Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

 • Uleiul din seminţe de cânepă

  albu ion adrian 19.01.2018 18:00
  Autism
  Pt tratarea autismului este indicat ??

  Read more...

   
 • Uleiul din seminţe de cânepă

  albu ion adrian 19.01.2018 17:58
  Autism
  Bună .pt tratarea sau ameliorarea autismului se poate folosii uleiul de canabis?

  Read more...

   
 • Tratamente naturiste pentru riduri

  Andreea11 19.01.2018 17:01
  Remeiu riduri
  Buna ziua...am citit ca uleiul de masline este f bun pentru tratarea ridurilor multe alte uleiuri cum ...

  Read more...

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Terapia Ornish pentru vindecarea bolilor cardiovasculare

Terapia Ornish

 Medicul american Dean Ornish, absolvent al "Baylor College Of Medicine" din Houston, în 1980, a produs o adevarată revoluţie în terapia bolilor de inimă şi a dobândit recunoaştere internaţională. Dr. Dean Ornish a elaborat un program de tratament care se adresează bolnavilor cu boli cardiovasculare, în special boli coronariene.  Datorită aplicării cu succes a principiilor terapeutice structurate de el însuşi, Dr. Ornish a reuşit să vindece bolile coronariene prin deblocarea arterelor coronare. La modul fundamental, terapia sa se bazează pe o transformare radicală a modului de viaţă al pacienţilor.

 Preocuparea doctorului Ornish pentru cercetarea bolilor cardiovasculare din perspectiva medicinii naturiste a început în anii 1975-1977, încă din timpul facultăţii, ca student al unui renumit profesor chirurg cardiovascular, dr. Michael D. Bakey. Asistând la sute de operaţii pe cord deschis, în ciuda tehnologiei medicale impresionante şi a condiţiilor excelente de desfăşurare a operaţiilor, studentul american îşi dă seama de limitele evidente ale medicinii moderne care foloseşte tehnologii costisitoare, care însă ignoră adevaratele cauze ale bolilor: Aşa cum afirmă el însuşi "...operaţia by pass nu face ca artera obturată să fie din nou permeabilă, ci doar creează o derivaţie... Noi operăm pacienţii, durerile din zona inimii, în general, dispăreau şi le spuneam că sunt vindecaţi. Dar cei mai mulţi, după ce mergeau acasă, îşi reluau modul de viaţă care, la origine, le cauza boala de inimă: fumau, mâncau mâncăruri grase, cu un conţinut mare de colesterol, se supuneau situaţiilor de stres, aşa cum făcuseră dintotdeauna şi făceau prea puţină mişcare."

 

 În urma studiilor efectuate de acesta timp de 14 ani în cadrul cărora au fost monitorizaţi şi vindecaţi mii de pacienţi, dr. Ornish a elaborat un program de vindecare a bolilor de inimă care exclude medicamentele sau intervenţiile chirurgicale. Programul său de tratament se numeşte “Deschiderea inimii” şi vindecă atât trupul cât şi sufletul pacienţilor.

 Dr. Ornish a constatat că, dacă sunt tratate doar simptomele unei boli de inimă, fără a se insista asupra cauzelor profunde, care sunt foarte importante, este foarte posibil ca acea boală să reapară. Din acest considerent, terapia Ornish urmăreşte vindecarea cauzelor profunde ale bolii, pornind de la corectarea modului greşit de viaţă al pacientului  până la problemele emoţionale profunde. Conform afirmaţiilor sale, schimbarea modului de viaţă duce la dispariţia aproape în totalitate a aterosclerozei, iar bolile coronariene severe sunt vindecate, după numai 1 an, fără medicamente alopate.

 Directorul "National Institute Of Health" din SUA, dr. Claude Lenfout, afirmă că "metoda doctorului Dean Ornish vindeca bolile coronariene severe, după numai un an, fără medicamente sau intervenţii chirurgicale riscante", dovedindu-se extrem de eficientă, chiar şi în cazul pacienţilor care au avut unul sau mai multe infarcturi cardiace. Întregul efort în domeniul cercetării bolilor cardiace a presupus participarea a zeci de medici, centre universitare şi spitale renumite din SUA a demonstrat, în mod ştiinţific, că oamenii pot obţine reversibilitatea obstrucţiei arteriale şi vindecarea bolilor de inimă, chiar şi la vârste mai înaintate.

Terapia Ornish include trei metode principale de tratament:

 - controlul alimentaţiei şi echilibrarea dietei;

 - mişcarea moderată şi exerciţiile fizice;

 - managementul stresului.

1. Controlul alimentaţiei şi echilibrarea dietei în terapia Ornish

 În cadrul terapiei Ornish se recomandă urmarea cu stricteţe a unei diete vegetariane, renunţarea la fumat şi la alcool. Dieta trebuie să fie foarte săracă în grăsimi şi colesterol, în cazul în care se doreşte prevenirea bolii cardiace, iar dacă se urmăreşte vindecarea anumitor boli cardiace deja existente, este necesar ca dieta să nu conţină nici un fel de grăsimi animale, uleiuri sau alte grăsimi concentrate. Zahărul, alcoolul şi sarea nu sunt deloc recomandate, doar în anumite cazuri excepţionale pot fi utilizate în cantităţi minime. Se recomandă de asemenea renunţarea la cofeină şi la stimulentele de orice fel (ceaiul negru, alimentele iuţi, condimentele, mâncărurile picante, dulciurile concentrate, seminţele oleaginoase).

 Este indicat să se consume multe crudităţi, zarzavaturi, cereale şi fasole uscată. Se elimină treptat din alimentaţie, până la eliminarea totală, produsele animale (carnea, brânza, laptele cu grăsime, ouăle), uleiurile şi mâncarea procesată.

 Proteinele pot fi asimilate din următoarele alimente: cereale fierte, orez, grâu bulgur (grâu sfărâmat, prefiert şi uscat), mei, cuşcuş, fasole boabe,  legume fierte în abur (morcovi, dovlecei, ciuperci), salată de morcovi raşi, brânză tofu obţinută din soia.

2. Dr. Ornish recomandă mişcarea moderată și exerciţiile fizice

 terapia Ornish miscareaExerciţiile fizice sunt necesare pentru menţinerea stării de sănătate şi pentru prevenirea a numeroase afecţiuni. Dr. Ornish recomandă ca în cadrul tratamentului să se efectueze exerciţii fizice uşoare cum ar fi o plimbare zilnică de 30 de minute sau, de trei ori pe săptămână, o plimbare de o oră. Sunt indicate şi exerciţiile fizice continue (aerobice) – efectuate aproximativ 40 minute,  şase zile pe săptămână.

Este important ca aceste exerciţii să fie realizate în mod regulat. Plimbarea poate fi făcută atât seara cât şi dimineaţa, în funcţie de programul zilnic al fiecăruia. Printr-un antrenament fizic regulat se măreşte numărul de vase sanguine din muşchi, ceea ce determină o mai buna irigare şi alimentare a ţesuturilor cu oxigen.  Exerciţiile fizice ajută de asemenea la reducerea procentului de grăsime din organism, are efect benefic asupra structurii oaselor, măreşte nivelul colesterolului HDL (denumit şi „colesterolul bun”) şi scade nivelul trigliceridelor din sânge.

3. Tehnicile de management al stresului în cadrul terapiei Ornish sunt următoarele:

 - exerciţiile de relaxare profundă: relaxarea profundă a întregii musculaturi este o metodă simplă prin care se relaxează progresiv fiecare muşchi al corpului;

 - exerciţiile de streching sau exerciţiile care măresc flexibilitatea corpului: acestea flexibilizează corpul şi se execută încet cu atenţie şi control (de exemplu posturile din Yoga sau exerciţiile Pilates);

 - exerciţiile de respiraţie: tehnicile de respiraţie realizate în cadrul terapiei Ornish echilibrează sistemul nervos şi au un efect liniştitor asupra corpului. Se folosesc tehnicile de respiraţie abdominală, toracică, respiraţie profundă şi respiraţie în rafale.

- meditaţia şi exerciţiile de imaginaţie creatoare (sau vizualizare): meditaţia ne oferă posibilitatea  să  ajungem la cauzele tulburărilor care  pot apărea în viaţa noastră şi le poate înlătura prin dobândirea calmului şi echilibrului interior. Doctorul cardiolog Herbet Benson de la Unirvesitatea Harvard din Statele Unite, a demonstrat prin studii efectuate timp de 20 de ani că meditaţia scade tensiunea arterială şi poate mări productivitatea intelectuală. Vizualizarea creatoare înseamnă recurgerea la reprezentări de imagini terapeutice în care inima este sănătoasă şi bate regulat sau se vizualizează dizolvarea obstrucţiilor de pe artere, iar sângele curge lin şi fără obstacole.

 - afecţiunea: bucuria inimii ne eliberează de sentimentele de izolare, de ură, ranchiună, răutate, violenţă şi resentimente profunde. Recurgeţi la activităţile care vă îmbogăţesc sufletul şi vă liniştesc mintea, regăsind astfel iubirea şi bucuria de a trăi. Amplificaţi iubirea pe care o simţiţi faţă de cei dragi, înconjuraţi-vă de prieteni adevăraţi, petreceţi cât mai mult timp în natură, în aer liber. Animalele de casă vă pot fi de un mare ajutor, iar numeroase studii ştiinţifice au arătat că oamenii care trăiesc singuri se îmbolnăvesc mai frecvent de boli cardiace decât cei care au măcar un animal de companie. Angiogramele persoanelor care se simt iubite au fost intotdeauna mai bune decât ale celor ce trăiesc izolaţi.
 Terapia Ornish este benefică şi poate fi aplicată cu succes şi în alte boli degenerative precum obezitate, hipertensiune arterială, osteoporoză, diabet, cancer de sân, rect sau prostată, conform unui raport prezentat de "Surgeon General", din Statele Unite.

Add comment


Security code
Refresh

Teoria revoluționară a …

09-06-2012 Hits:61619 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Teoria revoluționară a Doctorului Hamer   Totul a pornit de la un eveniment tragic petrecut în...

Mai mult

Călătoria

05-03-2013 Hits:34928 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

”Călătoria” de Brandon Bays  Procesul Călătoriei descris de Brandon Bays este o tehnică ului...

Mai mult

Chiropractica - ramură …

23-04-2014 Hits:20587 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este chiropractica? Chiropractica este o ramură a medicinei alternative, este o profesie ...

Mai mult

Terapia Ornish pentru v…

06-03-2013 Hits:11533 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Terapia Ornish pentru vindecarea bolilor cardiovasculare  Medicul american Dean Ornish, abso...

Mai mult

Ayurveda, ştiinţa vieţi…

05-03-2013 Hits:8964 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ayurveda, ştiinţa vieţii şi arta vindecării  Ayurveda reprezintă un sistem complex de vindec...

Mai mult

Osteopatia

23-04-2014 Hits:8760 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este osteopatia?  Osteopatia este un mod de a detecta, trata și preveni anumite probleme ...

Mai mult

Terapia Bowen

29-01-2015 Hits:6915 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cum funcționează terapia Bowen?  Pentru a înțelege mai bine cum funcționează terapia Bowen vom...

Mai mult

Cele 5 legi fundamental…

23-06-2015 Hits:4934 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cine este doctorul Hamer?  Controversat de unii, însă apreciat și urmat de alții, doctorul ger...

Mai mult

Recunoștința-metodă de …

11-11-2014 Hits:4765 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Despre puterea miraculoasă a recunoștinței  „În fiecare dintre noi există o scânteie. Dacă dor...

Mai mult

Medicina alternativă și…

27-04-2016 Hits:2051 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cancerul – consecința unui stil de viață nesănătos  Prof. dr. Franc T. Ruiz este considerat o ...

Mai mult

Aromaterapia și binefac…

10-01-2017 Hits:1525 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

       Câteva remedii eficiente cu uleiuri esențiale Remediu contra conjunctivitei:  Amesteca...

Mai mult

Metoda ”Călătoria” de B…

25-03-2016 Hits:1517 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

  Metoda ”Călătoria” de Brandon Bays: Știința în slujba vindecării trupului prin vindecarea ...

Mai mult

Medicina cuantică și be…

26-05-2017 Hits:1389 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este medicina cuantică?  Medicina cuantică este o nouă terapie care se bazează pe interpr...

Mai mult

Terapia Gestalt: aspect…

27-02-2017 Hits:1361 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Terapia Gestalt: aspecte esențiale  Terapia Gestalt este un tip de psihoterapie care diferă de...

Mai mult

Aromaterapia și binefac…

19-12-2016 Hits:1319 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este aromaterapia?  Termenul «aromaterapie» a fost creat în anul 1928 de către farmacistul ...

Mai mult

Talazoterapia: indicați…

21-08-2017 Hits:777 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este talazoterapia?  Talazoterapia este o terapie alternativă care îmbină toate proprietăți...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

25-10-2017 Hits:481 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este o plantă adaptogenă?  Există diverse plante în fitoterapie care sunt cunoscute sub d...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

19-12-2017 Hits:475 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Plantele adaptogene: beneficii pentru sănătate (III)  O plantă adaptogenă tinde să ajute corpu...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

06-11-2017 Hits:384 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Plantele adaptogene ajută corpul să-și regăsească echilibrul  O plantă adaptogenă tinde să a...

Mai mult

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.