Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Mini dicționar al plantelor tămăduitoare (A-C)

A

Albăstreaua (Centaurea cyanus)

Ce folosim și cum se administrează Albăstreaua?

Albastreaua Centaurea cyanus De la albăstrea se folosesc florile și se administrează ceaiul de flori, compresele și decoctul. Ceaiul de albăstrea se obține prin infuzarea unei linguri de flori uscate la o cană de apă clocotită. Compresele tratează afecțiunile oftalmologice și sunt ideale pentru tratamentele cosmetice. Decoctul de albăstrea se obține prin fierberea a două linguri de albăstrele la un litru de apă aproximativ zece minute.

Proprietățile tămăduitoare ale Albăstrelei

 Albăstreaua este ideală pentru tratarea afecțiunilor renale prin consumul a trei căni de ceai pe zi, pentru diaree și reumatism (infuzia de albăstrele), pentru creșterea poftei de mâncare și în consecință pentru anorexie. Extern, albăstreaua tratează cu succes conjunctivitele și este ideală pentru un ten mai frumos.

 

Aloe Vera (Aloe Barbadensis)

Aloe vera Ce folosim și cum se administrează Aloe Vera?

 Aloe Vera este unul din cele mai puternice remedii din natura vie. De la aloe Vera folosim frunzele și se administrează sub formă de suc proaspăt, capsule, gel ori cataplasme.

Proprietățile tămăduitoare ale plantei Aloe Vera

 Aloe Vera este un remediu excelent pentru creșterea imunității. De asemenea, Aloe Vera combate constipația și chiar are efecte puternice împotriva diabetului. Cancerul de diferite tipuri poate fi combătut cu ajutorul acestei plante miraculoase, Aloe Vera, ce poate fi folosită ca și adjuvant în tratamentele medicamentoase. Așadar, Aloe Vera poate trata cancerul pulmonar, ajutând la încetinirea sau stoparea tumorilor pulmonare şi poate ajuta în tratamentul leucemiei. La nivel extern, psoriazisul este prima din afecțiunile pe care Aloe Vera le tratează și cu care multă lume se confruntă. Tratamentul cu Aloe Vera împotriva arsurilor de toate tipurile este cel mai eficient remediu la momentul actual.

 

Anasonul Pimpinella anisumAnasonul (Pimpinella anisum)

Ce folosim și cum se administrează Anasonul?

Anasonul este una din plantele mai puțin cunoscute de noi, românii. De la anason folosim fructele cu semințe și frunzele și se administrează sub formă de ceai de semințe (se fierbe o cană cu apă și se toarnă peste o linguriță de semințe, apoi se lasă la infuzat). De asemenea, mai utilizăm şi infuzia de fructe sau ulei de anason.

Proprietățile tămăduitoare ale Anasonului

 Anasonul este ideal pentru tratarea colicilor intestinale, pentru creșterea apetitului și pentru tratarea anemiei, prin intermediul ceaiului de semințe proaspăt. De asemenea, astenia și amețeala pot fi tratate cu ajutorul anasonului, prin consumul a trei căni cu infuzie de semințe zilnic. Anasonul este ideal pentru calmarea colicilor bebelușilor.

 

Anghinarea (Cynara scolymus)

Ce folosim și cum se administrează Anghinarea?

Anghinarea artichokes Anghinarea este folosită mai mult în gastronomie, dar are proprietăți minunate asupra corpului nostru. De la anghinare utilizăm frunzele și rădăcina și se administrează sub formă de infuzie (la o cană de apă clocotită, o linguriță de frunze uscate, lăsate la infuzat aproximativ zece minute), capsule, tinctură ori cataplasme.

Proprietățile tămăduitoare ale Anghinării

 Anghinarea reglează nivelul colesterolului din sânge, are proprietăți diuretice, tratează infecțiile intestinale și litiaza biliară, indigestiile dar și hipertensiunea. Constipația și stările de vomă sunt tratate cu ceaiul de anghinare, în vreme ce afecțiunile hepatice sunt mult ameliorate datorită faptului că anghinarea este cel mai bun prieten al bilei și un hepatoprotector excelent.

 

Ardei iute Capsicum minimumArdei iute (Capsicum minimum)

Ce folosim și cum se administrează Ardeiul iute?

 De la ardeiul iute folosim fructul. Ardeiul iute este cel mai des întâlnit în bucătărie sub formă de condiment, dar poate fi folosit și sub formă de tinctură sau unguent.

Proprietățile tămăduitoare ale Ardeiului iute

 Ardeiul iute tratează alcoolismul și intoxicațiile organismului cu alcool sau tutun, prin consumul a câteva picături de tinctură diluată în apă. De asemenea, pentru durerile de gât ardeiul iute este un remediu excelent, ca și în cazul guturaiului și al reumatismului.

 

Arnica (Arnica montana)

Ce folosim și cum se administrează Arnica?

Arnica Arnica montana

 Arnica este o plantă ce poate fi găsită mai degrabă în munți și pășunile alpine. De la arnică folosim florile și acestea se administrează sub formă de infuzie (la o cană de apă clocotită, o linguriță de plantă uscată, lăsată la infuzat aproximativ 10 minute), tinctură, cataplasme sau ulei.

Proprietățile tămăduitoare ale Arnicăi

 Arnica tratează afecțiuni foarte grave precum arterita, cardiopatia ischemică, afecțiunile sistemului nervos (arnica stimulează sistemul nervos și crește tonusul acestuia). De asemenea, arnica tratează conjunctivita, înțepăturile de insecte și cancerul de piele.

 

B

Bradul (Abies)

Ce folosim și cum se administrează Bradul?

Brad Abies

 Bradul este și el unul din arborii cu proprietăți miraculoase. De la brad se folosesc mugurii, acele, dar și rășina sub formă de sirop de muguri de brad, sirop de ace de brad, tinctură de muguri sau ulei de muguri de brad. Mugurii de brad conțin tot ceea ce trebuie organismului pentru a se menține sănătos și pentru a se vindeca – inclusiv uleiuri volatile, substanțe fitochimice, rășini, silvestren, principii amare, vitamina C, substanțe flavonoide, vitamina E, etc.

Proprietățile tămăduitoare ale bradului

 O cură de două săptămâni cu sirop de muguri de brad poate avea efecte revitalizante asupra organismului, tratând anemia. De asemenea, migrenele pot fi combătute ușor prin masarea frunții cu tinctură de muguri de brad, iar amigdalita și răcelile pot fi tratate și prevenite cu siropul de muguri de brad. Unguentul de rășină poate trata arsuri din cele mai serioase, în vreme ce balonarea poate fi combătută cu tinctura de rășină de brad.

 

Brânca ursului (Heracleum sphondylium)

Branca ursului Heracleum sphondylium

Ce folosim și cum se administrează Brânca ursului?

 

Brânca ursului este una din cele mai cunoscute plante pentru fertilitate și potență. De la brânca ursului folosim rădăcina, frunzele, florile și semințele sub formă de pulbere (prin măcinarea plantei uscate), tinctură, ulei și cataplasme.

Proprietățile tămăduitoare ale plantei Brânca ursului

 Brânca ursului tratează frigiditatea și impotența (zece picături de tinctură pe zi, vreme de 30 de zile). Brânca ursului tratează de asemenea şi bolile cu transmitere sexuală precum gonoreea și sifilis, poate trata epilepsia și este excelentă în menopauză.

 

Brusturele (Arctium lappa)

Brusturele Arctium lappaCe folosim și cum se administrează Brusturele?

 De la bine cunoscutul brusture folosim frunzele și rădăcina, sub formă de decoct, de pulbere, de infuzie de pulbere, de cataplasme sau de tinctură.

Proprietățile tămăduitoare ale Brusturelui

 Brusturele tratează afecțiuni hepato-biliare, boli de piele și febra deoarece are acțiune sudorifică. De asemenea, pentru diabet se recomandă consumul decoctului de brusture care scade nivelul de zahăr din sânge, iar acneea, arsurile și rănile sunt tratate cu cataplasmele de brusture.

 

Busuiocul (Ocimum basilicum)

Ce folosim și cum se administrează Busuiocul?

busuioc Ocimum basilicum De la busuioc se folosesc frunzele și florile și a trecut de la rangul de condiment la cel de plantă tămăduitoare. Puteți prepara infuzie de busuioc (la o linguriță de busuioc uscat, o cană de apă clocotită lăsat la infuzat câteva minute), decoct, macerat la rece sau ulei de busuioc, precum și pulberea de busuioc.

Proprietățile tămăduitoare ale Busuiocului

 Busuiocul tratează tulburările gastro-intestinale, stimulând digestia și calmând colicile. De asemenea, busuiocul este renumit pentru proprietățile sale de tratare a inflamațiilor căilor respiratorii, așadar acesta întărește sistemul imunitar și tratează afecțiuni precum bronșite, bronșiolite, fiind un adjuvant de nădejde în tratarea răcelilor. Totodată, busuiocul are proprietăți galactogene, stimulând producția de lapte la mamele care alăptează. Busuiocul este un puternic antidepresiv și un tonic general minunat. De cele mai multe ori tratamentul naturist cu busuioc constă în consumul de ceai de busuioc, acesta având și proprietatea de a detoxifia ficatul, de a preveni și de a trata migrenele, problemele cardio vasculare, de a regla funcțiile organelor endocrine și metabolismul celular. Este ideal pentru persoanele ce vor să renunțe la diverse vicii.

 

C

Cătina (Hippophaë rhamnoides)

Ce folosim și cum se administrează Cătina?

Catina De la cătină folosim fructele și uneori și scoarța. Se pot face o mulțime de preparate din cătină precum – cătină cu miere de albine, sirop de cătină, ulei de cătină, dulceață de cătină, pulbere de cătină sau tinctură de cătină.

Proprietățile tămăduitoare ale Cătinei

 Pentru tratarea hepatitei și a cirozei, sucul de cătină precum și decoctul de cătină sunt excelente. În caz de răceli, gripe, pneumonii, se consumă sirop de cătină pe stomacul gol sau se face o cură de cătină cu miere, grăbind astfel vindecarea. Hemoragiile interne și bolile splinei și ale ficatului se tratează tot cu suc sau ulei de cătină, precum și cu pulbere din scoarță de cătină. Sterilitatea, depresia, anxietatea, diareea sau dizenteria se tratează cu ajutorul sucului sau a pulberii de cătină.

 

Ceaiul verde (Camellia sinensis)

Ce folosim și cum se administrează Ceaiul verde?

Ceaiul verde Camellia sinensis De la ceaiul verde folosim frunzele. Ceaiul verde este plin de substanțe benefice, de flavonoide și de antioxidanți, iar absorbția acestora de către organism depinde în foarte mare măsură de prepararea ceaiului. Așadar, e bine să știm că ceaiul verde poate înlocui cu succes cafeaua din dieta noastră zilnică. Se recomandă consumul a maximum trei cești de astfel de ceai până în ora 17 pentru a nu avea tulburări ale somnului. Ceaiul verde se face prin infuzie, două grame de ceai verde la o cană de 250 ml, sau prin infuzarea pliculețelor de ceai ce se găsesc în farmacii naturiste și plafaruri.

 

Proprietățile tămăduitoare ale Ceaiului verde

 Ceaiul verde este un puternic adjuvant în curele de slăbit, luptă împotriva obezității și de asemenea poate trata infecții pulmonare și astmul bronșic. Mai mult decât atât, ceaiul verde reduce nivelul de colesterol din organism şi crește apărarea sistemului imunitar. De asemenea, ceaiul verde tratează crampele stomacale și stările de oboseală continuă. La nivel extern, ceaiul verde vă scapă de mătreață, de acnee, dar și de riduri.

 

Chimen (Carum carvi)

Ce folosim și cum se administrează Chimenul?

Chimen Carum carvi Chimenul nu este o plantă foarte des întâlnită, deși are o mulțime de proprietăți tămăduitoare. Chimenul este folosit pentru semințe și se poate prepara o infuzie excelentă (la o cană de apă clocotită se adaugă o linguriță de semințe de chimen, lăsat la infuzat aproximativ un sfert de oră).

Proprietățile tămăduitoare ale Chimenului

 Chimenul tratează colicile bebelușilor, mărește secreția de lapte a mamelor ce alăptează, combate balonarea și inflamațiile la nivelul intestinului și de asemenea întărește sistemul imunitar. Se bea jumătate de cană de ceai înainte de mesele principale.

 

Cicoarea (Cichorium intybus)

Cicoare Cichorium intybusCe folosim și cum se administrează Cicoarea?

Cicoarea este folosită foarte des pentru că are minunate proprietăți tonice. Cicoarea poate înlocui cu succes cafeaua. De la cicoare folosim florile și rădăcina pentru a prepara o minunată infuzie (la un litru de apă se pun la infuzat două linguri de plantă uscată), decoct, dar și sub formă de cataplasme.

Proprietățile tămăduitoare ale Cicorii

 Cicoarea favorizează digestia și tratează afecțiuni respiratorii precum tusea seacă. De asemenea, cicoarea combate astenia şi constipația. Tot cicoarea este recomandată şi pentru tratarea hepatitei cronice şi a diabetului deoarece reglează nivelul de glicemie.

 

Cimbrul (Satureja hortensis)

Cimbru Satureja hortensisCe folosim și cum se administrează Cimbrul?

 De la cimbru se folosește partea superioară, atât pentru gătit la condimentarea mâncărurilor cât și pentru prepararea infuziei (la două căni cu apă fierbinte, se adaugă o lingură de plantă uscată), a tincturii, decoctului și cataplasmelor.

Proprietățile tămăduitoare ale Cimbrului

 Infuzia de cimbru se recomandă în cazul de tuse convulsivă, mai ales la copii, în caz de răceală și stări febrile, dar și pentru a trata banalele indigestii sau gastritele. Flatulența poate fi evitată prin consumul de infuzie de cimbru, care reduce balonarea. Tot cimbrul se foloseşte şi pentru combaterea frigidităţii, fiind un excelent afrodisiac.

 

Coada calului Equisetum arvenseCoada calului, coada șoricelului

Ce folosim și cum se administrează Coada calului şi coada șoricelului?

De la coada calului și codița șoricelului folosim partea superioară pentru a efectua o mulțime de preparate precum infuzia de coada calului ori codița șoricelului (la o cană de apă clocotită, se adaugă o linguriță de plantă uscată și mărunțită), decoct, macerat, tinctură sau pulbere (planta măcinată mărunt).

Proprietăți tămăduitoare ale plantelor Coada calului și coada șoricelului

Codița șoricelului tratează afecțiuni ale bilei, hepatita, afecțiuni ale aparatului genital feminin și ale sistemului digestiv. Pe de altă parte, coada calului întărește sistemul osos, tratează afecțiuni la nivelul aparatului respirator, ale rinichilor, precum și afecțiunile aparatului digestiv. Menstruațiile abundente pot fi diminuate cu ajutorul unui remediu de urgență și anume trei lingurițe de pulbere de coada calului, doză unică, vreme de cinci zile, datorită proprietăților sale antihemoragice importante.

 

Crușinul (Rhamnus frangula)

Ce folosim și cum se administrează Crușinul?

 De la crușin folosim coaja și se administrează sub formă de decoct ori pulbere.

Proprietățile tămăduitoare ale Crușinului

 Crușinul este excelent pentru înlăturarea paraziților intestinali, pentru combaterea obezității și a afecțiunilor bilei. În cosmetică, crușinul se folosește sub formă de infuzie pentru a curăța tenul cu aspect tern și încărcat.

  1. Comentarii (1)

  2. Adaugă-l pe al tău

Comentarii (1)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Prin utilizarea apei alcaline ionizate pentru baut si prepararea hranei, am observat clinic la pacientii nostri urmatoarele:
- scaderea nivelului de zahar din sange la pacientii cu diabet zaharat
- imbunatatirea circulatiei periferice in gangrena...

Prin utilizarea apei alcaline ionizate pentru baut si prepararea hranei, am observat clinic la pacientii nostri urmatoarele:
- scaderea nivelului de zahar din sange la pacientii cu diabet zaharat
- imbunatatirea circulatiei periferice in gangrena diabetica
- scaderea concentratiilor de acid uric la pacientii cu guta
- imbunatatirea functiei hepatice in bolile hepatice, ciroza hepatica, hepatita
- imbunatatirea starii de sanatate la pacientii cu ulcer gastroduodenal si prevenirea recidivelor
- imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor cu hipertensiune si hipotensiune arteriala
- imbunatatiri in afectiuni alergice, cum ar fi astmul, urticaria, rinitele si dermatita atopica
- imbunatatiri in cazul bolilor autoimune, reumatism, boli de colagen, SLE
- imbunatatiri in cazul tumorilor maligne ale ficatului, hepatom, tumori metastatice
http://apastructurata.blogspot.ro/2014/11/studiu-clinic-privind-consumul-de-apa.html

Citeşte mai mult
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location

Comentarii   

0 # Studiu clinic - apa alcalina ionizataapa structurata 17-11-2014 08:15
Prin utilizarea apei alcaline ionizate pentru baut si prepararea hranei, am observat clinic la pacientii nostri urmatoarele:
- scaderea nivelului de zahar din sange la pacientii cu diabet zaharat
- imbunatatirea circulatiei periferice in gangrena diabetica
- scaderea concentratiilor de acid uric la pacientii cu guta
- imbunatatirea functiei hepatice in bolile hepatice, ciroza hepatica, hepatita
- imbunatatirea starii de sanatate la pacientii cu ulcer gastroduodenal si prevenirea recidivelor
- imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor cu hipertensiune si hipotensiune arteriala
- imbunatatiri in afectiuni alergice, cum ar fi astmul, urticaria, rinitele si dermatita atopica
- imbunatatiri in cazul bolilor autoimune, reumatism, boli de colagen, SLE
- imbunatatiri in cazul tumorilor maligne ale ficatului, hepatom, tumori metastatice
http://apastructurata.blogspot.ro/2014/11/studiu-clinic-privind-consumul-de-apa.html
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Salvia și proprietățile…

27-03-2014 Hits:254662 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Salvia și proprietățile sale miraculoase  Salvia este una din plantele care nu ar trebui să ...

Mai mult

Tratamente naturiste pe…

11-11-2013 Hits:193690 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tratamente naturiste pentru riduri Procesul de îmbătrânire, un proces cât se poate de natur...

Mai mult

Ceaiurile pentru sugari…

10-11-2013 Hits:152526 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiurile pentru sugari și copii  Efectele benefice ale plantelor sunt binecunoscute în într...

Mai mult

Floarea de salcâm si pu…

10-11-2013 Hits:118740 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Floarea de salcâm și puterile ei terapeutice  Încă din primele zile ale lunii mai, și până s...

Mai mult

Pelinul

14-04-2014 Hits:115971 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Pelinul  Pelinul este una dintre plantele ce sunt la îndemâna noastră, însă puțini din noi ș...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-11-2013 Hits:110272 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru durerile de spate Durerile de spate au devenit o reală problemă în ...

Mai mult

Ciuperca Ganoderma

10-11-2013 Hits:109241 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciuperca medicament Ganoderma  În tradiția populară românească, se spune că “farmacia Domnul...

Mai mult

Beneficiile ceaiului ne…

27-03-2014 Hits:107381 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiul negru - prezentare  Ceaiurile au diferite proprietăți din cele mai benefice asupra să...

Mai mult

Sunătoarea

24-01-2014 Hits:89432 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tratează-ți sufletul și trupul cu sunătoare  Sunătoarea sau pojarnița este una din plantele ...

Mai mult

Negrilica, o plantă cu …

27-03-2014 Hits:85717 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Negrilica face minuni pentru organism Negrilica este o plantă care, deși nu este pe deplin d...

Mai mult

Aloe vera

08-01-2013 Hits:84225 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Aloe Vera: celebră din vremuri străvechi  Denumită de către chinezi "remediul armoniei”, a...

Mai mult

Remedii naturale pentru…

20-01-2014 Hits:81995 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cum scăpăm de insomnie în mod natural?  Fiecare dintre noi a trecut cel puțin o dată prin  p...

Mai mult

Chlorella

08-05-2013 Hits:79278 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este Chlorella?  Chlorella este o algă unicelulară atât de mică, încât până la apariția m...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

07-01-2014 Hits:77508 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este diabetul şi ce este diabetul zaharat?  Diabetul este o afecţiune caracterizată prin ...

Mai mult

Ginkgo Biloba

15-04-2013 Hits:72781 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ginkgo Biloba: aliatul sănătății  Ginkgo Biloba reprezintă cea mai veche specie de copac de ...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

07-01-2014 Hits:63379 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru hepatită Genţiana  Genţiana, supranumită şi fierea pământului, este ...

Mai mult

Spirulina

13-01-2013 Hits:58468 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Spirulina – efecte miraculoase asupra sănătății  Spirulina (Spirulina platensis) este o microa...

Mai mult

Uleiuri presate la rece

03-02-2013 Hits:50342 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Uleiurile presate la rece, o alegere înțeleaptă pentru sănătate  Uleiurile presate la rece s...

Mai mult

Ghimbirul, un aliat de …

08-01-2013 Hits:47168 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ghimbirul, un aliat de nădejde al sănătăţii   Ghimbirul este o plantă aromatică în formă de ră...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-10-2013 Hits:45080 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru un păr sănătos  Podoaba capilară reprezintă un element de frumusețe...

Mai mult

Busuiocul

24-01-2014 Hits:38558 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Busuiocul, un valoros remediu naturist  Busuiocul este numele comun dat plantei culinare Oci...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-11-2013 Hits:38137 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru întărirea sistemului imunitar la copii  Se apropie anotimpul rece ș...

Mai mult

Remedii naturiste care …

17-11-2013 Hits:32592 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste care vă ajută să renunțați la fumat  În societatea contemporană, fumatul a...

Mai mult

Alga afa

08-01-2013 Hits:31795 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Algele, originea vieții și sursă excepțională de nutrienţi  Algele sunt originea vieții pe p...

Mai mult

Vitamina C alcalina - a…

26-04-2014 Hits:30830 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Vitamina C alcalină - antioxidantă și fortifiantă pentru organism  Vitamina C este implicată î...

Mai mult

Remedii pentru congesti…

27-03-2014 Hits:30730 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru congestia nazală  Anotimpul rece vine și cu foarte multe probleme d...

Mai mult

Remedii naturale impotr…

12-08-2013 Hits:29570 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturale împotriva transpirației excesive  Transpirația este un fenomen natural, îns...

Mai mult

Detoxifiere cu ceaiuri …

14-04-2014 Hits:29083 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Detoxifierea organismului cu ajutorul ceaiurilor și crudităților  Termenul de detoxifiere a ...

Mai mult

Vitamina C, campioana s…

04-04-2013 Hits:28853 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Vitamina C salvează vieți Filmul de mai jos relatează povestea adevărată a unui fermier din No...

Mai mult

Drojdia de bere si Canc…

26-09-2012 Hits:23338 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Drojdia de bere luptă eficient împotriva cancerului  Ciupercile vii din componența drojdiei de...

Mai mult

Ciupercile shiitake

02-08-2013 Hits:21648 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciupercile Shiitake – aliment sau medicament?   În Japonia și în China ciupercile shiitake sun...

Mai mult

Din farmacia naturii – …

14-10-2013 Hits:19548 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Din farmacia naturii – menta Menta este o plantă medicinală cu o sumedenie de efecte benefic...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-11-2013 Hits:19519 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru afecțiunile aparatului digestiv  În acest articol vom prezenta cele...

Mai mult

Levănțica

14-12-2013 Hits:18042 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Levănțica folosită în scop terapeutic Levănțica este o plantă foarte utilizată pe plan mondi...

Mai mult

Flavonoidele

14-12-2013 Hits:17607 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Flavonoidele Conceptul de flavonoide este unul relativ nou în România. În acest articol vom ...

Mai mult

11 beneficii pentru săn…

10-06-2015 Hits:16143 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este mai exact bicarbonatul de sodiu?  Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă care la în...

Mai mult

Remedii naturiste: anti…

14-12-2013 Hits:15993 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste: antibioticele naturale  Există atât plante, cât şi produse naturale care au...

Mai mult

Pufulița și utilizarea …

14-04-2014 Hits:15767 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Pufulița și utilizarea ei terapeutică  Pufulița este o plantă a căror efecte curative sunt pre...

Mai mult

Mușețelul - un adevărat…

10-11-2013 Hits:14185 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mușețelul - un adevărat izvor de sănătate  De-a lungul secolelor, oamenii au folosit mușețel...

Mai mult

Ciuperca dansatoare Mai…

10-11-2013 Hits:14173 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciuperca dansatoare Maitake  Medicina naturistă alternativă ne oferă în societatea contempor...

Mai mult

Oregano are multiple be…

02-06-2015 Hits:13812 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale plantei oregano?  Oregano este o plantă minunată, at...

Mai mult

Ciuperca Coama Leului

10-11-2013 Hits:12172 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciuperca Coama Leului  Micoterapia sau terapia cu ciuperci este una din cele mai bune terapi...

Mai mult

Cozile care fac cinste …

20-01-2014 Hits:10629 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cozile care fac cinste naturii – codița șoricelului, coada calului, coada racului Natura est...

Mai mult

Beneficiile plantei alo…

04-02-2016 Hits:10110 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vindecă...

Mai mult

Mini dictionar a plante…

02-06-2014 Hits:10020 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mini dicționar al plantelor tămăduitoare (A-C) A Albăstreaua (Centaurea cyanus) Ce folosim ș...

Mai mult

10 remedii naturiste co…

16-02-2017 Hits:9837 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce unele persoane au candidoză, iar altele nu?  Candida albicans este un tip de ciupercă ce...

Mai mult

Mini-dicționar a celor …

10-06-2014 Hits:8768 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mini-dicţionar al celor mai comune plante cu proprietăţi tămăduitoare (L-O) L Lămâia (Citrus ...

Mai mult

Ghimbirul ajută la redu…

24-04-2015 Hits:8496 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar  Ghimbirul este foarte folosit ...

Mai mult

Coada-calului: propriet…

17-07-2017 Hits:7869 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Coada-calului: descriere generală  Coada-calului face parte din familia Equisetaceae și este...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

23-11-2015 Hits:6960 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor. Acea...

Mai mult

Remedii naturiste în sc…

17-05-2016 Hits:6463 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, care ...

Mai mult

Cele mai bune trei ceai…

27-06-2015 Hits:6433 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Antioxidanții din ceaiuri au efecte de reîntinerire  Păstrarea tinereții cât mai mult timp pos...

Mai mult

Plante utile în perioad…

06-06-2013 Hits:6327 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Plante utile în perioada de primăvară  Primăvară este un anotimp în care organismul are nevoi...

Mai mult

Mini-dicționar a celor …

03-06-2014 Hits:6037 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mini-dicționar al celor mai comune plante cu proprietăți tămăduitoare (D-I) D Drăgaica (Galiu...

Mai mult

Beneficiile vindecătoar…

04-01-2016 Hits:5633 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru tra...

Mai mult

8 analgezice naturale p…

27-10-2015 Hits:5589 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Analgezicele naturale alină durerile sau tulburările de sănătate  Analgezicele sunt una dintre...

Mai mult

11 remedii naturiste co…

09-10-2015 Hits:5575 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație neplă...

Mai mult

Mini-dictionar a celor …

17-06-2014 Hits:5204 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mini-dicționar al celor mai comune plante cu proprietăți tămăduitoare (P-V) P Păducel (Cratae...

Mai mult

Artrita reumatoidă: cau…

12-07-2017 Hits:5103 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este artrita reumatoidă?  Artrita reumatoidă este o boală autoimună care determină inflamar...

Mai mult

6 plante calmante mirac…

07-09-2015 Hits:4822 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

6 plante calmante miraculoase  Într-o singură zi, putem experimenta diverse stări: stres și re...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

26-10-2016 Hits:4742 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este sinuzita?  Sinusurile paranazale sunt niște cavități pline cu aer care se găsesc de am...

Mai mult

Remedii naturale simple…

27-06-2015 Hits:4549 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturale simple și eficiente  Natura ne oferă cu generozitate o minunată varietate de ...

Mai mult

Proprietățile turmericu…

31-10-2015 Hits:4513 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat că ...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

23-10-2015 Hits:4375 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentele antibacteriene au proprietăți antibiotice  Alimentele antibacteriene sunt produse n...

Mai mult

Mușețelul și rolul lui …

15-06-2015 Hits:4375 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiurile din plante medicinale: binefăcătoare pentru sănătate  Ceaiurile din plante sunt o su...

Mai mult

Beneficiile zmeurei pen…

23-07-2015 Hits:4236 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Zmeura, aport nutrițional și proprietăți medicinale  Consumând o cană de zmeură proaspătă, org...

Mai mult

5 plante pentru tratare…

19-01-2016 Hits:4213 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea articu...

Mai mult

Beneficiile, utilizăril…

14-03-2015 Hits:4187 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Scorțișoara cea parfumată și vindecătoare  Aromată și delicioasă, perfect potrivită pentru sav...

Mai mult

Propolisul și beneficii…

10-01-2016 Hits:4116 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Albinele sunt adevărate susținătoare ale vieții pe Pământ  Albinele, prin polenizarea florilor...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

13-06-2016 Hits:4099 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome ...

Mai mult

Resveratrolul și curcum…

22-05-2015 Hits:4038 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Resveratrolul și curcumina, doi compuși naturali valoroși în tratarea cancerului  În prezent, ...

Mai mult

Beneficiile iasomiei pe…

18-02-2016 Hits:3894 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, ga...

Mai mult

Mesteacănul: beneficii …

10-04-2017 Hits:3729 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mesteacănul, un arbore vindecător  Mesteacănul este un arbore originar din Sud-estul Asiei și ...

Mai mult

Gălbenelele - proprietă…

28-06-2016 Hits:3699 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Date despre gălbenele (Calendula officinalis)  Gălbenelele, având numele științific de Calendu...

Mai mult

5 infuzii pentru tratar…

08-12-2015 Hits:3676 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din popul...

Mai mult

Tincturile din plante m…

20-07-2016 Hits:3648 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Care este cea mai bună modalitate de a profita de proprietățile plantelor medicinale?  Plantel...

Mai mult

Ciupercile combat și tr…

20-04-2015 Hits:3637 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cum pot ajuta ciupercile în tratarea cancerului?  Ciupercile au fost prețuite pentru proprietă...

Mai mult

Ceaiul verde, un aliat …

20-04-2015 Hits:3392 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului  Ceaiul verde și compușii săi au fost studiați pen...

Mai mult

Sucuri pentru remineral…

06-12-2015 Hits:3215 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucuri pentru remineralizarea corpului  Sucurile naturale de fructe și legume sunt ușoare, del...

Mai mult

5 băuturi naturale pent…

12-01-2016 Hits:2991 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 băuturi naturale pentru tratarea gastritei  Gastrita este o afecțiune des întâlnită a sistem...

Mai mult

Remedii naturiste cu ce…

19-10-2016 Hits:2779 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste cu ceapă  Folosită de mii de ani și apreciată atât pentru utilizările sale c...

Mai mult

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.