Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Remedii naturiste pentru afecțiuni ale sexului frumos

Scris de Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru afecțiuni ale sexului frumos

tratament naturist bataturi

Reprezentantele sexului frumos, femeile, au însă, pe lângă foarte multe atribuții și multe griji care le afectează în mai mare sau mai mică măsură sănătatea. Femeile sunt predispuse unei serii de afecțiuni, mai grave sau mai puțin grave, încă din adolescență. Tot femeile sunt cele care au sângerări lunare, care sunt capabile de a naște pe cale naturală, un efort echivalent cu cel al escaladării unui munte. Dar toate acestea își pun amprenta asupra corpului la bătrânețe, când intervin diverse afecțiuni ale aparatului genital, și nu numai, spre exemplu osteoporoza. În acest articol vom aborda câteva din aceste afecțiuni ale sexului frumos și vom dezvălui o serie de remedii naturiste la îndemâna oricui pentru tratarea și prevenirea afecțiunilor.

 

Amenorea

 Amenorea este caracterizată prin oprirea menstruației pe o anumită perioadă, după o perioadă de cicluri menstruale regulate sau mai puțin regulate. Această afecțiune este însă normală în sarcină și alăptare, dar în celelalte cazuri, trebuie privită ca o afecțiune a aparatului genital feminin. Remediul pentru această afecțiune reprezintă un ceai ce conține câte 25 de grame de plantă de veninariță, frunze de virnanț, frunze de sena și semințe de fenicul. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de amestec peste care se toarnă 500 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat vreme de 20 de minute. Se consumă dimineața pe stomacul gol.

Bătăturile

 Bătăturile sunt o afecțiune ce apare atât la femei, cât și la bărbați, dar cu precădere la femei din cauza încălțămintei neadecvate sau a tocurilor. Pentru aceasta sunt remedii din cele mai diverse, precum ceaiurile sub formă de cataplasme. Puteți face ceai de frunze de urechelniță (două linguri de frunze la 200 ml de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți), sau un decoct de frunze de păducel (la 200 ml de apă, 3 linguri de frunze se fierb 15 minute și se lasă acoperit 10 minute) pe care le puteți aplica în formă de comprese. De asemenea, cataplasmele cu usturoi ras aplicat seara fac minuni. Aplicați în fiecare seară, lăsați să acționeze toată noaptea, vreme de două săptămâni.

Celulita 

 Celulita este o afecțiune foarte des întâlnită la femei, provocându-le chiar disconfort la nivel psihic și senzația că sunt neatractive. Celulita este de fapt, o inflamație a țesutului celular, în urma unei depuneri de grăsime ce obligă pielea să se întindă. Pentru combaterea celulitei puteți consuma ceai de plantă de păpădie (30 grame de plantă la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți), ceai de frunze de anghinare (10 grame de plantă la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți), ceai de rădăcină de mărar (10 grame de plantă la 250 ml de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți). Se pot consuma câteva căni pe zi înainte de mesele principale.

Cistita

 tratament naturist amenoree menstruatieCistita este o afecțiune ce apare la femei și reprezintă o inflamare a vezicii urinare. Simptomele cistitei sunt arsurile la urinare, urinările dese, puroi sau sânge în urină. Pentru a trata această afecțiune, puteți face băi de șezut, astfel:  în zece litri de apă clocotită puneți câte o mână de flori de iarbă neagră, o mână de flori și capsule de mac, o mână de mătase de porumb, o mână de rădăcini rase de nalbă mare și o mână de frunze de pătlagină. Lăsați acest extras la macerat timp de cinci ore, după care puneți extrasul într-un vas curat. Din acest extras, turnați 250 ml într-un lighean în care sunt deja doi litri de apă clocotită și faceți băi de șezut vreme de o săptămână. Dar puteți, de asemenea, să beți ceai de codițe de cireșe (8 grame de plantă la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți), ceai de mătase de porumb (30 grame de plantă la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți) sau ceai de codița șoricelului (2 linguri de flori la jumătate de litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți).

Dismenoreea

 De această afecțiune, dismenoreea nu scapă nicio femeie. Dismenoreea este reprezentată de durerile menstruale, care apar mai devreme sau mai târziu. Aceste dureri pot apărea chiar înaintea menstruației cu câteva zile sau pe toată perioada acesteia. Pentru a trata și a ameliora aceste dureri, crampe care sunt foarte acute, puteți bea ceai de codița șoricelului (2 linguri de flori la jumătate de litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți), ceai de traista ciobanului (2 linguri de plantă la o cană de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de un minut, strecurați și răciți) sau ceai de frunze de roiniță (4 linguri de flori la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți). Se pot bea câteva căni (două-trei) pe zi în timpul menstruației.

Frigiditatea

 Multe femei se confruntă cu această problema, din ce în ce mai des întâlnită în zilele noastre. Frigiditatea reprezintă incapacitatea unei femei de a avea orgasm, ajungând până la lipsa totală a dorinței și a plăcerii sexuale. Femeile frigide pot refuza actul sexual, pot invoca motive pentru ca acesta să nu aibă loc deloc, sau se pot simți extrem de stânjenite în timpul actului sexual. Farmacia Domnului este mare și există plante care pot trata și astfel de afecțiuni. Spre exemplu, ceaiul de sunătoare (20 grame de flori la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 3 minute, strecurați și răciți), ceaiul de rozmarin (20 grame de flori la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 3 minute, strecurați și răciți) și ceaiul de cimbru (50 grame de plantă la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 3 minute, strecurați și răciți) pot fi consumate în fiecare seară, câte o cană.

Insuficiența galactogenă

 Insuficiență galactogenă apare la tinerele mămici care alăptează și se caracterizează printr-o cantitate insuficientă de lapte matern. Pentru a spori producția de lapte, sunt necesare următoarele ceaiuri: ceaiul de fructe de anason (jumătate de linguriță de semințe la o cană de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 5 minute, strecurați și răciți), ceaiul de fructe de chimion (o linguriță de semințe la o cană de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 5 minute, strecurați și răciți), ceaiul de fructe de coriandru (o linguriță de semințe la o cană de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 5 minute, strecurați și răciți). Puteți bea câte două-trei căni pe zi în perioada lactației.

Lăuzia

 Lăuzia este perioada de după naștere, fie ea naturală sau prin cezariană, când proaspăta mămică este supusă unor grele încercări. Pentru a evita infecțiile ce pot apărea în această perioadă, dar și pentru a evita colicile bebelușului, se recomandă ca mămica să bea câte trei căni pe zi de ceai de frunze de mărar (50 grame la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 5 minute, strecurați și răciți). Mai mult decât atât, în cazul femeilor care alăptează, iar sânii prezintă răni sau crăpături, aplicați comprese cu suc de plantă de coada șoricelului.

Leucoreea

 Leucoreea reprezintă o scurgere albă, anormală, la nivelul vulvei ce poate fi însoțită în unele cazuri și de usturimi, mâncărimi sau dureri. În cazul acesta, este indicat să faceți băi de șezut cu ceai de coada șoricelului, cu ceai de sunătoare, cu ceai de mușețel (trei linguri de flori la 200 ml de apă clocotită), sau cu ceai de flori de gălbenele.

Lumbago 

batatura tratament naturist Lumbago se manifestă prin durere la nivel lombar, dureri puternice de spate, ce pot fi declanșate de un efort fizic mare. În acest caz, aplicați la locul dureros cataplasme cu cimbrișor ușor încălzit, cu fân fiert, sau cu frunze de urzicuță fierte în oțet. Aceste cataplasme se aplică timp de 20 de minute la locul dureros.

Menopauza

 Menopauza nu este o afecțiune, ci este un lucru cât se poate de normal și de firesc în viața unei femei. Însă aceasta este însoțită adesea de bufeuri, schimbarea stării de spirit, dureri, iar pentru a trece cu bine peste această perioadă, puteți bea zilnic ceai de frunze de roiniță (3 linguri la 500 ml apă clocotită, infuzie timp de cinci minute) sau ceai de flori de păducel ( infuzie dintr-o lingură de flori la o cană cu apă clocotită).

Menstruațiile abundente

 Menstruațiile abundente reprezintă sângerări abundente în timpul menstruației sau prelungirea menstruației cu câteva zile față de perioada normală. Acestea pot fi aduse la normal prin consumarea zilnică a unei infuzii de amestec de traista ciobanului, coada calului și troscot (câte 30 de grame de fiecare). La o linguriță de amestec se toarnă o cană de apă clocotită și se beau zilnic trei cești de ceai călduț.

Migrenele

 Migrenele în cazul femeilor pot apărea foarte des, deoarece frecvența apariției migrenelor la femei este de trei ori mai mare decât la bărbați. Astfel, pentru a scăpa de neplăcutele dureri de cap, beți zilnic 2 căni de ceai de dedițel (infuzie preparată din 2 lingurițe de plantă la 200 ml de apă clocotită, infuzie de cinci minute) sau de flori de iasomie (infuzie preparată din 2 lingurițe de plantă la 200 ml de apă clocotită, infuzie de cinci minute) sau aplicați pe locul dureros (pe cap) cataplasme cu infuzie de mentă.

Senzația de picioare grele

 Senzația de picioare grele poate apărea la femei nu numai în timpul sarcinii. Acestea pot apărea și la persoanele obeze, sedentare. Pentru a combate această senzație faceți băi calde la picioare cu infuzie de mentă sau de pelin în fiecare seară.

Sarcina

 Sarcina este o perioadă deosebit de importantă în viața unei femei. Pentru a avea grijă de ea și de copilul ei, femeia însărcinată trebuie să se prezinte regulat la medicul ginecolog și la analize. De asemenea, trebuie să se menajeze din punct de vedere fizic, să adopte un stil de viață și de alimentație echilibrat și sănătos. În plus, în timpul sarcinii puteți consuma câte 2 căni de ceai de mentă pe zi în cazul perioadei de grețuri și vărsături. Pentru petele ce pot apărea pe față, aplicați comprese calde de păpădie sau tamponați zonele afectate cu suc proaspăt de lămâie.

Vaginita

 Vaginita este o altă afecțiune specifică femeilor, ce poate fi cauzată de o simplă bacterie și se manifestă prin prurit local, usturime, și dureri vaginale. Faceți zilnic spălături cu ceai de gălbenele (10 grame de flori la 100 ml de apă clocotită, se lasă la infuzat 10 minute) sau de iasomie (10 grame de flori la 100 ml de apă clocotită, se lasă la infuzat vreme de 10 minute).

Mai poti citi din Tratamente medicale

Tratamente naturiste î…

20-03-2014 Hits:500710 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratamente naturiste împotriva hemoroizilor  Hemoroizii reprezintă o afecțiune din ce î...

Mai mult

Colonul iritabil

04-03-2013 Hits:260651 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Cum se manifestă sindromul colonului iritabil?  Sindromul de colon iritabil constă în pe...

Mai mult

Tratează alergiile în…

19-03-2014 Hits:203402 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratează alergiile în mod naturist Alergiile reprezintă afecțiuni destul de frecvente, c...

Mai mult

Tratează herpesul în …

25-03-2014 Hits:183900 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratează herpesul în mod natural  Foarte mulți dintre noi cunoaștem neplăcutele efecte...

Mai mult

Menopauza, tratamente …

24-05-2014 Hits:172831 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Ce este menopauza ?  Menopauza este o perioadă prin care trece fiecare femeie la un moment...

Mai mult

Scăderea colesterolulu…

25-03-2014 Hits:145602 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Scăderea colesterolului cu ajutorul plantelor Colesterolul reprezintă o parte extrem de im...

Mai mult

Depresia – cauze şi …

29-03-2013 Hits:127842 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Depresia – cauze şi remedii vindecătoare  Numită de către medici "boala secolului XXI...

Mai mult

Remedii pentru tratamen…

05-06-2013 Hits:116401 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii pentru tratamentul naturist  al negilor  Negii sau verucile sunt acele excrescenţe ...

Mai mult

Psoriazis

07-08-2013 Hits:82894 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Psoriazis: sfaturi pentru a-l învinge pe cale naturală În domeniul naturopatiei, psoriazi...

Mai mult

Atacurile de panică ş…

25-05-2013 Hits:79502 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Atacurile de panică și anxietatea Anxietatea este o tulburare care provoacă atacuri de pa...

Mai mult

Remedii naturale împot…

10-05-2013 Hits:45348 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii naturale împotriva oboselii  Solicitările extrem de variate şi ritmul alert al v...

Mai mult

Tratează febra în mod…

25-03-2014 Hits:35868 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratează febra în mod natural Febra este primul semnal de alarmă pe care organismul ni-l ...

Mai mult

Criza de vindecare (I)

17-06-2013 Hits:31263 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Despre criza de vindecare (I)   În sănătate nu există boală. Cancerul nu se instalează ...

Mai mult

Criza de vindecare (II)

18-06-2013 Hits:24720 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Despre criza de vindecare (II)   Extras din cartea Să Trăim Sănătos fără Toxine – Ghi...

Mai mult

5 sucuri anticancerigen…

30-09-2015 Hits:23907 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-...

Mai mult

Criza de vindecare (III…

19-06-2013 Hits:20585 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Despre criza vindecare (III) Extras din cartea Să Trăim Sănătos fără Toxine – Ghid fun...

Mai mult

Tratamentul naturist

15-04-2014 Hits:17533 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Ce este tratamentul naturist?  Tratamentul naturist este tratamentul prin intermediul metod...

Mai mult

Alimentatia la premenop…

17-09-2014 Hits:17076 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Alimentația la premenopauză  Trebuie să considerăm hrana drept un medicament având un ...

Mai mult

Cele mai bune alimente…

18-04-2015 Hits:15571 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Plantele și condimentele sunt o sursă valoroasă de antioxidanți  Plantele și condimentel...

Mai mult

7 plante medicinale car…

28-05-2015 Hits:15371 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Plantele vindecătoare sunt folosite din cele mai vechi timpuri  Înainte să existe medicina...

Mai mult

Cinci sfaturi pentru s…

16-05-2015 Hits:14973 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Cinci sfaturi pentru sănătatea ficatului  Ficatul este un organ de mare importanță care p...

Mai mult

Insomnia

27-08-2013 Hits:14888 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Insomnia – remedii naturale  Pasagere sau cronice, insomniile sunt cel mai adesea legate ...

Mai mult

Remedii naturiste pent…

14-10-2013 Hits:14887 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru afecțiuni ale sexului frumos Reprezentantele sexului frumos, femei...

Mai mult

Remedii naturiste împo…

08-08-2013 Hits:12160 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii naturale împotriva oboselii Există mai multe tipuri de oboseală – oboseala cro...

Mai mult

Plante medicinale și a…

09-03-2016 Hits:9367 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și co...

Mai mult

7 plante pentru sănăt…

02-06-2017 Hits:8341 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Natura care vindecă  Multe plante medicinale pot ajuta femeile de toate vârstele în trat...

Mai mult

Programul 4R pentru să…

07-03-2018 Hits:5496 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Intestinele și sănătatea organismului  De mult timp se știe că microorganismele prezente...

Mai mult