Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Avocado este un energizant perfect natural

Avocado este benefic pentru sănătatea inimii și a creierului  Fructul de avocado este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate care aduc numeroase beneficii pentru sănătatea cardiacă. De asemenea, avocado odată ingerat se transformă rapid în energie și conține foarte puțină fructoză. Este chiar real faptul că unul din beneficiile majore ale fructului de avocado este scăderea în greutate, iar conținutul său ridicat în grăsimi și foarte scăzut de zahăr este un factor cheie care contribuie la acest efect.

 Cercetările medicale au demonstrat de asemenea că avocado este foarte util pentru reglarea nivelelor de zahăr din sânge. Acesta este un beneficiu important pentru majoritatea persoanelor, luând în considerare faptul că una din patru persoane din Statele Unite este diabetică sau prediabetică.

 Conform Comisiei pentru Avocado din California, un avocado mediu conține aproximativ 22.5 grame de grăsime, dintre care două sferturi este grăsime mononesaturată. Fructele de avocado oferă de asemenea aproape 20 de nutrienți esențiali binefăcători pentru sănătate, incluzând:

 - Fibre

 - Vitamina E

 - Vitamine din grupul B

 - Acid Folic

 - Potasiu (cantitate dublă decât cea care se găsește în banană) și care poate ajuta la echilibrarea relației sodiu-potasiu și care este de o importanță vitală pentru organism

 Datorită conținutului benefic de grăsimi crude din avocado, corpul va absorbi într-un mod mai eficient nutrienții solubili în grăsime (precum alfa și beta carotenul și luteina) din celelalte alimente care se consumă în combinație cu avocado.

 Un studiu realizat în anul 2005, a descoperit că adăugând un avocado în salată a permis ca voluntarii să poată astfel consuma de trei până la cinci ori mai multe molecule de antioxidanți, care ajută la protejarea corpului de daunele cauzate de radicalii liberi.

Un avocado pe zi ar putea ajuta la scăderea colesterolului rău

 O altă cercetare anterioară acesteia a sugerat faptul că fructul de avocado ar putea ajuta la îmbunătățirea nivelelor de lipide atât în cazul persoanelor sănătoase cât și în cazul persoanelor având o ușoară hipercolesterolemie (niveluri ridicate de colesterol).

 În cadrul acestui studiu, persoanele sănătoase au experimentat o scădere cu 16% a nivelului total de colesterol când au urmat o alimentație bogată în grăsimi mononesaturate provenite de la avocado, timp de o săptămână completă.

 În cazul persoanelor având nivele de colesterol ridicate, alimentația în care s-a inclus avocado a cauzat o diminuare cu 17% a nivelului total de colesterol și o diminuare cu 22% a trigliceridelor.

 Chiar mai recent, cercetătorii de la Universitatea din Pensilvania (Statele Unite), au analizat trei diete diferite care reduc colesterolul, iar pentru a se evalua și a se compara eficiența acestora s-au înscris în studiu patruzeci și cinci de persoane având un exces de greutate corporală și li s-a cerut să urmeze una dintre aceste trei diete:

 1. Dieta săracă în grăsimi, unde grăsimile saturate au fost înlocuite cu carbohidrați, inclusiv cu multe fructe și cereale integrale;

 2. Dieta cu grăsimi moderate (fără avocado) unde grăsimile saturate au fost înlocuite cu grăsimi mononesaturate sub formă de ulei de rapiță și de floarea-soarelui. Aproximativ 34% din caloriile zilnice au provenit din grăsimi, ceea ce a fost foarte similar cu dieta săracă în grăsimi care includea pui și o cantitate mică de carne roșie;

 3. Dieta cu grăsimi moderate cu avocado. Pe lângă includerea unui avocado în în alimentația zilnică, această dietă a fost identică cu celelalte diete moderate în grăsimi, iar proporția de grăsimi a fost în general aceeași.

 Rezultatele - prezentate de NPR – îi surprind chiar și pe cercetători:

 “La finalul studiului, cercetătorii au descoperit că dieta cu avocado a provocat o reducere semnificativă a colesterolului LDL în comparație cu celelalte două diete.

 Pentru a compara diferența, dieta care includea avocado, a scăzut nivelul de colesterol LDL la 14 miligrame per decilitru de sânge. Comparați aceasta cu o scădere de aproape 7 mg/dl în dieta săracă în grăsimi și o scădere de aproximativ 8 mg-dl în dieta cu grăsimi moderate.

 ‘M-a surprins mult să constat beneficiul suplimentar pe care îl oferă fructul de avocado,’ a afirmat Penny Kris-Etherton, cercetător și nutriționist în cadrul Universității de Stat din Pensilvania și autoarea-lider a acestui studiu.”

Nu toate grăsimile sunt create în același mod

 Este foarte important să semnalăm faptul că uleiurile vegetale și cele de rapiță (utilizate în dieta cu grăsimi moderate din studiul menționat anterior) în mod tipic sunt hidrogenate, ceea ce înseamnă că conțin grăsimi trans, iar grăsimile trans cauzează deteriorări ale sănătății cardiovasculare.

 Grăsimile trans sunt considerate de specialiștii din medicină drept cel mai periculos tip de grăsimi, deoarece cresc nivelul colesterolului rău în organism (LDL) și îl reduc pe cel bun (HDL). Grăsimile trans sunt folosite la prepararea alimentelor procesate pentru a ajuta la prelungirea prospețimii și termenului de garanție a acestora. Mici cantități de grăsimi trans se formează de asemenea în anumite tipuri de alimente de origine animală, precum carnea de vită, de miel și lactatele grase. Alimentele în care se găsesc grăsimi trans și care trebuie evitate cât se poate de mult sunt următoarele: margarina și smântâna pentru gătit, prăjiturile, biscuiții, fursecurile, aluatul congelat de plăcintă sau pizza, chifle pentru hamburgeri, ciocolata de băut tip instant, alimentele prăjite (gogoși, cartofi prăjiți, carne pane), snacksuri, popcorn pentru microunde, chipsuri, napolitane, bomboane și produsele semi-preparate congelate.

 O cercetare recentă a demonstrat în mod clar că înlocuirea grăsimilor saturate cu carbohidrați și grăsimi polinesaturate de omega-6 (prezente în uleiul de soia, de porumb și de floarea-soarelui) a provocat o creștere a particulelor mici de colesterol LDL de mare densitate, a crescut nivelul de LDL oxidat și a redus nivelul de HDL.

 Această cercetare a confirmat de asemenea că particulele mari de colesterol LDL nu contribuie la apariția bolilor cardiace. Totuși, particulele mici și dense de colesterol LDL contribuie la formarea plăcii în artere, iar grăsimile trans cresc particulele mici și dense de colesterol. (Grăsimile saturate, din contră, cresc particulele de colesterol mari și benigne).

 La fel, s-a arătat că particulele dense de colesterol LDL cresc odată cu consumul de zahăr rafinat și de carbohidrați, precum pâinea, pastele și mai ales, alimentele procesate. În combinație, grăsimile trans și carbohidrații rafinați cauzează mult mai multe daune organismului decât cele pe care le-ar provoca grăsimile saturate.

O observație referitoare la adoptarea unei alimentații sănătoase…

 De exemplu, s-a demonstrat că dieta numită DASH scade tensiunea arterială cu aproximativ cinci puncte, egalând astfel efectele medicamentelor indicate pentru scăderea tensiunii arteriale.

 Dieta DASH este foarte similară cu dieta mediteraneană, care promovează consumul de vegetale, de fructe, de proteine slabe, cereale integrale și lactate sărace în grăsime și recomandă evitarea zahărului, a dulciurilor din comerț, a cărnii roșii și a sării.

 Multe persoane consideră că nivelele scăzute de sodiu sunt cauza succesului acestei diete. Totuși, există evidențe convingătoare care sugerează că motivele reale datorită cărora această dietă este atât de eficientă atât pentru hipertensiune cât şi pentru pierderea în greutate, se datorează faptului că crește nivelul de potasiu şi restrânge implicit consumul de fructoză.

 Fructoza este în realitate un factor mult mai important decât sarea atunci când vorbim de hipertensiune. Conexiunea dintre consumul de fructoză și hipertensiune este acidul uric care se produce. Acidul uric este un subprodus al metabolismului fructozei, iar nivelele ridicate de acid uric cresc tensiunea arterială.

 Atunci când se reduce zahărul din alimentație (din sursele precum adaosurile de zahăr, fructoza procesată, cerealele de orice tip și alimentele procesate) este necesar să se adauge o mai mare cantitate de grăsimi sănătoase. Un avocado este în acest sens, o excelentă alegere pentru îmbunătățirea consumului de grăsimi și a nivelului nutrițional general.

 De exemplu, dacă veți alege să consumați aproape zilnic un avocado în salată, alături de alte legume, aceasta crește nivelele de grăsimi sănătoase și consumul de calorii fără însă a crește în mod periculos consumul de proteine sau de carbohidrați. De asemenea, se poate înlocui banana dintr-un smoothie sau dintr-un shake cu ¼ sau 1/3 dintr-un avocado.

Beneficiile fructului de avocado pentru creier și inimă

 Pe lângă influența benefică a fructului de avocado asupra colesterolului, s-a descoperit că avocado oferă și alte beneficii pentru sănătatea cardiacă. De exemplu, un studiu interesant din anul 2012 a descoperit că, consumând doar o jumătate dintr-un avocado împreună cu un hamburger obișnuit a inhibat în mod semnificativ producerea compușilor inflamatorii de interleucină-6 (IL-6) în comparație cu consumul unui hamburger, dar fără avocado.

 De asemenea, așa cum avocado nu crește nivelele de zahăr din sânge, fructul de avocado nu crește nivelele trigliceridelor în comparație cu consumul unui hamburger obișnuit, care mai aduce în organism și grăsime suplimentară și calorii. Conform autorului David Heber, MD, PhD, descoperirile medicale recente referitoare la avocado oferă o idea promițătoare asupra capacității fructului de avocado de a aduce beneficii asupra funcției vasculare și a sănătății cardiace. Grăsimile sănătoase sunt importante pentru o funcționare optimă și pentru prevenirea tulburărilor degenerative ale creierului precum boala Alzheimer. Așa cum s-a arătat într-n articol recent din revista Scientific American:

 “Creierul are nevoie de o dietă bogată în grăsimi și slabă în carbohidrați, care din păcate, în prezent nu este ceva obișnuit pentru ființele umane,” afirmă David Perlmutter, autorul cărții Gran Brain. “Cercetătorii de la Clinica Mayo din Statele Unite au demonstrat că persoanele care preferă carbohidrații în alimentație, aveau un risc mai mare de 89% de a dezvolta ulterior demență în comparație cu persoanele care includeau în dietă grăsimi sănătoase.

 În realitate s-a descoperit că nivelele cele mai ridicate de grăsimi au fost relaționate cu o incredibilă reducere cu 44% de a dezvolta demență. Grăsimile bune includ grăsimile mononesaturate, care se găsesc din abundență în uleiul de măsline, de arahide, de alune de pădure, în avocado, semințele de dovleac și grăsimile polinesaturate (omega-3 și omega-6) care se găsesc în uleiul din semințele de in, semințele de chia, algele marine și nucile.”

Cum să obținem mai multe beneficii de la fructul de avocado?

 De obicei, avocado se consumă crud sau în salată alături de legume, există și alte modalități de a-l consuma avocado. Gustul său specific și cremos, ușor neutru, se îmbină bine cu alte alimente, atât cu legume, cât și cu fructe, astfel încât poate fi folosit în diferite rețete. De exemplu, puteți utiliza avocado în următoarele moduri:

 - Pentru a înlocui grăsimile pentru gătit. Înlocuiți pur și simplu întreaga cantitate de grăsimi pe care o indică rețeta (precum untul sau uleiul vegetal) cu o cantitate similară de avocado;

 - Puteți folosi avocado ca prim aliment pentru bebeluși, în loc de alimentele procesate pentru bebeluși;

 - Puteți folosi avocado de asemenea, pentru a prepara diferite supe cremă;

 - Avocado poate fi folosit și ca substitut pentru banană în smoothi-uri sau shake-uri;

 - Avocado este foarte des folosit pentru prepararea deserturilor raw-vegan, a cremelor și budincilor de tip raw, în adaos cu alte ingrediente sau fructe.

 În termeni generali, avocado ar putea fi unul din alimentele cele mai nutritive care există și ar putea fi în mod particular util dacă aveți probleme de rezistență la insulină sau leptină, diabet sau alți factori de risc pentru bolile cardiace. În ultimul rând, dar nu mai puțin important este faptul că avocado este una din fructele care nu trebuie să fie neapărat organic, deoarece coaja sa fermă protejează fructul de pesticide.

 În plus, avocado a fost clasificat ca unul din cele mai sigure produse care se găsesc în comerț, în termeni de aplicare a pesticidelor, de aceea nu este necesar să cheltuiți bani în plus și să cumpărați avocado de proveniență organică. S-au evaluat fructe de avocado de la diverși producători și care sunt vândute în principalele supermarketuri și a rezultat că aceste fructe de avocado nu conțineau substanțe chimice dăunătoare.

  1. Comentarii (0)

  2. Adaugă-l pe al tău

Comentarii (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Polenul crud, unul dint…

08-01-2013 Hits:198339 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii                  Albert Eins...

Mai mult

Uleiul din seminţe de c…

08-05-2013 Hits:149533 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Uleiul din semințe de cânepă Cânepa este una din cele mai vechi plante cultivate în țara noa...

Mai mult

Mierea de albine

01-06-2013 Hits:98780 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mierea de albine – alimentul zeilor  Despre mierea de albine se spune că, în vremurile străv...

Mai mult

Otetul de mere

23-05-2014 Hits:60427 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile magice ale oțetului de mere  Pe vremuri, oțetul de mere era folosit pentru red...

Mai mult

Ceapa, medicamentul din…

09-11-2013 Hits:58533 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceapa, medicamentul din grădină  Ceapa este una din legumele cele mai des folosite de către ...

Mai mult

Beneficiile uleiului de…

28-05-2014 Hits:41453 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cunoști beneficiile uleiului de susan?  Beneficiile semințelor de susan asupra sănătății sun...

Mai mult

Curcumina din turmeric …

16-03-2015 Hits:34552 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este turmericul?  Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea. Aceast...

Mai mult

Lista alimentelor Yang

21-10-2013 Hits:32172 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Lista alimentelor cu predominanţă energetică Yang, adaptată la dieta complet vegetariană  V...

Mai mult

Nucile

07-01-2014 Hits:30344 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Nucile: tratamente şi reţete  Nucul (denumirea latină: Juglans regia) este un arbore nativ d...

Mai mult

5 motive pentru a consu…

27-09-2015 Hits:22851 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Strugurii negri – o comoară pentru sănătate  Struguri albi sau struguri negri? Care sunt cei m...

Mai mult

Prazul

03-08-2013 Hits:20692 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Prazul și efectele sale benefice  Prazul face partea din aceeași familie botanică cu ceapa ș...

Mai mult

Bananele

13-01-2013 Hits:20194 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Bananele asigură un nivel optim de energizare a organismului   Bananele sunt bogate în fibre...

Mai mult

Citricele: izvor de săn…

08-01-2013 Hits:19934 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Citricele: izvor de sănătate și bună-dispoziție   Celebrul medic oftalmolog american, Dr. Stev...

Mai mult

Gutuile

22-10-2013 Hits:19689 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Gutuile: remedii şi reţete  Gutuile sunt unul din fructele asociate anotimpului de toamnă. F...

Mai mult

Fructele usate

27-05-2013 Hits:18535 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructele uscate: proprietăți și beneficii pentru sănătate  Fructele uscate sunt unul din ali...

Mai mult

Beneficiile sucului de …

15-12-2014 Hits:18329 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucul de rodie și beneficiile sale pentru sănătate  Rodia, acest fruct exotic, este bogat în...

Mai mult

Migdalele dulci

22-10-2013 Hits:16751 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Migdalele dulci: tratamente şi reţete  Migdalul este un pom fructifer originar din Orientul ...

Mai mult

Țelina

14-12-2013 Hits:16413 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Consumul de țelină și beneficiile sale asupra sănătății  Țelina este o rădăcinoasă ce face p...

Mai mult

Beneficii ale ceaiul al…

29-11-2014 Hits:13912 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

4 beneficii pe care le aduce ceaiul alb sănătății  Ceaiul alb provine din mugurii cei mai de...

Mai mult

Beneficiile morcovului

18-09-2014 Hits:12959 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile morcovului  Morcovul este cu siguranță una din legumele cele mai calitative, atâ...

Mai mult

Cele 8 beneficii pentru…

21-04-2015 Hits:11071 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Conopida este o sursă excelentă de nutrienți valoroși  Conopida este un membru al familiei de ...

Mai mult

Ciocolata neagră și ben…

24-07-2015 Hits:10776 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciocolata neagră de calitate este benefică pentru sănătate  Un număr considerabil de studii au...

Mai mult

18 alimente care luptă …

25-02-2015 Hits:9702 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente miracol pentru sănătate  Conform Institutului American de Investigare a Cancerului, a...

Mai mult

Iarba de grâu: benefici…

11-09-2016 Hits:8735 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este iarba de grâu?  Iarba de grâu crește din semințele de grâu comun (triticum aestivum), ...

Mai mult

Uleiul de cocos pentru …

01-11-2015 Hits:8733 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie și ...

Mai mult

Iaurtul – un aliment bi…

13-05-2013 Hits:8555 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Iaurtul – un aliment binefăcător  Produsele lactate sunt binecunoscute pentru valoarea lor cur...

Mai mult

Mango, regele fructelor…

05-03-2015 Hits:8528 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mango, regele fructelor și prietenul sănătății  Sunt delicioase, dulci, nu îngrașă și sunt foa...

Mai mult

Seminte cu valoare nutr…

18-09-2014 Hits:7858 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Topul celor mai nutritive semințe  Adesea avem tendința să uităm de ele sau să nu le include...

Mai mult

Alimentația antistres

02-12-2014 Hits:7308 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentația antistres este o sursă de energie și relaxare  Pastele, cerealele precum orezul ...

Mai mult

Ciresele, remediul natu…

10-06-2014 Hits:7072 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cireșele, remediul naturist de sezon  Putini sunt cei care cunosc efectele miraculoase ale c...

Mai mult

Germenii din plante, o …

10-03-2015 Hits:6619 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Includerea germenilor în alimentație este o modalitate simplă de a vă îmbunătăți dieta  Una di...

Mai mult

Beneficiile surprinzato…

02-10-2014 Hits:6160 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 beneficii surprinzătoare ale algelor  Algele, consumate mai ales în Asia până acum ceva ti...

Mai mult

Beneficiile cruditatilo…

18-06-2014 Hits:6049 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii   În cartea in...

Mai mult

7 alimente care scad co…

04-07-2015 Hits:5971 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Colesterolul bun protejează inima  Următoarele alimente conțin grăsimi bune care cresc nivelul...

Mai mult

Beneficiile kefirului p…

27-06-2016 Hits:5730 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și int...

Mai mult

Alimente antiinflamator…

25-01-2016 Hits:5658 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din populaț...

Mai mult

6 motive ca să incluzi …

19-03-2015 Hits:5166 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentele amare: 6 motive ca să le incluzi în dietă  În cultura gustului dulce și a celui săr...

Mai mult

Bromelina din ananas di…

20-04-2015 Hits:4894 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce este atât de nocivă chimioterapia?  Unul din motivele pentru care tratamentul convențion...

Mai mult

Semințele de cânepă: pr…

05-10-2016 Hits:4823 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Semințele de cânepă: proprietăți și beneficii  În prezent, cânepa este considerată de către nu...

Mai mult

4 sucuri excelente pent…

08-01-2016 Hits:4778 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile pentru sănătate ale sucurilor naturale  Sucurile naturale au devenit în ultima per...

Mai mult

Alimente cu putere anti…

18-11-2015 Hits:4741 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, este in...

Mai mult

Mierea crudă - eficient…

02-06-2015 Hits:4700 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mierea cea vindecătoare  Mierea a fost considerată și apreciată încă din vremuri străvechi ca ...

Mai mult

Varza de Bruxelles și b…

22-12-2015 Hits:4654 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înru...

Mai mult

Beneficiile extraordina…

29-11-2015 Hits:4493 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe care ...

Mai mult

10 alimente pentru a ev…

19-12-2014 Hits:4490 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentația te ajută să eviți un atac cardiac   Pentru a avea o inimă puternică și sănătoasă...

Mai mult

9 beneficii extraordina…

21-09-2015 Hits:4433 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

9 beneficii extraordinare ale ceaiului verde  Când ne este sete, apa pură este întotdeauna o b...

Mai mult

11 beneficii ale smochi…

04-03-2016 Hits:4425 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru sănăt...

Mai mult

9 alimente care combat …

19-10-2015 Hits:4393 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tensiunea arterială, rezultatul dintre sodiu și potasiu  Tensiunea arterială este rezultatul r...

Mai mult

Avocado este benefic pe…

25-05-2015 Hits:4337 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Avocado este un energizant perfect natural  Fructul de avocado este o sursă excelentă de grăsi...

Mai mult

Sucul de sfeclă și sănă…

10-05-2017 Hits:4220 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucul de sfeclă: un aliat pentru creier  Sfecla roșie este o legumă foarte bogată în antioxi...

Mai mult

Fructe cu indice glicem…

18-09-2017 Hits:4071 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructe benefice în caz de diabet  Fructele, alături de legume și cereale ne oferă mari cantită...

Mai mult

Lămâile – proprietăți ș…

03-09-2015 Hits:4004 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Lămâile – proprietăți și beneficii  Având numele botanic Citrus limon, binecunoscutele lămâi s...

Mai mult

15 beneficii al piperul…

08-03-2017 Hits:3861 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este piperul de Cayenne?  Piperul de Cayenne, denumit astfel datorită orașului Cayenne din ...

Mai mult

10 alimente pentru a pr…

20-04-2015 Hits:3852 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Recomandările unei femei, de profesie medic, care a învins cancerul  În prezent există multipl...

Mai mult

Cele mai bune legume an…

22-01-2016 Hits:3830 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea...

Mai mult

Beneficiile modestului …

03-03-2015 Hits:3792 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile modestului pătrunjel  Pătrunjelul este o plantă aromatică des întâlnită și folosit...

Mai mult

5 remedii naturale cu a…

22-03-2016 Hits:3607 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai s...

Mai mult

Brocoli are proprietăți…

22-07-2015 Hits:3458 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Brocoli poate preveni anumite probleme de sănătate  S-a demonstrat în repetate rânduri că bine...

Mai mult

5 beneficii ale fructel…

18-01-2017 Hits:3378 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructele goji sunt utilizate de mii de ani  Fructele goji sunt considerate un superaliment inc...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

21-07-2015 Hits:3287 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cele mai bune alimente pentru perioada verii  Alimentele răcoritoare tind să existe din abunde...

Mai mult

8 beneficii pentru sănă…

03-09-2015 Hits:3236 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

8 beneficii pentru sănătate ale castraveților  Castraveții aparțin aceleiași familii de plante...

Mai mult

Alimente bogate în prot…

26-09-2016 Hits:3190 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Importanța proteinelor pentru sănătate   Proteinele participă la numeroase funcții în interior...

Mai mult

Roșiile, un aliment rem…

05-09-2016 Hits:3128 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Roșiile, un aliment remediu  În prezent, există sute de varietăți de roșii. Roșiile (Solanum l...

Mai mult

Mango poate preveni can…

28-12-2015 Hits:2821 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate...

Mai mult

8 beneficii ale orezulu…

02-06-2017 Hits:2679 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Orezul negru oferă incredibile beneficii pentru sănătate  Orezul negru a fost folosit de mii d...

Mai mult

Beneficiile legumelor c…

28-11-2016 Hits:2540 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Despre beneficiile generale ale legumelor  Legumele sunt sărace în calorii, însă sunt bogate î...

Mai mult

Alimente pentru oase și…

02-11-2016 Hits:2340 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente bogate în calciu pentru oase și dinți puternici  Dacă doriți să aveți oase și dinți p...

Mai mult

Mandarinele ajută la pr…

07-03-2016 Hits:2205 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu prec...

Mai mult

Ouăle de prepeliță: pro…

29-11-2017 Hits:1618 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile ouălor de prepeliță  Ouăle de prepeliță sunt apreciate ca fiind un aliment diete...

Mai mult

Cartofii dulci: proprie…

06-10-2017 Hits:1357 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cartofii dulci, benefici pentru ficat  Cartoful dulce este un aliment originar din America de ...

Mai mult

Gutuile: proprietăți și…

06-10-2017 Hits:1149 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile nutriționale ale gutuilor  Gutuile sunt fructe specifice toamnei și au un conț...

Mai mult

10 proprietăți și benef…

02-07-2018 Hits:924 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Afinele: beneficii nutriționale  În general, fructele de pădure sunt unele dintre cele mai săn...

Mai mult

15 alimente pentru comb…

12-05-2018 Hits:915 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce apare constipația?  Constipația este dintre cele mai frecvente tulburări ale sistemului ...

Mai mult

Caracteristicile și pro…

25-07-2018 Hits:792 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Vinetele – date generale  Vinetele sunt fructele plantei Solanun melongena, o plantă erbacee a...

Mai mult

Alimentația ideală pent…

04-06-2018 Hits:741 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este alergia?  Alergia este o reacție a organismului nostru împotriva substanțelor exte...

Mai mult

Nucile, adevărate alime…

11-11-2018 Hits:130 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Nucile, o alegere pentru sănătate  Deși mulți consideră că fructele cu coajă lemnoasă sunt doa...

Mai mult

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.