Ciuperca Coama Leului
Micoterapia sau terapia cu ciuperci este una din cele mai bune terapii alternative, naturiste, care vine în completarea tratamentului alopat pentru persoanele ce suferă de diverse afecțiuni, în forme acute sau severe, precum diabetul, ulcerul sau cancerul. Tratamentul presupune consumarea ciupercilor gătite, uscate, sub formă de pulbere sau în capsule. Majoritatea ciupercilor medicale ce reprezintă un tratament miraculos pentru sănătate provin din China, Japonia sau Coreea, fiind descoperite acum foarte mulți ani și studiate mai recent pentru proprietățile lor terapeutice. Românii trebuie să ia în calcul și această formă de tratament ce interacționează foarte bine cu tratamentul medicamentos recomandat în anumite boli, dar și cu chimioterapia. Printre ciupercile medicinale studiate și testate pentru proprietățile lor miraculoase se numără și fascinanta ciupercă Coama Leului, sub denumirea științifică de Hericium Erinaceus.
De unde provine Ciuperca Coama Leului și ce conține?
Înainte de a începe o terapie pe bază de ciuperci, în cazul de față, cu ciuperca Coama leului, este bine să aveți câteva cunoștințe despre aceasta. Ciuperca Coama Leului provine din China, unde este considerată un aliment minune. Aceasta este o ciupercă comestibilă, folosită din cele mai vechi timpuri în alimentația chinezilor, precum și în tratamentul unor boli grave, dar și pentru refacerea organismului afectat de stresul cotidian. Ciuperca Coama Leului crește pe tot întinsul globului, deși este originară din China, nu are un loc anume unde se dezvoltă, dar are nevoie de condiții oarecum speciale. Coama Leului crește pe copaci precum stejarii, frasinii, arțarii, fagii sau nucii, însă este foarte greu de observat datorită formei acesteia. Chinezii au început să o cultive în urmă cu jumătate de secol, apoi japonezii au adoptat și ei cultivarea acestei ciuperci, pentru ca, în cele din urmă, oameni de pe toată suprafața Pământului să o cultive.
În ceea ce privește substanțele active pe care le conține, ciuperca Coama Leului conține substanțe deosebit de importante pentru organismul uman, precum zinc, fier, potasiu, fosfor, sodiu, germaniu, vitamina D, aminoacizi esențiali, niacină, botină, riboflavină, polizaharide și peptide. Coama leului conține de asemenea și fitosterine, substanțe ce au capacitatea de a regla nivelul colesterolului din sânge și compuși vegetali ce atenuează efectul cancerigen. Mai mult decât atât, este printre puținele ciuperci indicate în afecțiuni ale sistemului nervos datorită conținutului de Erinacin H, un compus ce stimulează creșterea și regenerarea celulelor nervoase. Ciuperca Coama Leului are și o formă deosebită, este de culoare albă și are o consistență minunată, cărnoasă, ce este prevăzută cu o codiță și cu țepi lungi de peste un centimetru în lungime. Când ajunge la maturitate însă, este mult mai ușor de identificat datorită acelor țepi ce atârnă în jos, aranjați în rânduri.
Ce beneficii aduce Coama Leului organismului uman?
Ciuperca Coama leului este o ciupercă comestibilă și poate fi consumată în diverse forme însă, o cură cu ciuperca Coama Leului se poate face fie cu praful extras din aceasta, fie cu capsulele miraculoase ce conțin toate substanțele necesare. La fel ca și Ganoderma, Maitake și Shiitake, această ciupercă, Coama Leului este deosebit de importantă în tratarea cancerului. Coama Leului aduce beneficii din cele mai diverse pentru organismul uman. În primul rând, bolnavii de cancer au observat îmbunătățiri după ce au urmat o cură cu această ciupercă. Coama leului poate fi folosită și în tratarea afecțiunilor aparatului digestiv, astfel că tratează gastrita cronică, ulcerul gastric și duodenal, fiind foarte indicată și în cazul cancerului de esofag. Coama Leului are efect nu numai antitumoral, ci este și un antiinflamator excelent, ajutând la regenerarea mielinei și mai mult decât atât, ameliorează stările de depresie, dând o stare de bine nu numai la nivel fizic, ci și psihic.
Coama Leului este și un neuroprotector excelent, calmând și atacurile de panică și insomnia, dar și deficitul de atenție și tulburările de concentrare. Ciuperca Coama leului, așa cum menționam în paragraful de mai sus, reglează nivelul de colesterol din sânge, îmbunătățind circulația sangvină. Ca și în cazul celorlalte ciuperci originare din Extremul Orient și Coama Leului are efect imunostimulator, întărind sistemul imunitar în lupta cu bolile. Bolnavii de cancer de stomac, de piele, de intestine, de esofag, cancerul hepatic și de duoden au fost foarte mulțumiți în urma unei cure cu ciuperca Coama Leului și cu produsele derivate din aceasta. S-au observat ameliorări semnificative și, în combinație cu tratamentul alopat, chiar însănătoșiri complete. Afecțiunile tractului digestiv precum și afecțiunile intestinale sunt ameliorate prin folosirea acestei ciuperci, Coama Leului, iar arsurile stomacale, boala Chron, refluxul gastrointestinal dar și hemoroizii, o afecțiune din ce în ce mai des întâlnită în societatea contemporană datorită stresului și alimentației necorespunzătoare, sunt doar câteva afecțiuni la care tratamentul cu Coama Leului a dat rezultate excelente, protejând, în același timp și flora intestinală.
Ciuperca Coama Leului are proprietăți de recuperare în cazul unor boli precum Parkinson, Alzheimer, scleroza multiplă, demența și distrofia musculară. Datorită efectelor sale binefăcătoare asupra organismului uman și anume tratarea unor boli deosebit de grave, această ciupercă, Coama Leului, intră în categoria ciupercilor medicinale. Din păcate, micoterapia este încă foarte puțin înțeleasă și este nevoie de mai multe studii și cercetări, pe baza cărora oamenii să fie informați, să prindă curaj și încredere să folosească ciupercile atât în alimentație cât și în tratarea bolilor. Ceea ce este important de menționat este faptul că în urma tratamentelor cu concentrate de Coama Leului nu s-au semnalat efecte secundare, însă există o serie de atenționări de care trebuie să țineți cont în cazul în care doriți să începeți o cură cu derivate din Coama Leului.
Atenționări pentru consumul ciupercii Coama leului
Nu au fost semnalate efecte secundare în cazul terapiei cu ciuperca Coama Leului, însă este foarte bine să fiți extrem de precauți, să consultați un medic specialist înainte de a începe o cură cu Coama leului. Această ciupercă nu se adresează copiilor, femeilor însărcinate și celor care alăptează, precum și persoanelor cu alergie la ciuperci. Doar un medic specialist vă poate pune un diagnostic corect (nu consultați numai internetul și nu vă diagnosticați singur pe baza simptomelor și a căutărilor pe internet) și tot acesta vă poate îndruma spre un stil de viață sănătos, un tratament alopat combinat cu tratamentul naturist cu ciuperca Coama Leului.