Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Cele mai bune alimente pentru perioada verii

Cele mai bune alimente pentru vară Alimentele răcoritoare tind să existe din abundenţă în timpul sezonului cald. Iată câteva dintre alimentele cele mai recomandate a fi consumate pe timpul verii, datorită proprietăților lor binefăcătoare şi hidratante pentru organism:

 1. Germenii și lăstarii

 Germenii şi lăstarii sunt mici ca dimensiuni, comparativ cu legumele de exemplu, însă sunt plini de nutrienţi, inclusiv vitamine, minerale, antioxidanţi şi enzime care ne protejează contra daunelor produse de radicalii liberi.

 Germenii şi lăstarii sunt incluşi în categoria alimentelor răcoritoare şi sunt perfecţi pentru a fi adăugaţi în salatele de legume, în sandviciuri sau în supe. Sunt în special delicioşi în combinaţie cu avocado proaspăt. Germenii şi lăstarii pot fi adăugaţi de asemenea în sucurile preparate în casă sau shake-uri. Aceştia sunt de asemenea bogaţi în proteine, iar germenii de floarea-soarelui conţin de exemplu grăsimi sănătoase, acizi graşi esenţiali şi fibre – elemente importante pentru o sănătate optimă.

 2. Pepenele roșu și pepenele galben

 Pepenele roşu conţine 91% apă. Iată de ce a consuma pepene roşu într-o zi călduroasă  de vară este o modalitate savuroasă şi în acelaşi timp sănătoasă pentru a ne menţine hidrataţi şi pentru a evita astfel deshidratarea la care suntem predispuşi pe timpul verii. Pepenele roşu este de asemenea o sursă excelentă de licopen, care se ştie că este un antioxidant bun şi că are şi proprietatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

 Mult timp s-a sugerat că activitatea antioxidantă a licopenului este mai puternică decât cea a carotenoidelor, precum beta-carotenul. În cadrul unui studiu medical recent, după ce s-au controlat alţi factori de risc, precum vârsta înaintată şi diabetul, s-a descoperit faptul că bărbaţii care aveau niveluri mai ridicate de licopen în sânge erau cu 55% mai puţin predispuşi să sufere de o tulburare cerebrală.

 Pepenele roşu conţine de asemenea citrulină, care în corp se transformă în L-arginină, care este un precursor al oxidului nitric. Oxidul nitric poate ajuta la menţinerea vaselor de sânge relaxate, care este unul din motivele pentru care poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

 La ce mai este bun pepenele roşu? Pepenele roşu este bogat şi în substanţe antiinflamatorii. De exemplu, pepenele roşu conţine antioxidantul antiinflamatoriu numit licopen, menţionat anterior, precum şi cucurbitacina E sau triterpenoid.

 Acesta blochează activarea durerii şi enzima numită ciclooxigenaza care cauzează inflamaţia din organism.

 Chiar dacă este foarte sărac în calorii (aproximativ 46 de calorii are o cană cu miez de pepene), pepenele roşu conţine şi o varietate impresionantă de alţi nutrienţi importanţi incluzând:

 - Vitamina C

 - Vitamina B6

 - Potasiu

 - Vitamina A

 - Magneziu

 Nu doar pepenele roşu este benefic în timpul verii, ci şi binecunoscutul şi deliciosul pepene galben.

 De exemplu, pepenii galbeni sunt o sursă excelentă de antioxidanţi, precum vitamina C și vitamina A (sub formă de carotenoizi). Pepenii galbeni mai conţin şi nutrienţi importanţi precum potasiu, acid folic, cupru, vitamine din grupa B, vitamina K, magneziu şi fibre.

 3. Castraveții

 La fel precum pepenele roşu, castraveţii sunt compuşi în principal (95%) din apă, tocmai de aceea sunt un aliment ideal, hidratant şi răcoritor. Castraveţii sunt de ajutor, de asemenea, la reducerea răspunsului inflamatoriu din corp, conform binecunoscutului nutriţionist David Wolfe.

 Studiile medicale au sugerat faptul că extractul de castravete ajută la reducerea inflamaţiei din corp, în principal prin inhibirea activităţii enzimelor pro-inflamatorii (inclusiv ciclooxigenaza 2 sau COX-2).

 Castraveţii conţin în plus numeroşi antioxidanţi, incluzând aici vitamina C şi beta-carotenul. Castraveţii mai conţin şi flavonoizi, precum quercetina, apigenina, luteolina şi kaempferol, care oferă numeroase beneficii suplimentare.

 De exemplu, multe persoane consideră că quercetina este un antioxidant care evită eliberarea histaminei — transformând alimentele bogate în quercetina în "antihistaminice naturale" (substanţele antihistaminice ameliorează toate simptomele declanşate de diverse alergii). Kaempferolul, la rândul său, poate ajuta la combaterea cancerului şi la reducerea riscului de a suferi de boli cronice, precum bolile cardiace.

 Castraveții sunt de asemenea o sursă de vitamine din grupa B, inclusiv vitamina B1, vitamina B5 şi vitamina B7 (biotina). Vitaminele din grupa B sunt cunoscute că ajută la ameliorarea sentimentelor de anxietate şi a efectelor dăunătoare ale stresului.

 4. Roșiile

 Există un motiv întemeiat pentru a include şi roşiile în categoria alimentelor răcoritoare şi ideale pentru a fi consumate vara, deoarece sunt bogate în flavonoizi şi alte substanţe fitochimice care au proprietăţi anti-cancerigene.

 Roşiile sunt o sursă excelentă de luteină, zeaxantină şi vitamina C (care este mai concentrată în substanţa gelatinoasă care înconjură seminţele), precum şi de vitaminele A, E şi vitamina B, potasiu, mangan şi fosfor.

 Roşiile reprezintă o sursă în mod particular concentrată de licopen. Pe lângă faptul că ajută la reducerea riscului de atac cerebral, s-a demonstrat de asemenea că licopenul din roşii este util pentru prevenirea şi tratarea cancerului de prostată. Se recomandă ca roşiile proaspete, preferabil din culturi în care nu s-au folosit îngrăşăminte chimice, să fie consumate cât mai des, atât în salate de legume, cât şi sub formă de suc proaspăt sau ca adaos la diverse sosuri, supe, etc.

 5. Rubarba

 Rubarba este o plantă asemănătoare cu tijele de ţelină, însă este de culoare roz. De la rubarbă se consumă tulpina, care poate fi gătită, se pot face din ea diverse deserturi (prăjituri, tarte, gem sau plăcintă) sau poate fi consumată ca atare, crudă. Se pare că rubarba are o istorie îndelungată şi a fost folosită încă din timpuri îndepărtate în China în scopuri medicinale.

 Rubarba este bogată în fibre, tocmai de aceea a fost folosită în medicina tradiţională chineză pentru ameliorarea durerilor de stomac şi ca remediu natural în caz de constipaţie. O porţie de o cană de rubarbă conţine nivele ridicate de vitamina K, vitamina C, vitamina A şi calciu, împreună cu acid folic, riboflavină, niacină, vitamina B şi acid pantotenic. Rubarba oferă de asemenea minerale importante, incluzând aici manganul, fierul, potasiul şi fosforul.

 Datorită gustului său amar, rubarba se întâlneşte adeseori în reţete cu adaos de zahăr sau alţi îndulcitori naturali. Însă o modalitate mai sănătoasă (şi mult mai răcoritoare) de a o consuma este de a o include într-un suc proaspăt stors de legume. Amintiţi-vă, doar tijele de rubarbă pot fi consumate, iar frunzele sale sunt otrăvitoare datorită nivelelor ridicate de acid oxalic.

 6. Frunzele de păpădie

 Frunzele de păpădie conțin vitaminele A, C și K, dar și calciu, fier, mangan și potasiu. Frunzele de păpădie au de asemenea proprietăți antioxidante și pot fi utilizate în salate, supe, sucuri de legume sau pot fi uscate și folosite sub formă de infuzie. Frunzele de păpădie conțin:

 - Beta caroten (sunt sursa cea mai bogată de caroten dintre toate verdețurile);

 - Numeroși flavonoizi, printre care de patru ori mai mult betacaroten decât în brocoli;

 - Vitamina K1 (care ajută la coagularea sângelui și protejează oasele);

 - Vitamine, inclusiv acid folic, riboflavină, piridoxină, niacină și vitaminele E și C

 - Minerale, precum magneziu, calciu, potasiu, mangan și fier

 Fibre alimentare care ajută la prevenirea constipației și la menținerea unui tract digestiv sănătos și de asemenea scad nivelului de LDL sau de “colesterol rău”, prin interferarea cu modul în care organismul absoarbe colesterolul din alimente.

 7. Citricele

 Portocalele, pomelo, lămâile și limesurile (lămâile vezi), toate au beneficii multiple și merită să fie consumate și pe timpul verii. Citricele sunt bogate în fibre și în vitamina C și conțin și alți antioxidanți cunoscuți precum flavonoizii care au un rol important în lupta contra bolilor cardiace, a cancerului și diverselor inflamații. De asemenea, se pare că proprietățile anti-oxidante și anti-inflamatorii ale citricelor pot avea pueden un rol cheie în activitatea contra diferitelor boli degenerative și în particular contra bolilor cerebrale.

 Citricele sunt ușor de introdus în alimentație; pot fi consumate ca atare sau sub formă de suc proaspăt, pot fi folosite în sosurile pentru salate, pentru prepararea limonadelor și a băuturilor răcoritoare de vară, etc. Mai ales vara, sucul de portocale și limonadele ajută la hidratare care este esențială pe timpul verii.

 8. Bananele

 Bananele conțin dopamină, o substanță chimică naturală care conferă bună-dispoziție. Bananele sunt de asemenea bogate în vitaminele din grupa B, inclusiv vitamina B6, care ajută la calmarea sistemului nervos și magneziu, un alt nutrient asociat cu starea de bună-dispoziție. În plus, bananele sunt o sursă bună de fibre, vitamina A și antioxidanți.

 Bananele conțin și fructooligozaharide (FOS), care sunt un tip de probiotice care ajută la hrănirea bacteriilor benefice din corp și măresc capacitatea acestuia de a absorbi calciu. Referitor la acest aspect, nutriționista Laura Flores a precizat în revista Live Science următoarele:

 "Bananele sunt bogate în antioxidanți, deoarece pot oferi protecție contra radicalilor liberi, cu care ne aflăm în contact zilnic... Bananele sunt cunoscute ca remedii împotriva retenției de apă, protejează contra diabetului de tip 2, ajută la pierderea în greutate, întăresc sistemul nervos și ajută la producerea de globule albe, datorită nivelului ridicat de vitamina B6 pe care bananele o conțin”.

 9. Cresonul (năsturelul)

 Cresonul sau năsturelul este o plantă aromatică perfectă pentru o zi călduroasă de vară. De fapt, germenii de creson se pare că sunt cei mai bogați în nutrienți, având chiar mai mulți decât germenii de brocoli sau de floarea-soarelui. Cresonul conține 17 nutrienți – incluzând potasiu, fibre, proteine, calciu, fier, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, zinc și vitaminele A, B6, B12, C, D, E și K.

 Cresonul, care este asemănător cu frunzele de rucola, poate fi adăugat în salatele de legume, în supe și în sandviciuri, atât ca atare, cât și sub formă de germeni. Această plantă are numeroase proprietăți curative, de exemplu scade nivelele trigliceridelor și crește în mod semnificativ nivelele de luteină și de beta-caroten.

 În plus, adăugarea cresonului în alimentație poate provoca reduceri semnificative ale ADN-ului deteriorat care afectează globulele, iar studii de ultimă oră au arătat că "cresonul este relaționat cu un risc mai mic de cancer și o posibilă modulare a stării antioxidante prin creșterea concentrațiilor de carotenoizi."

Mâncați pepenii separat și alte sfaturi pentru consumul fructelor

 Se știe că pepenele galben este un fruct răcoritor și recomandat să fie consumat în timpul verii, însă cel mai bine este să-l consumați separat. Dr. Wayne Pickering, medic naturopat, referindu-se la principiile combinațiilor dintre alimente afirmă (și nu este singurul) că o combinație greșită a alimentelor va avea întotdeauna ca efect aciditate, tulburări stomacale, gaze și flatulență.

 Pentru a evita toate acestea, în cazul pepenilor se recomandă să fie consumați separat, preferabil cu o oră sau două înainte de masă. Pepenele galben mai ales, nu se digeră bine împreună cu alte alimente sau fructe.

 Amintiți-vă că în privința unei alimentații corecte și sănătoase, varietatea este o cheie importantă. Există multe alimente care sunt benefice pe timpul verii și care nu au fost menționate în acest articol. Iată alte câteva alimente potrivite pentru a fi consumate în sezonul cald:

 - Spanacul

 - Dovleceii

 - Salata verde și verdețurile în general

 - Varza

 - Țelina

 - Sparanghelul

 - Menta

 - Coriandrul

  1. Comentarii (0)

  2. Adaugă-l pe al tău

Comentarii (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Polenul crud, unul dint…

08-01-2013 Hits:199437 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii                  Albert Eins...

Mai mult

Uleiul din seminţe de c…

08-05-2013 Hits:150358 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Uleiul din semințe de cânepă Cânepa este una din cele mai vechi plante cultivate în țara noa...

Mai mult

Mierea de albine

01-06-2013 Hits:98934 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mierea de albine – alimentul zeilor  Despre mierea de albine se spune că, în vremurile străv...

Mai mult

Otetul de mere

23-05-2014 Hits:60599 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile magice ale oțetului de mere  Pe vremuri, oțetul de mere era folosit pentru red...

Mai mult

Ceapa, medicamentul din…

09-11-2013 Hits:58660 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceapa, medicamentul din grădină  Ceapa este una din legumele cele mai des folosite de către ...

Mai mult

Beneficiile uleiului de…

28-05-2014 Hits:41572 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cunoști beneficiile uleiului de susan?  Beneficiile semințelor de susan asupra sănătății sun...

Mai mult

Curcumina din turmeric …

16-03-2015 Hits:34878 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este turmericul?  Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea. Aceast...

Mai mult

Lista alimentelor Yang

21-10-2013 Hits:32457 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Lista alimentelor cu predominanţă energetică Yang, adaptată la dieta complet vegetariană  V...

Mai mult

Nucile

07-01-2014 Hits:30464 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Nucile: tratamente şi reţete  Nucul (denumirea latină: Juglans regia) este un arbore nativ d...

Mai mult

5 motive pentru a consu…

27-09-2015 Hits:23056 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Strugurii negri – o comoară pentru sănătate  Struguri albi sau struguri negri? Care sunt cei m...

Mai mult

Prazul

03-08-2013 Hits:20811 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Prazul și efectele sale benefice  Prazul face partea din aceeași familie botanică cu ceapa ș...

Mai mult

Bananele

13-01-2013 Hits:20281 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Bananele asigură un nivel optim de energizare a organismului   Bananele sunt bogate în fibre...

Mai mult

Citricele: izvor de săn…

08-01-2013 Hits:20039 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Citricele: izvor de sănătate și bună-dispoziție   Celebrul medic oftalmolog american, Dr. Stev...

Mai mult

Gutuile

22-10-2013 Hits:19850 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Gutuile: remedii şi reţete  Gutuile sunt unul din fructele asociate anotimpului de toamnă. F...

Mai mult

Fructele usate

27-05-2013 Hits:18645 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructele uscate: proprietăți și beneficii pentru sănătate  Fructele uscate sunt unul din ali...

Mai mult

Beneficiile sucului de …

15-12-2014 Hits:18433 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucul de rodie și beneficiile sale pentru sănătate  Rodia, acest fruct exotic, este bogat în...

Mai mult

Migdalele dulci

22-10-2013 Hits:16827 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Migdalele dulci: tratamente şi reţete  Migdalul este un pom fructifer originar din Orientul ...

Mai mult

Țelina

14-12-2013 Hits:16476 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Consumul de țelină și beneficiile sale asupra sănătății  Țelina este o rădăcinoasă ce face p...

Mai mult

Beneficii ale ceaiul al…

29-11-2014 Hits:13980 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

4 beneficii pe care le aduce ceaiul alb sănătății  Ceaiul alb provine din mugurii cei mai de...

Mai mult

Beneficiile morcovului

18-09-2014 Hits:13009 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile morcovului  Morcovul este cu siguranță una din legumele cele mai calitative, atâ...

Mai mult

Cele 8 beneficii pentru…

21-04-2015 Hits:11243 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Conopida este o sursă excelentă de nutrienți valoroși  Conopida este un membru al familiei de ...

Mai mult

Ciocolata neagră și ben…

24-07-2015 Hits:10872 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciocolata neagră de calitate este benefică pentru sănătate  Un număr considerabil de studii au...

Mai mult

18 alimente care luptă …

25-02-2015 Hits:9789 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente miracol pentru sănătate  Conform Institutului American de Investigare a Cancerului, a...

Mai mult

Iarba de grâu: benefici…

11-09-2016 Hits:8942 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este iarba de grâu?  Iarba de grâu crește din semințele de grâu comun (triticum aestivum), ...

Mai mult

Uleiul de cocos pentru …

01-11-2015 Hits:8826 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie și ...

Mai mult

Mango, regele fructelor…

05-03-2015 Hits:8609 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mango, regele fructelor și prietenul sănătății  Sunt delicioase, dulci, nu îngrașă și sunt foa...

Mai mult

Iaurtul – un aliment bi…

13-05-2013 Hits:8594 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Iaurtul – un aliment binefăcător  Produsele lactate sunt binecunoscute pentru valoarea lor cur...

Mai mult

Seminte cu valoare nutr…

18-09-2014 Hits:7909 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Topul celor mai nutritive semințe  Adesea avem tendința să uităm de ele sau să nu le include...

Mai mult

Alimentația antistres

02-12-2014 Hits:7362 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentația antistres este o sursă de energie și relaxare  Pastele, cerealele precum orezul ...

Mai mult

Ciresele, remediul natu…

10-06-2014 Hits:7102 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cireșele, remediul naturist de sezon  Putini sunt cei care cunosc efectele miraculoase ale c...

Mai mult

Germenii din plante, o …

10-03-2015 Hits:6675 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Includerea germenilor în alimentație este o modalitate simplă de a vă îmbunătăți dieta  Una di...

Mai mult

Beneficiile surprinzato…

02-10-2014 Hits:6200 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 beneficii surprinzătoare ale algelor  Algele, consumate mai ales în Asia până acum ceva ti...

Mai mult

Beneficiile cruditatilo…

18-06-2014 Hits:6092 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii   În cartea in...

Mai mult

7 alimente care scad co…

04-07-2015 Hits:6017 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Colesterolul bun protejează inima  Următoarele alimente conțin grăsimi bune care cresc nivelul...

Mai mult

Beneficiile kefirului p…

27-06-2016 Hits:5806 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și int...

Mai mult

Alimente antiinflamator…

25-01-2016 Hits:5747 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din populaț...

Mai mult

6 motive ca să incluzi …

19-03-2015 Hits:5194 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentele amare: 6 motive ca să le incluzi în dietă  În cultura gustului dulce și a celui săr...

Mai mult

Bromelina din ananas di…

20-04-2015 Hits:4954 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce este atât de nocivă chimioterapia?  Unul din motivele pentru care tratamentul convențion...

Mai mult

Semințele de cânepă: pr…

05-10-2016 Hits:4932 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Semințele de cânepă: proprietăți și beneficii  În prezent, cânepa este considerată de către nu...

Mai mult

4 sucuri excelente pent…

08-01-2016 Hits:4816 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile pentru sănătate ale sucurilor naturale  Sucurile naturale au devenit în ultima per...

Mai mult

Alimente cu putere anti…

18-11-2015 Hits:4782 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, este in...

Mai mult

Mierea crudă - eficient…

02-06-2015 Hits:4746 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mierea cea vindecătoare  Mierea a fost considerată și apreciată încă din vremuri străvechi ca ...

Mai mult

Varza de Bruxelles și b…

22-12-2015 Hits:4719 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înru...

Mai mult

Beneficiile extraordina…

29-11-2015 Hits:4553 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe care ...

Mai mult

10 alimente pentru a ev…

19-12-2014 Hits:4520 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentația te ajută să eviți un atac cardiac   Pentru a avea o inimă puternică și sănătoasă...

Mai mult

9 beneficii extraordina…

21-09-2015 Hits:4488 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

9 beneficii extraordinare ale ceaiului verde  Când ne este sete, apa pură este întotdeauna o b...

Mai mult

11 beneficii ale smochi…

04-03-2016 Hits:4469 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru sănăt...

Mai mult

9 alimente care combat …

19-10-2015 Hits:4442 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tensiunea arterială, rezultatul dintre sodiu și potasiu  Tensiunea arterială este rezultatul r...

Mai mult

Avocado este benefic pe…

25-05-2015 Hits:4398 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Avocado este un energizant perfect natural  Fructul de avocado este o sursă excelentă de grăsi...

Mai mult

Sucul de sfeclă și sănă…

10-05-2017 Hits:4261 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucul de sfeclă: un aliat pentru creier  Sfecla roșie este o legumă foarte bogată în antioxi...

Mai mult

Fructe cu indice glicem…

18-09-2017 Hits:4166 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructe benefice în caz de diabet  Fructele, alături de legume și cereale ne oferă mari cantită...

Mai mult

Lămâile – proprietăți ș…

03-09-2015 Hits:4047 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Lămâile – proprietăți și beneficii  Având numele botanic Citrus limon, binecunoscutele lămâi s...

Mai mult

15 beneficii al piperul…

08-03-2017 Hits:3968 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este piperul de Cayenne?  Piperul de Cayenne, denumit astfel datorită orașului Cayenne din ...

Mai mult

10 alimente pentru a pr…

20-04-2015 Hits:3897 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Recomandările unei femei, de profesie medic, care a învins cancerul  În prezent există multipl...

Mai mult

Cele mai bune legume an…

22-01-2016 Hits:3874 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea...

Mai mult

Beneficiile modestului …

03-03-2015 Hits:3830 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile modestului pătrunjel  Pătrunjelul este o plantă aromatică des întâlnită și folosit...

Mai mult

5 remedii naturale cu a…

22-03-2016 Hits:3662 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai s...

Mai mult

Brocoli are proprietăți…

22-07-2015 Hits:3494 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Brocoli poate preveni anumite probleme de sănătate  S-a demonstrat în repetate rânduri că bine...

Mai mult

5 beneficii ale fructel…

18-01-2017 Hits:3439 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructele goji sunt utilizate de mii de ani  Fructele goji sunt considerate un superaliment inc...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

21-07-2015 Hits:3327 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cele mai bune alimente pentru perioada verii  Alimentele răcoritoare tind să existe din abunde...

Mai mult

8 beneficii pentru sănă…

03-09-2015 Hits:3284 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

8 beneficii pentru sănătate ale castraveților  Castraveții aparțin aceleiași familii de plante...

Mai mult

Alimente bogate în prot…

26-09-2016 Hits:3240 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Importanța proteinelor pentru sănătate   Proteinele participă la numeroase funcții în interior...

Mai mult

Roșiile, un aliment rem…

05-09-2016 Hits:3187 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Roșiile, un aliment remediu  În prezent, există sute de varietăți de roșii. Roșiile (Solanum l...

Mai mult

Mango poate preveni can…

28-12-2015 Hits:2849 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate...

Mai mult

8 beneficii ale orezulu…

02-06-2017 Hits:2789 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Orezul negru oferă incredibile beneficii pentru sănătate  Orezul negru a fost folosit de mii d...

Mai mult

Beneficiile legumelor c…

28-11-2016 Hits:2601 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Despre beneficiile generale ale legumelor  Legumele sunt sărace în calorii, însă sunt bogate î...

Mai mult

Alimente pentru oase și…

02-11-2016 Hits:2396 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente bogate în calciu pentru oase și dinți puternici  Dacă doriți să aveți oase și dinți p...

Mai mult

Mandarinele ajută la pr…

07-03-2016 Hits:2237 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu prec...

Mai mult

Ouăle de prepeliță: pro…

29-11-2017 Hits:1692 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile ouălor de prepeliță  Ouăle de prepeliță sunt apreciate ca fiind un aliment diete...

Mai mult

Cartofii dulci: proprie…

06-10-2017 Hits:1430 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cartofii dulci, benefici pentru ficat  Cartoful dulce este un aliment originar din America de ...

Mai mult

Gutuile: proprietăți și…

06-10-2017 Hits:1186 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile nutriționale ale gutuilor  Gutuile sunt fructe specifice toamnei și au un conț...

Mai mult

10 proprietăți și benef…

02-07-2018 Hits:949 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Afinele: beneficii nutriționale  În general, fructele de pădure sunt unele dintre cele mai săn...

Mai mult

15 alimente pentru comb…

12-05-2018 Hits:944 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce apare constipația?  Constipația este dintre cele mai frecvente tulburări ale sistemului ...

Mai mult

Caracteristicile și pro…

25-07-2018 Hits:836 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Vinetele – date generale  Vinetele sunt fructele plantei Solanun melongena, o plantă erbacee a...

Mai mult

Alimentația ideală pent…

04-06-2018 Hits:766 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este alergia?  Alergia este o reacție a organismului nostru împotriva substanțelor exte...

Mai mult

Nucile, adevărate alime…

11-11-2018 Hits:199 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Nucile, o alegere pentru sănătate  Deși mulți consideră că fructele cu coajă lemnoasă sunt doa...

Mai mult

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.