Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Terapia cu fotoni: lumina care vindecă

Scris de Dr. Luca Catalin

Ce sunt fotonii?

Terapia cu fotoni: lumina care vindecă Corpul nostru este traversat de biofotoni, care sunt particule de lumină care joacă un rol esențial pentru sănătate. În prezent este posibilă reîncărcarea organismului cu tipul de lumină care revitalizează funcționarea celulară. Organismul uman poate primi o doză extra de fotoni prin intermediul terapiei fotonice.

 Fotonii sunt particule de lumină pe care organismul le absoarbe, le depozitează sau le emite. Fotonii provin de la lumina solară, însă și celulele noastre produc ele însele biofotoni care participă la coordonarea funcționării organismului, conform biofizicianului Fritz Albert Popp, pionier în domeniul biofotonicii și candidat la premiul Nobel.

 În cartea sa intitulată Biologia luminii, cercetătorul Fritz Albert Popp afirmă că biofotonii sunt cruciali în abordarea terapeutică a bolilor, deoarece transmit informațiile necesare pentru ca toate procesele chimice și fizice care susțin sănătatea să se dezvolte.

Ce este terapia cu fotoni?

 Oamenii de știință ruși S. Stschurin, V.P. Kasnaschejew și L. Michailowa au confirmat prin intermediul a mai mult de 5.000 experimente faptul că celulele vii pot transmite informații prin intermediul biofotonilor. Conform acestor studii, intensitatea emisiei –sub formă de lumină coerentă ultra slabă, având lungimea de undă cuprinsă înte 200 și 800 nanometri de spectru electromagnetic– este foarte sensibilă la situațiile de stres fizic sau psihologic și reflectă starea de vitalitate a organismului.

 Tocmai de aceea s-a considerat că un aport din exterior ar putea avea efecte pozitive, aspect care a fost dovedit în mod empiric de către terapeuții care utilizează tehnologiile biofotonice.

 Doar o mică parte dintre fotonii care se pot detecta în organism provin direct de la soare. Se cunoaște faptul că radiațiile solare produc efecte antiinflamatorii, analgezice și modulatorii. Acestea stimulează celulele și reglează producerea hormonilor și a neurotransmițătorilor, însă prin piele se absorb doar aproximativ 25-30% dintre fotonii solari, care în plus, se distribuie în țesuturi în mod nelocalizat.

 Terapia cu fotoni urmărește să-i direcționeze în zonele adecvate cu ajutorul tehnologiilor specifice cum este și cea dezvoltată de către biofizicianul francez Daniel Giron, care aplică lumină coerentă pe zone determinate ale corpului în scopuri curative. Zonele alese sunt cele afectate de boli, organe esențiale pentru funcționarea organismului sau punctele care se află de-a lungul meridianelor descrise în cadrul medicinii tradiționale chineze.

 Studiile realizate de către Fritz Albert Popp și de doctori precum Xiuxiu Wang și Jinzhao Huang, de la Universitatea din Jinan (China), au demonstrat faptul că stimularea punctelor specifice –prin intermediul inserării acelor de acupunctură sau a tratamentului de tip Moxa (sau moxibustia)– crește emiterea de biofotoni de-a lungul meridianelor energetice.

 Terapia se administrează cu ajutorul unui suport care emite lumină infraroșie care proiectează fotonii în puncte concrete. Aceste porți de intrare a luminii în corp pot fi punctele specifice indicate în urma unui diagnostic energetic al pacientului, conform medicinii tradiționale chineze sau pot fi anumite zone sensibile precum încheieturile, plexul solar, timusul, glanda tiroidă sau glandele suprarenale.

 Fotonii pot fi stimulați de asemenea prin intermediul terminațiilor nervoase care îi conduc până în creier. Aparatele folosite de către terapeuți permit adaptarea rangului de emisie în funcție de tulburarea sau afecțiunea de sănătate care se tratează.

 Însă întotdeauna aceasta este o procedură sigură: este imposibil să se primească o supradoză de fotoni. Aceștia activează doar celulele bolnave și nu au efecte secundare negative asupra celulelor sănătoase.

Terapia cu fotoni îmbunătățește starea generală de sănătate

 Doctor Heinrich Mammes, profesor în cadrul Universității din Münster (Germania), consideră că lumina soarelui este benefică pentru menținerea sănătății și a vitalității, însă atunci când există o problemă concretă este necesar un tratament localizat cu biofotoni. "Terapia fotonică sau terapia cu lumină oferă un aport de vitalitate care ajută la recuperarea echilibrului atunci când celulele și organismul sunt slăbite", explică Mammes. "Terapia cu lumină oferă un aport de vitalitate care ajută la recuperarea echilibrului când celulele și organismul sunt slăbite".

 Indicațiile cele mai frecvente pentru terapia fotonică sau terapia cu lumină sunt următoarele: dureri, migrene, fibromialgie, senzația de lipsă de energie, tulburări ale sistemului nervos, probleme respiratorii și inflamatorii, dezechilibre hormonale și infecții cronice precum borelioza sau boala Lyme, transmisă prin mușcătura de căpușă, care poate afecta diverse organe. Durata tratamentului depinde de tulburarea respectivă și de starea pacientului. În majoritatea cazurilor se recomandă între 3 și 10 sesiuni de terapie de câte 50-60 minute.

       

            4 tulburări de sănătate în care este recomandată terapia cu fotoni

 Terapia fotonică sau terapia cu lumină se recomandă mai ales în cazul următoarele tulburări de sănătate:

1. Sindromul de oboseală cronică sau "burn out"

 Terapia cu fotoni se utilizează pentru tratarea stării de dezechilibru cauzat de un stres acut. Sindromul de burn out, se caracterizează printr-o stare de oboseală extremă atât fizică, cât și intelectuală și emoțională care sunt relaționate de obicei cu excesul de muncă și cu lipsa unei odihne corespunzătoare.

2. Simptomele de stres

 Migrenele frecvente, un sistem imunitar slăbit, iritabilitatea sau stările de anxietate și neliniște sunt asociate în mod frecvent cu situațiile de stres susținut. Terapia cu fotoni favorizează o creștere a rezistenței și a capacității de adaptare a organismului la circumstanțele exigente.

3. Acufenele

 Acufenele sunt sunete care nu au o cauză fizică cunoscută și care pot fi foarte neplăcute și deranjante. În multe cazuri nu există un tratament convențional eficient, totuși, s-a constatat că acufenele răspund la terapia cu fotoni. Pentru a aborda această problemă, se tratează energia de la nivelul meridianului rinichi, deoarece conform medicinii tradiționale chineze este cauza acestui simptom de la nivelul auzului.

4. Afecțiunile psihosomatice

 Bolile care afectează sistemul psihovegetativ, precum depresia, tulburările somnului sau tulburările de comportament și de învățare în cazul copiilor, răspund de asemenea în mod pozitiv la stimulul reorganizator al biofotonilor.

 

Biofotonii și alimentația

 Biofotonii pot fi obținuți și din fructe, legume și tuberculi. Alimentele pe care le consumă, oferă nu doar calorii, proteine, vitamine sau minerale, ci și transferă literalmente lumină solară organismului. Această lumină este esențială deoarece oferă o anumită coerență fizică, o ordine, o capacitate organizativă, care este fundamentală pentru toate ființele vii.

 Vitalitatea și calitatea unui aliment pot fi determinate pornind de la intensitatea și de la coerența emisiei sale biofotonice. Fritz-Albert Popp a demonstrat că se poate distinge emisia de biofotoni din legumele și fructele proaspete, care sunt cultivate cu metode ecologice și fără reziduuri nocive.

 Legumele și fructele de proveniență ecologică, consumate în stare crudă oferă organismului cea mai mare cantitate de biofotoni coerenți. Doctor Heinrich Mammes recomandă să se consume zilnic câte o salată proaspătă de crudități și să se mestece foarte bine.

Terapia cu fotoni și medicina integrală

 Doctor Mammes recomandă de asemenea să se combine terapia cu fotoni cu homeopatia, acupunctura, cromoterapia și alimentația naturală deoarece, conform studiilor sale, «toate strategiile contribuie la recuperarea echilibrului».

 În plus, terapia cu fotoni nu este deloc incompatibilă cu tratamentele convenționale. De exemplu, în cazul pacienților oncologici, terapia cu fotoni este utilizată pentru a contracara efectele negative ale chimioterapiei.

 În cadrul Centrului Itaka din Madrid, naturopatul Julio Alonso folosește aceeași tehnologie –respectiv sistemul Bionic 880– ca și doctor Mammes pentru a «obține o reglare a fondului care nu se obține cu niciun alt mediu». «Nu este un tratament invaziv și este foarte eficient, mai ales în cazul copiilor», afirmă acesta.

 Știința biofotonilor este încă la început, iar studiile de specialitate care sunt în curs de desfășurare precum cele ale lui Majid Rahnama, de la Universidad Shahid Bahonar (Iran), despre funcția biofotonilor asupra creierului– sugerează faptul că în cazul particulelor de lumină se pot găsi unele chei pentru înțelegerea ființelor vii, în special din interacțiunile dintre conștiință și elementele fizice. Din această perspectivă, poate că într-o bună zi expresia atât de cunoscută de «ființe de lumină» va fi înțeleasă ca fiind mai mult decât o metaforă.