Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Detoxifierea corpului şi a minţii pentru o sănătate deplină

Scris de Dr. Luca Catalin

Detoxifierea corpului şi a minţii pentru o sănătate deplină

detoxifierea corpului si a mintii prin purificarea emotiilor "Bolile nu sunt altceva decât semnalele şi simptomele care reflectă nevoia organismului de a se curăţa şi reconstrui”

Ce este detoxifierea?

 Corpul are capacitatea naturală de a se autoregla atunci când este hrănit în mod corespunzător şi sănătos. Organismul uman este un sistem foarte complex în care toate organele sunt intercorelate, iar atunci când starea de sănătate este perfectă, funcţiile corpului sunt echilibrate şi armonioase.

 Detoxifierea corectă a organismului este într-adevăr, o ştiinţă şi o artă în sine, capabilă să remedieze problemele datorate consumului de alimente toxice şi congestive care formează sedimente şi obstrucţii nocive în organism. Detoxifierea este de un mare ajutor şi în cazul stresului cronic şi în general, a unui stil de viaţă nesănătos şi dezechilibrat.

 Există multe variante de detoxifiere a corpului de exemplu, prin post, prin cure cu sucuri de legume şi fructe, printr-o dietă alcalină. În prezent, datorită vastelor studii în domeniul nutriţiei, există nenumărate posibilităţi şi modalităţi de curăţare şi regenerare a organismului. Este important ca aceste cure să se realizeze periodic pentru că pot preveni din timp apariţia bolilor sau afecţiunilor, dar este necesar să cereţi întotdeauna îndrumarea avizată din partea unui medic competent care să vă ofere varianta cea mai potrivită şi personalizată pentru dumneavoastră.

 

 O variantă foarte simplă şi uşor de pus în practică este să introduceţi în dietă cât mai multe alimente proaspete, care nu sunt preparate şi mai ales fructe care au proprietăţi de auto-purificare. Aceste alimente hrănesc organismul, dar în acelaşi timp îi menţin şi curăţenia interioară.

 Este foarte important să curăţăm, să întărim şi, prin urmare, să regenerăm celulele şi ţesuturile. Detoxifierea este procesul obligatoriu prin care trebuie să treacă organismul pentru a realiza acest lucru. Detoxifierea este un proces declanşat pe cale naturală din momentul în care începe alcalinizarea organismului prin adoptarea unei diete compuse din alimente crude, neprelucrate.

 Regenerarea şi detoxifierea corpului determină eliminarea totală a cauzei care conduce la manifestarea simptomelor. Dacă vom corecta cauza problemei, simptomele vor dispărea în mod automat. Iată ce afirmă dr. Robert Morse în acest sens: Regenerarea trebuie înţeleasă în sensul de reconstrucţie a ţesutului epuizat, în timp ce detoxifierea este metoda folosită pentru a elimina inflamaţia şi toxinele care au determinat degradarea iniţială a ţesutului. Cel mai important lucru este să determinaţi cauza care a produs manifestarea simptomelor şi să vă concentraţi asupra ei."

 După ani întregi de studii în domeniul nutriţiei şi de cazuri vindecate cu mult succes în clinica sa, dr. Robert Morse afirmă că există trei cauze principale de manifestare a simptomelor de boală:

 1. acidoza care provoacă inflamaţii care conduc la congestii, ulceraţii şi atrofiere (distrugerea ţesutului);

 2. toxicitatea care produce congestie, inflamaţii şi distrugere la nivel celular, ceea ce va conduce la distrugerea ţesuturilor;

 3. epuizarea sau distrugerea tisulară provocată de informaţii genetice, acidoză şi/sau toxicitate.

 Toate acestea pot fi prevenite şi vindecate din timp printr-o alimentaţie cât mai pură, echilibrată şi diversificată, alcătuită în mod optim din alimente alcaline în proporţie de 80% şi alimente acide în proporţie de 20%.

Schimbarea regimului alimentar îi va ajuta foarte mult pe cei care îşi schimbă totodată şi gândurile

 Detoxifierea nu priveşte doar corpul. Ea este utilă şi pentru limpezirea minţii, deoarece atunci când organismul este curăţat, mintea ne devine mai limpede, ne putem concentra mai bine pe scopurile noastre în viaţă. Într-un spaţiu de-acum curăţat, nu mai este loc pentru gânduri negative, depresie, violenţă, gelozie, furie. Cu cât avem mai multe blocaje interne, cu atât ne simţim mai rău în propria minte şi corp. Există, cu adevărat, o legătură incontestabilă între minte şi corp. Din păcate, în ultimele decenii, pe măsură ce medicina a pus tot mai mult accent pe medicamente şi intervenţii chirurgicale, nu s-a preţuit curăţarea internă şi a dispărut credinţa în capacitatea organismului de a se vindeca singur”(Kimberly Snyder, nutriţionist, “Frumuseţe prin detoxifiere”).

 Corpul fizic este un instrument complex, care răspunde fără echivoc gândurilor cu care este impregnat, iar obiceiurile şi tiparele de gândire vor produce în mod corespunzător și proporţional cu intensitatea acestora efecte bune sau rele asupra corpului fizic. Având gânduri curate, pline de dragoste, recunoştinţă, compasiune, optimism, şi bunătate, rezultatul este întotdeauna un corp fizic curat, sănătos şi frumos. Când un om îşi purifică felul de a gândi şi devine tot mai atent la gândurile sale, corpul său fizic va deveni reflecta în mod fidel această stare de echilibru şi armonie interioară.

alcalinizarea corpului cu ajutorul legumelor verzi, spirulinei Cele mai recente cercetări din psihosomatică au demonstrat că expresia "a-şi face sânge rău" este adevărată în sensul cel mai propriu. O activitate mentală haotică şi negativ orientată poate să determine gradat chiar leziuni organice. Instabilitatea şi agitaţia vieţii moderne, stresul cronic, neîncrederea în sine, lipsa de siguranţă creează în timp dezechilibre nervoase şi structurale ale stomacului şi intestinelor. Colitele şi infecţiile renale şi ale vezicii, care le însoţesc, sunt adeseori rezultatul unor dezechilibre psihice, mentale şi morale.

 Este uimitor că aceste maladii sunt aproape necunoscute în cazul persoanelor pline de optimism şi fericite care duc o viaţă mai simplă, mai puţin agitată şi pentru care starea de nelinişte e aproape inexistentă. De asemenea, cei care ştiu să-şi păstreze calmul interior şi umorul chiar în situaţii mai mult sau mai puţin grave, persoanele care văd întotdeauna “partea plină a paharului” sunt întotdeauna ocolite de tulburările nervoase şi intestinale.

 Psihosomatica modernă a arătat că un om relaxat şi fericit trăieşte într-un corp total diferit din punct de vedere biochimic decât cel pe care îl are un om tensionat, mânios sau trist.

 În cartea sa “Vindecarea cuantică”, Deepak Chopra afirmă: “A gândi înseamnă a practica chimia creierului. Corpul si mintea sunt ca două universuri paralele. Tot ceea ce se petrece în universul mental lasă urme în cel fizic. Fiecare gând şi fiecare emoţie se manifestă în corp sub forma unui mesager molecular care circulă prin fluxul sanguin pentru a-şi transmite ordinele fiecărei celule, modificându-ne aspectul fizic şi starea de sănătate întotdeauna din interior spre exterior."

 De exemplu, s-a demonstrat că stările emoţionale de furie şi de iubire afectează – la nivel biochimic - gândurile şi corpul fizic în moduri diferite.

 Furia creează stres şi tensiune şi comprimă fluxul sanguin şi limfatic din organism. Ea blochează ficatul şi pancreasul, afectând astfel digestia şi suprasolicită glandele suprarenale, provocând eliberarea excesivă de hormoni şi de neuro-transmiţători. Toate aceste stări vor induce în corp aciditate.

 Pe de altă parte, iubirea creează reacţii opuse. Ea accelerează fluxul sanguin si limfatic; intensifică digestia şi evacuarea prin rinichi, producând astfel alcalinizarea întregului organism. Concluzia specialiştilor în psihosomatică este una evidentă şi simplă: furia provoacă boala, iar iubirea aduce vindecarea!

 Un efect extraordinar de mare şi de valoros în cazul vindecării majorităţii bolilor şi în redobândirea stării de sănătate, îl are credinţa fermă în finalizarea cu succes a procesului curativ. A întreţine gânduri pline de optimism şi de încredere în vindecarea cu succes, accelerează în mod uimitor însănătoşirea şi regenerarea.

 Pentru a redobândi adevărata sănătate şi vitalitate, trebuie să purificăm atât corpul fizic cât şi gândurile şi sentimentele. Este necesar să ne acordăm timp pentru propria persoană şi să ne fixăm drept obiectiv nici mai mult nici mai puţin decât sănătatea – o viaţă din care bolile de orice fel au dispărut.

Mai poti citi din Detoxifiere si purificare

Regimul Oshawa

15-02-2013 Hits:706686 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Regimul Oshawa  George Ohsawa, pe numele său adevărat Yukikazu Sakurazawa este fondatorul d...

Mai mult

Zeolit

20-08-2012 Hits:128148 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Zeolitul, un remediu natural de excepţie Zeolitul este una din componentele de bază ale prod...

Mai mult

Clisma

15-02-2013 Hits:119779 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Clisma Beneficiile clismei au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri, aceasta fiind o met...

Mai mult

Sucurile de legume

15-02-2013 Hits:99128 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Sucurile de legume Folosirea sucurilor pentru purificarea, regenerarea şi vindecarea organi...

Mai mult

Postul cu apă – o ui…

07-08-2015 Hits:72367 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Postul cu apa – o uimitoare metodă terapeutică Condițiile vieții moderne, cu tot ceea c...

Mai mult

Despre post

11-04-2013 Hits:64314 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Despre post: Primavara – timp al purificării şi al schimbării Suntem deja în mijlocul ...

Mai mult

Cura cu ulei de floarea…

11-04-2013 Hits:55782 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Cura cu ulei de floarea-soarelui  Dimineaţa, pe stomacul gol, se ia în gură o lingură d...

Mai mult

Purificarea colonului c…

03-07-2012 Hits:51735 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Colonul curat - cheia sănătății tale! Doctorul Cătălin Luca consideră că 90% din îm...

Mai mult

4 sucuri pentru curăț…

14-10-2015 Hits:48952 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot sl...

Mai mult

Detoxifierea corpului …

10-02-2013 Hits:42105 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Detoxifierea corpului şi a minţii pentru o sănătate deplină  "Bolile nu sunt altceva dec...

Mai mult

De ce este bine să ți…

07-01-2014 Hits:37668 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

De ce este bine să ținem post? Postul este o perioadă deosebit de importantă în perioad...

Mai mult

10 moduri de eliminare …

01-05-2017 Hits:22020 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Despre importanța detoxifierii  O detoxifiere completă realizată prin intermediul postului...

Mai mult

Cele mai bune diuretice…

05-04-2016 Hits:21092 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizi...

Mai mult

10 produse nocive pentr…

15-06-2015 Hits:13404 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Să renunțăm la produsele nocive pentru sănătate  În fiecare zi, suntem în contact cu u...

Mai mult

Plan detox de 15 zile

29-07-2016 Hits:12939 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Plan detox de 15 zile  O mare parte din alimentația acestor timpuri moderne se bazează pe c...

Mai mult

Chlorella elimină toxi…

24-07-2015 Hits:12671 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Chlorella este o sursă completă de proteine  Chlorella este o algă de apă dulce unicelula...

Mai mult

Cura ayurvedică de toa…

16-09-2014 Hits:12191 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

O cură ayurvedică la început de toamnă  Specialiștii ne recomandă ca, la fiecare înc...

Mai mult

Postul cu apă reduce e…

31-08-2015 Hits:12106 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Postul cu apă – reduce efectele negative ale chimioterapiei  Postul cu apă reduce efectel...

Mai mult

Sucuri pentru purificar…

27-05-2016 Hits:11959 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Mai mult

Alternative naturale la…

03-11-2015 Hits:11409 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Ce este cafeina?  Pe lângă faptul că furnizează energie, alternativele la cafeină ne ofe...

Mai mult

Cele mai bune ceaiuri d…

28-11-2016 Hits:11367 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Despre importanța detoxifierii  Medicina tradițională indiană numită Ayurveda consideră...

Mai mult

Care sunt beneficiile a…

15-09-2015 Hits:9199 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

De ce este important să echilibrăm pH-ul corpului?  Echilibrul pH-ului corpului este o chei...

Mai mult

10 semne ale intoleran…

14-12-2016 Hits:9174 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Ce este glutenul?  În ultimii ani, multe dintre produsele alimentare pe care le găsim în m...

Mai mult

Detoxifierea prin consu…

04-07-2014 Hits:7434 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Detoxifierea prin consumul de alimente vii În cartea intitulată “Bucătăria bazată pe ...

Mai mult

Curățarea colonului: …

07-10-2019 Hits:5690 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Care sunt funcțiile colonului?  Colonul este o parte a intestinului gros. Acesta este situ...

Mai mult

Dependența de cafeină…

14-06-2018 Hits:4787 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Care sunt efectele cafeinei asupra organismului?  Deși cafeaua este caracterizată prin fapt...

Mai mult

5 modalități de a det…

26-02-2019 Hits:4593 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

De ce apare necesitatea unei detoxifieri?  O detoxifiere completă a corpului este un proces ...

Mai mult

10 alimente care protej…

08-10-2018 Hits:4456 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Alimente și nutrienți care protejează copiii de toxine  Există o problemă reală care se...

Mai mult

Detoxifierea picioarelo…

02-09-2019 Hits:4416 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

6 modalități eficiente pentru detoxifierea picioarelor  Băile ionice pentru picioare nu su...

Mai mult

10 chei pentru o dietă…

19-03-2019 Hits:4414 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

În ce constă dieta-antiaging?  Nutriția anti-îmbătrânire sau dieta anti-aging are ca sc...

Mai mult

Detoxifierea picioarelo…

14-07-2019 Hits:4162 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Ce este o detoxifiere?  Detoxifierea este un procedeu care ajută la eliminarea sau neutraliz...

Mai mult

Xilitolul, un îndulcit…

20-05-2019 Hits:3994 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Xilitolul, o alternativă sănătoasă la zahăr  Xilitolul are cu 40% mai puține calorii de...

Mai mult

Obiceiuri alimentare di…

26-05-2020 Hits:2668 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Pandemia de Covid-19 și creșterea în greutate  După multe săptămâni de carantină la d...

Mai mult

Metale toxice și nutri…

01-11-2021 Hits:2264 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Metale toxice provoacă afecțiuni metabolice grave  De la așa-numita revoluție industrial...

Mai mult