Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Mini dictionar a plantelor tamaduitoare (A-C)

Scris de Dr. Luca Catalin

Mini dicționar al plantelor tămăduitoare (A-C)

A

Albăstreaua (Centaurea cyanus)

Ce folosim și cum se administrează Albăstreaua?

Albastreaua Centaurea cyanus De la albăstrea se folosesc florile și se administrează ceaiul de flori, compresele și decoctul. Ceaiul de albăstrea se obține prin infuzarea unei linguri de flori uscate la o cană de apă clocotită. Compresele tratează afecțiunile oftalmologice și sunt ideale pentru tratamentele cosmetice. Decoctul de albăstrea se obține prin fierberea a două linguri de albăstrele la un litru de apă aproximativ zece minute.

Proprietățile tămăduitoare ale Albăstrelei

 Albăstreaua este ideală pentru tratarea afecțiunilor renale prin consumul a trei căni de ceai pe zi, pentru diaree și reumatism (infuzia de albăstrele), pentru creșterea poftei de mâncare și în consecință pentru anorexie. Extern, albăstreaua tratează cu succes conjunctivitele și este ideală pentru un ten mai frumos.

 

Aloe Vera (Aloe Barbadensis)

Aloe vera Ce folosim și cum se administrează Aloe Vera?

 Aloe Vera este unul din cele mai puternice remedii din natura vie. De la aloe Vera folosim frunzele și se administrează sub formă de suc proaspăt, capsule, gel ori cataplasme.

Proprietățile tămăduitoare ale plantei Aloe Vera

 Aloe Vera este un remediu excelent pentru creșterea imunității. De asemenea, Aloe Vera combate constipația și chiar are efecte puternice împotriva diabetului. Cancerul de diferite tipuri poate fi combătut cu ajutorul acestei plante miraculoase, Aloe Vera, ce poate fi folosită ca și adjuvant în tratamentele medicamentoase. Așadar, Aloe Vera poate trata cancerul pulmonar, ajutând la încetinirea sau stoparea tumorilor pulmonare şi poate ajuta în tratamentul leucemiei. La nivel extern, psoriazisul este prima din afecțiunile pe care Aloe Vera le tratează și cu care multă lume se confruntă. Tratamentul cu Aloe Vera împotriva arsurilor de toate tipurile este cel mai eficient remediu la momentul actual.

 

Anasonul Pimpinella anisumAnasonul (Pimpinella anisum)

Ce folosim și cum se administrează Anasonul?

Anasonul este una din plantele mai puțin cunoscute de noi, românii. De la anason folosim fructele cu semințe și frunzele și se administrează sub formă de ceai de semințe (se fierbe o cană cu apă și se toarnă peste o linguriță de semințe, apoi se lasă la infuzat). De asemenea, mai utilizăm şi infuzia de fructe sau ulei de anason.

Proprietățile tămăduitoare ale Anasonului

 Anasonul este ideal pentru tratarea colicilor intestinale, pentru creșterea apetitului și pentru tratarea anemiei, prin intermediul ceaiului de semințe proaspăt. De asemenea, astenia și amețeala pot fi tratate cu ajutorul anasonului, prin consumul a trei căni cu infuzie de semințe zilnic. Anasonul este ideal pentru calmarea colicilor bebelușilor.

 

Anghinarea (Cynara scolymus)

Ce folosim și cum se administrează Anghinarea?

Anghinarea artichokes Anghinarea este folosită mai mult în gastronomie, dar are proprietăți minunate asupra corpului nostru. De la anghinare utilizăm frunzele și rădăcina și se administrează sub formă de infuzie (la o cană de apă clocotită, o linguriță de frunze uscate, lăsate la infuzat aproximativ zece minute), capsule, tinctură ori cataplasme.

Proprietățile tămăduitoare ale Anghinării

 Anghinarea reglează nivelul colesterolului din sânge, are proprietăți diuretice, tratează infecțiile intestinale și litiaza biliară, indigestiile dar și hipertensiunea. Constipația și stările de vomă sunt tratate cu ceaiul de anghinare, în vreme ce afecțiunile hepatice sunt mult ameliorate datorită faptului că anghinarea este cel mai bun prieten al bilei și un hepatoprotector excelent.

 

Ardei iute Capsicum minimumArdei iute (Capsicum minimum)

Ce folosim și cum se administrează Ardeiul iute?

 De la ardeiul iute folosim fructul. Ardeiul iute este cel mai des întâlnit în bucătărie sub formă de condiment, dar poate fi folosit și sub formă de tinctură sau unguent.

Proprietățile tămăduitoare ale Ardeiului iute

 Ardeiul iute tratează alcoolismul și intoxicațiile organismului cu alcool sau tutun, prin consumul a câteva picături de tinctură diluată în apă. De asemenea, pentru durerile de gât ardeiul iute este un remediu excelent, ca și în cazul guturaiului și al reumatismului.

 

Arnica (Arnica montana)

Ce folosim și cum se administrează Arnica?

Arnica Arnica montana

 Arnica este o plantă ce poate fi găsită mai degrabă în munți și pășunile alpine. De la arnică folosim florile și acestea se administrează sub formă de infuzie (la o cană de apă clocotită, o linguriță de plantă uscată, lăsată la infuzat aproximativ 10 minute), tinctură, cataplasme sau ulei.

Proprietățile tămăduitoare ale Arnicăi

 Arnica tratează afecțiuni foarte grave precum arterita, cardiopatia ischemică, afecțiunile sistemului nervos (arnica stimulează sistemul nervos și crește tonusul acestuia). De asemenea, arnica tratează conjunctivita, înțepăturile de insecte și cancerul de piele.

 

B

Bradul (Abies)

Ce folosim și cum se administrează Bradul?

Brad Abies

 Bradul este și el unul din arborii cu proprietăți miraculoase. De la brad se folosesc mugurii, acele, dar și rășina sub formă de sirop de muguri de brad, sirop de ace de brad, tinctură de muguri sau ulei de muguri de brad. Mugurii de brad conțin tot ceea ce trebuie organismului pentru a se menține sănătos și pentru a se vindeca – inclusiv uleiuri volatile, substanțe fitochimice, rășini, silvestren, principii amare, vitamina C, substanțe flavonoide, vitamina E, etc.

Proprietățile tămăduitoare ale bradului

 O cură de două săptămâni cu sirop de muguri de brad poate avea efecte revitalizante asupra organismului, tratând anemia. De asemenea, migrenele pot fi combătute ușor prin masarea frunții cu tinctură de muguri de brad, iar amigdalita și răcelile pot fi tratate și prevenite cu siropul de muguri de brad. Unguentul de rășină poate trata arsuri din cele mai serioase, în vreme ce balonarea poate fi combătută cu tinctura de rășină de brad.

 

Brânca ursului (Heracleum sphondylium)

Branca ursului Heracleum sphondylium

Ce folosim și cum se administrează Brânca ursului?

 

Brânca ursului este una din cele mai cunoscute plante pentru fertilitate și potență. De la brânca ursului folosim rădăcina, frunzele, florile și semințele sub formă de pulbere (prin măcinarea plantei uscate), tinctură, ulei și cataplasme.

Proprietățile tămăduitoare ale plantei Brânca ursului

 Brânca ursului tratează frigiditatea și impotența (zece picături de tinctură pe zi, vreme de 30 de zile). Brânca ursului tratează de asemenea şi bolile cu transmitere sexuală precum gonoreea și sifilis, poate trata epilepsia și este excelentă în menopauză.

 

Brusturele (Arctium lappa)

Brusturele Arctium lappaCe folosim și cum se administrează Brusturele?

 De la bine cunoscutul brusture folosim frunzele și rădăcina, sub formă de decoct, de pulbere, de infuzie de pulbere, de cataplasme sau de tinctură.

Proprietățile tămăduitoare ale Brusturelui

 Brusturele tratează afecțiuni hepato-biliare, boli de piele și febra deoarece are acțiune sudorifică. De asemenea, pentru diabet se recomandă consumul decoctului de brusture care scade nivelul de zahăr din sânge, iar acneea, arsurile și rănile sunt tratate cu cataplasmele de brusture.

 

Busuiocul (Ocimum basilicum)

Ce folosim și cum se administrează Busuiocul?

busuioc Ocimum basilicum De la busuioc se folosesc frunzele și florile și a trecut de la rangul de condiment la cel de plantă tămăduitoare. Puteți prepara infuzie de busuioc (la o linguriță de busuioc uscat, o cană de apă clocotită lăsat la infuzat câteva minute), decoct, macerat la rece sau ulei de busuioc, precum și pulberea de busuioc.

Proprietățile tămăduitoare ale Busuiocului

 Busuiocul tratează tulburările gastro-intestinale, stimulând digestia și calmând colicile. De asemenea, busuiocul este renumit pentru proprietățile sale de tratare a inflamațiilor căilor respiratorii, așadar acesta întărește sistemul imunitar și tratează afecțiuni precum bronșite, bronșiolite, fiind un adjuvant de nădejde în tratarea răcelilor. Totodată, busuiocul are proprietăți galactogene, stimulând producția de lapte la mamele care alăptează. Busuiocul este un puternic antidepresiv și un tonic general minunat. De cele mai multe ori tratamentul naturist cu busuioc constă în consumul de ceai de busuioc, acesta având și proprietatea de a detoxifia ficatul, de a preveni și de a trata migrenele, problemele cardio vasculare, de a regla funcțiile organelor endocrine și metabolismul celular. Este ideal pentru persoanele ce vor să renunțe la diverse vicii.

 

C

Cătina (Hippophaë rhamnoides)

Ce folosim și cum se administrează Cătina?

Catina De la cătină folosim fructele și uneori și scoarța. Se pot face o mulțime de preparate din cătină precum – cătină cu miere de albine, sirop de cătină, ulei de cătină, dulceață de cătină, pulbere de cătină sau tinctură de cătină.

Proprietățile tămăduitoare ale Cătinei

 Pentru tratarea hepatitei și a cirozei, sucul de cătină precum și decoctul de cătină sunt excelente. În caz de răceli, gripe, pneumonii, se consumă sirop de cătină pe stomacul gol sau se face o cură de cătină cu miere, grăbind astfel vindecarea. Hemoragiile interne și bolile splinei și ale ficatului se tratează tot cu suc sau ulei de cătină, precum și cu pulbere din scoarță de cătină. Sterilitatea, depresia, anxietatea, diareea sau dizenteria se tratează cu ajutorul sucului sau a pulberii de cătină.

 

Ceaiul verde (Camellia sinensis)

Ce folosim și cum se administrează Ceaiul verde?

Ceaiul verde Camellia sinensis De la ceaiul verde folosim frunzele. Ceaiul verde este plin de substanțe benefice, de flavonoide și de antioxidanți, iar absorbția acestora de către organism depinde în foarte mare măsură de prepararea ceaiului. Așadar, e bine să știm că ceaiul verde poate înlocui cu succes cafeaua din dieta noastră zilnică. Se recomandă consumul a maximum trei cești de astfel de ceai până în ora 17 pentru a nu avea tulburări ale somnului. Ceaiul verde se face prin infuzie, două grame de ceai verde la o cană de 250 ml, sau prin infuzarea pliculețelor de ceai ce se găsesc în farmacii naturiste și plafaruri.

 

Proprietățile tămăduitoare ale Ceaiului verde

 Ceaiul verde este un puternic adjuvant în curele de slăbit, luptă împotriva obezității și de asemenea poate trata infecții pulmonare și astmul bronșic. Mai mult decât atât, ceaiul verde reduce nivelul de colesterol din organism şi crește apărarea sistemului imunitar. De asemenea, ceaiul verde tratează crampele stomacale și stările de oboseală continuă. La nivel extern, ceaiul verde vă scapă de mătreață, de acnee, dar și de riduri.

 

Chimen (Carum carvi)

Ce folosim și cum se administrează Chimenul?

Chimen Carum carvi Chimenul nu este o plantă foarte des întâlnită, deși are o mulțime de proprietăți tămăduitoare. Chimenul este folosit pentru semințe și se poate prepara o infuzie excelentă (la o cană de apă clocotită se adaugă o linguriță de semințe de chimen, lăsat la infuzat aproximativ un sfert de oră).

Proprietățile tămăduitoare ale Chimenului

 Chimenul tratează colicile bebelușilor, mărește secreția de lapte a mamelor ce alăptează, combate balonarea și inflamațiile la nivelul intestinului și de asemenea întărește sistemul imunitar. Se bea jumătate de cană de ceai înainte de mesele principale.

 

Cicoarea (Cichorium intybus)

Cicoare Cichorium intybusCe folosim și cum se administrează Cicoarea?

Cicoarea este folosită foarte des pentru că are minunate proprietăți tonice. Cicoarea poate înlocui cu succes cafeaua. De la cicoare folosim florile și rădăcina pentru a prepara o minunată infuzie (la un litru de apă se pun la infuzat două linguri de plantă uscată), decoct, dar și sub formă de cataplasme.

Proprietățile tămăduitoare ale Cicorii

 Cicoarea favorizează digestia și tratează afecțiuni respiratorii precum tusea seacă. De asemenea, cicoarea combate astenia şi constipația. Tot cicoarea este recomandată şi pentru tratarea hepatitei cronice şi a diabetului deoarece reglează nivelul de glicemie.

 

Cimbrul (Satureja hortensis)

Cimbru Satureja hortensisCe folosim și cum se administrează Cimbrul?

 De la cimbru se folosește partea superioară, atât pentru gătit la condimentarea mâncărurilor cât și pentru prepararea infuziei (la două căni cu apă fierbinte, se adaugă o lingură de plantă uscată), a tincturii, decoctului și cataplasmelor.

Proprietățile tămăduitoare ale Cimbrului

 Infuzia de cimbru se recomandă în cazul de tuse convulsivă, mai ales la copii, în caz de răceală și stări febrile, dar și pentru a trata banalele indigestii sau gastritele. Flatulența poate fi evitată prin consumul de infuzie de cimbru, care reduce balonarea. Tot cimbrul se foloseşte şi pentru combaterea frigidităţii, fiind un excelent afrodisiac.

 

Coada calului Equisetum arvenseCoada calului, coada șoricelului

Ce folosim și cum se administrează Coada calului şi coada șoricelului?

De la coada calului și codița șoricelului folosim partea superioară pentru a efectua o mulțime de preparate precum infuzia de coada calului ori codița șoricelului (la o cană de apă clocotită, se adaugă o linguriță de plantă uscată și mărunțită), decoct, macerat, tinctură sau pulbere (planta măcinată mărunt).

Proprietăți tămăduitoare ale plantelor Coada calului și coada șoricelului

Codița șoricelului tratează afecțiuni ale bilei, hepatita, afecțiuni ale aparatului genital feminin și ale sistemului digestiv. Pe de altă parte, coada calului întărește sistemul osos, tratează afecțiuni la nivelul aparatului respirator, ale rinichilor, precum și afecțiunile aparatului digestiv. Menstruațiile abundente pot fi diminuate cu ajutorul unui remediu de urgență și anume trei lingurițe de pulbere de coada calului, doză unică, vreme de cinci zile, datorită proprietăților sale antihemoragice importante.

 

Crușinul (Rhamnus frangula)

Ce folosim și cum se administrează Crușinul?

 De la crușin folosim coaja și se administrează sub formă de decoct ori pulbere.

Proprietățile tămăduitoare ale Crușinului

 Crușinul este excelent pentru înlăturarea paraziților intestinali, pentru combaterea obezității și a afecțiunilor bilei. În cosmetică, crușinul se folosește sub formă de infuzie pentru a curăța tenul cu aspect tern și încărcat.

Mai poți citi din Remedii naturiste

Salvia și proprietăț…

Salvia și proprietățile sale miraculoase  Salvia este una din plantele care nu ar trebui...

Mai mult

Tratamente naturiste pe…

Tratamente naturiste pentru riduri Procesul de îmbătrânire, un proces cât se poate de n...

Mai mult

Ceaiurile pentru sugari…

Ceaiurile pentru sugari și copii  Efectele benefice ale plantelor sunt binecunoscute în ...

Mai mult

Pelinul

Pelinul  Pelinul este una dintre plantele ce sunt la îndemâna noastră, însă puțini di...

Mai mult

Floarea de salcâm si p…

Floarea de salcâm și puterile ei terapeutice  Încă din primele zile ale lunii mai, și ...

Mai mult

Ciuperca Ganoderma

Ciuperca medicament Ganoderma  În tradiția populară românească, se spune că “farmac...

Mai mult

Negrilica, o plantă cu…

Negrilica face minuni pentru organism Negrilica este o plantă care, deși nu este pe deplin...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru durerile de spate Durerile de spate au devenit o reală problemă ...

Mai mult

Beneficiile ceaiului ne…

Ceaiul negru - prezentare  Ceaiurile au diferite proprietăți din cele mai benefice asupra...

Mai mult

Aloe vera

Aloe Vera: celebră din vremuri străvechi  Denumită de către chinezi "remediul armonie...

Mai mult

Sunătoarea

Tratează-ți sufletul și trupul cu sunătoare  Sunătoarea sau pojarnița este una din pl...

Mai mult

Chlorella

Ce este Chlorella?  Chlorella este o algă unicelulară atât de mică, încât până la a...

Mai mult

Remedii naturale pentru…

Cum scăpăm de insomnie în mod natural?  Fiecare dintre noi a trecut cel puțin o dată p...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Ce este diabetul şi ce este diabetul zaharat?  Diabetul este o afecţiune caracterizată p...

Mai mult

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba: aliatul sănătății  Ginkgo Biloba reprezintă cea mai veche specie de cop...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru hepatită Genţiana  Genţiana, supranumită şi fierea pământulu...

Mai mult

Spirulina

Spirulina – efecte miraculoase asupra sănătății  Spirulina (Spirulina platensis) este o...

Mai mult

Uleiuri presate la rece

Uleiurile presate la rece, o alegere înțeleaptă pentru sănătate  Uleiurile presate la ...

Mai mult

Ghimbirul, un aliat de …

Ghimbirul, un aliat de nădejde al sănătăţii   Ghimbirul este o plantă aromatică în fo...

Mai mult

Busuiocul

Busuiocul, un valoros remediu naturist  Busuiocul este numele comun dat plantei culinare Oc...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru un păr sănătos  Podoaba capilară reprezintă un element de fru...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru întărirea sistemului imunitar la copii  Se apropie anotimpul rec...

Mai mult

Alga afa

Algele, originea vieții și sursă excepțională de nutrienţi  Algele sunt originea vie...

Mai mult

Vitamina C alcalina - a…

Vitamina C alcalină - antioxidantă și fortifiantă pentru organism  Vitamina C este implic...

Mai mult

Remedii naturiste care …

Remedii naturiste care vă ajută să renunțați la fumat  În societatea contemporană, f...

Mai mult

Remedii pentru congesti…

Remedii naturiste pentru congestia nazală  Anotimpul rece vine și cu foarte multe problem...

Mai mult

Vitamina C, campioana s…

Vitamina C salvează vieți  Vitamina C este una dintre vitaminele indispensabile organismu...

Mai mult

Remedii naturale impotr…

Remedii naturale împotriva transpirației excesive  Transpirația este un fenomen natural...

Mai mult

Detoxifiere cu ceaiuri …

Detoxifierea organismului cu ajutorul ceaiurilor și crudităților  Termenul de detoxifier...

Mai mult

Drojdia de bere si Canc…

Drojdia de bere luptă eficient împotriva cancerului  Ciupercile vii din componența drojdie...

Mai mult

Ciupercile shiitake

Ciupercile Shiitake – aliment sau medicament?   În Japonia și în China ciupercile shiita...

Mai mult

Beneficiile plantei alo…

Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale v...

Mai mult

Ciuperca Coama Leului

Ciuperca Coama Leului  Micoterapia sau terapia cu ciuperci este una din cele mai bune terap...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru afecțiunile aparatului digestiv  În acest articol vom prezenta c...

Mai mult

11 beneficii pentru să…

Ce este mai exact bicarbonatul de sodiu?  Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă care la ...

Mai mult

Pufulița și utilizare…

Pufulița și utilizarea ei terapeutică  Pufulița este o plantă a căror efecte curative s...

Mai mult

Din farmacia naturii …

Din farmacia naturii – menta Menta este o plantă medicinală cu o sumedenie de efecte ben...

Mai mult

10 remedii naturiste co…

De ce unele persoane au candidoză, iar altele nu?  Candida albicans este un tip de ciupercă...

Mai mult

Flavonoidele

Flavonoidele Conceptul de flavonoide este unul relativ nou în România. În acest articol v...

Mai mult

Levănțica

Levănțica folosită în scop terapeutic Levănțica este o plantă foarte utilizată pe pl...

Mai mult

Ciuperca dansatoare Mai…

Ciuperca dansatoare Maitake  Medicina naturistă alternativă ne oferă în societatea cont...

Mai mult

Oregano are multiple be…

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale plantei oregano?  Oregano este o plantă minunat...

Mai mult

Remedii naturiste: anti…

Remedii naturiste: antibioticele naturale  Există atât plante, cât şi produse naturale ca...

Mai mult

Mușețelul - un adevă…

Mușețelul - un adevărat izvor de sănătate  De-a lungul secolelor, oamenii au folosit m...

Mai mult

Coada-calului: propriet…

Coada-calului: descriere generală  Coada-calului face parte din familia Equisetaceae și e...

Mai mult

8 ceaiuri contra dureri…

Plante medicinale contra problemelor stomacale  Toți am suferit de probleme la stomac la un ...

Mai mult

Remedii naturiste în s…

Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, c...

Mai mult

Ghimbirul ajută la red…

Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar  Ghimbirul este foarte fol...

Mai mult

Cozile care fac cinste …

Cozile care fac cinste naturii – codița șoricelului, coada calului, coada racului Natura...

Mai mult

Mini dictionar a plante…

Mini dicționar al plantelor tămăduitoare (A-C) A Albăstreaua (Centaurea cyanus) Ce folos...

Mai mult

Mini-dicționar a celor…

Mini-dicţionar al celor mai comune plante cu proprietăţi tămăduitoare (L-O) L Lămâia (...

Mai mult

Ceaiul Kombucha: propri…

Ce este ceaiul Kombucha?  Kombucha este o băutură pe bază de ceai fermentat, cu un gust u...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

Ce este sinuzita?  Sinusurile paranazale sunt niște cavități pline cu aer care se găsesc ...

Mai mult

11 remedii naturiste co…

Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație ...

Mai mult

Artrita reumatoidă: ca…

Ce este artrita reumatoidă?  Artrita reumatoidă este o boală autoimună care determină in...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mai mult

Cele mai bune trei ceai…

Antioxidanții din ceaiuri au efecte de reîntinerire  Păstrarea tinereții cât mai mult ti...

Mai mult

Mesteacănul: beneficii…

Mesteacănul, un arbore vindecător  Mesteacănul este un arbore originar din Sud-estul Asiei...

Mai mult

Beneficiile vindecătoa…

Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru...

Mai mult

5 plante pentru tratare…

5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea ar...

Mai mult

8 analgezice naturale p…

Analgezicele naturale alină durerile sau tulburările de sănătate  Analgezicele sunt una d...

Mai mult

Proprietățile turmeri…

Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat ...

Mai mult

Mini-dicționar a celor…

Mini-dicționar al celor mai comune plante cu proprietăți tămăduitoare (D-I) D Drăgaica ...

Mai mult

Plante utile în perioa…

Plante utile în perioada de primăvară  Primăvară este un anotimp în care organismul ar...

Mai mult

5 băuturi naturale pen…

5 băuturi naturale pentru tratarea gastritei  Gastrita este o afecțiune des întâlnită a ...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

Alimentele antibacteriene au proprietăți antibiotice  Alimentele antibacteriene sunt produs...

Mai mult

6 plante calmante mirac…

6 plante calmante miraculoase  Într-o singură zi, putem experimenta diverse stări: stres ...

Mai mult

Remedii naturale simple…

Remedii naturale simple și eficiente  Natura ne oferă cu generozitate o minunată varietate...

Mai mult

Beneficiile zmeurei pen…

Zmeura, aport nutrițional și proprietăți medicinale  Consumând o cană de zmeură proasp...

Mai mult

Ciupercile combat și t…

Cum pot ajuta ciupercile în tratarea cancerului?  Ciupercile au fost prețuite pentru propri...

Mai mult

Mușețelul și rolul l…

Ceaiurile din plante medicinale: binefăcătoare pentru sănătate  Ceaiurile din plante sunt...

Mai mult

Tincturile din plante m…

Care este cea mai bună modalitate de a profita de proprietățile plantelor medicinale?  Pla...

Mai mult

Propolisul și benefici…

Albinele sunt adevărate susținătoare ale vieții pe Pământ  Albinele, prin polenizarea f...

Mai mult

Mini-dictionar a celor …

Păducel (Crataegus monogyna) Cum se administrează Păducelul?  Păducelul creşte la câmp...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Ce este sindromul metabolic?  În prezent, cauzele care produc afecțiunea numită sindrom me...

Mai mult

Beneficiile iasomiei pe…

Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, ...

Mai mult

Resveratrolul și curcu…

Resveratrolul și curcumina, doi compuși naturali valoroși în tratarea cancerului  În pre...

Mai mult

5 infuzii pentru tratar…

5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din p...

Mai mult

10 remedii naturiste co…

Ce sunt calculii renali?  Rinichii sunt unele dintre organele cele mai importante din corpul ...

Mai mult

Beneficiile, utilizări…

Scorțișoara cea parfumată și vindecătoare  Aromată și delicioasă, perfect potrivită ...

Mai mult

Remedii naturiste cu ce…

Remedii naturiste cu ceapă  Folosită de mii de ani și apreciată atât pentru utilizările...

Mai mult