Remedii naturiste pentru durerile de spate
Durerile de spate au devenit o reală problemă în societatea actuală. Fie că depui prea mult efort fizic, fie că stai prea mult la birou, cu bebelușul în brațe sau ai o activitate foarte solicitantă, fie că șofezi foarte mult, durerile de spate au devenit inevitabile. Acestea pot avea origine nervoasă, musculară, osoasă sau articulară. Depinde foarte mult și de regiunea în care sunt localizate durerile, cât de dese sau de puternice sunt, dacă este o durere constantă, pentru a diagnostica o afecțiune în mod cert. Medicul specialist vă poate recomanda un tratament eficient în cazul durerilor de spate acute, însă putem suplimenta și cu produse naturiste, și diverse terapii pentru a calma durerile de spate constante sau care apar în anumite intervale de timp. În primul rând trebuie să țineți cont și de momentul în care apar aceste dureri, spre exemplu după ce ați făcut efort fizic solicitant sau după ce ați stat prea mult la birou și să luați măsuri imediate, fie vă întindeți puțin în pat să vă odihniți, fie vă ridicați de la birou și faceți puțină mișcare, ajută foarte mult. Dar medicina naturistă dă rezultate uimitoare când vine vorba de orice fel de afecțiuni.
Tratați și preveniți durerile de spate consumând alimente bogate în calciu și magneziu
Pentru a scăpa și a preveni durerile de spate este necesar să consumați zilnic alimente bogate în calciu care vă întăresc oasele și vă protejează coloana vertebrală, precum varza, broccoli, spanacul, peștele și alimente bogate în vitamina D. De asemenea, îmbogățiți-vă dieta zilnică cu un plus de magneziu, pentru a vă asigura o bună funcționare a sistemului muscular și pentru a vă întări oasele. Puteți lua un plus de calciu și magneziu sub formă de complex de vitamine, de la farmacie sau puteți consuma alimente bogate în magneziu, precum legumele verzi, cartofi, banane, cereale, semințe, lapte, pește sau soia.
Ce putem aplica pe zona afectată?
Pe zona afectată unde se localizează durerea putem aplica anumite produse care vor ajuta la ameliorarea durerilor. Uleiul de eucalipt este un adjuvant excelent în tratarea durerilor de spate. Acesta se poate amesteca cu ghimbir în formă de piure, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Uleiul de muștar poate fi aplicat pe zona dureroasă și cu un masaj ușor, durerea se va ameliora. În acest ulei de masaj, se poate adăuga camfor sau ulei de camfor. Acesta are proprietăți terapeutice și vă scapă de durerile de spate. Usturoiul s-a dovedit și el a fi un remeiu eficient pentru calmarea durerilor de spate. Se poate prepara un ulei de masaj cu usturoi care se poate aplica pe zona dureroasă la nivelul spatelui, astfel: aveți nevoie de ulei de cocos pe care să îl încălziți pe baie de aburi și în care să adăugați o mână de căței de usturoi zdrobiți. După ce se răcește amestecul, aplicați pe spate, în zona dureroasă, sub formă de masaj. Uleiul de iarbă-neagră are proprietăți terapeutice, calmează inflamațiile și durerile articulare și osteoarticulare. Acest ulei îl putem obține în casă prin macerarea a 200 de grame de flori de iarbă-neagră într-un litru de ulei de măsline, timp de două săptămâni. Apoi, strecurați amestecul și obțineți un ulei de masaj excelent. Cataplasmele cu varză crudă pe locul dureros vă pot scăpa de durerea de spate pe moment.
O baie relaxantă cu sare vă scapă de durerile de spate
O simplă baie fierbinte cu sare de mare poate face minuni. Dacă adăugați în cadă sare de mare, aceasta va reduce inflamația și vă va scăpa de durerile de spate, iar în plus, vă veți și relaxa. Mai mult decât atât, esența de eucalipt adăugată în cada cu apă fierbinte sau caldă vă ajută să eliberați tensiunea musculară. Indicat este, ca după fiecare baie să vă odihniți în pat măcar o oră.
Ceaiuri și infuzii pentru durerile de spate
Coaja de tei se poate prepara în infuzie și vă poate calma durerile de spate. Infuzia se prepară din 100 de grame de coajă de tei care se fierb în doi litri de apă la foc mic până ce se evaporă un sfert din cantitatea de apă. Timp de trei săptămâni țineți o cură cu astfel de infuzie, bând între mese, câte puțin și des. Mai mult decât atât, gheara diavolului este o altă plantă din care se poate prepara o infuzie pe care să o consumați pentru ameliorarea durerilor de spate. Astfel, în 300 de mililitri de apă clocotită puneți 1,5 grame de rădăcină uscată din această plantă. Lăsați să infuzeze timp de opt ore, apoi filtrați și beți înainte de masă câte 100 de mililitri de infuzie. Gheara diavolului, este, totuși, contraindicată persoanelor care suferă de afecțiuni ale stomacului, precum ulcerul, deoarece produce aciditate în stomac. Nici femeile gravide sau cele care alăptează nu ar trebui să consume un astfel de ceai, de asemenea, persoanele sub 16 ani sau cele care au suferit sau urmează să suporte o intervenție chirurgicală. Mușețelul, pe de altă parte are proprietăți calmante binecunoscute.
Consumați maxim trei cești de infuzie de mușețel zilnic pentru a calma țesuturile musculare tensionate. Ceaiul de feriguță dulce se încadrează și ea în rândul plantelor cu efecte terapeutice puternice în ceea ce privește durerile de spate. Găsiți plantele prezentate mai sus la magazinele naturiste, plafaruri, magazinele specializate și în unele farmacii.
Creme pentru durerile de spate
Cea mai bună cremă pentru durerile de spate este cea cu capsaicină, care se obține din ardei iute. Capsaicina are proprietăți antiinflamatoare și calmante datorită faptului că se obține din iuțeala ardeilor, ce poate fi folosită și în scop terapeutic. Această cremă ameliorează durerea de spate, acționând ca un analgezic, însă nu trebuie aplicată pe răni deschise. Putem găsi această cremă în farmacii și în magazinele naturiste. Crema cu arnică este de asemenea bună pentru calmarea durerilor de spate, mușchi și articulații și poate fi aplicată de până la 3-4 ori pe zi în zonele dureroase.
Adresați-vă medicului dumneavoastră sau unui fitoterapeut înainte de a urma un tratament naturist pentru durerile de spate. De asemenea, faceți un consult medical amănunțit pentru a detecta cauza durerilor de spate. Urmați întotdeauna sfatul medicului.