Catalin Luca

Teoria revoluționară a Doctorului Hamer

Scris de Dr. Luca Catalin

Teoria revoluționară a Doctorului Hamer

dr hammer noua medicina germana  Totul a pornit de la un eveniment tragic petrecut în 1978, când Dr. Ryke Geerd Hamer, internist la clinica oncologică a Universității din Munchen, a aflat că fiul sau a fost împușcat mortal. Câteva luni mai târziu, Dr. Hamer a fost diagnosticat cu cancer testicular. Cum nu mai fusese niciodată grav bolnav, i-a venit ideea că probabil cancerul a fost datorat șocului produs de vestea morții fiului său.

 Astfel a început investigarea a mii de cazuri de cancer. În acest fel, Dr. Hamer a descoperit că toate aceste cazuri aveau un numitor comun: existența în viața pacientului a unui eveniment traumatizant. Pentru a verifica acest fapt a trecut la analiza a mii de tomografii în relație cu istoricul pacientului. Ceea ce a descoperit a fost revelator: orice șoc emoțional determină o leziune pe creier detectabilă pe tomografie ca un set de inelele concentrice. Iar ceea ce a fost și mai interesant este că același tip de șoc emoțional viza aceeași zonă de pe creier, care controla un anumit organ. Motivul pentru care diferitele conflicte sunt legate indisolubil de anumite zone ale creierului este acela că, de-a lungul evoluției noastre, fiecare parte a creierului a fost programată să răspundă instantaneu la posibile conflicte sau amenințări. Cu cât un conflict durează mai mult, cu atât se îmbolnăvește mai rău acel organ corespunzător tipului de conflict. Ceea ce a descoperit în continuare Dr. Hamer, studiind statistic cazurile de cancer, a fost cea de-a doua lege a medicinii germanice  și anume, că orice proces de îmbolnăvire are două faze:

 

 a. Faza de conflict activ (de îmbolnăvire) în care se instalează o stare de tensiune, de neliniște, lipsa poftei de mâncare însoțită de pierderi de greutate și insomnie. Mâinile și picioare devin reci, pielea devine sensibilă sau iritată, iar starea generală e una de tensiune continuă –  semne care indică faptul că tumoarea/boala este în plină dezvoltare și continuă să crească. O persoană poate chiar muri în acestă etapă, dar aceasta nu se produce datorită cancerului în sine, ci din cauza pierderii de energie, a slăbirii exagerate, a lipsei de somn, a epuizării mentale și emoționale. De cele mai multe ori este vorba de impactul emoțional devastator al diagnosticului sau al prognozelor negative că bolnavul ar mai avea puțin de trăit. Acestea fac ca pacienții să-și consume inutil energia și să aibă un nou șoc emoțional  la care (dacă li se adaugă un tratament convențional mutilant de genul chimioterapie sau radiere) pacientul nu mai are mari șanse de supraviețuire. Însă, odată ce omul conștientizează și rezolvă conflictul emoțional corpul intră în: 

 b. Faza de conflict rezolvat. În această fază corpul se vindecă. Primul semn este că mâinile si picioarele devin din nou calde, deoarece vasele de sânge se măresc.  Însă, vindecarea se poate manifesta și prin diferite boli (în general „călduroase”  precum febra, hipertensiunea)  și stări de oboseală prelungite, nevoie de somn, deoarece corpul face eforturi imense pentru a se regenera și reechilibra. Apetitul revine. Odihna și furnizarea tuturor nutrienților necesari organismului sunt esențiale pe perioada de vindecare. Tumorile sunt eliminate, iar leziunile de tip necroză sau ulcer sunt înlăturate prin regenerarea naturală a țesuturilor.

 La sfârșitul fazei de auto-vindecare, țesuturile și organele afectate sunt refăcute complet și adeseori devin mult mai rezistente decât au fost înainte de apariția socului, deoarece organismul și-a format anumite mecanisme de apărare și prevenție. Acest proces este însoțit, de regulă, de inflamații potențial dureroase cauzate de edeme care protejează țesutul pe durata vindecării. Alte simptome tipice regenerării sunt: hipersensibilitate, mâncărimi, spasme (dacă țesuturile musculare sunt implicate) și inflamații. Exemple de boli care apar doar în procesele de vindecare sunt: diferite probleme de piele, hemoroizi, laringită, bronșită, artrită, ateroscleroză, disfuncții ale rinichilor și vezicii urinare, anumite boli ale ficatului și infecții.

Legăturile dintre organul afectat și conflict sunt următoarele:

dr hammer noua medicina germana cancer - Intestinul subțire –  Ura care nu poate fi ‘digerată’

 - Uter – Sentiment de inferioritate sexuală

 - Prostata - Conflict pe latura sexualității

 - Tiroida - Neputință, fără control

 - Colon – Conflict peste care nu se poate trece nicicum

 - Oase - Lipsa stimei de sine, inferioritate

 - Plămâni – Frica puternică față de altă persoană

 - Piele - Lipsa integrității, ființă coruptibilă

 - Testicule, Ovare - Pierdere valoroasă ce nu poate fi recuperată

 - Pancreas - Conflict cu membrii familiei

 - Urechea internă – Sentimentul de imposibilitate de a afla ‘adevărul’

 - Sânul stâng - Conflict care pune în pericol copilul, casa, familia

 - Sânul drept- Conflict cu partenerul sau cu persoanele rivale

 - Rectul - Frica de a fi nefolositor

 - Gura – Nu poți ‘mesteca’ (suporta) o problemă/situație

 - Căile respiratorii – Conflict teritorial

 - Laringe - Frica și îngrijorarea pentru un anumit eveniment

 - Stomacul - Ai înghițit prea multe împotriva voinței tale

 - Esofag - Dorința acută de a refuza, de a nu ‘înghiți’

 - Inima – Frustrare legată de copii

 - Cervixul – Frustrare adâncă și persistentă

 - Glandele suprarenale – Te îndrepți într-o direcție în care refuzi să mergi

 - Ficat - Frica (stres) inconștientă de a rămâne fără mâncare (sau bani pentru a procura mâncare) sau îți simți viața în pericol.

 Cercetările doctorului Hamer au dus și la altă concluzie interesantă: microbii precum ciupercile, bacteriile, virusurile apar doar în faza de vindecare și ajută aceasta!!  Inflamațiile, febra, puroiul, supurările sunt semne ale vindecării. Bacteriile ajută la descompunerea tumorilor ce nu își mai au rostul și au proliferat în timpul fazei active: tumorile pulmonare, tumorile de colon, tumorile la rinichi, tumorile la prostată, tumorile la uter, tumorile de sân, melanoamele și mesothelioma. Virusurile sunt implicate în procesul de vindecare a țesuturilor coordonate de cortexul cerebral. Hepatita, pneumonia, herpesul, gripa și gripa stomacală indica faptul că procese virulente naturale de vindecare sunt în curs.

Principiile vindecării în noua medicina germană:

 1. Relația medic –pacient este regândită, deoarece pacientul este „stăpânul” tratamentului, el se va trata singur și își va pune toate speranțele în el însuși;

 2. Medicația va fi mult limitată, fără a împiedica faza de vindecare „naturală” a organismului, așa cum se petrece în medicina convențională;

 3. Pacientul va urmări să înțeleagă conflictul care a provocat boala și mai ales atitudinea lui față de acel conflict, căci de fapt acesta îmbolnăvește și nu conflictul în sine;

 4. Pacientul și medicul vor găsi împreună cea mai bună rezolvare a conflictului generator al bolii și vor stabili cea mai bună strategie de evitare a acestui conflict pe viitor de către pacient.

Alte observații:

cancer dr hammer noua medicina germana

 O persoană sănătoasă, bine hrănită și odihnită va avea de înfruntat mult mai puține conflicte biologice și le va face față mult mai ușor.

 Persoanele cu o situație materială bună au un risc de a se îmbolnăvi (de cancer sau de alte boli cancer echivalente) de 10 ori mai mic decât persoanele sărace (care nu își pot rezolva cele mai multe conflicte din lipsa banilor).

 Cel mai important factor în faza de auto- vindecare este ca pacientul să înțeleagă ce se întâmplă cu el, deoarece numai atunci el va putea să adopte o atitudine constructivă și relaxată față de procesele de auto-vindecare.

 Dacă pe timpul fazei de îmbolnăvire sau pe timpul fazei de auto-vindecare, pacientului îi este teamă de cancer, aceasta teamă va induce un nou conflict biologic care pe timpul unei noi faze de îmbolnăvire va genera cancer pulmonar, iar dacă va apare la același bolnav și teama de moarte aceasta va induce un alt conflict biologic care în faza de îmbolnăvire va genera un proces de decalcifiere a întregului sistem osos.

{jcomments on}

  1. Comentarii (98)

  2. Adaugă-l pe al tău
Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Tatal meu in varsta de 74 de ani a fost in luna martie operat de tumora la colon.care le fost extirpata ,iar in imprejurimi nu s-au mai gasit metastaze. Doctorul i-a propus ,pentru succesul operatiei sa faca 6 sedinte de chimioterapie.A facut...

Tatal meu in varsta de 74 de ani a fost in luna martie operat de tumora la colon.care le fost extirpata ,iar in imprejurimi nu s-au mai gasit metastaze. Doctorul i-a propus ,pentru succesul operatiei sa faca 6 sedinte de chimioterapie.A facut numai prima sedinta ,dupa care ne-am razgandit afland mai exact consecintele aduc aceste otravuri.I-am cumparat din plafar Citonat,sper sa fi facut o alegee buna.Va rog sa-mi spune-ti si mie cu ce as putea sa-l mai ajut.Va multumesc!

Citeşte mai mult
Turoi Daniela
This comment was minimized by the moderator on the site

Este necesar sa faca un tratament naturist antitumoral complet. Pentru a prescrie o astfel de reteta este necesar sa-mi dati datele pacientului complete: inaltime, greutate, istoric boala, analize, diagnostic complet, scaun, urina, alergii

Dr Catalin Luca
This comment was minimized by the moderator on the site

De prin ianuarie mi- a aparut ca o galma pe umarul stang. Pare ca o galma de grasime , nu e dureroasa dar cate odata ma doare tot umarul . Cu ce are legatura umerii?va multumesc si as aprecia enorm orice informatie

Andreea
This comment was minimized by the moderator on the site

Cu ce au legatura umerii ? Am vrut sa spun

Andreea
This comment was minimized by the moderator on the site

buna ziua,
Sunt diagnosticata cu cancer la pleura - Mezoteliom oleural malign, in urma caruia am suferit o operatie de Pneumectomie, acum urmez tratament cu citostatice -Alimta, va rog sa-mi spuneti ce tratamente naturiste sunt bune pt. mine. Am...

buna ziua,
Sunt diagnosticata cu cancer la pleura - Mezoteliom oleural malign, in urma caruia am suferit o operatie de Pneumectomie, acum urmez tratament cu citostatice -Alimta, va rog sa-mi spuneti ce tratamente naturiste sunt bune pt. mine. Am aflat de Citonat si ganoderma. Ce imi recomandati?
Va multumesc.

Citeşte mai mult
ELENA RARINCA
This comment was minimized by the moderator on the site

Pentru un tratament adecvat trebuie sa imi dati datele complete despre dvs: varsta, inaltime, greutate, istoric boala, alte afectiuni, scaun , urina, alergii, somn..

Dr. Cătălin Luca
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,

Anul trecut am fost diagnosticata cu metastaze la plamani, am o tumoare si in ficat si in oase. Sunt pe tratament cu Iressa si fac drenaj la plamanul drept de trei ori pe saptamana.
Boala a debutat cu o umflatura in gat in partea...

Buna ziua,

Anul trecut am fost diagnosticata cu metastaze la plamani, am o tumoare si in ficat si in oase. Sunt pe tratament cu Iressa si fac drenaj la plamanul drept de trei ori pe saptamana.
Boala a debutat cu o umflatura in gat in partea dreapta anul trecut prin ianuarie, apoi in luna februarie am inceput sa am dureri in capul pieptului si sa ma simt din ce in ce mai obosita. Am inceput sa tusesc tot mai mult si au unceput sa ma doara coastele si apoi tot spatele. Am schimbat doctorul, in luna iunie, care m-a rugat sa mai fac alte raze. In aceeasi zi, dupa ce a pirimit rezultatele m-a trimis la urgenta si am fost internata la pneumologie. Mi s-a recoltat lichid din plaman si am primit diagnosticul: tumori canceroase in plamani, in ficat si oase.Am facut 5 sedinte de radiatii si nu mai doare spatele si nu mai tusesc.
Acum am un tratament cu Iressa, tumorile la plamani sunt mai mici sau au disparut, la ficat tumoarea e mult mai mica, dar se pare ca mai am in oase - s-au facut altele in piciorul drept, femur si coapsa. In luna ianuarie, anul acesta, am inceput un tratament pentru intarirea oaselor cu Zoledronic Acid intravenos o data pe luna. Voi avea alte 5 sedinte de radiatii la picior si voi incepe un alt tratament chimio cu Afatinib care este mai tare.
Mentionez ca am 41 de ani, 1,77 cm inaltime, 65 de kilograme, nu am nici un fel de alergii, nu am probleme cu scaunul, urina e clara, dorm bine. Stilul meu de viata a fost unul sanatos, drumetii multe, bicicleta, mancare sanatoasa, nefumatoare. Si acum mananc sanatos, multe fructe, legume, fara carne de porc, fara produse lactate; in loc de lapte beau lapte de almond, ma feresc de dulciuri, beau sucuri naturale facute de mine.
As avea nevoie de un sfat, ce as putea sa mai fac, ce alt tratament naturist pot sa mai iau? Multumesc!

Citeşte mai mult
Anna
This comment was minimized by the moderator on the site

Am trimis reteta completa de tratament pe email

Dr. Cătălin Luca
This comment was minimized by the moderator on the site

sunt racit tare: ma simt molesit, nu pot sa fac nimic, ma doare in gat. Ajutati-ma va rog frumos!!! Vreau sa-mi treaca cat mai repede! Ce trebuie sa fac? Multumesc pentru ajutor!!!

Liviu
This comment was minimized by the moderator on the site

Vitamina C alcalina forte: 2g din 2 in 2 ore pe timpul zilei<br />Se bea ceai de ghimbir , tinctura de propolis

Dr. Cătălin Luca
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,am un prieten in vârstă de 21 de ani care suferă de aceasta boala,ii s-au administrat tratamente foarte puternice care au dus si la o anemie . Va rog frumos să-mi spuneți care ar fi cauza acestei afecțiuni (lui ii place fotbalul) si un...

Buna ziua,am un prieten in vârstă de 21 de ani care suferă de aceasta boala,ii s-au administrat tratamente foarte puternice care au dus si la o anemie . Va rog frumos să-mi spuneți care ar fi cauza acestei afecțiuni (lui ii place fotbalul) si un eventual tratament naturist,atât pentru coxartroză cat si pentru anemie! Va mulțumesc anticipat

Citeşte mai mult
mihai-Nmm
This comment was minimized by the moderator on the site

buna ziua ma numesc radu si am fost diagnosticat cu rectocolita hemoragica de 2 ani si cu o intoleranta la gluten va rog sa-mi dati cateva sfaturi cu ce as putea face pentru ca ma simt din ce in ce mai rau .va multumesc

radu radu
This comment was minimized by the moderator on the site

Pentru un tratament adecvat trebuie sa imi dati datele complete ale pacientului!!

Dr. Cătălin Luca
This comment was minimized by the moderator on the site

buna ziua! ce remedii naturiste recomandati pt un copil de 1 an si 3 luni in caz de viroza ( febra, secretii/mucozitati, rosu in gat- tuse)? multumesc

Flory
This comment was minimized by the moderator on the site

Pentru un tratament adecvat trebuie sa imi dati datele complete ale pacientului!!

Dr. Cătălin Luca
There are no comments posted here yet
Încarcă mai Mult

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location

Mai poti citi din Direcții în medicina alternativă

Teoria revoluționară …

09-06-2012 Hits:80597 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Teoria revoluționară a Doctorului Hamer   Totul a pornit de la un eveniment tragic petrecut...

Mai mult

Călătoria

05-03-2013 Hits:40228 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

”Călătoria” de Brandon Bays  Procesul Călătoriei descris de Brandon Bays este o teh...

Mai mult

Chiropractica - ramură…

23-04-2014 Hits:33112 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este chiropractica? Chiropractica este o ramură a medicinei alternative, este o profesie...

Mai mult

Terapia Ornish pentru v…

06-03-2013 Hits:13891 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Terapia Ornish pentru vindecarea bolilor cardiovasculare  Medicul american Dean Ornish, abs...

Mai mult

Osteopatia

23-04-2014 Hits:11635 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este osteopatia?  Osteopatia este un mod de a detecta, trata și preveni anumite problem...

Mai mult

Ayurveda, ştiinţa vie…

05-03-2013 Hits:11080 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ayurveda, ştiinţa vieţii şi arta vindecării  Ayurveda reprezintă un sistem complex de...

Mai mult

Terapia Bowen

29-01-2015 Hits:9668 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cum funcționează terapia Bowen?  Pentru a înțelege mai bine cum funcționează terapia Bo...

Mai mult

Cele 5 legi fundamental…

23-06-2015 Hits:7728 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cine este doctorul Hamer?  Controversat de unii, însă apreciat și urmat de alții, doctoru...

Mai mult

Recunoștința-metodă …

11-11-2014 Hits:6379 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Despre puterea miraculoasă a recunoștinței  „În fiecare dintre noi există o scânteie...

Mai mult

Medicina alternativă …

27-04-2016 Hits:3781 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cancerul – consecința unui stil de viață nesănătos  Prof. dr. Franc T. Ruiz este consi...

Mai mult

Aromaterapia și binefa…

10-01-2017 Hits:3244 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

       Câteva remedii eficiente cu uleiuri esențiale Remediu contra conjunctivitei: ...

Mai mult

Metoda ”Călătoria…

25-03-2016 Hits:3155 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

  Metoda ”Călătoria” de Brandon Bays: Știința în slujba vindecării trupului prin ...

Mai mult

Medicina cuantică și …

26-05-2017 Hits:2961 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este medicina cuantică?  Medicina cuantică este o nouă terapie care se bazează pe in...

Mai mult

Terapia cu fotoni: lumi…

04-02-2018 Hits:2896 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce sunt fotonii?  Corpul nostru este traversat de biofotoni, care sunt particule de lumină c...

Mai mult

Aromaterapia și binefa…

19-12-2016 Hits:2709 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este aromaterapia?  Termenul «aromaterapie» a fost creat în anul 1928 de către farmaci...

Mai mult

Terapia Gestalt: aspect…

27-02-2017 Hits:2708 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Terapia Gestalt: aspecte esențiale  Terapia Gestalt este un tip de psihoterapie care diferă...

Mai mult

Talazoterapia: indicaț…

21-08-2017 Hits:2205 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este talazoterapia?  Talazoterapia este o terapie alternativă care îmbină toate proprie...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

25-10-2017 Hits:2166 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este o plantă adaptogenă?  Există diverse plante în fitoterapie care sunt cunoscute ...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

06-11-2017 Hits:1843 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Plantele adaptogene ajută corpul să-și regăsească echilibrul  O plantă adaptogenă ti...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

19-12-2017 Hits:1813 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Plantele adaptogene: beneficii pentru sănătate (III)  O plantă adaptogenă tinde să ajute...

Mai mult

Aromaterapia vibrațion…

26-02-2018 Hits:1793 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

De la aromaterapia clasică la aromaterapia vibrațională  Ființa umană este un organism e...

Mai mult

Autofagia: regenerarea …

27-06-2019 Hits:1640 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este autofagia?  În interiorul organismului uman există o rețea celulară de curățare...

Mai mult

Autofagia: regenerarea …

11-08-2019 Hits:1472 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Postul și autofagia, o practică milenară  Detoxifierea și postul sunt practici naturale, ...

Mai mult

Homeopatia, 5 beneficii…

18-05-2018 Hits:1393 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este homeopatia?  Homeopatia este un sistem de tratament care a apărut la începutul seco...

Mai mult

Medicina alternativă …

29-07-2019 Hits:832 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este efectul placebo?  În viața noastră de zi cu zi luăm adesea medicamente și urmăm...

Mai mult

Plasticitatea neuronal…

22-03-2019 Hits:810 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este plasticitatea neuronală?  Plasticitatea cerebrală se referă la capacitatea sistemu...

Mai mult

Masajul Shiatsu: benefi…

23-08-2019 Hits:798 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este masajul Shiatsu?  Shiatsu este o tehnică de masaj care utilizează în principal deg...

Mai mult

Anotimpurile și sănă…

02-01-2019 Hits:789 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ritmurile naturii  Numeroasele curente medicale ale lumii, în special cele mai tradiționale...

Mai mult

Principiile active din …

24-04-2019 Hits:786 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce sunt principiile active?  Toate plantele au în compoziție diferite substanțe care au pr...

Mai mult

Oligoterapia restabiles…

07-01-2020 Hits:664 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Oligoelementele și enzimele  Oligoterapia se referă la utilizarea de oligoelemente pentru a...

Mai mult
>