Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Criza de vindecare (II)

Scris de Dr. Luca Catalin

Despre criza de vindecare (II)

criza de vindecare  Extras din cartea Să Trăim Sănătos fără Toxine – Ghid fundamental –

autor Dr. ROBERT MORSE

 „Să Trăim Sănătos fără Toxine” vă arată cum să vă curăţaţi organismul de otrăvurile care vă distrug sănătatea şi cum să începeţi procesul de regenerare celulară completă care duce la adevărata vindecare. Având la activ 30 de ani de practică medicală, timp în care a tratat mii de oameni cu probleme de la SUPRAPONDERABILITATE până laCANCER, Dr. Robert Morse dezvăluie cel mai recent sistem al său de vindecare: detoxificarea!

Cum Ajutăm Organismul să se Detoxifice?

 „Specia umană este o specie alcalină. Hrana care creează aciditate provoacă inflamaţii şi congestii în organism, ducând astfel la instalarea unei stări anionice. Această reacţie va provoca aglutinarea substanţelor nutritive, a celulelor etc. şi va încuraja formarea lipidelor şi a oxalaţilor de orice tip. Astfel, substanţele nutritive devin inutilizabile la nivel celular, ceea ce va conduce la înfometarea celulelor.

 Deoarece acidoza provoacă inflamaţii şi distruge celulele, organismul va începe să utilizeze steroizii, electroliţii, apa, lipidele (colesterolul) şi altele în combaterea acidităţii. Această stare va avea drept efect deshidratarea la nivel atât intracelular, cât şi extracelular.

 Primul lucru care trebuie făcut este ca în locul alimentelor generatoare de aciditate să consumaţi alimente care creează alcalinitate. Consumul de alimente care creează alcalinitate, în principal fructe şi legume, va iniţia procesul de detoxificare şi de rehidratare a organismului. Dacă doriţi să acceleraţi procesul de purificare, fructele şi legumele trebuie consumate în stare crudă şi proaspete, adică nepreparate la foc şi neprelucrate industrial. Iar dacă v-aţi propus să faceţi o purificare de şi mai mare profunzime, ajungând până la nivel tisular şi celular, atunci dieta va fi compusă în exclusivitate din fructe naturale, crude şi proaspete deoarece fructele conţin cea mai mare concentraţie de proprietăţi antioxidante şi astringente dintre toate alimentele.

Zaharurile din fructe iniţiază un proces lent dar eficient de ardere, ceea ce va spori vitalitatea celulelor mult mai rapid decât orice alt tip de aliment şi cu un efort digestiv mult redus. Fructele au cea mai mare încărcătură electrică dintre toate alimentele. Energia fructelor naturale este atât de mare, încât ea accelerează transferul neuronal şi funcţionarea sistemului endocrin. LUAŢI-O ÎNCET

 

 Deoarece este recunoscută eficienţa fructelor crude în procesul de detoxificare, este important de menţionat că, în prezenţa lor, poate surveni o detoxificare prea rapidă a organismului. Această situaţie poate conduce la manifestarea unor simptome extreme de curăţare. Am asistat la reacţii severe de tipul apariţii unor abcese multiple în cavitatea bucală, tumefieri având aspectul unor tumori pe tot corpul, crăparea pielii prin care a început eliminarea de puroi, în unele cazuri chiar expectorarea unor formaţiuni tumorale. Aceste episoade s-au produs deoarece persoana respectivă a trecut brusc de la o dietă comună, formată din produse lactate, carne şi produse tratate chimic, extrem de toxică, la o dietă extrem de pură şi purificatoare, formată din fructe crude şi proaspete. Dieta compusă numai din fructe va produce o reacţie agresivă din partea toxinelor şi mucozităţilor din organism, ceea ce va determina apariţia unor efecte secundare evidente. Totuşi, dacă începeţi procesul de detoxificare adoptând în primele săptămâni o dietă compusă exclusiv din fructe şi legume crude şi proaspete, procesul de purificare se va produce mai lent, însă în general mult mai uşor, fără a genera efecte secundare.

 Una dintre cele mai eficiente metode de curăţare de profunzime a organismului este postul cu apă. Cu toate acestea, nu recomand consumul exclusiv de apă în cazurile cronice sau degenerescente, când pacientul dispune de rezerve energetice scăzute.

 Procesul de detoxificare nu este un proces întotdeauna plăcut. Cele mai complicate cazuri sunt cele în care un pacient suferind de cancer, HIV sau traumatisme ale măduvei spinării are un nivel de toxicitate extrem de ridicat în organism. Reţineţi, organismul va elimina tot ceea ce este inutil, până într-acolo încât va elimina ţesuturile bolnave (ca unghiile) şi ţesutul muscular bolnav. Toate aceste lucruri par înfricoşătoare, însă este mai bine să fiţi preveniţi ce va face organismul pentru a se purifica. În încercarea sa de a scăpa de structurile bolnave, labile şi de toxine, organismul se poate autodistruge până la un nivel înspăimântător. Nu vă speriaţi, însă, el are ştiinţa de a se regenera de o manieră minunată. Dacă vă arde casa, va trebui mai întâi să vă debarasaţi de materialele distruse de incendiu şi abia după aceea să începeţi reconstrucţia ei. Organismul va proceda în acelaşi mod. Majoritatea medicilor sunt înspăimântaţi de ideea de a trece prin aceste proces, în ciuda faptului că este vorba de un proces natural normal. Natura îi elimină întotdeauna pe cei slabi pentru a le face loc celor puternici. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul celulelor.

 Dacă în organism s-au depozitat compuşi chimici toxici, în cursul procesului de curăţire pot apărea palpitaţii. Palpitaţiile apar rar, însă se pot produce. Reţineţi că în organism încep să se stocheze toxine încă de când suntem în pântecele mamei. Nu vă aşteptaţi să eliminaţi aceste toxine peste noapte. Totuşi, mărturisesc că am avut cazuri în care am asistat la dispariţia şi eliminarea de limfoame după patruzeci şi cinci de zile, a cancerului la stomac după cincizeci şi nouă de zile şi a diabetului în şaizeci de zile.

 Organismul îşi va dezvolta propriul sistem de diaforeză (transpiraţie), mărind temperatura întregului sistem cu scopul de a se dilata, transpira şi ucide paraziţii. Vestea bună este că acest proces nu va fi de durată şi cu cât organismul se purifică mai bine în interior, cu atât va fi mai mică nevoia de intervenţie în purificare. În unele cazuri, sunt necesare unul, două sau trei cicluri de purificare pentru a depăşi practic orice formă de boală.

Pentru restul vietii

 Viaţa este un proces continuu de consum şi eliminare. Într-o manieră sau alta, detoxificarea se produce până la sfârşitul vieţii, mai ales dacă persoana respectivă va consuma fructe şi legume naturale, în stare crudă, în mod regulat. Organismul va continua de la sine să lucreze tot mai profund, cu scopul de a se auto-purifica şi de a restaura funcţionarea sa corectă. De la un moment dat, acest proces devine mai subtil. Nu îl veţi conştientiza, cu excepţia unor simptome ocazionale de eliminare de mucus, simptome tipice de răceală sau dureri de o formă sau alta.

 Corpul omenesc este construit într-o manieră tulburătoare şi dispune de o inteligenţă uluitoare. Chiar dacă veţi fi învăţat tot ce se poate şti despre chimie, biochimie şi fizică, tot nu veţi reuşi să înţelegeţi prea multe despre organism şi mecanismele sale de funcţionare. Repetaţi-vă permanent următoarea întrebare: „Din ce cauză face organismul meu acest lucru?” Există o raţiune întemeiată în virtutea căreia organismul face un anumit lucru într-o situaţie specifică. Nu trebuie decât să ne familiarizăm cu limbajul corpului şi vom înţelege ce face şi motivul pentru care face acel lucru. Observaţia directă şi bunul-simţ sau intuiţia transcend întotdeauna ştiinţa. Deşi ştiinţa s-a născut pe baza observaţiilor directe şi a bunului-simţ, la un moment dat ea şi-a pierdut imparţialitatea, lăsându-se influenţată de industrie şi de marile finanţe. Pentru a descoperi adevăratele avantaje ale programului de vindecare pe cale naturală sau metodelor de vindecare, puneţi-vă următoarea întrebare: „Cu ce mă poate ajuta să rezolv problema de sănătate pe care o am? Mă poate ajuta să îmi redobândesc vitalitatea, sănătatea şi longevitatea? Dar, mai ales, mă ajută să mă regăsesc şi să evoluez din punct de vedere spiritual?” Sănătatea încărcată de vibraţii pozitive, în care corpul fizic, emoţiile, mintea şi sufletul sunt puse în armonie, reprezintă spiritualitatea adevărată.

 Nu uitaţi: naturopatia autentică este studiul naturii şi modului în care ea îşi susţine propria sănătate. După ce oamenii vor fi învăţat adevărurile fundamentale ale naturii, atunci vor fi şi ei capabili să îşi restaureze sănătatea. Detoxificarea este cheiţa de aur care deschide poarta către natură şi care face posibilă regenerarea şi redobândirea vitalităţii.

Ce poate interveni în cursul Detoxificării

 În cursul detoxificării pot apărea uneori nenumărate efecte secundare. Printre acestea se numără simptomele de răceală şi gripă, modificări ale scaunului, dureri de orice fel, febră, arsuri la stomac, congestii pulmonare, pierderea energiei, tumefieri şi prurit, chiar şi vomă. Această secţiune îşi propune să studieze pe rând fiecare dintre aceste posibile efecte secundare. În unele cazuri, vom recomanda diverse metode care contribuie la continuarea procesului de detoxificare, iar în altele, tehnici de calmare a acestei „crize de vindecare”, cum mai este ea denumită. În general, încurajăm continuarea, procesului de detoxificare în ciuda acestor efecte secundare, pentru regenerarea organismului.

 Pe măsură ce organismul va începe să se cureţe, sistemul limfatic, cavităţile sinusurilor, plămânii şi alte ţesuturi din organism vor deveni active în procesul de purificare. Nu întrerupeţi acest proces natural. Aceasta este singura cale adevărată către intensificarea funcţiilor celulare şi care va duce la regenerarea organismului.

 Veţi observa cum organismul începe să elimine cantităţi masive de mucozităţi organice. Aceste mucozităţi pot fi transparente, galbene, verzi şi chiar maro sau negre. Uneori, în mucus pot apărea firişoare de sânge. Nu intraţi în panică! Înseamnă că sângele eliminat a stagnat o vreme la acest nivel. Congestiile sunt de natură acidă şi pot provoca inflamaţia şi sângerarea ţesuturilor. Se poate instala o senzaţie puternică de usturime şi durere în gât. Este din cauza mucusului şi a toxinelor care trebuie eliminate. În această situaţie, este recomandabil să nu folosiţi pastile contra tusei. Totuşi, dacă este absolut necesar, mai bine folosiţi dropsuri naturale antitusive, de tipul celor preparate din ulm cu coajă netedă.

 Efectele procesului de purificare a organismului se manifestă într-un spectru larg, de la cele minore (nas care curge, uşoară tuse), până la cele profunde caracterizate prin expectoraţii bronhiale şi pulmonare masive. Aceste procese de purificare în profunzime pot fi uneori neplăcute sau chiar înfricoşătoare. Aveţi încredere în organism, fiindcă ştie el ce face.

 Organismul va evacua materiile străine prin toate orificiile care îl ajută s-o facă în mod benefic, inclusiv prin piele, urechi, nas, gură, rinichi şi intestinul gros. Dacă procesul de detoxificare se produce mult prea rapid, iar organismul are un nivel ridicat de toxicitate, s-ar putea să apară crăpături ale pielii, prin care acesta va drena toxinele. Un exemplu în acest sens este o pacientă care a trecut atât de rapid prin procesul de detoxificare, încât pielea i s-a despicat deasupra „buricului”, lăsând să iasă prin acest orificiu o mică tumoare. Am tratat cvadriplegici – care acumulează în organism o cantitate imensă de toxine din cauza lipsei totale de activitate – şi i-am văzut trecând prin experienţe similare: pielea se crapă şi lasă să se dreneze toxinele.

 Mai pot apărea dureri în tot corpul. Staţi liniştiţi! Păstraţi-vă energia, permiţând astfel organismului să îndeplinească până la capăt sarcina de auto-purificare. Acceptaţi procesele de „vindecare” şi de „purjare”, fiindcă sunt esenţiale pentru a atinge starea de bine. În unele cazuri, sunt necesare câteva luni până când organismul va reuşi să declanşeze acest tip de răspuns. Continuaţi detoxificarea.

 Multe persoane au acumulat sulf în urma ingestiei de medicamente pe bază de sulfamidă, care sunt un puternic inhibitor al sistemului limfatic. Sulful trebuie eliminat din organism pentru ca limfa să poată circula liber, corect şi eficient. Deoarece limfa este vehiculul care transportă celulele imunitare şi funcţionează ca sistem sanitar pentru fiecare celulă organică, vă daţi seama cât este de importantă menţinerea în funcţiune a sistemului limfatic. Aveţi răbdare şi perseveraţi! Veţi constata că a meritat să depuneţi acest efort când veţi simţi forţa vitală străbătând cu intensitate maximă organismul după ce acesta s-a purificat.

 Procesul de detoxificare se va produce permanent, pe măsura amplificării energiei şi alcalinizării organismului. Lăsaţi organismul să se purifice singur.

Modificari ale tranzitului intestinal

 Este vital ca intestinul gros să aibă activitate cel puţin o dată pe zi, deşi două sau chiar trei scaune sunt chiar mai indicate. Sănătatea optimă a intestinului gros este confirmată de tranzit intestinal produs la o jumătate de oră după masă. Mulţi oameni au scaun de trei până la şase ori pe zi sau chiar mai des din cauza SCI (sindromul colonului iritabil), o exprimare generală a inflamaţiei la nivelul tractului gastrointestinal.

Dacă scaunul este prea moale sau diareic, folosiţi o formulă de plante medicinale cu acţiune intestinală, din scoarţă de ulm cu coajă netedă, rădăcină de nalbă-mare şi/sau muşeţel. Aceste preparate medicinale vor da consistenţă scaunului, în acelaşi timp eliminând toxicitatea şi inflamaţiile care sunt cauza iniţială de producere a diareei. Unele formule conţin argilă bentonitică şi cărbune, ceea ce este acceptabil.

 Alimentaţia constând din hrană naturală, în stare crudă, este esenţială în cursul proceselor de vindecare, regenerare şi fortificare tisulară la nivelul tractului gastrointestinal. Dacă toleraţi mai greu sau nu puteţi digera corespunzător alimentele în stare crudă, puteţi apela la o formulă medicinală de stimulare a tranzitului intestinal, care va diminua acest disconfort prin tamponare. Efectul va fi temporar, deoarece inflamaţia tractului gastrointestinal va fi foarte rapid diminuată.

 În schimb, majoritatea oamenilor se confruntă cu o altă problemă: constipaţia. Constipaţia este, din multe puncte de vedere, o problemă serioasă pentru organism, printre altele fiind cauza absorbţiei de materii intrate în putrefacţie, provenind din alimentaţie şi reţinute în intestine. Constipaţia poate iniţia procesul de distrugere a peretelui intestinal, mai ales dacă aceste reziduuri alimentare se aglomerează într-o masă compactă. Asiguraţi tranzitul intestinal consumând fructe şi legume crude şi proaspete şi folosiţi un preparat din plante medicinale bazat pe o reţetă de reglare a tranzitului intestinal, până la curăţarea şi însănătoşirea colonului.

 Cele mai bune remedii pentru tranzitul intestinal sunt destinate să rezolve problemele menţionate anterior, dar şi restabilirii şi refacerii peristaltismului normal al intestinului gros. Un bun remediu va tonifica musculatura intestinală, fără a crea dependenţă. El va mai vindeca şi inflamaţia şi ulceraţiile cauzate de consumul de alimente acide.

 Ceaiul de muşeţel şi ceaiul de mentă sunt remedii excelente pentru inflamaţiile intestinale. Ambele infuzii calmează ţesutul muscular neted. Un adjuvant excelent este şi sucul de aloe vera, consumat în cantitate de 60 g, de trei ori pe zi. Reţineţi, totuşi, că aloe vera poate declanşa diaree. Alte două plante medicinale care au capacitatea de a diminua inflamaţiile tractului gastrointestinal sunt ulmul cu coajă netedă şi rădăcina de nalbă-mare. Preparaţi un ceai din aceste două plante folosind o linguriţă de plante la o cană cu apă. Fierbeţi ceaiul timp de 8 minute, şi lăsaţi-l la infuzat timp de alte 5 minute. Apoi strecuraţi şi beţi ceaiul. Doza optimă este de câte o cană cu ceai de 3-6 ori pe zi. Câteva definiţii:

Gastrita este o inflamaţie a mucoasei stomacului.

Enterita este o inflamaţie a intestinului subţire.

Colita este o inflamaţie a colonului sau intestinului gros.

Diverticulita este inflamaţia unor săculeţi care se formează în intestinul gros, mulţumită dietei americane standard.

 NOTĂ: în cazuri de constipaţie severă sau cronică, poate fi necesară suplimentarea cu un purgativ mai puternic din plante. Totuşi, se recomandă urmarea acestui tratament pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece purgativele pot crea dependenţă. Sunt, de asemenea, recomandate în aceste situaţii spălăturile intestinale pentru stimularea colonului sau clismele.

Dureri intermitente si continue

 În cursul proceselor de purificare şi de vindecare pot interveni episoade dureroase, de durată diferită. Dacă în organism s-a instalat o stare de epuizare, la un nivel sau altul, aceasta se va manifesta prin dureri intermitente sau continue. Organismul va face eforturi, va disloca toxicitatea şi o va împinge spre exterior. Acest proces poate provoca dureri în zonele afectate. Durerile de orice fel sunt normale în procesul de detoxificare şi nu trebuie să sperie. Majoritatea durează între câteva ore şi o săptămână. După încetarea crizei (crizei de vindecare), veţi remarca fortificarea deosebită a zonei dureroase mai înainte.

 Durerea este rezultatul acidităţii produse de procesul inflamator. Inflamaţia poate stimula sau degrada ireversibil sistemul nervos. Durerea se instalează în locurile în care intervin în organism blocaje energetice cauzate de toxine, plăgi deschise, cheaguri, depuneri de colesterol, depuneri de cristale de acid (uric, de calciu etc.) şi medicaţiei chimice.

 Prin educaţie, am fost învăţaţi să tratăm durerile sau să combatem simptomele. Numai că medicamentele care blochează manifestarea durerii vor bloca şi procesul de vindecare. Ştiinţa vindecării pe cale naturală ne învaţă însă că trebuie eliminată cauza, şi nu simptomele bolii. Durerea este semnalul care ne avertizează că a venit momentul să purificăm corpul pe cale naturală. Disimularea simptomelor de durere prin metode artificiale va obliga organismul să dezvolte alte probleme degenerescente, atâta timp cât este ignorată cauza care a provocat iniţial durerea. Acest fapt va determina continuarea şi accentuarea procesului de degenerare a ţesuturilor.

 Durerea se poate manifesta la niveluri diferite în funcţie de gradul de inflamaţie sau de degenerare a ţesutului. Cu toate acestea, în cazurile de cancer osos sau alte forme de cancer, zona zoster şi alte stări specifice, este obligatorie folosirea medicaţiei pentru calmarea durerilor. O durere mult prea intensă poate epuiza sufletul şi corpul, aducându-l până în pragul morţii. Deoarece medicamentele împotriva durerilor produc constipaţie, este recomandabil ca pacientul respectiv să recurgă la un remediu naturist de stimulare a tranzitului intestinal. Tranzitul intestinal este esenţial în orice moment, dar mai ales în cursul detoxificării, deoarece acest proces creează o supraîncărcare cu toxine care urmează a fi eliminate.

Cum trebuie abordată durerea în cursul detoxificării

 Pentru calmarea durerilor, se recomandă aplicarea alternativ de comprese calde şi reci. Poate ajuta şi uleiul de arnică de uz local. Compresele cu ulei de ricin pot, de asemenea, fi utile. Dacă nici una din aceste metode nu îşi face efectul, atunci episoadele dureroase trebuie atent monitorizate de un specialist în probleme de sănătate. Nu uitaţi că durerea este provocată de aciditate, prin urmare, trebuie menţinută permanent alcalinitatea organismului.

Varsaturi

 Majoritatea oamenilor nu vomită decât dacă organismul este intoxicat la maximum sau în urma unui tratament medicamentos chimic de durată, care duce la acumularea toxinelor în ţesuturile stomacului. Starea de vomă este o stare normală prin care stomacul îşi manifestă nevoia de a elimina rapid toxinele şi mucozităţile. Unele persoane elimină prin vomă chiar viermi şi paraziţi care s-au acumulat în tractul gastrointestinal.

Ce trebuie făcut în cazul manifestării vomei

 Voma este calea naturală prin care organismul curăţă stomacul dacă în ţesuturile acestuia s-au acumulat prea multe substanţe nocive, otrăvitoare, mucus, toxine sau paraziţi. Ceaiurile de ghimbir, mentă sau muşeţel sunt cele mai indicate pentru calmarea stomacului şi a spasmelor. Aceste ceaiuri susţin funcţiile hepatică şi intestinală, contribuind la calmarea durerii.

Febra (termoterapie)

 Febra este procesul natural la care recurge organismul pentru a elimina rapid toxinele, inclusiv puroiul, acumulările de mucus, paraziţii şi chiar celulele nedorite. Pielea este cel mai mare organ excretor al organismului uman. Conform Asociaţiei Americane de Medicină, în condiţii normale de sănătate, organismul elimină zilnic prin piele o cantitate medie de aproximativ un kilogram de deşeuri organice, uneori chiar mai mult. În procesul de purificare a organismului, este necesară eliminarea unei cantităţi poate chiar şi mai mari.

 Majoritatea adulţilor fac febră până la 39,5 °C sau chiar mai mare. În perioadele de purificare a organismului este indicat consumul mare de apă proaspătă sau de sucuri proaspete din fructe sau din legume. Evitaţi deshidratarea organismului! Pentru a reduce febra, pacientul poate recurge la duşuri sau băi reci sau la aplicarea de comprese reci pe tâmple sau pe ceafă.

 În mod normal şi firesc, copiii fac febră între 40° şi 40,5 °C, aşa că nu trebuie să intraţi în panică. Şi în acest caz, este recomandabilă hidratarea abundentă. Numeroşi paraziţi sunt distruşi în cursul episoadelor febrile, atât datorită căldurii mari, cât şi creşterii numărului de globule albe.

 Specialiştii susţin că febra de peste 41 °C ucide celulele cancerigene. La o temperatură de 43 °C, începe procesul de distrugere a celulelor sănătoase. Temperaturile ridicate ale organismului sunt produse de tiroidă şi de hipotalamus prin eliberarea celulară de interleukină-1 care va stimula, la rândul său, eliberarea de prostaglandină E2 (PGE2) de către hipotalamus, care este responsabilă de diaforeză (transpiraţie). Aceste procese provoacă vasodilataţie şi stimulează activitatea glandelor sudoripare. Transpiraţia este vehiculul care transportă şi împinge toxinele afară, prin piele; aceste toxine vor fi apoi oxidate (digerate de micii acarieni din piele) sau vor fi îndepărtate prin spălare. Acest proces vital susţine organismul în cursul eliminării corecte şi corespunzătoare. Febra este cea care intensifică activitatea sistemului imunitar prin creşterea producţiei de globule albe şi de interferoni. Febra practic măreşte reacţii sistemului imunitar, mobilizând armata imunitară să intre în acţiune.

 Organismul dispune de o inteligenţă proprie pe care noi suntem obligaţi să o înţelegem. Nu trebuie să ne temem niciodată de procesele naturale la care recurge organismul cu scopul de a-şi menţine starea de sănătate. Febra este unul dintre mecanismele naturale la care recurge organismul în acest scop. Nu vă temeţi de febră – încercaţi să înţelegeţi cum funcţionează! Dacă trebuie să vă temeţi de ceva când faceţi febră, atunci acest lucru este deshidratarea. Din cauza acidozei, mulţi oameni suferă în mod curent şi într-o anumită măsură de deshidratare. Învăţaţi tot ce se poate şti despre mecanismele naturii. Deoarece cunoştinţele pe care le dobândiţi vă vor fi utile în cursul periplului personal către dobândirea sănătăţii şi vitalităţii.

Cum trebuie abordată febra instalată în procesul de detoxificare

 Dacă febra este ridicată, trebuie să vă hidrataţi permanent organismul. Consumaţi cantităţi mari de apă distilată, sucuri naturale şi proaspete de fructe şi legume. Puteţi pune comprese cu apă rece pe ceafă şi tâmple sau puteţi chiar face o baie rece. Nu întrerupeţi această reacţie naturală a organismului.

NOTĂ: Pentru o hidratare mai eficientă, puteţi adăuga minerale în stare lichidă în apa sau sucurile pe care le consumaţi. În cazurile extreme, aportul de minerale poate fi esenţial.

Câteva aspecte referitoare la deshidratare

Acidoza conduce la deshidratare, iar deshidratarea duce la acidoză.

Un regim alimentar constând preponderent din alimente preparate conduce la deshidratare.

Deshidratarea are drept urmare hipoactivitatea tisulară, care va duce, în cele din urmă, la moartea ţesutului.

Stari inflamatorii generale

 Inflamaţia nu trebuie întotdeauna eliminată. Inflamaţia datorată reacţiei histaminice este una din metodele utilizate de organism pentru a dilata sistemul vascular, ceea ce va avea drept efect intensificarea circulaţiei sanguine şi intervenţia sporită a factorilor imunitari în cursul unei crize sau în prezenţa unor substanţe iritante. Pot ajuta în acest caz compresele cu apă rece şi caldă. Pe piaţă, sunt disponibile numeroase plante medicinale ale căror efecte antiinflamatoare sunt recunoscute, de pildă rădăcina (tuberculi) de Dioscorea villosa, rădăcina de nalbă-mare, ulm cu coajă netedă, tătăneasă (frunze şi rădăcină). Inflamaţia se datorează întotdeauna acidităţii, astfel încât este important să alcalinizaţi organismul! Cea mai eficientă şi adecvată hrană pentru alcalinizare o constituie fructele şi legumele. Sodiul este supranumit şi „marele alcalinizant”.

Arsuri stomacale

 Arsurile la stomac sunt efectul acidozei din stomac şi tractul intestinal. Combinaţiile nepotrivite de alimente provoacă fermentaţie şi de putrefacţie, ducând la starea de acidoză sau hiperaciditate. Şi consumul de alimente generatoare de acizi va avea drept efect arsurile la stomac. Acest lucru este valabil mai ales în cazul persoanelor consumatoare de carne, care produce acid clorhidric în exces. Consumul de produse cerealiere şi/sau roşii preparate poate provoca, de asemenea, arsuri grave la stomac. Şi în lipsa activităţii enzimelor pancreatice se face o digestie slabă, ceea ce va duce la arsuri şi acumulări de gaze în stomac.

 Dacă pancreasul produce insuficient bicarbonat de sodiu sau vezica biliară insuficientă bilă ori circulaţia ei va fi obstrucţionată, va apărea un reflux de acid. De multe ori, calculii biliari blochează canalul biliar, împiedicând astfel circulaţia secreţiei biliare. În plus, prin atrofierea muşchiului sfincter (care este asemenea unei uşi) dintre esofag şi stomac, se va produce regurgitarea acizilor din stomac în sus, prin esofag, producând refluxul acizilor.

Cum trebuie abordate arsurile stomacale în cursul detoxificării

 Ceaiul de ghimbir este excelent pentru calmarea arsurilor stomacale. În această situaţie, combinaţiile de alimente trebuie supravegheate cu stricteţe. Dacă aţi mâncat incorect sau dacă aţi consumat o combinaţie incorectă de alimente, cel mai bun remediu sunt merele. Merele conţin enzime digestive puternice, care vor ajuta foarte mult digestia. Sau puteţi prepara un ceai calmant din următoarele plante: flori de muşeţel, rădăcină de genţiană, ulm cu coajă netedă sau rădăcină de nalbă-mare, care vă vor ajuta să calmaţi pereţii stomacului. Alcalinizaţi, alcalinizaţi, alcalinizaţi! Este singura cale adevărată către însănătoşire.

Congestia plamanilor

 Plămânii vor încerca să se cureţe de toxine şi mucozităţi. În astm, emfizem şi BPOC (boală pulmonară obstructivă cronică), în care sunt implicate şi glandele suprarenale, problema cea mai severă o constituie spasmele la nivel tisular. Această situaţie poate duce la blocajul sau inhibiţia capacităţii respiratorii. Este unul dintre momentele în care intervenţia plantelor cu efect antispasmodic devine nepreţuită. Spasmele vor înceta, permiţând astfel plămânilor să expectoreze congestiile.

 Dacă cineva îşi doreşte cu adevărat să se vindece de afecţiunea pulmonară, dar foloseşte un inhalator, succesul va fi moderat. Recomand un antispasmodic din plante medicinale în locul inhalatorului. Totuşi, într-un stadiu avansat al bolii, poate fi necesară folosirea periodică a acestui inhalator. Unii bolnavi recurg la patru sau chiar mai mulţi inhalatori diferiţi, ceea ce presupune un potenţial de risc enorm. Cercetări de dată recentă au demonstrat că inhalatorii pot fi cancerigeni.

Principala problemă în cazul inhalatorilor o constituie proprietăţile lor de inhibitori limfatici. Inhalatorii dilată tractul respirator, însă realizează acest lucru inhibând expectoraţia. Pe de altă parte, plantele medicinale antispasmodice au capacitatea de a dilata, fac posibilă respiraţia corectă, dar în acelaşi timp permit expectorarea. Expectorarea înseamnă îndepărtarea sau eliminarea de congestii acumulate în ţesuturile pulmonare. Expectoraţiile sunt vitale pentru creşterea schimburilor de oxigen. Multe plante medicinale pot ajuta la regenerarea ţesutului pulmonar: rădăcina de tătăneasă, rocoina, rădăcina de nalbă-mare şi Yerba Santa Leaf (Eriodictyon californicum).

 Bolnavii suferind de astm cronic şi de afecţiuni pulmonare cronice trebuie să abordeze cu prudenţă programul de detoxificare. Este mai bine să înceapă cu o dietă compusă din 70% alimente crude şi 30% alimente preparate, ceea ce va permite purificarea lentă şi neagresivă a organismului.

 Nu scăpaţi din vedere glandele suprarenale. Ele joacă un rol vital în declanşarea spasmelor pulmonare. Hipoactivitatea glandelor suprarenale poate genera o producţie scăzută sau insuficientă de neuro-transmiţători, ceea ce va slăbi sistemul nervos responsabil pentru zona pulmonară, ducând la sensibilizarea şi la iritabilitatea sistemului nervos. Dacă la această stare se adaugă şi hipotiroidia, care provoacă utilizarea insuficientă a calciului, veţi obţine imaginea completă a stărilor spastice ale ţesutului pulmonar. Curăţaţi-vă plămânii. Stimulaţi funcţionarea suprarenalelor şi verificaţi temperatura bazală a organismului, pentru a determina implicarea glandei tiroide (utilizarea calciului). În stadiile cronice ale afecţiunilor pulmonare, este foarte indicat ca procesul să fie asistat de un specialist în probleme de îngrijire a sănătăţii.

Cum trebuie abordate astmul şi congestia pulmonară în cursul detoxificării

 Astmaticii şi persoanele suferind de congestie pulmonară pot recurge la prişniţe cu ulei de ricin şi comprese cu ardei iute de Cayenne aplicate în zona pulmonară de pe piept (recomandările privind prepararea uleiului de ricin şi modul de administrare a prişniţelor cu ulei de ricin sunt prezentate în capitolul 10). Sau consumul unei căni cu ceai de mentă urmate după zece minute de o linguriţă de tinctură de lobelia (până la 6 linguriţe). În doze mici, lobelia este un antispasmodic, iar, în doze mai mari, un emetic (vomitiv). La unele persoane, lobelia poate provoca vomă. Voma comprimă plămânii şi contribuie la expulzarea flegmei.

 Alternarea compreselor calde şi reci este de asemenea recomandată – aplicaţi o compresă caldă timp de 2 minute, apoi schimbaţi cu o compresă rece timp de alte 2 minute, apoi repetaţi încă o dată sau de două ori această procedură. Aţi putea folosi un remediu naturist antispasmodic care vă va permite să ţineţi sub control spasmele, ca să puteţi respira şi expectora mucozităţile.

Pierderea energiei sau epuizarea

 Deoarece toxinele sunt descompuse şi eliberate din ţesuturi în sistemul sanguin, pot fi resimţite din nou efectele secundare pe care le produce toxina sau otrava respectivă. La modul general, cu cât un organism este mai bătrân, cu atât este mai mare cantitatea de toxine acumulate.Epuizarea sistemului endocrin, funcţionarea deficitară a sistemului imunitar, nefericirea, implicarea afecţiunii pulmonare cronice, debilitatea suprarenalelor şi a tiroidei şi malabsorbţia constituie factori care pot provoca pierderi grave de energie. Dezechilibrele glucidice pot provoca, la rândul lor, modificări de energie. Este nevoie de odihnă în mai multe reprize pe zi, mai ales dacă toate stimulentele (cafea, ceai, zaharuri rafinate) au fost eliminate din dietă.

 Societatea actuală se bazează pe consumul de stimulente pentru procurarea energiei. În final, însă, acestea vor provoca slăbirea adevăraţilor centri energetici ai organismului: glandele. Dacă sistăm consumul de stimulente ne vom simţi ca după o lovitură de bici: adică foarte obosiţi. Oboseala va trece însă după o perioadă în care vom consuma hrană vie şi sucuri. Este important să înţelegem că dieta americană standard epuizează corpul fizic, nu îl fortifică. Alimentele recomandate duc la inflamaţii agresive şi acumularea de toxine la nivel tisular. Iar dacă la aceste stări adăugaţi şi stimulentele, rezultatul va fi dezvoltarea unor grave dereglări tisulare.

 Majoritatea cazurilor de „sindrom de oboseală cronică” nu sunt produse de virusul Epstein-Barr. Acest virus poate provoca oboseală. Dar acest virus poale fi distrus uşor. (Virusul este un organism. Fiindcă viruşii sunt de dimensiuni minuscule, ei nu pot fi văzuţi decât la microscopul electronic. Mulţi oameni de ştiinţă consideră că „viruşii” sunt mai degrabă o proteină, ceea ce presupune răspuns imun, decât un organism viu unicelular, cum sunt bacteriile.)

 Cauza reală a oboselii cronice de care suferă societatea modernă este epuizarea tiroidei şi a suprarenalelor.Dacă aceste glande sunt slăbite, efectele pot fi oboseala, depresia şi anxietatea. Aceste două glande trebuie regenerate dacă vreţi să depăşiţi oboseala cronică. Procesul nu se produce peste noapte, însă dacă veţi persevera, veţi obţine rezultatul dorit. Secretul succesului este adoptarea unei diete compuse din alimente crude, proaspete, asociată cu remedii din plante medicinale.

Cum trebuie abordată lipsa de energie sau oboseala în cursul detoxificării

Sistarea consumului de stimulente poate provoca pierderi masive de energie. Această situaţie se produce mai ales dacă persoana respectivă are tiroida sau suprarenalele hipoactive. Acestea sunt glandele depozitare de energie, care sunt slăbite din cauza acidozei şi a toxicităţii. În realitate, alimentele stimulente au un efect negativ asupra acestor glande, slăbindu-le în loc să le fortifice. Stimularea permanentă şi constantă a organismului cu cafea, ceai etc. disimulează adevărata cauză care produce această stare. Cea mai mare parte a energiei pe care o folosim în cursul existenţei provine din activitatea celulară stimulată.

 Energia trebuie să fie dinamică, nu indusă. Dacă veţi consuma zilnic o cantitate de 90-180 până la 300 g de suc din morcovi, spanac şi ţelină, veţi spori nivelul energetic al organismului. De mare ajutor va fi consumul cât mai mare de fructe proaspete, coapte. Extractul de Panax Ginseng, lăptişorul de matcă, lucerna, complexul de orz verde şi/sau complexul echilibrat de hrană cu calităţi nutritive superioare nu fac decât să sporească nivelul energiei organice. Odihna şi timpul contribuie în mare măsură la procesul de vindecare.

Umflaturi si mancarimi

 În cursul detoxificării, pe piele pot izbucni diverse umflături. Tumorile pot creşte şi ele înainte de a fi dizolvate. Majoritatea umflăturilor sunt de scurtă durată, de aceea este important să nu întrerupeţi dieta din fructe în cursul detoxificării.

 Mâncărimea este un alt factor care intervine în cursul detoxifică Mâncărimea este un alt factor care intervine în cursul detoxificării. Se datorează intervenţiei unei ciuperci sau Candida Albicans. Mâncărimea sau roşeaţa se pot manifesta oriunde pe piele.

Remedii pentru mâncărimi în cursul detoxificării

 Rădăcina de anghelică, aloe vera sau rocoina aplicate local pot calma urticaria. Dacă senzaţia nu dispare, atunci se impune distrugerea culturii micotice respective, iar limfa în care trăieşte micoza trebuie eliminată. Acest lucru se poate rezolva cu nişte remedii din plante medicinale cu acţiune limfatică şi antiparazitară, asociate cu o dietă compusă din alimente crude.”

Cartea Să Trăim Sănătos fără Toxine poate fi achizionata de aici

Mai poti citi din Tratamente medicale

Tratamente naturiste î…

20-03-2014 Hits:500710 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratamente naturiste împotriva hemoroizilor  Hemoroizii reprezintă o afecțiune din ce î...

Mai mult

Colonul iritabil

04-03-2013 Hits:260651 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Cum se manifestă sindromul colonului iritabil?  Sindromul de colon iritabil constă în pe...

Mai mult

Tratează alergiile în…

19-03-2014 Hits:203401 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratează alergiile în mod naturist Alergiile reprezintă afecțiuni destul de frecvente, c...

Mai mult

Tratează herpesul în …

25-03-2014 Hits:183900 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratează herpesul în mod natural  Foarte mulți dintre noi cunoaștem neplăcutele efecte...

Mai mult

Menopauza, tratamente …

24-05-2014 Hits:172831 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Ce este menopauza ?  Menopauza este o perioadă prin care trece fiecare femeie la un moment...

Mai mult

Scăderea colesterolulu…

25-03-2014 Hits:145602 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Scăderea colesterolului cu ajutorul plantelor Colesterolul reprezintă o parte extrem de im...

Mai mult

Depresia – cauze şi …

29-03-2013 Hits:127842 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Depresia – cauze şi remedii vindecătoare  Numită de către medici "boala secolului XXI...

Mai mult

Remedii pentru tratamen…

05-06-2013 Hits:116401 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii pentru tratamentul naturist  al negilor  Negii sau verucile sunt acele excrescenţe ...

Mai mult

Psoriazis

07-08-2013 Hits:82894 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Psoriazis: sfaturi pentru a-l învinge pe cale naturală În domeniul naturopatiei, psoriazi...

Mai mult

Atacurile de panică ş…

25-05-2013 Hits:79502 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Atacurile de panică și anxietatea Anxietatea este o tulburare care provoacă atacuri de pa...

Mai mult

Remedii naturale împot…

10-05-2013 Hits:45348 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii naturale împotriva oboselii  Solicitările extrem de variate şi ritmul alert al v...

Mai mult

Tratează febra în mod…

25-03-2014 Hits:35868 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratează febra în mod natural Febra este primul semnal de alarmă pe care organismul ni-l ...

Mai mult

Criza de vindecare (I)

17-06-2013 Hits:31263 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Despre criza de vindecare (I)   În sănătate nu există boală. Cancerul nu se instalează ...

Mai mult

Criza de vindecare (II)

18-06-2013 Hits:24720 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Despre criza de vindecare (II)   Extras din cartea Să Trăim Sănătos fără Toxine – Ghi...

Mai mult

5 sucuri anticancerigen…

30-09-2015 Hits:23906 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-...

Mai mult

Criza de vindecare (III…

19-06-2013 Hits:20585 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Despre criza vindecare (III) Extras din cartea Să Trăim Sănătos fără Toxine – Ghid fun...

Mai mult

Tratamentul naturist

15-04-2014 Hits:17533 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Ce este tratamentul naturist?  Tratamentul naturist este tratamentul prin intermediul metod...

Mai mult

Alimentatia la premenop…

17-09-2014 Hits:17076 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Alimentația la premenopauză  Trebuie să considerăm hrana drept un medicament având un ...

Mai mult

Cele mai bune alimente…

18-04-2015 Hits:15571 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Plantele și condimentele sunt o sursă valoroasă de antioxidanți  Plantele și condimentel...

Mai mult

7 plante medicinale car…

28-05-2015 Hits:15371 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Plantele vindecătoare sunt folosite din cele mai vechi timpuri  Înainte să existe medicina...

Mai mult

Cinci sfaturi pentru s…

16-05-2015 Hits:14973 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Cinci sfaturi pentru sănătatea ficatului  Ficatul este un organ de mare importanță care p...

Mai mult

Insomnia

27-08-2013 Hits:14888 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Insomnia – remedii naturale  Pasagere sau cronice, insomniile sunt cel mai adesea legate ...

Mai mult

Remedii naturiste pent…

14-10-2013 Hits:14886 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru afecțiuni ale sexului frumos Reprezentantele sexului frumos, femei...

Mai mult

Remedii naturiste împo…

08-08-2013 Hits:12160 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii naturale împotriva oboselii Există mai multe tipuri de oboseală – oboseala cro...

Mai mult

Plante medicinale și a…

09-03-2016 Hits:9367 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și co...

Mai mult

7 plante pentru sănăt…

02-06-2017 Hits:8341 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Natura care vindecă  Multe plante medicinale pot ajuta femeile de toate vârstele în trat...

Mai mult

Programul 4R pentru să…

07-03-2018 Hits:5496 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Intestinele și sănătatea organismului  De mult timp se știe că microorganismele prezente...

Mai mult