Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Flavonoidele

flavonoide

Conceptul de flavonoide este unul relativ nou în România. În acest articol vom aborda conceptul de flavonoide și tot ceea ce presupune acesta pentru o mai bună informare pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții și pentru a ne menține sănătoși.

Ce sunt flavonoidele?

 Flavonoidele sunt substanțe ce se pot găsi în toate tipurile de plante și sunt responsabile de coloritul minunat al plantelor. Ori de câte ori vedem culorile electrizante pentru ochi, precum galben, oranj sau roșu, ne gândim automat la minunățiile de pe acest Pământ. Dar flavonoidele sunt responsabile în mare parte de varietatea de culori ale plantelor. Există peste șase mii de substanțe flavonoide, clasificate ca și pigmenți ai plantelor și descoperite în anul 1938 de către un om de știință din Ungaria, pe nume Albert Szent Gyorgyi. Dar compoziția chimică a flavonoidelor este extrem de complicată, iar aceste substanțe sunt împărțite în mai multe grupe ce conțin fiecare, sute, poate chiar mii de flavonoide.

Ce beneficii aduc flavonoidele organismului?

 Beneficiile pe care flavonoidele le aduc organismului nostru sunt multiple. În primul rând, vasele de sânge sunt mult mai curate, mai sănătoase și este mult mai puțin probabil să se rupă. Apoi, flavonoidele asigură organismului nostru un supliment de vitamina C deosebit de important, iar inflamațiile de la nivelul tuturor organelor și al corpului uman sunt prevenite. Cum ne dăm seama că organismului nostru îi lipsesc aceste substanțe, flavonoidele? De exemplu, dacă la fiecare lovitură ușoară ne învinețim, dacă ne curge sânge din nas foarte des, dacă răcim sau facem infecții în corp mai des și dacă, după o lovitură ni se umflă excesiv locul cu pricina, este un semn că organismul nostru are nevoie de mai multe astfel de substanțe, de flavonoide. Flavonoidele pot fi găsite într- varietate de plante, legume și fructe, consumate în stare naturală sau cât mai naturală posibilă. Printre aceste plante, legume și fructe menționăm pătrunjelul, merele, piersicile, fructele de pădure, perele, murele, căpșunile, zmeura, varza, ceapa, fasolea și roșiile.

Cum acționează flavonoidele?

 Flavonoidele acționează la fel ca orice altă substanță, spre exemplu vitaminele și mineralele, care odată ce interacționează cu organismul uman, își fac datoria și acționează ca un scut împotriva multor afecțiuni. Spre exemplu, flavonoidele protejează celulele de orice tip, deoarece flavonoidele acționează în interiorul corpului uman ca niște substanțe antioxidante. Mai mult decât atât, flavonoidele sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri (deși nu purtau acest nume) pentru proprietățile lor antioxidante. Ceaiul verde, lemnul dulce sunt doar murele sursa naturala de flavonoidecâteva exemple de alimente ce conțin flavonoide și au fost și sunt folosite în medicina orientală. Pe de altă parte, acestea aduc și un aport important de vitamina C organismului uman. Atunci când au fost descoperite aceste substanțe de către omul de știință, laureat al premiului Nobel, Albert Szent Gyorgyi, de fapt, acesta încerca să facă un preparat cu vitamina C pentru pacienții lui care aveau probleme cu vasele sanguine. Dar preparatul pe care acesta l-a prezentat și l-a oferit pacienților săi nu era sută la sută pur, ci conținea și alte substanțe împreună cu vitamina C, iar acestea au dat rezultate minunate. Apoi, cercetătorul a supus pacienții și unei cure cu vitamina C în stare pură, iar rezultatele nu au mai fost atât de mulțumitoare. Astfel, acesta a ajuns la concluzia că flavonoidele au adăugat un strop de magie și un aport suplimentar de vitamina C acelui preparat. Flavonoidele sunt și astăzi în centrul atenției cercetătorilor din întreaga lume care au descoperit că flavonoidele și vitamina C se înțeleg de minune și anume, că fiecare substanță accentuează beneficiile pe care cealaltă le aduce asupra organismului. Mai mult decât atât, s-a descoperit că, de cele mai multe ori, flavonoidele pot acționa direct ca și antibioticele, distrugând unele microorganisme precum virușii sau bacteriile.

Efecte secundare ale flavonoidelor

 Flavonoidele nu prezintă efecte secundare. Acestea pot fi consumate chiar și în cantități mai mari, spre exemplu 140 de grame pe zi și nu apar efecte secundare de niciun fel. Chiar și dacă se aduce un aport suplimentar de 10% de substanțe, acestea nu sunt toxice. Nici măcar studiile efectuate în timpul sarcinii nu au arătat efecte secundare pe care flavonoidele le au asupra corpului uman.

Ce anume scade beneficiile aduse de flavonoide organismului uman?

 Flavonoidele sunt extrem de benefice pentru corpul nostru, însă modul în care depozităm plantele, fructele, legumele, modul de preparare, căldura, afectează foarte mult modul în care acestea ajută organismul. Astfel,, un grad mare de aciditate, căldura și procesarea acestora în anumite modalități, precum prăjitul afectează modul în care acționează flavonoidele. De exemplu, conținutul de flavonoide din spanac va fi redus cu 50% numai prin fierbere. Iar în cazul cepei, procesul de fierbere reduce 30% din conținutul de flavonoizi.

Ce factori contribuie la deficiența de flavonoide?

 Deficiența de flavonoide poate fi foarte des întâlnită în ziua de azi și în societatea actuală, deoarece oamenii nu mai consumă suficiente fructe și legume în stare proaspătă, mănâncă mai mult pe fugă sau preferă preparatele rapide de tip fast-food. De asemenea, gătirea excesivă a alimentelor este un factor ce contribuie foarte mult la deficiența de flavonoide cu care mulți dintre noi ne confruntăm. Consumul de alimente și de sucuri procesate este un alt factor ce contribuie la deficiența de flavonoide. Spre exemplu, ar trebui să alegem un pahar de suc de portocală proaspăt stors și nu unul din comerț cu acid, care nu mai are nicio proprietate benefică pentru organism.

Ce tratăm și ce prevenim atunci când consumăm flavonoide?

 Flavonoidele au un rol foarte important în prevenirea și tratarea unor afecțiuni precum alergiile, astmul, dermatita atopică, infecția cu candida, diabetul, guta, hemoroizii, migrenele, parodontoza, ulcerul, varicele, etc.

Ce alimente conțin flavonoide?

 De fapt, toate fructele și legumele, toate mirodeniile și plantele din care obținem ceaiuri conțin flavonoide. De asemenea, acestea pot fi găsite și în fasolea uscată, și în toate tipurile de fasole, în cereale, în vinul obținut din struguri. Murele, spre exemplu, conțin poate cea mai mare cantitate de flavonoide, iar ceaiul verde este o sursă foarte bogată de astfel de substanțe. În general, fructele, legumele și ierburile din cele mai colorate conțin și o cantitate mare de flavonoide. Flavonoidele, așadar, sunt substanțe deosebit de importante pentru organismul uman, iar noi le consumăm zilnic, într-o cantitate mai mare sau mai mică. Ar trebui să luăm în considerare și alte aspecte ale fructelor și legumelor și să adoptăm un stil de viață mai sănătos.

  1. Comentarii (5)

  2. Adaugă-l pe al tău

Comentarii (5)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

buna ziua, va rog sa mi spuneti daca pot sa iau in acceasi zi flavonoide si resveratrol. ex. dimineata flavonoide si la diferenta de 2-3 ore rezveratrol... sau invers....
v am scris pentru ca vreau sa stiu daca nu se anuleaza una pe cealalta.
mult...

buna ziua, va rog sa mi spuneti daca pot sa iau in acceasi zi flavonoide si resveratrol. ex. dimineata flavonoide si la diferenta de 2-3 ore rezveratrol... sau invers....
v am scris pentru ca vreau sa stiu daca nu se anuleaza una pe cealalta.
multumesc mult.
lenus

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Se pot lua simultan , nu le anuleaza

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua!
Sunt bărbat de 53 ani, diabetic gr II și recent am suferit un infarct miocardic.
Pe lângă tratamentul prescris de medicii cardiologi dinTg. Mures am dorit să încerc și produsul Flavin 7 -extras din sucuri de fructe.
La magazinul de...

Buna ziua!
Sunt bărbat de 53 ani, diabetic gr II și recent am suferit un infarct miocardic.
Pe lângă tratamentul prescris de medicii cardiologi dinTg. Mures am dorit să încerc și produsul Flavin 7 -extras din sucuri de fructe.
La magazinul de unde am cumpărat mi s-au oferit informații destul de vagi și neconvingătoare despre produs, și mi s-a recomandat o doza zilnică de 5 până la ml 10 /zi.

Ajungând acasa si citind indicatiile de pe cutie am observat că doza zilnică recomandată este de 50 de ml, până la 100 ml / zi, cea ce este de zece ori mai mare față de doza recomandată de farmacista (ori mă rog vânzătoarea) de la magazinul special de de unde am achiziționat produsul.

Fiind diferență atât de mare (de zece ori) dintre doza zilnică recomandată de vânzător și doza de administrare recomandată de instrucțiunile de pe ambalaj vă rog lămuriți-mă. La ce folosește o doză de 5 ml, când se recomandă până la 100 ml?

Doar pentru glumă, dacă inversăm raporturile dintre dozele recomandate si efectiv consumate la unele produse (sa zicem vin) iese treaba prost. Daca in loc de 500 ml de vin rosu recomandat pe zi bem 5 litri zilnic cred ca nu trebuie sa fii nici medic nici nutritionist sa-ti dai seama ce se intampla.

deci?

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Doza de Flavin 7 este de 10 ml , pana la 15 ml pe zi

This comment was minimized by the moderator on the site

Am citit despre mandarine ca ar avea un continut foarte mare de flavonoide ,mai mare decat portocalele sau alte citrice. Aici nu pomenti nimic despre ele si as vrea sa stiu ,deoarece am facut o cura de suc proaspat de mandarine ,iar rezultatul de...

Am citit despre mandarine ca ar avea un continut foarte mare de flavonoide ,mai mare decat portocalele sau alte citrice. Aici nu pomenti nimic despre ele si as vrea sa stiu ,deoarece am facut o cura de suc proaspat de mandarine ,iar rezultatul de la AFP a scazut cu 85 de puncte .In luna urmatoare , in aceleasi conditii a crescut cu 210 puncte . Sperasem ca am gasit un leac naturist pt. tumoarea ce mi s-a instalat in organism ,dar vad ca nu e concludent .Va multumesc.

Citeşte mai mult
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location

Comentarii   

0 # intrebarelenus 01-10-2015 09:15
buna ziua, va rog sa mi spuneti daca pot sa iau in acceasi zi flavonoide si resveratrol. ex. dimineata flavonoide si la diferenta de 2-3 ore rezveratrol... sau invers....
v am scris pentru ca vreau sa stiu daca nu se anuleaza una pe cealalta.
multumesc mult.
lenus
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: intrebareDr. Cătălin Luca 02-10-2015 15:47
Se pot lua simultan , nu le anuleaza
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Flavonoidelegogu 15-01-2016 06:28
Buna ziua!
Sunt bărbat de 53 ani, diabetic gr II și recent am suferit un infarct miocardic.
Pe lângă tratamentul prescris de medicii cardiologi dinTg. Mures am dorit să încerc și produsul Flavin 7 -extras din sucuri de fructe.
La magazinul de unde am cumpărat mi s-au oferit informații destul de vagi și neconvingătoare despre produs, și mi s-a recomandat o doza zilnică de 5 până la ml 10 /zi.

Ajungând acasa si citind indicatiile de pe cutie am observat că doza zilnică recomandată este de 50 de ml, până la 100 ml / zi, cea ce este de zece ori mai mare față de doza recomandată de farmacista (ori mă rog vânzătoarea) de la magazinul special de de unde am achiziționat produsul.

Fiind diferență atât de mare (de zece ori) dintre doza zilnică recomandată de vânzător și doza de administrare recomandată de instrucțiunile de pe ambalaj vă rog lămuriți-mă. La ce folosește o doză de 5 ml, când se recomandă până la 100 ml?

Doar pentru glumă, dacă inversăm raporturile dintre dozele recomandate si efectiv consumate la unele produse (sa zicem vin) iese treaba prost. Daca in loc de 500 ml de vin rosu recomandat pe zi bem 5 litri zilnic cred ca nu trebuie sa fii nici medic nici nutritionist sa-ti dai seama ce se intampla.

deci?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: FlavonoideleDr. Cătălin Luca 15-01-2016 11:40
Doza de Flavin 7 este de 10 ml , pana la 15 ml pe zi
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # MandarineleVeronica Ciora 04-02-2017 12:20
Am citit despre mandarine ca ar avea un continut foarte mare de flavonoide ,mai mare decat portocalele sau alte citrice. Aici nu pomenti nimic despre ele si as vrea sa stiu ,deoarece am facut o cura de suc proaspat de mandarine ,iar rezultatul de la AFP a scazut cu 85 de puncte .In luna urmatoare , in aceleasi conditii a crescut cu 210 puncte . Sperasem ca am gasit un leac naturist pt. tumoarea ce mi s-a instalat in organism ,dar vad ca nu e concludent .Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Salvia și proprietăț…

27-03-2014 Hits:259931 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Salvia și proprietățile sale miraculoase  Salvia este una din plantele care nu ar trebui...

Mai mult

Tratamente naturiste pe…

11-11-2013 Hits:197843 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tratamente naturiste pentru riduri Procesul de îmbătrânire, un proces cât se poate de n...

Mai mult

Ceaiurile pentru sugari…

10-11-2013 Hits:157605 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiurile pentru sugari și copii  Efectele benefice ale plantelor sunt binecunoscute în ...

Mai mult

Floarea de salcâm si p…

10-11-2013 Hits:121817 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Floarea de salcâm și puterile ei terapeutice  Încă din primele zile ale lunii mai, și ...

Mai mult

Pelinul

14-04-2014 Hits:121603 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Pelinul  Pelinul este una dintre plantele ce sunt la îndemâna noastră, însă puțini di...

Mai mult

Ciuperca Ganoderma

10-11-2013 Hits:115110 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciuperca medicament Ganoderma  În tradiția populară românească, se spune că “farmac...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-11-2013 Hits:112754 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru durerile de spate Durerile de spate au devenit o reală problemă ...

Mai mult

Beneficiile ceaiului ne…

27-03-2014 Hits:109971 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiul negru - prezentare  Ceaiurile au diferite proprietăți din cele mai benefice asupra...

Mai mult

Negrilica, o plantă cu…

27-03-2014 Hits:91996 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Negrilica face minuni pentru organism Negrilica este o plantă care, deși nu este pe deplin...

Mai mult

Sunătoarea

24-01-2014 Hits:91666 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tratează-ți sufletul și trupul cu sunătoare  Sunătoarea sau pojarnița este una din pl...

Mai mult

Aloe vera

08-01-2013 Hits:89109 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Aloe Vera: celebră din vremuri străvechi  Denumită de către chinezi "remediul armonie...

Mai mult

Remedii naturale pentru…

20-01-2014 Hits:84752 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cum scăpăm de insomnie în mod natural?  Fiecare dintre noi a trecut cel puțin o dată p...

Mai mult

Chlorella

08-05-2013 Hits:83725 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este Chlorella?  Chlorella este o algă unicelulară atât de mică, încât până la a...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

07-01-2014 Hits:79922 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este diabetul şi ce este diabetul zaharat?  Diabetul este o afecţiune caracterizată p...

Mai mult

Ginkgo Biloba

15-04-2013 Hits:75879 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ginkgo Biloba: aliatul sănătății  Ginkgo Biloba reprezintă cea mai veche specie de cop...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

07-01-2014 Hits:69091 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru hepatită Genţiana  Genţiana, supranumită şi fierea pământulu...

Mai mult

Spirulina

13-01-2013 Hits:61222 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Spirulina – efecte miraculoase asupra sănătății  Spirulina (Spirulina platensis) este o...

Mai mult

Uleiuri presate la rece

03-02-2013 Hits:51909 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Uleiurile presate la rece, o alegere înțeleaptă pentru sănătate  Uleiurile presate la ...

Mai mult

Ghimbirul, un aliat de …

08-01-2013 Hits:50196 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ghimbirul, un aliat de nădejde al sănătăţii   Ghimbirul este o plantă aromatică în fo...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-10-2013 Hits:46686 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru un păr sănătos  Podoaba capilară reprezintă un element de fru...

Mai mult

Busuiocul

24-01-2014 Hits:40221 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Busuiocul, un valoros remediu naturist  Busuiocul este numele comun dat plantei culinare Oc...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-11-2013 Hits:39354 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru întărirea sistemului imunitar la copii  Se apropie anotimpul rec...

Mai mult

Alga afa

08-01-2013 Hits:33714 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Algele, originea vieții și sursă excepțională de nutrienţi  Algele sunt originea vie...

Mai mult

Remedii naturiste care …

17-11-2013 Hits:33673 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste care vă ajută să renunțați la fumat  În societatea contemporană, f...

Mai mult

Vitamina C alcalina - a…

26-04-2014 Hits:33439 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Vitamina C alcalină - antioxidantă și fortifiantă pentru organism  Vitamina C este implic...

Mai mult

Remedii pentru congesti…

27-03-2014 Hits:32048 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru congestia nazală  Anotimpul rece vine și cu foarte multe problem...

Mai mult

Remedii naturale impotr…

12-08-2013 Hits:30409 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturale împotriva transpirației excesive  Transpirația este un fenomen natural...

Mai mult

Detoxifiere cu ceaiuri …

14-04-2014 Hits:30103 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Detoxifierea organismului cu ajutorul ceaiurilor și crudităților  Termenul de detoxifier...

Mai mult

Vitamina C, campioana s…

04-04-2013 Hits:30076 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Vitamina C salvează vieți Filmul de mai jos relatează povestea adevărată a unui fermier d...

Mai mult

Drojdia de bere si Canc…

26-09-2012 Hits:24719 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Drojdia de bere luptă eficient împotriva cancerului  Ciupercile vii din componența drojdie...

Mai mult

Ciupercile shiitake

02-08-2013 Hits:22942 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciupercile Shiitake – aliment sau medicament?   În Japonia și în China ciupercile shiita...

Mai mult

Din farmacia naturii …

14-10-2013 Hits:20863 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Din farmacia naturii – menta Menta este o plantă medicinală cu o sumedenie de efecte ben...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-11-2013 Hits:20521 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru afecțiunile aparatului digestiv  În acest articol vom prezenta c...

Mai mult

Levănțica

14-12-2013 Hits:19074 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Levănțica folosită în scop terapeutic Levănțica este o plantă foarte utilizată pe pl...

Mai mult

Flavonoidele

14-12-2013 Hits:18720 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Flavonoidele Conceptul de flavonoide este unul relativ nou în România. În acest articol v...

Mai mult

11 beneficii pentru să…

10-06-2015 Hits:17726 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este mai exact bicarbonatul de sodiu?  Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă care la ...

Mai mult

Pufulița și utilizare…

14-04-2014 Hits:17300 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Pufulița și utilizarea ei terapeutică  Pufulița este o plantă a căror efecte curative s...

Mai mult

Remedii naturiste: anti…

14-12-2013 Hits:16698 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste: antibioticele naturale  Există atât plante, cât şi produse naturale ca...

Mai mult

Ciuperca dansatoare Mai…

10-11-2013 Hits:15708 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciuperca dansatoare Maitake  Medicina naturistă alternativă ne oferă în societatea cont...

Mai mult

Oregano are multiple be…

02-06-2015 Hits:15708 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale plantei oregano?  Oregano este o plantă minunat...

Mai mult

Mușețelul - un adevă…

10-11-2013 Hits:14984 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mușețelul - un adevărat izvor de sănătate  De-a lungul secolelor, oamenii au folosit m...

Mai mult

Ciuperca Coama Leului

10-11-2013 Hits:14952 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciuperca Coama Leului  Micoterapia sau terapia cu ciuperci este una din cele mai bune terap...

Mai mult

Beneficiile plantei alo…

04-02-2016 Hits:13614 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale v...

Mai mult

10 remedii naturiste co…

16-02-2017 Hits:12020 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce unele persoane au candidoză, iar altele nu?  Candida albicans este un tip de ciupercă...

Mai mult

Cozile care fac cinste …

20-01-2014 Hits:11367 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cozile care fac cinste naturii – codița șoricelului, coada calului, coada racului Natura...

Mai mult

Mini dictionar a plante…

02-06-2014 Hits:10864 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mini dicționar al plantelor tămăduitoare (A-C) A Albăstreaua (Centaurea cyanus) Ce folos...

Mai mult

Ghimbirul ajută la red…

24-04-2015 Hits:9881 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar  Ghimbirul este foarte fol...

Mai mult

Coada-calului: propriet…

17-07-2017 Hits:9571 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Coada-calului: descriere generală  Coada-calului face parte din familia Equisetaceae și e...

Mai mult

Mini-dicționar a celor…

10-06-2014 Hits:9493 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mini-dicţionar al celor mai comune plante cu proprietăţi tămăduitoare (L-O) L Lămâia (...

Mai mult

Remedii naturiste în s…

17-05-2016 Hits:8076 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, c...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

23-11-2015 Hits:7915 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mai mult

Cele mai bune trei ceai…

27-06-2015 Hits:7551 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Antioxidanții din ceaiuri au efecte de reîntinerire  Păstrarea tinereții cât mai mult ti...

Mai mult

Artrita reumatoidă: ca…

12-07-2017 Hits:7061 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este artrita reumatoidă?  Artrita reumatoidă este o boală autoimună care determină in...

Mai mult

Plante utile în perioa…

06-06-2013 Hits:6924 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Plante utile în perioada de primăvară  Primăvară este un anotimp în care organismul ar...

Mai mult

Mini-dicționar a celor…

03-06-2014 Hits:6833 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mini-dicționar al celor mai comune plante cu proprietăți tămăduitoare (D-I) D Drăgaica ...

Mai mult

Beneficiile vindecătoa…

04-01-2016 Hits:6779 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru...

Mai mult

11 remedii naturiste co…

09-10-2015 Hits:6538 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație ...

Mai mult

8 analgezice naturale p…

27-10-2015 Hits:6535 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Analgezicele naturale alină durerile sau tulburările de sănătate  Analgezicele sunt una d...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

26-10-2016 Hits:6053 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este sinuzita?  Sinusurile paranazale sunt niște cavități pline cu aer care se găsesc ...

Mai mult

6 plante calmante mirac…

07-09-2015 Hits:5622 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

6 plante calmante miraculoase  Într-o singură zi, putem experimenta diverse stări: stres ...

Mai mult

Mini-dictionar a celor …

17-06-2014 Hits:5554 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mini-dicționar al celor mai comune plante cu proprietăți tămăduitoare (P-V) P Păducel (...

Mai mult

5 plante pentru tratare…

19-01-2016 Hits:5506 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea ar...

Mai mult

Mesteacănul: beneficii…

10-04-2017 Hits:5470 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mesteacănul, un arbore vindecător  Mesteacănul este un arbore originar din Sud-estul Asiei...

Mai mult

Proprietățile turmeri…

31-10-2015 Hits:5437 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat ...

Mai mult

Remedii naturale simple…

27-06-2015 Hits:5347 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturale simple și eficiente  Natura ne oferă cu generozitate o minunată varietate...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

23-10-2015 Hits:5281 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentele antibacteriene au proprietăți antibiotice  Alimentele antibacteriene sunt produs...

Mai mult

Beneficiile zmeurei pen…

23-07-2015 Hits:5100 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Zmeura, aport nutrițional și proprietăți medicinale  Consumând o cană de zmeură proasp...

Mai mult

Mușețelul și rolul l…

15-06-2015 Hits:5084 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiurile din plante medicinale: binefăcătoare pentru sănătate  Ceaiurile din plante sunt...

Mai mult

Propolisul și benefici…

10-01-2016 Hits:5073 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Albinele sunt adevărate susținătoare ale vieții pe Pământ  Albinele, prin polenizarea f...

Mai mult

Beneficiile, utilizări…

14-03-2015 Hits:4879 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Scorțișoara cea parfumată și vindecătoare  Aromată și delicioasă, perfect potrivită ...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

13-06-2016 Hits:4872 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptom...

Mai mult

Ceaiul Kombucha: propri…

08-01-2018 Hits:4769 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este ceaiul Kombucha?  Kombucha este o băutură pe bază de ceai fermentat, cu un gust u...

Mai mult

Resveratrolul și curcu…

22-05-2015 Hits:4744 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Resveratrolul și curcumina, doi compuși naturali valoroși în tratarea cancerului  În pre...

Mai mult

Beneficiile iasomiei pe…

18-02-2016 Hits:4737 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, ...

Mai mult

Tincturile din plante m…

20-07-2016 Hits:4563 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Care este cea mai bună modalitate de a profita de proprietățile plantelor medicinale?  Pla...

Mai mult

5 infuzii pentru tratar…

08-12-2015 Hits:4386 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din p...

Mai mult

Gălbenelele - propriet…

28-06-2016 Hits:4385 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Date despre gălbenele (Calendula officinalis)  Gălbenelele, având numele științific de C...

Mai mult

Ciupercile combat și t…

20-04-2015 Hits:4361 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cum pot ajuta ciupercile în tratarea cancerului?  Ciupercile au fost prețuite pentru propri...

Mai mult

Ceaiul verde, un aliat …

20-04-2015 Hits:4088 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului  Ceaiul verde și compușii săi au fost studia...

Mai mult

Sucuri pentru remineral…

06-12-2015 Hits:3901 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucuri pentru remineralizarea corpului  Sucurile naturale de fructe și legume sunt ușoare, ...

Mai mult

5 băuturi naturale pen…

12-01-2016 Hits:3845 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 băuturi naturale pentru tratarea gastritei  Gastrita este o afecțiune des întâlnită a ...

Mai mult