Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Protocol de prevenție contra COVID-19

Scris de Dr. Luca Catalin

Protocol de prevenție contra COVID-19

-recomandat de Dr. Cătălin Luca

 În contextul acestei pandemii cauzate de infecția cu virusul COVID-19 recomand următorul protocol de prevenție:

 1. Vitamina C alcalină forte: 3g de 2 ori /zi ( persoanele în vârstă și fumătorii cresc doza la 3g de 3 ori pe zi)

 2. Sanohelp: 2 picx3 /zi ( persoanele în vârstă 3 picx3)

 3. Artemisinin medica: 2 capsule de 2 ori / zi

 4. Vitamina D3 naturala: 4000ui/zi

 5. Zinc natural: o caps x2 /zi

A preveni este infinit mai bine decât a trata

 Prevenția este cel mai bun remediu pentru infecția cu coronavirus, prin reducerea riscului de a fi infectat și de a răspândi virusul. Menținerea măsurilor de igienă și protecție de bază, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor, evitarea atingerii ochilor, nasului și gurii mai ales în spațiile publice și păstrarea unei anumite distanțe față de alte persoane, sunt câteva dintre recomandările principale.

 Similar cu alte sindroame respiratorii, infecția respiratorie cauzată de coronavirusul COVID-19 poate include febră, tuse uscată, astenie și dispnee (respirație dificilă). Cu toate acestea, manifestările clinice sunt diferite între pacienți: unele persoane sunt complet asimptomatice sau cu simptome foarte ușoare, iar altele cu pneumonie severă, care au nevoie de spitalizare. Răspunsul imunitar este esențial în controlul și eliminarea infecțiilor cu COVID-19 și ar putea oferi o explicație pentru diferențele din tabloul clinic.

 Persoanele cu complicațiile mai mari sunt cele din grupele de risc: vârsta înaintată, patologiile cronice anterioare și cele cu boli respiratorii. Tocmai în cazul acestor persoane sistemul imunitar este slab sau deficitar. În cadrul unei abordări globale de prevenție, este, de asemenea, important să nu lăsați sistemul imunitar la o parte în aceste zile, consolidând apărarea naturală a organismului, astfel încât, pe cât posibil, să poată face față mai ușor virusului.

Cum poate ajuta Vitamina C alcalină contra COVID-19?

 Vitamina C a fost folosită ca tratament adjuvant în medicina alternativă de ani de zile. În prezent, atât în China cât și în Statele Unite, vitamina C este utilizată ca parte a tratamentului împotriva COVID-19, așa cum este indicat într-un raport publicat recent în New York Post.

 În New York, medicii utilizează vitamina C intravenoasă în doze masive încurajate de rezultatul bun din China. Andrew G. Weber, pneumolog și specialist în îngrijiri critice, afirmă într-un interviu că folosește 1.500 de miligrame de vitamina C iv de 3/4 de ori pe zi. El susține că administrează un astfel de tratament după ce au observat rezultatele bune obținute cu un tratament similar în Shanghai. „Pacienții care primesc vitamina C au un răspuns semnificativ mai bun decât cei care nu primesc vitamina C”, potrivit Dr. Weber.

 Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, este o vitamină solubilă în apă care are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Vitamina C modulează de asemenea sistemul imunitar și protejează împotriva infecției cu coronavirus, așa cum indică studiile realizate recent.

 Vitamina C poate funcționa, de asemenea, ca un agent antihistaminic care asigură ameliorarea simptomelor asemănătoare gripei, cum ar fi strănutul, congestia nazală și sinuzita. Trei studii umane controlate au raportat o incidență semnificativ mai mică a pneumoniei la grupurile de pacienți suplimentați cu vitamina C, ceea ce sugerează că vitamina C poate preveni susceptibilitatea la infecții ale tractului respirator în anumite condiții.

 Studiile realizate recent indică faptul că vitamina C poate scurta simptomele răcelii obișnuite și are un efect protector asupra simptomelor și gravității la pacienții cu virusul gripal. COVID-19 provoacă infecții ale tractului respirator, astfel încât vitamina C poate fi una dintre opțiunile eficiente pentru tratarea COVID-19. În cazul pneumoniei cauzate de COVID-19, există o creștere a eliberării de citokine inflamatorii cauzate de sepsis și o distrugere a capilarelor alveolare cauzate de neutrofile. Primele studii clinice au arătat că vitamina C poate preveni în mod eficient acest proces.

 Vitamina C standard (acidul ascorbic) este o vitamină hidrosolubilă cu caracter acid. Datorită acestei acidități, atunci când este necesară administrarea unor cantități mai mari sau pe durate mai lungi de timp, ea poate provoca deranjamente stomacale la persoanele care au sensibilitate la aciditate. O soluție viabilă pentru a scăpa de aceste efecte negative ale vitaminei C standard este administrarea unei formei alcaline a vitaminei C. Există mai multe forme alcaline ale vitaminei C, respectiv ascorbații care sunt săruri ale acidului ascorbic.

 Spre deosebire de vitamina C standard, Vitamina C alcalină este bine absorbită de către organism și are o acțiune blândă asupra stomacului, de aceea nu mai prezintă dezavantajele vitaminei C standard ( disconfortul gastro-intestinal, diareea, aciditatea, greața). Dacă se asociază cu extract din seminte de grapdefruit, ascorbatul de calciu este absorbit mai lent si ramane in corp mai mult timp.

 Vitamina C alcalină sub forma de ascorbat de calciu, spre deosebire de formulele de vitamina C standard, prezintă următoarele avantaje majore:

- se dizolvă și este absorbită de 5 până la 8 ori mai rapid;

- neutralizează aciditatea din fluidele organismului, respectiv: sânge, plasmă, salivă, lichid interstițial;

 - nu irită stomacul nici măcar în doze mari;

 - menține nivelul ph-ului la 7,5-7,6.

Vitamina C alcalina forte este mult mai eficienta în prevenția infecției cu Covid-19 decât acidul ascorbic si datorita faptului ca extractul de seminte de grapefruit din compozitie are proprietăți puternic antivirale, antimicrobiene și antifungice.

Cum poate ajuta Sanohelp (extract de turmeric lichid bio) contra COVID-19?

 Turmericul și compusul său polifenolic curcumina au fost supuse unei varietăți de investigații antimicrobiene datorită utilizărilor tradiționale extinse și efectelor secundare scăzute. Astfel, au fost raportate activități antimicrobiene pentru extractul de turmeric împotriva diferitelor virusuri, bacterii, ciuperci și paraziți.

 Numeroase studii științifice realizate până în prezent indică faptul că curcumina din turmeric joacă un rol inhibitor împotriva infecției cu numeroși virusuri. Aceste mecanisme implică fie o interferență directă a mecanismelor de replicare virală, fie suprimarea căilor de semnalizare celulare esențiale pentru replicarea virală.

 Efectele antivirale extinse ale curcuminei împotriva diferiților patogeni virali nominalizează extractul de turmeric drept un remediu antiviral care poate preveni infecția cu COVID-19.

 Produsul Sanohelp este un extract de turmeric bio cu concentrația maximă de curcumină solubilă. Turmericul conține o substanță cunoscută sub numele de lipopolizaharidă, care ajută la stimularea sistemului nostru imunitar.

Turmericul ajuta la prevenirea infecției cauzata de virusul COVID-19 deoarece:

- Inhibă capacitatea de replicare virală și bacteriană;

- Este un puternic antiinflamator natural și antioxidant;

- Stimulează absorbția până la 99% a curcuminei direct în celulele organismului, având un impact terapeutic maxim.

 - Stimulează și modulează activitatea imunitară;

 - Poate suprima evoluția virală și infecțioasă.

 Pe de alta parte, Sanohelp are un efect puternic anticoagulant , ceea ce îl face foarte util în tratamentul infecției cu Covid-19 , caci s-a demonstat ca aceasta poate determina celulele sanguine sa se aglomereze si sa formeze cheaguri (trombi) in sistemul vascular .

Cum poate ajuta Artemisinin Medica contra COVID-19?

 Produsul ARTEMISININ MEDICA conține extract hidroalcoolic uscat în proporție de 10:1 obținut din frunzele de pelin dulce (Artemisia annua). În mod tradițional, această plantă a fost folosită pentru tratarea infecțiilor respiratorii, vindecarea rănilor, longevitate, febră și, în special, pentru febre intermitente.

 Extractul de pelin dulce are calități deosebite pentru stimularea sistemului imunitar prin întărirea imunității celulare. Pelinul dulce are, de asemenea, un mare avantaj pentru sănătate, deoarece în constituția chimică a acestei plante medicinale se afla o moleculă numita artemisinina.

 Artemisinina este substanța activă din planta Artemisia annua și se găsește în compoziția tuturor variantelor plantei de Artemisia, în diverse concentrații. Până în prezent s-a demonstrat că multe boli infecțioase microbiene și virale răspund la tratamentul pe bază de extract de Artemisia annua. În ceea ce privește prevenirea și tratarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, artemisinina a dat rezultate extraordinare, contribuind la vindecarea a mii de pacienți din întreaga lume.

 Conform unui studiu realizat de către o echipă de oameni de știință și publicat în luna iunie 2021, extractul de Artemisia annua L. inhibă replicarea in vitro a SARS-CoV-2 și a două dintre variantele sale. Aceasta este o descoperire cu adevărat revoluționară și mai mult decât atât, are baze științifice solide. Conform acestui studiu, planta de pelin dulce (Artemisia annua) oferă două beneficii suplimentare contra Covid-19: un răspuns inflamator scăzut și contracararea fibrozei.

 Tot anul acesta, în luna iulie a mai fost publicat un studiu care a urmărit să ofere o privire de ansamblu asupra proprietăților anti-SARS-CoV-2 ale plantei Artemisia annua, acțiunii sale antivirale, mecanismelor asociate proteinelor și reutilizarea pentru tratamentul COVID-19. Acest studiu a demonstrat că extractul de Artemisia annua poate remodula sistemul imunitar înnăscut și adaptativ al gazdei și poate ajuta la reducerea furtunii de citokine, ARDS și simptomele COVID-19.

 Avantajele reutilizării extractului de Artemisia annua includ: o toxicitate scăzută, efecte secundare reduse, rentabilitate, studii farmacocinetice și farmacodinamice preexistente care arată profiluri bune, reducerea rezistenței la medicamente (când medicamentele sunt asociate) și predictibilitatea dozei pe baza altor protocoale de boală. Dovezile analizate aici susțin cercetările și studiile clinice viitoare pentru a înțelege în continuare utilizarea plantei Artemisia annua pentru infecția cu SARS-CoV-2, prevenirea COVID-19, reducerea severității, tratamentul diferitelor faze ale bolii și gestionarea simptomelor.

 Președintele Madagascarului, Andry Rajolina și-a dat acordul ca acest tratament inovator pe bază de artemisinină să fie folosit în lupta împotriva coronavirusului, după ce cercetătorii malgași au făcut studii în această direcție. Astfel, Institutul malgaș de cercetare aplicată a dezvoltat medicamentul Covid-Organics, care conține celebra plantă Artemisia Annua. Președintele a declarat următoarele: ”Anunț oficial că testele noastre au avut rezultate foarte bune. Putem afirma că acest medicament a avut un rezultat concludent asupra pacienților COVID-19 din Madagascar și că poate limita și diminua efectele nocive asupra corpului uman”.

 

Alte recomandări utile pentru a preveni infecția cu COVID-19

 - În aceste zile petrecute în carantină acasă, evitați să petreceți prea mult timp în fața ecranelor și mențineți o igienă bună a somnului.

 - Mai mult ca oricând, mențineți o dietă echilibrată, fără zaharuri rafinate, alimente ultra-procesate și grăsimi saturate și alegeți legumele cu frunze verzi și cruciferele, precum și condimentele (de exemplu, usturoiul, scorțișoara, turmericul, ghimbirul și oregano). Mențineți și recomandările alimentare bune, cum ar fi evitarea gustărilor între mese.

 - Faceți exerciții fizice în mod regulat și moderat, pentru a elibera tensiunile și stresul acumulat, precum și pentru a consolida sistemul imunitar.

 - Beți suficiente lichide, mai ales sub formă de ceaiuri sau infuzii din plante medicinale, deoarece acest lucru ajută, printre altele, la eliminarea virusurilor și toxinelor din organism.

 - Evitați fumatul pentru că face ca sistemul respirator să fie mai vulnerabil la infecții.

Pentru orice alte sfaturi terapeutice imi puteți scrie pe adresa de email : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Consultația pe email este gratuita.