Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Sfaturi simple pentru prevenirea bolilor

Prevenire bolilor

 Există situaţii care ne pot predispune la boală, însă aceasta înseamnă deopotrivă şi că putem evita bolile. În mod curios, de multe ori se pare că conspirăm împotriva corpului şi echilibrului nostru, totuşi există câteva sfaturi şi soluţii uşor de pus în aplicare care ne pot ajuta să devenim mai sănătoşi dacă le acordăm atenţia cuvenită.

 Oricine poate deveni un pacient excepţional, însă momentul cel mai bun să începi să fii excepţional este înainte de a te îmbolnăvi. Mulţi oameni nu-şi folosesc pe deplin forţa vitală decât atunci când o boală gravă le impune o schimbare de atitudine. Nu trebuie ca trezirea să se producă în ultimul moment. Puterea benefică a minţii ne este accesibilă oricând şi este infinit mai bine să o luăm în considerare înainte de apariţia unui diagnostic dezastruos.

Vorbeşte cu sinceritate despre sentimentele tale

 Cei mai mulţi dintre noi suntem obligaţi să ducem o viaţă de duplicitate constantă, sistematică. Sănătatea este bineînţeles afectată dacă zi de zi spunem una şi facem alta, dacă ne umilim în faţa a ceea ce ne repugnă şi ne bucurăm de ceea ce nu ne aduce nimic altceva decât nefericire.

 Reprimarea sentimentelor, a emoţiilor şi trăirilor interioare poate duce în timp la acumularea de tensiuni, frustrări, gânduri negative şi pesimiste, iar toate acestea conduc gradat la boală. Emoţiile şi sentimentele pe care le ascundem, le negăm şi le reprimăm se pot manifesta sub forma gastritelor, ulcerelor sau durerilor de spate şi de coloană.

 Conflictele emoţionale puternice cauzează în cazul în care sunt acumulate şi amplificate de-a lungul timpului, boli cronice şi boli grave precum cancerul, diabetul, diverse tumori, boli autoimune, etc. Tocmai de aceea este esenţial să înţelegem importanţa exprimării sentimentelor noastre, să dăruim afecţiune şi intimitate şi să evităm tensiunile şi frustrările inutile. Dialogul cu cei apropiaţi este fără îndoială o terapie excelentă, pe care ar trebui să o punem în practică cât mai des pentru a trăi o viaţă cu adevărat sănătoasă şi constructivă.

 Franz Alexander, părintele medicinii psihosomatice, recunoştea cu peste 40 de ani în urmă faptul că: Există multe dovezi că, aşa cum anumite microorganisme patologice prezintă o afinitate specială pentru anumite organe, anumite conflicte afective îşi au specificul lor şi tind, prin urmare să afecteze anumite organe interne.

 Legătura dintre cancer şi emoţiile reprimate a fost fundamentată ştiinţific acum mai bine de 30 de ani, când medicul internist D. M. Kissen din Statele Unite a studiat un grup de fumători, comparându-i pe cei bolnavi de cancer pulmonar cu cei suferinzi de alte boli. Bazându-se pe teste de personalitate, Kissen a ajuns la concluzia că pacienţii cu cancer aveau supape mai slabe de “descărcare emoţională” şi a conchis că unei persoane, cu cât îşi reprimă mai mult emoţiile, cu atât îi sunt necesare mai puţine ţigări pentru declanşarea cancerului.

Fii hotărât şi încrezător

 Persoanele nehotărâte şi incapabile de a lua decizii trăiesc în general în anxietate şi nelinişte. În timp, dacă acestea sunt întreţinute pot conduce la depresie şi în general la o orientare negativă a persoanei în cauză.

 Deciziile sunt importante în viaţa fiecăruia şi pot afecta alte persoane, totuşi, nu trebuie evitate, dimpotrivă, înainte de luarea unei decizii importante, aceasta trebuie evaluată şi acceptat riscul pe care-l include, evitând amânările şi ezitările.

Persoanele nehotărâte, care prezintă preponderent o atitudine oscilantă şi neîncrezătoare în faţa vieţii pot avea probleme gastrice şi ale pielii.

Trăieşte pentru tine

 Aparenţele pe care dorim de multe ori să le menţinem faţă de ceilalţi, supraeforturile şi dorinţa de a fi mereu perfecţi pentru ceilalţi conduc în timp la oboseală cronică, tensiuni lăuntrice, insomnii, palpitaţii sau migrene. A dori să avem toate situaţiile sub control sau a-i pune mereu pe ceilalţi înainte, în detrimentul liniştii şi confortului nostru interior poate determina apariţia multor tulburări de sănătate. Gradul în care ne iubim şi ne apreciem pe noi înşine ne face sau nu să mâncăm corect, să dormim suficient, să fumăm, să facem sport, etc. Fiecare dintre aceste opţiuni afirmă de fapt în ce măsură ne pasă de viaţa noastră. Împreună, toţi aceşti factori controlează aproximativ 90% dintre factorii care ne determină starea de sănătate.

Acceptă-te aşa cum eşti

 Persoanele foarte complexate sunt invidioase, nesigure, critice, egoiste şi cu tendinţe autodistructive, fapt care dacă nu este obiectivat şi transformat duce în timp la apariţia depresiei. Cei care nu se acceptă şi nu se iubesc aşa cum sunt au o mai mare predispoziţie de a se îmbolnăvi, iar capacitatea naturală de vindecare a corpului este mult încetinită. Aceste persoane sunt cele mai predispuse către tulburările alimentare, precum bulimia sau anorexia.

Problema fundamentală cu care se confruntă majoritatea bolnavilor este incapacitatea de a se iubi pe ei înşişi, determinată de faptul că n-au fost iubiţi de alţii într-o perioadă crucială a vieţii lor. În majoritatea cazurilor este vorba de copilărie, când relaţiile cu părinţii ne cizelează modalităţile specifice de a reacţiona la stres. Ajunşi adulţi, repetăm aceste reacţii şi devenim vulnerabili în faţa bolilor, iar personalitatea noastră determină adeseori natura bolilor pe care le contractăm.

Odihneşte-te

 Este bine să ne gândim cu sinceritate cât timp ne oferim nouă înşine sau activităţilor care ne fac cu adevărat plăcere şi ne împrospătează sufletul. Printre atâtea ocupaţii zilnice, majoritatea urgente, există vreun moment pe care ni-l acordăm doar nouă? Pentru a ne regenera, a ne echilibra, a ne reconecta cu noi înşine şi a regăsi pacea şi liniştea interioară. Acordă atenţie semnalelor pe care corpul ţi le trimite, precum oboseala fizică sau mentală, tensiunile musculare sau ale gâtului, spatelui şi durerile de cap frecvente.

Nu te epuiza şi nu te suprasolicita inutil, iar organismul te va răsplăti printr-o stare de sănătate tot mai bună.

Fii fericit!

 Bucură-te de tot ceea ce este bun în viaţa ta, este binecunoscut faptul că persoanele fericite şi împăcate cu ele însele se bucură de o stare de sănătate bună şi de longevitate. Buna-dispoziţie, umorul, râsul sunt terapii eficiente care te ajută să depăşeşti cu bine orice problemă. Inclusiv bolile grave sunt mai uşor de tratat atunci când încerci să zâmbeşti, să te odihneşti şi să fii pozitiv.

Trăieşte-ţi viaţa astfel încât să nu ai regrete!

 Profită şi bucură-te din plin de momentul prezent şi nu uita că tot ceea ce decizi acum îţi va influenţa starea de sănătate şi de armonie. Fă-ţi timp pentru ceea ce-ţi place, trăieşte mai puţin stresat, pentru ca să nu ai ulterior regrete şi remuşcări de genul: “Aş fi putut râde mai mult”, ”Aş fi putut mânca mai sănătos” sau ”Aş fi putut petrece mai mult timp cu cei dragi”.

Capacitatea de a te iubi pe tine însuţi împreună cu capacitatea de a iubi viaţa, acceptând fără rezerve faptul că nu va dura veşnic, îţi oferă ocazia de a-ţi îmbunătăţi în mod conştient calitatea vieţii.

  1. Comentarii (1)

  2. Adaugă-l pe al tău

Comentarii (1)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua!
Am si eu rugamintea daca puteti sa-mi dati un sfat profesional despre autism.
Baiatul meu are 10 ani jumatate si de aproximativ 1 an a fost diagnosticat cu autism si AdHD.Mentionez ca acesta se manifesta printr-o tendinta de izolare,...

Buna ziua!
Am si eu rugamintea daca puteti sa-mi dati un sfat profesional despre autism.
Baiatul meu are 10 ani jumatate si de aproximativ 1 an a fost diagnosticat cu autism si AdHD.Mentionez ca acesta se manifesta printr-o tendinta de izolare, are diverse compulsii.In prezent facem terapie Aba.
Problema este ca el nu are o forma foarte grava, asa cum am vazut la alti copii , dar totusi exista aceasta chestiune,care se manifesta prin ceea ce am aratat.In plus, varsta lui cognitiva este mult mai mica-se situeaza undeva la 4-5 ani, el oierzand achizitiile specifice varstei.
Eu nu contest in principiu diagnosticul dar cred foarte mult ca aceste simptome au fost declansate de un puternic soc emotional suferit in jurul varstei de 3-4 ani si efectiv nu stiu cum sa -l ajut sa-si revina.
Altfel este un copil foarte inteligent, de ex memoreaza filme intregi, simte foarte bine aspecte ale relationarii dintre membrii familiei, in sensul ca are replici foarte originale si pertinente pt dib=verse situatii din jurul sau.
Va dati seama ca am fost la diversi psihologi, insa am constatat o tendinta generala de superficialitate .
Dorec sa fac precizarea ca baiatul nu a dat nici un semn de intarziere in dezvoltarea fizica, a fost un copil normal.De aceea va intreb, din perspectiva dvs, ce ar fi de facut pentru a depasi acest blocaj emotional.Va multumesc anticipati;

Citeşte mai mult
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location

Comentarii   

0 # diagnostic autismMihai Mariana 25-06-2017 08:19
Buna ziua!
Am si eu rugamintea daca puteti sa-mi dati un sfat profesional despre autism.
Baiatul meu are 10 ani jumatate si de aproximativ 1 an a fost diagnosticat cu autism si AdHD.Mentionez ca acesta se manifesta printr-o tendinta de izolare, are diverse compulsii.In prezent facem terapie Aba.
Problema este ca el nu are o forma foarte grava, asa cum am vazut la alti copii , dar totusi exista aceasta chestiune,care se manifesta prin ceea ce am aratat.In plus, varsta lui cognitiva este mult mai mica-se situeaza undeva la 4-5 ani, el oierzand achizitiile specifice varstei.
Eu nu contest in principiu diagnosticul dar cred foarte mult ca aceste simptome au fost declansate de un puternic soc emotional suferit in jurul varstei de 3-4 ani si efectiv nu stiu cum sa -l ajut sa-si revina.
Altfel este un copil foarte inteligent, de ex memoreaza filme intregi, simte foarte bine aspecte ale relationarii dintre membrii familiei, in sensul ca are replici foarte originale si pertinente pt dib=verse situatii din jurul sau.
Va dati seama ca am fost la diversi psihologi, insa am constatat o tendinta generala de superficialitat e .
Dorec sa fac precizarea ca baiatul nu a dat nici un semn de intarziere in dezvoltarea fizica, a fost un copil normal.De aceea va intreb, din perspectiva dvs, ce ar fi de facut pentru a depasi acest blocaj emotional.Va multumesc anticipati;
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Vindecarea minţii şi a …

20-05-2013 Hits:23689 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Vindecarea minţii şi a corpului  Faptul că mintea domină trupul, deşi neglijat de biologie şi ...

Read more

Cum afectează emoţiile …

29-05-2013 Hits:17307 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Cum afectează emoţiile corpul şi mintea?  Pentru a avea o viaţă echilibrată şi sănătoasă, tr...

Read more

Inteligenţa emoţională

19-05-2013 Hits:15131 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Inteligenţa emoţională, un factor decisiv în prevenirea bolilor Medicina tradiţională accept...

Read more

Prevenirea bolilor

18-05-2013 Hits:13123 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Sfaturi simple pentru prevenirea bolilor  Există situaţii care ne pot predispune la boală, î...

Read more

Importanta Serotoninei …

20-06-2014 Hits:10558 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Importanţa Serotoninei pentru sănătate  Serotonina, în afară de reglarea funcţiilor neuroend...

Read more

Vindecarea conştientă

24-05-2013 Hits:10403 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Despre atitudinea cea mai eficientă în procesul vindecării  "Doctore, vreau să mă faci bine...

Read more

Legătura dintre emoții …

10-02-2016 Hits:9714 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Legătura dintre emoții și stomac  Atunci când ne îndrăgostim, spunem adeseori că “avem fluturi...

Read more

Vindecă-ți emoțiile

25-11-2014 Hits:9198 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Ieși din depresie și din pesimism!  Emoțiile pe care le trăim spun multe despre noi ca oamen...

Read more

Cum se transformă gându…

09-11-2015 Hits:8901 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Cum influențează mintea starea fizică?  Mintea umană este atât de puternică încât ne permite s...

Read more

Emoțiile și cancerul - …

20-04-2015 Hits:6485 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Povestea mea  În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura d...

Read more

Forța gândirii: cheia v…

16-06-2016 Hits:6295 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Forța gândirii – un instrument esențial în orice terapie  Există o conexiune imediată și foart...

Read more

Vindecarea apetitului e…

31-08-2015 Hits:5535 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Ce este apetitul emoțional?  Apetitul emoțional înseamnă a mânca atunci când nu-ți este foame ...

Read more

Emoțiile și sănătatea s…

06-05-2016 Hits:5470 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Emoțiile și sănătatea sistemului nervos  În medicina naturistă se cunoaște un mare secret și a...

Read more

Știința gândurilor vind…

01-04-2016 Hits:5128 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

 Poate mintea să vindece într-adevăr corpul?  Pare oarecum imposibil ca puterea gândurilor noa...

Read more

Durerea cronica

05-12-2014 Hits:4917 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Cauza psihosomatică a durerii cronice  Atunci când o persoană suferă de durere cronică, în m...

Read more

Cum ne pot îmbolnăvi em…

07-09-2015 Hits:4799 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Despre cauzele emoționale ale bolilor  Uneori, o persoană se simte rău din punct de vedere fiz...

Read more

Emoțiile și cancerul: c…

15-06-2015 Hits:4333 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze în ...

Read more

Legătura dintre stres ș…

15-06-2015 Hits:4172 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Legătura dintre stres și cancer  Iată în continuare un articol foarte interesant publicat de c...

Read more

Iubirea te ajută să te …

23-02-2016 Hits:3948 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Cum ne vindecă iubirea?  Cercetătorii au confirmat faptul că atunci când suntem îndrăgostiți, ...

Read more

Ce sunt bolile psihosom…

18-01-2017 Hits:3919 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Bolile psihosomatice – date generale  În același mod în care bolile fizice tind să influențeze...

Read more

Diferența dintre triste…

13-10-2016 Hits:2768 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Diferența dintre tristețe și depresie  De multe ori se poate confunda o stare de tristețe mai ...

Read more

10 abilități pentru a r…

31-07-2017 Hits:1683 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

 Ce sunt abilitățile psiho-sociale?  În general, persoanele, ca ființe sociale, sunt mai mul...

Read more

Emoțiile - o cheie uita…

18-10-2016 Hits:1462 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

De ce emoțiile trebuie luate în considerare când vorbim despre stil de viață sănătos  Se vorb...

Read more

Recomandări și remediii…

29-04-2018 Hits:1144 Vindecarea emotionala Dr. Luca Catalin

Ce este anxietatea?  Apariția anxietății este foarte frecventă și nu ar trebui să o ignorăm. A...

Read more

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.