Tratează alergiile în mod naturist
Alergiile reprezintă afecțiuni destul de frecvente, ce apar la foarte multe persoane și reprezintă modalitatea organismului de a reacționa la un stimul, la un microb sau o substanță denumite alergeni. Așadar, alergiile se pot manifesta fie la persoanele cu un stil de viață dezechilibrat, care suferă de stres emoțional, care consumă alimente procesate frecvent sau pot fi pur și simplu alergii la polen sau alergii de primăvară care dau mari bătăi de cap celor ce suferă de aceste forme de alergie. De asemenea, amintim de alergiile la înțepături de insecte, la pește, la cauciuc, la părul de animale, alergia la stres, alergia la medicamente, alergia la frig, alergia la soare, alergia la praf, etc.
De ce apar alergiile și cum se manifestă acestea?
Noua Medicină Germană explică foarte bine mecanismul alergiilor. La un anumit moment din viața noastră, am suferit o traumă sau un conflict emoțional puternic. Subconștientul înregistrează întreaga <scenă> a momentului în care trauma s-a produs: mirosul care era în aer, culorile, gustul (dacă respectivul mânca ceva în momentul producerii episodului traumatic..), întreaga ambianță și le va corela în mod mecanic cu trauma în sine, deși nu au nici o legătura cu aceasta. Ulterior, în orice moment ființa respectivă va resimți acel miros puternic sau gust sau va vedea acea culoare, le va corela cu trauma sau conflictul emoțional și va declanșa în organism un mecanism de apărare ca în fața unui fals dușman.
Brandon Bays povestea despre o prietenă care avea alergie la înghețată. Ulterior, în timpul unei ședințe de psihoterapie, pacienta și-a amintit că în copilărie, în momentul în care mânca o înghețată a sunat telefonul și i s-a comunicat că îi murise mama. Subconștientul nu este inteligent, ci mecanic. Înghețata în sine nu are nicio vină pentru episodul tragic trăit de acea persoană și totuși reamintește ființei tragicul eveniment și declanșează reacțiile psihologice și fizice neplăcute cunoscute din timpul alergiei.
La fel se petrece și în cazul unor persoane alergice la orice altceva (de exemplu, polen sau praf).
Dacă în trecut am suferit un episod traumatic (poate fi chiar și o aparent <simplă> umilire publică), iar în acel moment era foarte mult praf sau polen în aer, persoana respectivă va fi alergică la praf sau polen.
Înțelegerea acestui proces este desigur simplă, dar rezolvarea lui nu e așa ușoară. De cele mai multe ori, aceste episoade tragice sunt îngropate adânc în subconștient, iar pacientului îi este greu chiar și să își amintească episodul declanșator al alergiei.
În acest caz, metoda propusă de Brandon Bays în cartea <Călătoria> este de foarte bun augur.
Alergiile se manifestă prin diferite simptome neplăcute: migrene, iritabilitate, strănut des, amețeli, tuse, nervozitate, depresie, nevralgie, conjunctivită, lăcrimarea ochilor, iritarea nasului, vomă, urticarie, diaree, inflamarea feței, eczeme, dificultăți în respirație, rinoree, etc. Tocmai pentru că aceste reacții au cauze psihologice este atât de greu de tratat, dar putem apela la remedii naturiste care să ajute ameliorarea simptomelor.
Remedii naturiste care ameliorează simptomele alergiei:
Cea mai importantă plantă în tratamentul alergiilor este Trei Frați Pătați. Se iau 5 linguri de ceai Trei Frați Pătați și se pun într-un litru de apă plată. Se lasă de seară până dimineața, când se strecoară și se bea pe parcursul zilei (cu minim 30 de minute înainte de masă).
Urzica
Urzica este una din plantele foarte accesibile și care aduce numeroase beneficii organismului. Se poate face o cură cu ceai de urzică sub formă de infuzie sau cu pulbere de urzică pentru tratarea alergiilor. Bolile de inimă și alergiile sunt tratate cu ajutorul curei cu urzică. Așadar, infuzia de urzică și tinctura de urzică sunt recomandate pentru combaterea tensiunii arteriale și a tahicardiilor. Se recomandă o cură de o lună vreme în care se consumă trei căni de ceai de urzică zilnic. Această infuzie de urzică se prepară din o lingură de frunze de urzică proaspete, tocate, peste care se toarnă o ceașcă de apă clocotită și se lasă la infuzat vreme de 15 minute. Ceaiul de urzică poate fi găsit și la farmaciile naturiste sau plafaruri, sub formă de plantă uscată sau de pliculețe. O cură cu ceai de urzică durează o lună de zile, de preferință la începutul primăverii și se consumă câte două-trei căni de ceai zilnic. Se poate face și o cură de o lună cu pulbere de urzică, consumându-se câte trei lingurițe de pulbere zilnic, înainte de mesele principale.
Gingko biloba
Gingko biloba este o plantă ce poate combate cu succes alergiile datorită conținutului de flavonoide și de antioxidanți. Quercitina din gingko biloba blochează producția de histamină și contribuie la combaterea alergiilor.
Țelina
Țelina este excelentă ca și medicament, dar în principiu este folosită ca aliment. Se pot consuma atât frunzele, cât și rădăcina țelinei. Țelina este un tip de aliment care aduce foarte multe beneficii asupra sănătății și despre care puțini dintre noi știm. Țelina este ideală pentru combaterea alergiilor și nu mulți dintre noi știam acest lucru. Așadar, se consumă suc de țelină vreme de o lună, de trei ori pe zi înainte de mesele principale, câte 250 ml pentru a combate alergiile.
Gheara diavolului
Gheara diavolului este o plantă din care se poate prepara o infuzie pe care să o consumați pentru ameliorarea simptomelor specifice alergiilor. Astfel, în 300 de mililitri de apă clocotită se pun 1,5 grame de rădăcină uscată din această plantă. Lăsați să infuzeze timp de opt ore, apoi filtrați și beți înainte de masă câte 100 de mililitri de infuzie. Gheara diavolului este totuși, contraindicată persoanelor care suferă de afecțiuni ale stomacului, precum ulcerul, deoarece produce aciditate în stomac. Este ideală însă în tratarea migrenelor și a sinuzitei.
Mierea
Mierea de albine este un adevărat elixir pentru sănătatea noastră. În primul rând, trebuie atenționați părinții ce au copilași mai mici de un an asupra faptului că mierea este strict interzisă până la această vârstă deoarece anumite microorganisme ce se dezvoltă în miere poate produce botulismul și de asemenea alergia la miere. De altfel, mierea este indicată persoanelor ce suferă de alergii, de diverse forme și se recomandă consumarea a trei lingurițe de miere zilnic, stimulând astfel și sistemul dvs. imunitar.
Uleiul de sunătoare
Uleiul de sunătoare poate trata cu succes alergiile pielii. Uleiul de sunătoare este excelent în tratarea diverselor afecțiuni, și se găsește la magazinele specializate, sau se poate prepara după o rețetă minuțioasă - 20 g de flori uscate umezite cu 50 ml alcool 700; după 12 ore se adaugă 200 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui şi se lasă la macerat 4-6 săptămâni. După fiecare săptămână se mai pun în macerat câte 100 g de vârfuri înflorite.
Negrilica
Infecțiile și alergiile sunt tratate și cu ajutorul semințelor de negrilică, deoarece acestea conțin elemente esențiale pentru organism precum omega 3 și omega 6 și acizi grași esențiali. Aceste substanțe protejează corpul împotriva formării de tumori și de asemenea împiedică formarea litiazelor.
Măceșele
Măceșele combat alergiile, este un fapt dovedit. Cura cu măceșe începe la începutul primăverii și se bea timp de o lună și jumătate o jumătate de litru de infuzie de măceșe zilnic. În sezonul rece însă, dacă țineți această cură, organismul va fi ferit de răceli și viroze.
Tratamentul naturist al alergiei
Ca în cazul oricărei alte afecțiuni, tratamentele naturiste trebuie să fie personalizate de la caz la caz și necesită consultarea unui medic specialist. Dar se poate stabili o schemă generală de tratament, după cum urmează:
1. Gemoterapic de coacăz negru: 20 de picături de 3 ori pe zi;
2. Activ zeolit silicic : 2-3 capsule de 2 ori pe zi;
3. Vitamina C alcalina forte: 3g x2
4 Sanohelp: 2 picx2 intr-o cana cu apa calduta
5. Macerat la rece : Se ia planta Trei Frați Pătați 100g, coacăz negru 50g, busuioc 100g, urzică 100g, sunătoare 100g: se amestecă și se pun câte 5 linguri din amestec într-un litru de apă plată. Se lasă de seara până dimineața, când se strecoară și se bea pe parcursul zilei (cu minim 30 de minute înainte de masă) de 3 ori pe zi.