Endometrioza: cauze, simptome și terapii alternative

Ce este endometrioza?

 Endometrioza este din păcate o boală în creștere, iar în prezent se estimează faptul că 1 din 10 femei este afectată de această boală. Endometrul este stratul de țesut care aliniază interiorul uterului. Acest strat de țesut este cel care acoperă și hrănește embrionul în caz de sarcină. Când nu are loc fertilizarea ovulelor, endometrul trebuie să se desprindă și tocmai eliminarea acestui țesut este cunoscută sub denumirea de menstruație.

Citește mai mult:Endometrioza: cauze, simptome și terapii...

Plante cu proprietăți antivirale contra COVID-19

Plante antivirale care întăresc sistemul imunitar

 În prezent, pandemia declanșată de virusul COVID-19 a afectat întreaga lume. În cadrul unei abordări globale de prevenire, este, de asemenea, important să nu lăsați sistemul imunitar la o parte în aceste zile, consolidând apărarea naturală a organismului, astfel încât, pe cât posibil, să poată face față mai ușor virusului.

 Știați că există peste 400 de virusuri diferiți care pot provoca infecții, inclusiv răceala comună, gripă, hepatită, mononucleoză și HIV?

Citește mai mult:Plante cu proprietăți antivirale contra COVID-19

Oligoterapia restabileste sănătatea organismului

Oligoelementele și enzimele

Oligoterapia restabileste sănătatea organismului Oligoterapia se referă la utilizarea de oligoelemente pentru a restabili sănătatea organismului. Această terapie alternativă a fost promovată și inițial dezvoltată de Jacques Menetrier, deși, mai târziu, alții ca Jean Signalet au dezvoltat diferite forme de aplicare bazate pe acele premise fundamentale.

 Această terapie considerată de comunitatea naturistă ca fiind una dintre cele mai eficiente terapii pentru a restabili funcțiile esențiale ale organismului. Următoarele elemente sunt elementele minerale prezente în mod natural în corpul nostru, în concentrații foarte scăzute, dar absolut necesare pentru buna funcționare a acestuia. Enzimele sunt un fel de "colaboratori foarte eficienți" pe care îi avem în organism.

Citește mai mult:Oligoterapia restabileste sănătatea organismului

Masajul Shiatsu: beneficii și indicații terapeutice

Ce este masajul Shiatsu?

Masajul Shiatsu: beneficii și indicații terapeutice Shiatsu este o tehnică de masaj care utilizează în principal degetele și palmele pentru a exercita o presiune asupra pielii și pentru a corecta disfuncțiile, a menține sănătatea și a trata anumite boli sau afecțiuni specifice.

 În Japonia, terapeuții din Shiatsu au o pregătire extensivă și trebuie examinați la nivel de stat pentru a obține o diplomă oferită de Ministerul Sănătății.

 Shiatsu are numeroase aplicații și câteva contraindicații, deoarece este o terapie holistică, care ajută la restabilirea sănătății, canalizarea energiei și promovarea capacității de auto-vindecare a organismului.

 Shiatsu este, în prezent, o combinație de practici antice orientale cu cunoștințe moderne despre fizionomia umană. Dar originea msajului Shiatsu se întoarce la disciplinele orientale aplicate cu mai mult de cinci mii de ani în urmă, care urmăreau să influențeze Qi (China), Ki (Japonia) sau Prana (India), care este energia vitală sau forța înnăscută a tot ce există în univers.

Citește mai mult:Masajul Shiatsu: beneficii și indicații...

Autofagia: regenerarea corpului din interior (II)

Postul și autofagia, o practică milenară

Autofagia: regenerarea corpului din interior (II) Detoxifierea și postul sunt practici naturale, comune multor specii. Dacă aveți în casă animale, poate ați observat că pisicile și câinii nu mai mănâncă atunci când sunt bolnavi; în sălbăticie cele mai multe specii de animale nu mai consumă hrană în timp ce se vindecă de fracturi sau răni, păsările migratoare nu mănâncă pentru perioade lungi de timp, iar urșii nu mănâncă în timpul hibernării.

 Ființa umană este adaptată perioadelor de deficit, iar dietele și posturile depurative au fost prezente pe tot parcursul istoriei omenirii, atât în Est cât și în Occident, din motive religioase și de sănătate. În secolul al XX-lea, postul terapeutic a reapărut în forță, iar în prezent este foarte actual, datorită legăturii sale directe cu sănătatea.

Citește mai mult:Autofagia: regenerarea corpului din interior (II)

Medicina alternativă și efectul placebo

Ce este efectul placebo?

Medicina alternativă și efectul placebo În viața noastră de zi cu zi luăm adesea medicamente și urmăm diferite tratamente pentru a ne îmbunătăți sănătatea sau pentru a depăși o problemă specifică. Mai mult decât o dată, am auzit despre avantajele unor tehnici care nu se bucură de recunoaștere științifică și, în ciuda tuturor lucrurilor, mulți oameni par să beneficieze de pe urma acestora.

 Terapiile și remediile pe care acest aspect le oferă depind mai mult de credința pe care pacientul o are decât de proprietățile vindecătoare. Cei care caută remedii naturale pentru bolile lor vor fi bucuroși să știe că există unul care funcționează foarte bine. Este rezumat în două cuvinte: "Am încredere". Acesta este efectul placebo, așa cum se numesc pastilele sau tratamentele care fac o persoană să se simtă mai bine doar pentru că acea persoană crede că se va face bine.

Citește mai mult:Medicina alternativă și efectul placebo