Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Proprietățile curative ale gălbenelelor

Gălbenelele: proprietăți și remedii naturiste

 Gălbenelele sunt plante anuale care pot ajunge să măsoare chiar și 50 cm înălțime. Din punct de vedere științific, gălbenelele poartă numele de Calendula Officinalis, iar unul dintre elementele caracteristice ale acestora sunt florile care au o nuanță de portocaliu intens. Gălbenelele tind să înflorească din primăvară până la primele brume ale iernii.

 Vă prezint în acest articol proprietățile vindecătoare și aplicațiile terapeutice ale gălbenelelor, precum și câteva remedii naturiste cu aceste plante.

Ce este gastroenterita?

 Gastroenterita se definește ca o inflamație a membranei interne a intestinului care poate fi cauzată de un virus (rotavirus, virus Norwalk, etc.), de bacterii (Campylobacter, E. Coli, Salmonella, etc.) sau de paraziți (Entamoeba histolytica și Giardia lamblia sau toxinele secretate de acestea).

 Gastroenterita se poate contracta prin consumul alimentelor sau a apei contaminate, precum și prin contactul direct cu o persoană infectată și se declanșează mai frecvent pe timpul verii.

Mesteacănul, un arbore vindecător

 Mesteacănul este un arbore originar din Sud-estul Asiei și care se găsește de asemenea în aproape toate pădurile din Europa. Mesteacănul aparține familiei Betulaceea, iar denumirea sa științifică este Betula Pendula. Mesteacănul alb poate ajunge să măsoare aproximativ 22 metri înălțime, scoarța sa este albă, iar frunzele au o culoare verde intens și sunt ovale, ascuțite și alternează în perechi.

 În ceea ce privește alte specii de mesteacăn (aproximativ 40), toate au aceleași proprietăți curative, iar dintre aceste varietăți cele mai cunoscute sunt pendula, laciniata, pubescens, carpathica, alpestris, carpinifolia, etc.

De ce unele persoane au candidoză, iar altele nu?

10 remedii naturiste contra candidei Candida albicans este un tip de ciupercă ce poate cauza diverse infecții și perturbări în organismul uman. Chiar dacă în mod normal candida albicans există în mici cantități la nivelul gurii și al intestinelor, o creștere excesivă a candidei poate cauza o amplă gamă de simptome, inclusiv schimbări de dispoziție, “intestin permeabil”, confuzie mentală și depresie.

Șofranul, condimentul cu proprietăți medicinale

Șofranul, condimentul cu proprietăți medicinale Acest condiment este originar din Europa, iar în prezent se cultivă în diverse țări, precum Franța, Grecia, Spania și Iran, printre altele. Șofranul se obține din florile de Crocus sativus, ale cărei stamine se usucă pentru a se obține acest condiment special. Floarea din care se obține șofranul are culoarea violet, iar staminele sale au o nuanță portocalie roșiatică. În prezent, șofranul este considerat cel mai scump condiment din lume, deoarece din aproximativ 225.000 stamine sunt necesare pentru a obține 456 g de șofran.

Ce este sindromul metabolic?

Remedii naturiste pentru sindromul metabolic În prezent, cauzele care produc afecțiunea numită sindrom metabolic încă nu sunt pe deplin clare, totuși, multe dintre studiile și cercetările realizate coincid asupra apariției diverselor simptome care conduc la diagnosticarea acestuia.

 Sindromul metabolic este o tulburare de sănătate care acum 20 de ani era diagnosticată în cazul persoanelor care aveau peste 50 ani, însă în prezent, limita de vârstă începe de la 35 ani. Așa cum se poate observa, factorii de risc încep să afecteze și persoanele mai tinere.

De ce apar migrenele?

Suc de legume contra migrenelor Migrena este un tip de durere de cap și poate fi declanșată de factori precum stresul, consumul anumitor alimente, mirosurile puternice sau schimbările atmosferice. Totodată, creșterea temperaturii și schimbările bruște ale temperaturii fac ca persoanele sensibile la aceste schimbări atmosferice să sufere mai frecvent de migrene.

 Alți factori declanșatori ai migrenelor pot fi: fumatul activ sau pasiv, anxietatea, consumul de alcool, un program de masă neregulat sau schimbări în tiparul de somn.