Drojdia de bere luptă eficient împotriva cancerului
Ciupercile vii din componența drojdiei de bere sunt un remediu excelent împotriva îmbolnăvirilor încă din timpuri străvechi (fiind folosită de către sumerieni, babilonieni și egipteni).
Cercetări medicale moderne au confirmat că elementele active ale drojdiei de bere sunt o sursă foarte bogată pentru procesele metabolice umane.
În anul 1910 un inginer german, aflându-se într-o fabrică de bere seara târziu, a observat în întuneric o luminiță radiată de drojdia de bere. Acesta a începu t să se gândească la un soi de radiație și acesta a fost momentul în care s-a hotărât să o cerceteze cât mai atent. Astfel a aflat de beneficiile extraordinare ale drojdiei de bere asupra corpului uman. Prima experiență a fost o rană externă pe care a tratat-o foarte rapid cu drojdie aplicată pe piele. Dar momentul culminat a fost când soția sa s-a îmbolnavit de cancer la sân. El a inceput s-o trateze atât intern, cât și extern cu drojdie, iar femeia a fost în mod miraculos salvată.
Au urmat apoi studiile facute de Profesor Doctor Gioconco Protti, liderul Centrului de tratament al tumorilor din Busto Arsizio. El a descoperit că ciupercile din drojdia de bere atacă și distrug celulele canceroase.
Concluziile sale i-au trezit interesul și Doctorului Triebel. Acesta a început să facă experimente pe 2 loturi de șobolani bolnavi de cancer, dintre care unuia i-a administrat drojdie de bere.Concluzia a fost că lotul de șobolani cărora li s-a administrat drojdie a trăit cu cel puțin 2-3 luni mai mult decât celălalt lot. În condițiile în care un șobolan trăiește în medie 3 ani, o prelungire de 2-3 luni a fost considerată ca fiind satisfăcătoare.
Au urmat apoi 25 de ani de experimente care au arătat efecte uluitoare asupra pacienților bolnavi de cancer care fuseseră tratați prin iradiere. S-a verificat ca este foarte util sa se inceapa cura cu drojdie de bere inaintea inceperii tratamentului cu radiatii. Efectele negative ale radioterapiei, precum: formarea de ragade cu infecții, deformarea unghiilor și inflamarea lor, hipercheratozele, atrofiile pielii sunt mult diminuate. De asemenea, terapia cu drojdie reduce inflamarea gurii și stopează căderea parului. Drojdia de bere stimulează apetitul, reglează somnul și peristaltismul intestinal, protejează mucoasa și de aceea ajută foarte mult în cazurile de cancer la gât sau de esofag.
Doctorul Ries de la „Asociația bavareză împotriva cancerului” a stabilit că efectele dezastroase ale iradierii sunt în mod evident reparate de tratamentul cu drojdia de bere. Inflamațiile dispar, iar pielea se regenerează. „Nicio metodă de tratament nu s-a dovedit așa eficientă până acum”, conchide Dr. Ries.