Remedii naturiste pentru congestia nazală
Anotimpul rece vine și cu foarte multe probleme din punct de vedere al sănătății și anume viroze, răceli, însoțite de diverse simptome. Sunt foarte multe metode de a trata în mod eficient o răceală sau o banală viroză și cu ajutorul tratamentelor naturiste, dar de cele mai multe ori simptomele ce însoțesc aceste răceli sunt foarte supărătoare și deranjante și ne afectează și concentrarea la locul de muncă. Tusea, strănutul, ochii roșii, durerea de cap și nasul înfundat sunt doar câteva dintre simptomele ce însoțesc de regulă răcelile pe timp de iarnă.
Tratarea congestiei nazale în mod naturist
Cel mai eficient mod de a trata congestia nazală este cel natural și naturist. Congestia nazală presupune de fapt nasul înfundat, o problemă cu care mulți ne confruntăm în anotimpul rece sau atunci când vine vorba de rinită sau alergii. Nasul înfundat nu necesită întotdeauna tratament medicamentos, deoarece nu este o afecțiune, ci un simptom. Dar în ziua de azi, medicii recomandă și pentru astfel de simptome medicamente foarte puternice care să ajute la decongestionarea nazală. Din păcate, pot exista multe reacții adverse la medicamente sau după o perioadă de timp de folosire, ne putem trezi că efectiv nu mai au niciun rezultat. Așadar, putem trata congestia nazală și fără medicamente.
Soluții saline
Soluțiile saline pe bază de apă de mare care se găsesc la farmacii sau pe care le puteți face chiar dvs. acasă sunt foarte eficiente atunci când vă curge nasul. Dacă nu puteți procura o astfel de soluție salină, o puteți prepara acasă folosind un sfert de linguriță de sare la o jumătate de ceașcă de apă caldă. După ce amestecați bine soluția, picurați în fiecare nară câteva picături, și stați puțin întins/ă pe spate. După câteva minute, vă puteți ridica și să aveți pregătit un șervețel sau o batistuță pentru a lăsa soluția și mucozitățile să se scurgă în batistă.
Inhalații cu aburi
Inhalațiile cu aburi sunt foarte eficiente deoarece căile nazale vor fi decongestionate foarte repede. Fie că faceți o baie fierbinte, un duș sau inhalați pur și simplu aburi deasupra unui vas cu apă fierbinte și un prosop, inhalațiile se vor dovedi de un real folos. Dacă folosiți ceai de mușețel în timpul acestor inhalații, efectul va fi garantat.
Hidratarea este de asemenea foarte importantă atunci când aveți nasul înfundat. Consumați în special apă și ceai de plante cât mai fierbinte.
Inhalații cu arome: mentol sau eucalipt sau...ceapă
Inhalațiile cu arome puternice reprezintă o metodă naturistă minunată de a decongestiona căile respiratorii, așadar folosiți mentol sau eucalipt sau de ce nu, ceapă. Fie că faceți inhalații cu eucalipt (turnați câteva picături de esență într-un vas cu apă fierbinte) sau că inhalați adânc aroma de ceapă tăiată în cubulețe sau spartă, acestea sunt soluții naturiste la îndemâna oricui pentru decongestionarea nasului.
Radeți rădăcină proaspătă de ghimbir sau de hrean
Aceste metode sunt mai puțin convenționale, dar dau întotdeauna roade. Dacă rezistați, puteți mânca și o linguriță de hrean ras proaspăt amestecat cu puțină miere, după ce ați inhalat aroma proaspătă și veți vedea îndată rezultatele.
Preparați-vă picături nazale
Vă puteți prepara singur picături naturiste de picurat în nas. Faceți un ceai foarte concentrat de gălbenele, și amestecați doar două lingurițe din acest ceai cu o jumătate de linguriță de zeamă de lămâie proaspătă. Puteți picura câteva picături de mai multe ori pe zi în nas din acest amestec.
Preparați ceaiuri pentru decongestionarea nazală
Sunt și unele ceaiuri de un real folos pentru a vă elibera nasul de mucozitățile foarte neplăcute și puteți consuma aceste ceaiuri cu precădere seara înainte de culcare. Așadar, ceaiul de busuioc, de cimbru sau de sunătoare îndulcit cu miere și condimentat cu zeamă de lămâie face minuni.