Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

 • Tratamente naturiste împotriva hemoroizilor

  liviu 16.08.2017 19:29
  am hemoroizi
  de vreo 2 ani ma chinui la wc, si am sangerat, ma doare dupa scaun, apoi dupa vre-o 3 ore ma ...

  Read more...

   
 • Intrebări si răspunsuri

  Doina Dascalu 15.08.2017 23:51
  Nodul tiroidian
  Buna seara, Acum 8 ani am facut o ecografie si am aflat ca am la glanda tiroida noduli, pe LD ...

  Read more...

   
 • Colonul iritabil

  banisor angela 15.08.2017 23:40
  colon iritabil
  buna seara.ma numesc angela si va scriu in numele mamei mele care are 68 ani si a fost diagnosticata ...

  Read more...

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Ce este medicina cuantică?

Medicina cuantică și beneficiile sale

 Medicina cuantică este o nouă terapie care se bazează pe interpretarea legilor fizicii cuantice. Mai exact, medicina integrală cuantică este un sistem terapeutic a cărui bază este cea de a primi cuante de energie. Astfel, procesele biologice își recuperează nivelele normale de energie pentru a-și desfășura orice activitate pe care trebuie să o realizeze, creând în acest mod condițiile favorabile pentru recuperarea sănătății, restabilind o anumită ordine cu finalitatea ca celulele și moleculele să-și optimizeze memoria pentru o funcționare ordonată și eficientă.

Terapia Gestalt: aspecte esențiale

Terapia Gestalt: aspecte esențiale Terapia Gestalt este un tip de psihoterapie care diferă de alte terapii deoarece pune accentul pe „aici și acum” și nu pe trecut pentru a se obține o vindecare holistică.

Ce este Terapia Gestalt?

 Terapia Gestalt este o psihoterapie umanistă care are ca obiectiv integral diverse aspecte psiho-emoționale ale pacienților. Această terapie oferă o anumită importanță aspectului creativ al ființei umane și integrării relației corp-minte, ca parte a unui sistem integral de sănătate și bunăstare.

       Câteva remedii eficiente cu uleiuri esențiale

Aromaterapia și binefacerile sale (II)Remediu contra conjunctivitei:

 Amestecați 30ml de hidrosol (hidrosolul este apă florală) de mușețel, 20ml de hidrosol de fenicul și 30ml de hidrosol de măghiran. Cu ajutorul unei dischete de bumbac curățați ochiul afectat de conjunctivită de trei ori pe zi.

Cremă contra arsurilor:

 Într-o cremă hidratantă fără aromă adăugați 20 picături de ulei esențial de sunătoare, 10 picături de ulei esențial de gălbenele, 2 picături de ulei esențial de mușețel și de lavandă, 1 picătură de ulei esențial de rozmarin, mentă, valeriană și eucalipt. Omogenizați bine toate ingredientele și masați ușor această cremă pe zona cu arsură.

Ce este aromaterapia?

Aromaterapia și binefacerile sale (I) Termenul «aromaterapie» a fost creat în anul 1928 de către farmacistul francez René Maurice Gattefosse, pentru a desemna utilizarea uleiurilor esențiale extrase din plantele aromatice pentru tratarea patologiilor și îmbunătățirea stării de sănătate. Aromaterapia nu este o practică magică și nici supranaturală. Aromaterapia este o formă de medicină alternativă așa cum este și homeopatia. Până în prezent, aromaterapia este destul de puțin cunoscută în țara noastră, cu toate că rezultatele sale sunt dovedite și tot mai mulți medici, asistente și farmaciști recunosc această practică drept o terapie alternativă și compatibilă cu cele tradiționale. Dacă doriți să recurgeți la această terapie naturală, este indicat să cereți sfatul unor profesioniști competenți, calificați în această ramură a medicinii alternative.

Cancerul – consecința unui stil de viață nesănătos

Medicina alternativă și cancerul Prof. dr. Franc T. Ruiz este considerat o somitate în domeniul medicinii celulare și a urmat foarte multe studii de specialitate de microbiologie, naturopatie, osteopatie și neuropsihologie. În opinia sa, sănătatea este suma bunăstării fizice, mentale și sociale a unui individ.

 Prof. dr. Franc T. Ruiz este în acord cu cele afirmate de Dr. Hamer, care a reușit să demonstreze că orice deficiență organică, cum este și cazul cancerului, este determinată de efectele unui conflict nerezolvat din viața pacientului. Ambii specialiști susțin că tot ceea ce facem și experimentăm, la nivel fizic, mental și emoțional are o profundă repercusiune asupra organismului nostru.

 

Metoda ”Călătoria” de Brandon Bays:

Știința în slujba vindecării trupului prin vindecarea sufletului

Cum îți ajuți vindecarea fizică lucrând asupra emoțiilor negative reprimate

 

De la ”pe fond nervos” la ”cauze emoționale”

  Se vorbește tot mai mult în ultima vreme despre boli generate de stres, de șocuri emoționale, de emoții dureroase trăite în urma unor experiențe de viață care ne iau pe nepregătite și la care nu găsim soluții. În trecut acestor afecțiuni li se spunea ”boli pe fond nervos”, iar astăzi se vorbește despre ”cauze emoționale ale bolilor”.

  Doar că, deși sunt mulți autori care semnalează importanța emoțiilor în îmbolnăvire și necesitatea de a învăța să gestionăm emoțiile dureroase pentru a ne recăpăta sănătatea, soluțiile în această direcție tind la zero.

  Cum ne eliberăm, așadar, de emoțiile dureroase pe care le purtăm în suflet, de resentimentele față de cei care ne-au rănit, de revolta față de nedreptățile suferite, ori de sentimentul că am fost înșelați, trădați, ignorați, devalorizați… și lista poate continua?

  Pentru că nu ne învață nimeni ce să facem cu aceste trăiri – în nici o școală nu primim o astfel de educație. Așa că blocăm emoțiile negative în sufletele și corpurile noastre și refuzăm să ne apropiem de ele – pentru că nu știm cum să le abordăm. Respinse astfel, emoțiile dureroase nu rămân inactive: putem dezvolta boli fizice sau tulburări emoționale (depresii, atacuri de panică, anxietate), dependențe (devenim dependenți de ceva pentru a ”astupa” emoții neplăcute pe care nu vrem să le recunoaștem și cu care nu știm ce să facem), fobii etc. Sau aceste emoții reprimate ne pot afecta capacitatea de concentrare, memoria, atenția, relațiile cu ceilalți – ori pur și simplu ne blochează, nu ne lasă să înaintăm în viață.

 

Prostiţi de stres?

  A ajuns să ni se pară normal şi firesc să trăim „prostiţi de stres”, cum spune dr. Alexander Loyd în cartea „Codul vindecării”. Dar nu este normal. Putem să ne eliberăm de durerile trecutului şi să reîncepem o viaţă proaspătă, liberi de poverile emoţionale pe care, poate, trecutul le-a pus pe umerii noştri.

  Numai că, spuneam, nu ne învaţă nimeni cum se face aceasta. Emoţiile noastre sunt considerate doar nişte semne de slăbiciune. Sufletul e neglijat sau ignorat în educația generală și în cea pentru sănătate în special, iar noi trăim stresaţi, suprasolicitaţi nervos şi fizic, având traume afective care nu de puține ori se somatizează în boli mai mult sau mai puţin grave.

 

”Călătoria” vindecătoare

   O soluție foarte eficientă de a ieși din acest gen de impas interior este metoda ”Călătoria”, concepută acum mai bine de 20 de ani de Brandon Bays, expert în vindecarea minte-corp și autoarea best-seller-ului cu același nume, tradusă și la noi în țară la Editura Adevăr Divin.

  Metoda ”Călătoria” este expresia terapeutică practică a celor mai avansate descoperiri în studiul emoțiilor și al efectelor lor asupra sănătății fizice, combinate cu insight-urile de natură spirituală pe care Brandon le-a avut în căutările ei la maeștrii din Occident și India pe tot parcursul tinereții.

  Un prim punct de referință al metodei este conceptul de "memorie celulară" promovat de Deepak Chopra, doctor specializat în medicină internă și endocrinologie și expert în fizică cuantică. Conform Dr. Chopra, memoria noastră nu este localizată doar în creier, ci în toate celulele corpului. Cu alte cuvinte, celulele noastre sunt înzestrate cu un sistem de stocare a amintirilor și emoțiilor asociate lor, care determină în noi un anumit tipar de sănătate sau de boală și care se transmite generațiilor viitoare de celule în procesul de regenerare celulară.

  Dr. Chopra s-a întrebat de ce, dacă celulele ochilor se reînoiesc la fiecare două zile, de ce persoana care are miopie azi va avea mipoie și după două zile? Explicația constă în faptul că celulele vechi transmit informația bolii celulelor noi – perpetuând astfel boala.

  Cazurile pe care le-a studiat Dr. Deepak Chopra – pacienți care s-au vindecat de boli grave în ciuda faptului că medicina clasică nu le mai acorda nici o șansă – l-au dus la concluzia că aceștia își accesaseră într-un mod sau altul memoria celulară și emoțiile asociate acesteia. De asemenea, ei conștientizaseră și se eliberaseră de emoțiile negative, ajunseseră la o perspectivă mai vastă, imparțială asupra situației dureroase prin care au trecut persoanele și înțelegerea lecției de viață care a stat în spatele ei – toate acestea determinând în cazul lor așa numita „vindecare celulară”.

  Teoria Dr. Chopra este susținută și de cercetările de laborator ale Dr. Candace Pert, farmacolog, doctor în biologie moleculară și biofizică, care a arătat că, atunci când reprimăm o emoție, în circulația sangvină se eliberează substanțe care determină blocarea anumitor receptori celulari și, drept urmare, și comunicarea acestor celule cu restul organismului se perturbă.

  În cazul în care acest fenomen persistă o perioadă îndelungată sunt create premizele apariției dezechilibrelor în plan emoțional și fizic și în cele din urmă a bolilor. Însă, atunci când ne exprimăm firesc emoțiile receptorii celulari nu se mai blochează și sănătatea se reinstaurează.

  Brandon Bays a conceput metoda ”Călătoria” (”Journey”) pornind de la toate aceste principii: în ”Călătoria” suntem ghidați să accesăm, să acceptăm și să exprimăm emoțiile pentru a ne debloca în plan emoțional, mental și fizic. Efectul de ușurare și relaxare datorat eliberării emoționale se resimte concret în corp, încă de la prima ședință.

  Odată eliminat stresul emoțional reprimat care împovărează capacitatea naturală de vindecare a organismului, sistemul imunitar poate funcționa la parametri optimi, facilitând astfel nu doar ușurarea sufletească, ci chiar vindecarea fizică. Aceasta nu înseamnă însă că trebuie neglijat tratamentul fizic – ”Călătoria” se utilizează împreună cu tratamentul, nu ”în loc de” tratament.

  În plus, ”Călătoria” propune și o cale simplă și eliberatoare de a conștientiza emoțiile, nemaiîntâlnită în nici o altă formă de terapie: ”Dacă te vei scufunda în emoțiile tale”, spune Brandon, ”căutându-le esența, vei descoperi aici pacea pe care o cauți. Emoțiile sunt cei mai buni prieteni ai tăi. Sunt poarta care se deschide către sufletul tău."

 Pe scurt, Brandon Bays propune în metoda ”Călătoria” o cale de a ajuta vindecarea trupului prin vindecarea sufletului – și prin eliberarea de tot ceea ce îl împovărează. Prin seminariile pe care le susține în întreaga lume despre metoda pe care a creat-o și a îmbogățit-o foarte mult în cei peste 20 de ani de la crearea ei, Brandon transmite un puternic mesaj de vindecare și transformare prin puterea uluitoare a sufletului, prin blândețe, toleranță, empatie, iertare, conștientizare.

  Anul acesta Brandon Bays revine în România pentru a susține seminarul ”Journey Intensive”, în care predă bazele metodei ”Călătoria” și un modul de Abilități Avansate și care va avea loc în perioada 3-5 iunie 2016 la București.

  Pe parcursul celor 3 zile pline de seminar înveți o metodă îndrăgită în întreaga lume și afli:

 • Care sunt pașii metodei “Călătoria” și secretele eficienței ei ca adjuvant în vindecarea fizică și emoțională;

 • Cum să accesezi și să vindeci cauzele psihoemoționale ale bolilor și dezechilibrelor fizice cu care te confrunți;

 • Cum să-ți vindeci rănile sufletești pe care ți le-a lăsat trecutul;

 • Cum să gestionezi mânia, tristețea, durerea și orice emoție negativă;

 • Cum să te eliberezi definitiv de lipsa încrederii în sine și de timiditate;

 • Cum să te vindeci de anxietate, depresie și alte tulburări emoționale;

 • Cum să scapi de frici, blocaje, limitări care stau în calea afirmării tale depline personale și profesionale;

 • Cum să te eliberezi de emoțiile care te blochează să ai relații împlinite și fericite;

 • Cum să aplici procedeele ”The Journey” în toate domeniile vieții tale pentru a trăi la potențialul tău maxim.

 Detalii și înscrieri la seminarul în care înveți metoda ”Călătoria” pe: www.thejourney-romania.com.

Cine este doctorul Hamer?

Cele 5 legi fundamentale conform doctorului Hamer Controversat de unii, însă apreciat și urmat de alții, doctorul german Ryke Geerd Hamer a evidențiat prin cercetările sale specifice legătură strânsă dintre starea mentală și apariția bolii. El susține că fiecare om se îmbolnăvește din cauza unui program mental distructiv, care apare în urma unui șoc emoțional.

 Cercetător și șef al Clincii de Oncologie din Munchen, în anii 70, însuși dr. Hamer a fost diagnosticat cu cancer testicular, la puțin timp după ce fiul său a fost împușcat. Așa a început de fapt, periplul său către propria vindecare și descoperirile sale referitoare la cancer care sunt cu adevărat revoluționare.

 Povestind zilnic cu pacienții pe care chiar el îi trata de cancer, a constatat că fiecare dintre ei suferise un șoc emoțional puternic cu mai puțin de un an sau maximum 2 în urmă. I-a venit astfel ideea de a face mii de tomografii și de a le analiza, iar în urma acestui studiu asiduu a descoperit o legătură directă între diferite zone creierului și anumite organe. Mai precis, dr. Hamer a observat apariția unor vibrații anormale, vizibile sub forma de cercuri concentrice pe tomografie, în diferite zone ale creierului. Cel mai interesant aspect era acela că, oamenii care aveau același tip de cancer, aveau vibrații mai intense în exact aceleași zone ale creierului!

 Dr. Hamer și-a dedicat următorii ani din viață exclusiv acestui studiu, reușind apoi să facă cunoscut în întreaga lume conceptul de Noua Medicină Germană, cu ajutorul căruia vindecase după primii ani în jur de 6000 de pacienți, având o rată de succes de 97%.

 Cu excepția doctorului Hamer, există și alți medici și terapeuți din Europa care au verificat cele cinci legi biologice ale Noii Medicini Germane pe mii de bolnavi; întotdeauna aceste legi s-au dovedit a fi exacte și reproductibile, deci științifice.

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.