Extractul de hibiscus inhibă obezitatea și protejează ficatul
În Statele Unite, planta de hibiscus este cunoscută mai ales pentru florile sale frumoase, dar această plantă oferă cu adevărat beneficii unice pentru sănătate, care au fost apreciate în întreaga lume încă din cele mai vechi timpuri. Se crede că faraonii antici egipteni au băut ceai de hibiscus pentru a ajuta la menținerea unei temperaturi normale a corpului și la menținerea calmului.
Acest ceai poate fi consumat ca o băutură caldă sau rece, precum și ca un produs fermentat, înghețată și ciocolată. Hibiscusul a fost chiar transformat în vin și a fost folosit și pentru tratarea mahmurelii, cel puțin în Guatemala. Floarea de hibiscus provine dintr-o plantă tropicală, care este bogată în antocianine, acizi organici și polifenoli, printre altele. Hibiscusul a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata totul, de la dureri în gât și tuse, până la probleme digestive și nervozitate, precum și hipertensiune arterială.
În Iran, ceaiul de hibiscus este utilizat pentru ameliorarea stărilor de neliniște ocazionale și a problemelor de somn. Alte utilizări tradiționale includ sprijinirea sănătății inimii (inclusiv a tensiunii arteriale) și a respirației. Mai recent, beneficiile metabolice ale ceaiului de hibiscus au fost explorate profund și cercetările sugerează că acesta vă poate ajuta să mențineți o greutate sănătoasă și nu numai. În timp ce extractul de hibiscus este încă relativ necunoscut în Statele Unite, probabil că nu va rămâne așa, deoarece cercetările continuă să dezvăluie potențialul său pentru o sănătate bună, datorită conținutului său bogat în polifenoli.
Se știe că extractele de Hibiscus sabdariffa (HSE) au potențialul de a regla metabolismul și de a proteja ficatul. Cercetările publicate au arătat că persoanele obeze cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, care au luat extract de hibiscus timp de 12 săptămâni, au prezentat câteva rezultate interesante. Aceste persoane și-au redus greutatea corporală, indicele de masă corporală (IMC), grăsimea corporală și raportul talie-șold.
Dacă acest lucru nu a fost suficient de impresionant, extractul de hibiscus a scăzut și acizii grași fără ser (FFA), ale căror niveluri ridicate sunt legate de obezitate și diabet necontrolat. În plus, persoanele care au luat extractul de hibiscus au avut, de asemenea, îmbunătățiri în cazul steatozei hepatice (ficat gras), ajutând cercetătorii să concluzioneze că beneficiile sunt atribuite în principal polifenolilor pe care îi conține. Cercetătorii au declarat următoarele: „Hibiscus sabdariffa poate acționa ca un adjuvant pentru a preveni obezitatea și ficatul gras non-alcoolic”. Alte cercetări au arătat în mod similar că extractul de hibiscus a redus semnificativ creșterea în greutate corporală la cobaii obezi.
5 beneficii suplimentare ale extractului de hibiscus
Polifenolii sunt compuși vegetali recunoscuți pentru prevenirea bolilor și posedă proprietăți antioxidante și anti-îmbătrânire. Cercetările au arătat că extractul de hibiscus a fost utilizat „în mod curent și eficient în medicamentele native” pentru a trata tensiunea arterială crescută, diabetul și tulburările hepatice. Până în prezent, gama de studii care demonstrează beneficiile pentru sănătate ale extractului de hibiscus este impresionantă, incluzând:
- Puternice efecte contra cancerului: cercetările au arătat că extractele de hibiscus bogate în polifenoli induc moartea celulelor în celulele carcinomului gastric la om. Extractul de hibiscus a provocat, de asemenea, moartea celulelor în celulele leucemiei umane.
- Beneficii antioxidante: cercetările au arătat că consumul de extract de hibiscus îmbunătățește potențialul antioxidant sistemic și reduce stresul oxidativ la participanții la studiu. Studiul a constatat, de asemenea o "biotransformare ridicată" a polifenolilor HSE ingerați, sugerând că compușii se află într-o formă foarte biodisponibilă.
- Protecție hepatică și contra calculilor renali: un studiu a constatat că extractul de hibiscus are activitate anti-urolitiazică, ceea ce înseamnă că poate ajuta la reducerea formării pietrelor la rinichi. De asemenea, s-a demonstrat că ajută la protejarea ficatului împotriva daunelor induse de substanțele chimice din pește.
- Diabet: extractul de hibiscus s-a dovedit promițător pentru îmbunătățirea tensiunii arteriale și a profilului lipidelor din sânge la persoanele cu diabet.
- Sindrom metabolic: extractul de hibiscus s-a dovedit chiar a fi benefic în prevenirea și tratarea sindromului metabolic. Un studiu a concluzionat că o doză zilnică de extract de hibiscus pentru o singură lună a cauzat îmbunătățiri ale nivelului de glucoză, colesterol și trigliceride, precum și îmbunătățiri ale rezistenței la insulină la persoanele cu sindrom metabolic.
Ceaiul de hibiscus: un elixir relaxant
Una dintre schimbările revoluționare pentru a vă îmbunătăți sănătatea este ceva foarte simplu și este gratuit. De fapt, ar putea fi cel mai important pas pe care îl puteți face pentru a face mai multe îmbunătățiri fenomenale în sănătatea dumneavoastră. Despre ce este vorba? Pe scurt, eliminați consumul de băuturi carbogazoase, deoarece practic toate conțin cantități toxice de zahăr sau îndulcitori artificiali. Apa carbogazoasă, zaharoasă pe este mai toxică pentru sănătate decât v-ați imaginat vreodată.
Problema pe care o au mulți oameni cu renunțarea la băuturi carbogazoase este aceea că simt că trebuie să renunțe la gust. Unii oameni care au obiceiul de a bea băuturi răcoritoare sau cantități mari de suc se plâng că apa este „lipsită de gust”. Deși este adevărat că apa este cea mai sănătoasă băutură, este totuși posibil să savurați o băutură gustoasă, care este bună pentru dumneavoastră. Dacă aveți cu adevărat interesul de a trăi un stil de viață mai sănătos, ceaiul de hibiscus poate fi o alternativă excelentă și răcoritoare.
Alternativa perfectă pentru hidratare: ceaiul de hibiscus
Hibiscusul sau Hisbiscus Sabdarifa, cultivate în principal în climă mai caldă precum sud-estul Statelor Unite, din familia botanică Malvaceae, este cunoscut și sub numele de Roselle. Acest lucru este adecvat, deoarece multe dintre florile sale mari și exotice au o culoare roșie vibrantă, cu o nuanță de roz. Partea de calice a florii este cea uscată pentru a face un ceai minunat de culoare rubinie, cu peste 200 de soiuri. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de "ceai amar", care are o aromă plăcut puternică, asemănătoare cu aciditatea afinei.
De fapt, multe culturi, inclusiv cele din Caraibe, Mexic, China, Africa și Europa, cultivă și folosesc ceaiul jamaican, nu numai pentru aroma sa, ci și pentru proprietățile sale medicinale. Ceaiul de hibiscus nu se găsește de obicei pe rafturile supermarketurilor, nici măcar în magazinele de produse naturiste. Cu toate acestea, puteți găsi ceai organic organic de hibiscus 100% USDA, indiferent dacă aveți pofta de ceai fierbinte sau cu gheață. Asigurați-vă că alegeți o varietate care provine dintr-o sursă de încredere. Pliculețele de ceai sunt, fără îndoială, metoda tradițională de preparare a acestui ceai.
Ceaiul de hibiscus, bogat în vitamina C, minerale și antioxidanți, a fost recunoscut atât în tradiția antică, cât și în știința modernă ca un remediu pentru calmarea tulburărilor nervoase, tratarea insomniei, moderarea problemelor cardiace, scăderea inflamației și accelerarea metabolismului. Pulpa frunzelor de hibiscus a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a face cataplasme pentru răni.
Recent, oamenii de știință nigerieni au considerat hibiscusul mai bun decât un medicament farmaceutic de vârf pentru scăderea tensiunii arteriale. În cadrul unui studiu, 75 de participanți cu hipertensiune arterială ușoară până la moderată au fost repartizați aleatoriu în trei grupuri, fiecare primind o doză zilnică de hidroclorotiazidă (un medicament eliberat pe bază de prescripție medicală), hibiscus (HS) sau un placebo. „Hibiscus sabdariffa a fost un agent antihipertensiv mai eficient decât HCTZ la nigerienii cu hipertensiune arterială ușoară până la moderată și nu a provocat un dezechilibru electrolitic."
Utilizat într-un amestec comercial de ceaiuri chiar și în Statele Unite, hibiscusul poate scădea tensiunea arterială fără efecte secundare și are și beneficii reziduale. Utilizarea ceaiului de hibiscus pentru a afecta „chiar și modificările mici ale tensiunii arteriale atunci când este păstrat pentru perioade lungi de timp, reduce riscul de accident vascular cerebral și atac de cord”.
Un studiu a recunoscut hibiscusul pentru proprietățile sale antocianice care protejează antioxidanții și ficatul. Când a fost analizat în celulele canceroase umane, s-a constatat că acest compus declanșează apoptoza sau moartea celulelor în celulele leucemice. Chiar și o altă analiză legată de extractele de hibiscus în protejarea ficatului și prevenirea obezității și a bolilor hepatice grase. În același sens, cercetătorii care au condus acest studiu au afirmat următoarele: „Rezultatele statistice au arătat o tensiune sistolică sistolică mai mică cu 11,2% și o presiune diastolică mai mică cu 10,7% în grupul experimental la 12 zile după începerea tratamentului (ceaiul de hibiscus), comparativ cu prima zi. Diferența dintre tensiunea arterială sistolică a celor două grupuri a fost semnificativă, la fel ca diferența de presiune diastolică."
Care este problema cu băuturile carbogazoase ?
Dacă vă place să consumați băuturi carbogaoase, există mai multe motive pentru care ar trebui să căutați o alternativă, mai ales dacă nu ați luat încă decizia de a bea doar apă ca băutură răcoritoare. O persoană obișnuită bea 57 de litri de băuturi carbogazoase pe an, ceea ce reprezintă o greșeală gravă de sănătate. Zaharul și îndulcitorii artificiali sunt considerați „toxici”, deoarece sunt legați de creșterea ratelor de obezitate și a bolilor cronice. În acest context, este important să știți că consumul de băuturi răcoritoare din comerț:
Oferă zero nutrienți |
Crește riscul de boli cardiace, cancer și riscul de diabet de tip 2 |
Transformă zahărul în grăsime în ficat |
Crește drastic grăsimea abdominală |
Cauzează rezistență la insulină |
Este relaționat cu un risc mai mare de demență |
Chiar și mai rău decât băuturile carbogazoase, cele dietetice, chiar dacă au eticheta de „zero calorii”, au fost, de asemenea, legate de creșterea în greutate. De fapt, dacă căutați studii clinice pentru a verifica dovezile că alimentele sau băuturile dietetice vă ajută să slăbiți, nu le veți găsi atât de ușor.
Acest lucru se datorează faptului că băuturile dietetice determină o creștere în greutate mai mare decât dacă oamenii ar bea sifon obișnuit. Un studiu realizat la Universitatea din Iowa a arătat că: cercetările arată că consumul de băuturi dietetice poate crește bolile de inimă, stopul cardiac și riscul de accident vascular cerebral la femeile aflate în postmenopauză și cu o stare de sănătate sub-optimă. Cei care consumă mai mult de unul pe zi sunt cu 30% mai predispuși la un caz cardiovascular și cu 50% mai predispuși să moară de boli conexe. Unele companii de băuturi schimbă ingredientele din băuturile lor, cum ar fi aspartamul, deoarece oamenii încep să înțeleagă cât de dăunător este, deoarece acest ingredient toxic este legat de probleme precum depresia, durerile de cap și tulburările de dispoziție.
Care este problema cu fructoza?
Dacă vă întrebați de ce este atât de important să înlocuiți băuturile răcoritoare pe care le beți cu o opțiune mai sănătoasă, cum ar fi ceaiul de hibiscus sau apa, 50% din zahărul obișnuit este fructoza, care este una dintre cele mai insidioase substanțe dăunătoare sănătății. Fructoza este un agent pro-inflamator foarte puternic care accelerează îmbătrânirea, printre multe alte probleme de sănătate. Cum altfel distruge fructoza sănătatea? Fructoza acționează ca un factor de declanșare, activând „comutatorul de grăsime” metabolic, care poate fi vinovatul pentru contribuția la epidemia de obezitate care are loc la rate alarmante în Statele Unite și în întreaga lume. Fructoza este un factor major care contribuie la multe boli, cum ar fi:
- Diabet
- Boala cardiacă
- Cancer
- Boala Alzheimer
Când vine vorba de sănătatea persoanelor pe care le iubiți, a le cere să bea apă simplă și să renunțe la băuturi răcoritoare și sucuri este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face. Acesta este, de asemenea, un sfat bun pentru propria sănătate. Motivul pentru care sucurile au devenit o problemă este că majoritatea oamenilor cred că fructele și sucurile sunt la fel de sănătoase ca și apa potabilă.
În cantități moderate, fructele întregi pot fi sănătoase pentru unii oameni, dar sucul de fructe ar fi cel mai bine evitat. Sucul de fructe conține de obicei concentrații foarte mari de fructoză, ceea ce va determina creșterea nivelului de insulină și ar putea dăuna beneficiilor antioxidanților pe care îi conține. Studiile anterioare au arătat deja că consumul de cantități mari de suc crește dramatic riscul de obezitate. Atunci când cumpărați suc de fructe comercial, este necesar să citiți eticheta, deoarece multe sucuri de fructe conțin sirop de porumb bogat în fructoză și arome artificiale, pe lângă suc de fructe concentrat. Dar chiar și sucul de fructe proaspete poate conține aproximativ opt lingurițe de fructoză pe pahar de 8 uncii și ar fi mai bine să le evitați.
Una dintre primele probleme cu care v-ați putea confrunta atunci când cumpărați suc la magazinul alimentar este că nici măcar nu este făcut din fructe 100%. Sucul real conține pectină, care se leagă de metanolul natural prezent în fruct. Când mâncați fructe proaspete, pectina se agață de metanol și vă împiedică să o absorbiți. Cu toate acestea, atunci când mâncați sau beți suc de fructe procesat care a fost îmbuteliat comercial, pectina și metanolul se descompun.
Atunci când pectina naturală de fructe și sucul de fructe se leagă de metanol - un alcool din lemn cunoscut ca fiind o otravă pentru sistemul metabolic - metanolul este îndepărtat din organism. Dar sucul de fructe, deoarece este mai rău, nu numai că conține cantități periculoase de metanol cu cât este mai mult depozitat, dar provoacă și diluarea metanolului în suc pe măsură ce procesul de dezintegrare continuă. Una dintre cele mai notabile referințe la metanol este legată de alcoolicii care îl folosesc ca un substitut ieftin atunci când nu își permit să cumpere alcool adevărat, care le distruge sistemele în multe feluri. De aceea NutraSweet, cunoscut sub numele de aspartam, este foarte toxic pentru organismul uman deoarece conține metanol.