Catalin Luca

Amla, un remediu ayurvedic

Ce este Amla?

Amla, un remediu ayurvedic  Coacăzul indian (Emblica Officinalis) care este numit în mod obișnuit Amla (în sanscrită) și Amalaki (în hindi), este un copac indian cu proprietăți antioxidante excepționale și beneficii multiple pentru sănătate. Amla este probabil cea mai importantă plantă din medicina ayurvedică și a fost folosită în cadrul acesteia de mii de ani pentru întinerirea organismului și întărirea sistemului imunitar. Amla are o formă aproape sferică, este de culoare galben-verzuie, foarte moale și cu un aspect solid. Amla are un gust acru, amar și este foarte fibroasă.

 S-au realizat multe cercetări medicale asupra remediului ayurvedic Amla sau Amalaki, iar atât studiile clinice, cât și studiile asupra oamenilor au indicat beneficiile sale spectaculoase pentru sănătate.

Citește mai mult:Amla, un remediu ayurvedic

Cum se poate preveni leșinul?

Ce este un leșin?

Cum se poate preveni leșinul? Când apare leșinul, se pierde starea de conștiență pentru un moment scurt, deoarece fluxul sanguin din creier scade considerabil. Este important să rămâneți calm și să știți cum să acționați în aceste cazuri pentru a preveni căderea.

 Leșinul este o pierdere bruscă de conștiență pentru o perioadă scurtă de timp, în care persoana cade sau se prăbușește. Acesta apare atunci când fluxul sanguin care ajunge la creierul nostru este diminuat și care reduce cantitatea de oxigen furnizată de el timp de câteva minute.

 Leșinul este relativ obișnuit și poate afecta și persoanele care sunt perfect sănătoase. Chiar și așa, este recomandat să consultați medicul atunci când se întâmplă, pentru a exclude posibilele afecțiuni care sunt cauza acestuia.

Citește mai mult:Cum se poate preveni leșinul?

Mielăreaua: proprietăți, beneficii, contraindicații

Mielăreaua (Vitex agnus-castus)

Mielăreaua: proprietăți, beneficii, contraindicații

 Mielăreaua (Vitex agnus-castus L., din familia Verbenaceae), cunoscută și ca piperul călugărilor, este un arbust aromatic de până la 3 m înălțime, cu ramuri flexibile, albe și acoperite cu un strat subțire de perișori. Florile sale sunt foarte spectaculoase, având o nuanță de liliachiu pal sau albastru violaceu.

 Fructele de mielărea sau Vitex sunt, de asemenea, foarte caracteristice: au o culoare maro roșcat, iar forma și gustul lor amintesc de cele ale piperului. Vitex este un arbust indigen pentru Asia Centrală și bazinul mediteranean, crește în medii umede, pe malurile râurilor, șanțurilor, marginile câmpurilor și râurilor. Mielăreaua a fost folosită de mii de ani pentru tratarea problemelor ginecologice, iar Hippocrate a menționat fructul de Vitex în tratatele sale ginecologice (secolul al V-lea î.Hr.).

 În prezent, utilizarea sa principală este aceea de a ameliora simptomele sindromului premenstrual și poate fi administrată sub formă de capsule, tinctură sau infuzie.

Citește mai mult:Mielăreaua: proprietăți, beneficii,...

Schinduful: proprietăți și beneficii pentru sănătate

Schinduful, un condiment special

 Consumul de plante medicinale diferite, cum ar fi schinduful, ne ajută să întărim ficatul și pancreasul, iar frunzele sale ajută la vindecarea problemelor cutanate. Există o mulțime de condimente, care sunt utilizate pentru o serie de scopuri, inclusiv în bucătărie, iar unul dintre acestea este schinduful a cărui beneficii și proprietăți sunt foarte bune pentru sănătatea noastră.

 Schinduful este, de asemenea considerat o leguminoasă, are frunze de culoare verde deschis, flori mici, albe, cu păstăi alungite care conțin până la 20 de semințe dure, caracterizate prin culoarea maro distinctiv, aroma puternică și un gust amar. Și tocmai aceste semințe, care constituie condimentul numit schinduf au o mare varietate de utilizări terapeutice.

Citește mai mult:Schinduful: proprietăți și beneficii pentru...

Sunătoarea: beneficii, proprietăți și contraindicații

Sunătoarea, descriere generală

Sunătoarea: beneficii, proprietăți și contraindicații Sunătoarea (Hypericum perforatum), este o plantă din familia Hypericaceae binecunoscută pentru utilizarea sa ca un remediu natural antidepresiv. Sunătoarea este originară din zonele temperate ale Europei și fertile din Australia, Africa de Nord, China și America. Sunătoarea este o plantă erbacee perenă, iar tulpina sa, ramificată în partea de sus, poate ajunge până la un metru în înălțime. Florile de sunătoare sunt foarte caracteristice: sunt de culoare aurie și au numeroase stamine.

Citește mai mult:Sunătoarea: beneficii, proprietăți și...

10 remedii pentru a combate miastenia

Care sunt simptomele și cauzele miasteniei?

10 remedii pentru a combate miastenia Miastenia sau slăbiciunea musculară se manifestă atunci când există o oboseală musculară rapidă care nu este justificată prin faptul că s-a realizat un efort susținut sau un exercițiu fizic excesiv. Intensitatea acestor simptome poate fi foarte variabilă în funcție de multe cauze.

 Apariția slăbiciunii musculare, cunoscută din punct de vedere medical drept miastenie, poate fi normală după exerciții fizice prea intense. În aceste cazuri, mușchii se recuperează după o perioadă de odihnă sau repaus. Însă problema poate fi mai serioasă dacă suferiți în mod constant de slăbiciune musculară, fără a fi vorba de o muncă excesivă sau de un sport obositor. Slăbiciunea musculară sau miastenia apare atunci când, după efortul pe care l-ați realizat pentru a îndeplini o acțiune, corpul nu mai este capabil să contracteze în mod normal un mușchi sau nu puteți efectua o mișcare normală deoarece mușchii nu răspund corect.

Citește mai mult:10 remedii pentru a combate miastenia

Sarea Epsom: 7 beneficii pentru sănătate

Ce este sarea Epsom?

Sarea Epsom: 7 beneficii pentru sănătate Sarea Epsom a fost denumită astfel după orașul englez Epsom, unde acest produs a fost creat pentru prima dată. Deși este cunoscută doar ca "sare", sarea Epsom nu conține sodiu și, deși prezintă caracteristici fizice similare, are proprietăți diferite de sarea de masă.

 De exemplu, se poate adaugă sare Epsom într-o baie cu apă caldă, ceea ce va ajuta pielea să redevină netedă și mătăsoasă, în timp ce sarea de masă usucă pielea. Din acest motiv, sarea Epsom este un ingredient comun în sărurile de baie care curăță și înmoaie pielea.

 Sarea Epsom este un compus mineral puternic de magneziu și sulfat și este utilizată pe scară largă pentru a ajuta la tratarea unor probleme minore de sănătate. Relaxarea într-o baie cu apă caldă în care s-a adăugat sare Epsom poate ameliora durerilor de picioare și poate calma durerile musculare.

Citește mai mult:Sarea Epsom: 7 beneficii pentru sănătate