Reţete cu nuci pentru dieta lacto-ovo-vegetariană
Atenţie! Reţetele din această rubrică sunt dedicate tuturor acelora care urmează o dietă relativ normală şi cărora le este permis, cu bună măsură, consumul de produse lactate şi de ouă. Pentru cei care ţin o dietă fără ouă şi fără produse lactate, avem şi o rubrică cu reţete complet vegetariene, potrivite pentru aceştia.
Cu alte cuvinte, următoarele reţete nu sunt indicate pentru cei care urmează o dietă complet vegetariană, în care consumul de produse de origine animală este complet interzis.
Aperitive şi mâncăruri cu nuci:
Pizza cu nuci
Se prepară un aluat din făină integrală de grâu, apă şi puţină sare. Opţional, se poate face un aluat mai complex, folosind şi drojdie, gălbenuş de ou de ţară şi puţin ulei de măsline presat la rece, caz în care aluatul trebuie lăsat la crescut, la căldură, timp de aproximativ o oră. Aluatul pregătit se întinde într-o formă de pizza (poate fi şi o tavă obişnuită pentru cuptor), unsă cu ulei presat la rece şi presărată cu puţin griş de grâu sau făină de mălai (în funcţie de tava sau forma folosită, dacă este cazul). Deasupra se pun, în funcţie de preferinţe, mozarella, felii subţiri de tofu, felii subţiri de ceapă, de roşii, de ciuperci, de ardei, bucăţele de conopidă, cubuleţe de broccoli, măsline, caşcaval, brânză de capră. Se ornează cu miez de nucă. Se dă la cuptorul încins dinainte pentru aproximativ 20 de minute. Se poate servi cu sos de soia sau cu un sos preparat precum cel de la finalul reţetei care urmează.