-10 17:53
La scleroza multipla e bun? Și cât sa iau zilnic
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # pastrarea polenuluicamen 2017-04-27 21:39
buna sera, am un borcan cu polen,dar nu l-am tinut in congelator ci in dulap. credeti ca ar mai fi bun. il am de vreo 3 luni cel putin. pare a fi uscat. multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # SarcinaLigia 2017-04-27 22:30
Pe perioada sarcinii e indicat consumarea de polen crud? Si cat se poate lua? Dar in alaptare? La copii de la ce varsta se poate incepe? Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Tumori hepaticeSimona B 2017-06-03 10:34
Tata a fost diagnosticat cu ciroza hepatica si noduli tumorali la ficat.Este cardiac,are fibrilatii si cateva ulceratii la stomac.Poate consuma polen crud si cum ?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii diu_stefania79 2017-06-11 08:44
:-)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # constipatiemaria loredana 2017-07-03 13:57
de ce constipa polenul crud?
cum trebuie luat sa nu mai constipe?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii Eugen 2017-10-09 16:24
Polenul poate fi consumat impreuna cu catina?
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # polen cu miereirina 991 2017-10-12 18:03
Am inceput de cateva zile sa consum polen crud dimineata dizolvat in apa cu lamaie . Este in regula daca adaug si miere pentru un plus de beneficii ? este recomandat a se consuma impreuna cu miere si /sau laptisor de matca ? Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Tuse uscataAlis Popescu 2017-11-01 17:41
Am o tuse seaca,asmatica ,sunt alergica la polen incepand din luna mai pana in iulie,Este indicat sa iau pulbere de propolis sau exisat un risc major?Va multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # PolenTiugan cta 2017-11-27 08:34
Va rog să îmi spuneți dacă se poate lua cu Sintrom ,va mulțumesc f mult!!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii carmen g 2017-12-08 17:48
Am nevoie de un ajutor pt efort intelectual si stare de lipsa de energie, in special dimineata. in plus, bila lenesa imi face probleme. plus bufeuri. 56 de ani, la menopauza, conferentiar.
multumesc din suflet, domnule doctor

c,gh, .
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii carmen gheorghe 2017-12-08 17:50
Sotul meu este hemo-dializat, Il ajuta vreun produs apicol? pt insomnie, constipatie, circulatie. plus ca fumeza (47 ani),
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh

Polenul crud, unul dint…

08-01-2013 Hits:179846 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii                  Albert Eins...

Mai mult

Uleiul din seminţe de c…

08-05-2013 Hits:136499 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Uleiul din semințe de cânepă Cânepa este una din cele mai vechi plante cultivate în țara noa...

Mai mult

Mierea de albine

01-06-2013 Hits:94333 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mierea de albine – alimentul zeilor  Despre mierea de albine se spune că, în vremurile străv...

Mai mult

Otetul de mere

23-05-2014 Hits:57151 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile magice ale oțetului de mere  Pe vremuri, oțetul de mere era folosit pentru red...

Mai mult

Ceapa, medicamentul din…

09-11-2013 Hits:56577 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceapa, medicamentul din grădină  Ceapa este una din legumele cele mai des folosite de către ...

Mai mult

Beneficiile uleiului de…

28-05-2014 Hits:39199 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cunoști beneficiile uleiului de susan?  Beneficiile semințelor de susan asupra sănătății sun...

Mai mult

Curcumina din turmeric …

16-03-2015 Hits:29931 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este turmericul?  Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea. Aceast...

Mai mult

Nucile

07-01-2014 Hits:28748 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Nucile: tratamente şi reţete  Nucul (denumirea latină: Juglans regia) este un arbore nativ d...

Mai mult

Lista alimentelor Yang

21-10-2013 Hits:28570 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Lista alimentelor cu predominanţă energetică Yang, adaptată la dieta complet vegetariană  V...

Mai mult

Bananele

13-01-2013 Hits:19103 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Bananele asigură un nivel optim de energizare a organismului   Bananele sunt bogate în fibre...

Mai mult

Prazul

03-08-2013 Hits:19083 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Prazul și efectele sale benefice  Prazul face partea din aceeași familie botanică cu ceapa ș...

Mai mult

Citricele: izvor de săn…

08-01-2013 Hits:18922 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Citricele: izvor de sănătate și bună-dispoziție   Celebrul medic oftalmolog american, Dr. Stev...

Mai mult

5 motive pentru a consu…

27-09-2015 Hits:18137 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Strugurii negri – o comoară pentru sănătate  Struguri albi sau struguri negri? Care sunt cei m...

Mai mult

Fructele usate

27-05-2013 Hits:17583 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructele uscate: proprietăți și beneficii pentru sănătate  Fructele uscate sunt unul din ali...

Mai mult

Gutuile

22-10-2013 Hits:17533 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Gutuile: remedii şi reţete  Gutuile sunt unul din fructele asociate anotimpului de toamnă. F...

Mai mult

Beneficiile sucului de …

15-12-2014 Hits:16941 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucul de rodie și beneficiile sale pentru sănătate  Rodia, acest fruct exotic, este bogat în...

Mai mult

Migdalele dulci

22-10-2013 Hits:15508 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Migdalele dulci: tratamente şi reţete  Migdalul este un pom fructifer originar din Orientul ...

Mai mult

Țelina

14-12-2013 Hits:15432 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Consumul de țelină și beneficiile sale asupra sănătății  Țelina este o rădăcinoasă ce face p...

Mai mult

Beneficii ale ceaiul al…

29-11-2014 Hits:12799 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

4 beneficii pe care le aduce ceaiul alb sănătății  Ceaiul alb provine din mugurii cei mai de...

Mai mult

Beneficiile morcovului

18-09-2014 Hits:12225 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile morcovului  Morcovul este cu siguranță una din legumele cele mai calitative, atâ...

Mai mult

Cele 8 beneficii pentru…

21-04-2015 Hits:9216 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Conopida este o sursă excelentă de nutrienți valoroși  Conopida este un membru al familiei de ...

Mai mult

Ciocolata neagră și ben…

24-07-2015 Hits:8996 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciocolata neagră de calitate este benefică pentru sănătate  Un număr considerabil de studii au...

Mai mult

18 alimente care luptă …

25-02-2015 Hits:8113 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente miracol pentru sănătate  Conform Institutului American de Investigare a Cancerului, a...

Mai mult

Iaurtul – un aliment bi…

13-05-2013 Hits:8020 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Iaurtul – un aliment binefăcător  Produsele lactate sunt binecunoscute pentru valoarea lor cur...

Mai mult

Uleiul de cocos pentru …

01-11-2015 Hits:7544 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie și ...

Mai mult

Seminte cu valoare nutr…

18-09-2014 Hits:7273 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Topul celor mai nutritive semințe  Adesea avem tendința să uităm de ele sau să nu le include...

Mai mult

Mango, regele fructelor…

05-03-2015 Hits:6789 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mango, regele fructelor și prietenul sănătății  Sunt delicioase, dulci, nu îngrașă și sunt foa...

Mai mult

Ciresele, remediul natu…

10-06-2014 Hits:6536 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cireșele, remediul naturist de sezon  Putini sunt cei care cunosc efectele miraculoase ale c...

Mai mult

Germenii din plante, o …

10-03-2015 Hits:5873 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Includerea germenilor în alimentație este o modalitate simplă de a vă îmbunătăți dieta  Una di...

Mai mult

Alimentația antistres

02-12-2014 Hits:5858 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentația antistres este o sursă de energie și relaxare  Pastele, cerealele precum orezul ...

Mai mult

Beneficiile surprinzato…

02-10-2014 Hits:5584 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 beneficii surprinzătoare ale algelor  Algele, consumate mai ales în Asia până acum ceva ti...

Mai mult

Beneficiile cruditatilo…

18-06-2014 Hits:5526 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii   În cartea in...

Mai mult

Iarba de grâu: benefici…

11-09-2016 Hits:5091 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este iarba de grâu?  Iarba de grâu crește din semințele de grâu comun (triticum aestivum), ...

Mai mult

7 alimente care scad co…

04-07-2015 Hits:5082 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Colesterolul bun protejează inima  Următoarele alimente conțin grăsimi bune care cresc nivelul...

Mai mult

6 motive ca să incluzi …

19-03-2015 Hits:4317 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentele amare: 6 motive ca să le incluzi în dietă  În cultura gustului dulce și a celui săr...

Mai mult

4 sucuri excelente pent…

08-01-2016 Hits:4165 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile pentru sănătate ale sucurilor naturale  Sucurile naturale au devenit în ultima per...

Mai mult

Alimente antiinflamator…

25-01-2016 Hits:4120 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din populaț...

Mai mult

Beneficiile kefirului p…

27-06-2016 Hits:4120 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și int...

Mai mult

10 alimente pentru a ev…

19-12-2014 Hits:4024 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentația te ajută să eviți un atac cardiac   Pentru a avea o inimă puternică și sănătoasă...

Mai mult

Bromelina din ananas di…

20-04-2015 Hits:4011 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce este atât de nocivă chimioterapia?  Unul din motivele pentru care tratamentul convențion...

Mai mult

Alimente cu putere anti…

18-11-2015 Hits:4007 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, este in...

Mai mult

Varza de Bruxelles și b…

22-12-2015 Hits:3931 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înru...

Mai mult

Mierea crudă - eficient…

02-06-2015 Hits:3874 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mierea cea vindecătoare  Mierea a fost considerată și apreciată încă din vremuri străvechi ca ...

Mai mult

Sucul de sfeclă și sănă…

10-05-2017 Hits:3764 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucul de sfeclă: un aliat pentru creier  Sfecla roșie este o legumă foarte bogată în antioxi...

Mai mult

9 alimente care combat …

19-10-2015 Hits:3752 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tensiunea arterială, rezultatul dintre sodiu și potasiu  Tensiunea arterială este rezultatul r...

Mai mult

Beneficiile extraordina…

29-11-2015 Hits:3579 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe care ...

Mai mult

9 beneficii extraordina…

21-09-2015 Hits:3560 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

9 beneficii extraordinare ale ceaiului verde  Când ne este sete, apa pură este întotdeauna o b...

Mai mult

Avocado este benefic pe…

25-05-2015 Hits:3540 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Avocado este un energizant perfect natural  Fructul de avocado este o sursă excelentă de grăsi...

Mai mult

Lămâile – proprietăți ș…

03-09-2015 Hits:3428 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Lămâile – proprietăți și beneficii  Având numele botanic Citrus limon, binecunoscutele lămâi s...

Mai mult

11 beneficii ale smochi…

04-03-2016 Hits:3281 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru sănăt...

Mai mult

Cele mai bune legume an…

22-01-2016 Hits:3253 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea...

Mai mult

10 alimente pentru a pr…

20-04-2015 Hits:3251 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Recomandările unei femei, de profesie medic, care a învins cancerul  În prezent există multipl...

Mai mult

Beneficiile modestului …

03-03-2015 Hits:3236 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile modestului pătrunjel  Pătrunjelul este o plantă aromatică des întâlnită și folosit...

Mai mult

Brocoli are proprietăți…

22-07-2015 Hits:2931 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Brocoli poate preveni anumite probleme de sănătate  S-a demonstrat în repetate rânduri că bine...

Mai mult

5 remedii naturale cu a…

22-03-2016 Hits:2874 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai s...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

21-07-2015 Hits:2780 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cele mai bune alimente pentru perioada verii  Alimentele răcoritoare tind să existe din abunde...

Mai mult

8 beneficii pentru sănă…

03-09-2015 Hits:2716 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

8 beneficii pentru sănătate ale castraveților  Castraveții aparțin aceleiași familii de plante...

Mai mult

5 beneficii ale fructel…

18-01-2017 Hits:2658 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructele goji sunt utilizate de mii de ani  Fructele goji sunt considerate un superaliment inc...

Mai mult

Fructe cu indice glicem…

18-09-2017 Hits:2612 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructe benefice în caz de diabet  Fructele, alături de legume și cereale ne oferă mari cantită...

Mai mult

Roșiile, un aliment rem…

05-09-2016 Hits:2608 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Roșiile, un aliment remediu  În prezent, există sute de varietăți de roșii. Roșiile (Solanum l...

Mai mult

Alimente bogate în prot…

26-09-2016 Hits:2546 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Importanța proteinelor pentru sănătate   Proteinele participă la numeroase funcții în interior...

Mai mult

Semințele de cânepă: pr…

05-10-2016 Hits:2518 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Semințele de cânepă: proprietăți și beneficii  În prezent, cânepa este considerată de către nu...

Mai mult

Mango poate preveni can…

28-12-2015 Hits:2371 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate...

Mai mult

15 beneficii al piperul…

08-03-2017 Hits:2315 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este piperul de Cayenne?  Piperul de Cayenne, denumit astfel datorită orașului Cayenne din ...

Mai mult

Mandarinele ajută la pr…

07-03-2016 Hits:1806 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu prec...

Mai mult

Alimente pentru oase și…

02-11-2016 Hits:1779 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente bogate în calciu pentru oase și dinți puternici  Dacă doriți să aveți oase și dinți p...

Mai mult

Beneficiile legumelor c…

28-11-2016 Hits:1712 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Despre beneficiile generale ale legumelor  Legumele sunt sărace în calorii, însă sunt bogate î...

Mai mult

8 beneficii ale orezulu…

02-06-2017 Hits:1452 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Orezul negru oferă incredibile beneficii pentru sănătate  Orezul negru a fost folosit de mii d...

Mai mult

Ouăle de prepeliță: pro…

29-11-2017 Hits:860 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile ouălor de prepeliță  Ouăle de prepeliță sunt apreciate ca fiind un aliment diete...

Mai mult

Gutuile: proprietăți și…

06-10-2017 Hits:774 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile nutriționale ale gutuilor  Gutuile sunt fructe specifice toamnei și au un conț...

Mai mult

Cartofii dulci: proprie…

06-10-2017 Hits:686 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cartofii dulci, benefici pentru ficat  Cartoful dulce este un aliment originar din America de ...

Mai mult

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.