Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Cătina și sănătatea ficatului

Cătina, un aliat important al sănătății

Cătina și sănătatea ficatului Cătina (Hippophae rhamnoides), genul său cel mai comun, este o specie de arbust care poate fi găsită de pe coastele Atlanticului Europei până în nord-vestul Mongoliei și Chinei.

 În Europa de Vest, acest arbust crește mai ales pe coastele mării, unde sarea de mare împiedică alte plante mai mari să o depășească în înălțime, iar în Asia Centrală, este mai răspândită în siturile semi-deșertice, unde alte plante nu pot supraviețui în condiții uscate.

Citește mai mult:Cătina și sănătatea ficatului

Ceaiul de hibiscus: un vindecător natural (I)

Extractul de hibiscus inhibă obezitatea și protejează ficatul

Ceaiul de hibiscus: un vindecător natural În Statele Unite, planta de hibiscus este cunoscută mai ales pentru florile sale frumoase, dar această plantă oferă cu adevărat beneficii unice pentru sănătate, care au fost apreciate în întreaga lume încă din cele mai vechi timpuri. Se crede că faraonii antici egipteni au băut ceai de hibiscus pentru a ajuta la menținerea unei temperaturi normale a corpului și la menținerea calmului.

Citește mai mult:Ceaiul de hibiscus: un vindecător natural (I)

8 ceaiuri contra durerilor de stomac

Plante medicinale contra problemelor stomacale

 Toți am suferit de probleme la stomac la un moment sau altul, iar rezolvarea problemei poate fi frustrantă. Adesea, cea mai bună soluție este să identificați cauza, dar dacă aveți nevoie de o soluție rapidă sau ceva care ameliorează durerea între timp, o ceașcă de ceai fierbinte vă poate salva ziua.

 Multe ceaiuri din plante medicinale ameliorează simptomele de greață, durere și exces de gaze, tratând boli cronice, cum ar fi refluxul acid și gastrita cronică. Dacă sunteți în căutarea unei băuturi naturale care să vă ajute să vindecați greața și să preveniți sau să vindecați ulcerațiile stomacale, cu siguranță există un ceai care vă poate ajuta. Păstrați la îndemână acest ghid, astfel încât să știți exact ce ceai ar trebui să beți de fiecare dată pentru a vă vindeca afecțiunile stomacului.

Citește mai mult:8 ceaiuri contra durerilor de stomac

3 remedii naturiste pentru sănătatea plămânilor

Care sunt principalele simptome ale unei infecții pulmonare?

3 remedii naturiste pentru sănătatea plămânilor Principalele simptome ale infecției pulmonare sau respiratorii sunt tusea uscată sau productivă, durerile în gât, respirația rapidă și superficială, dificultatea respiratorie și febră ridicată care durează mai mult de 48 de ore, scăzând doar odată cu utilizarea medicamentelor antipiretice.

 Este important ca, în prezența acestor simptome, persoana infectată să comunice cu medicul generalist sau cu un medic pneumolog pentru a face diagnosticul și a începe tratamentul cel mai adecvat, prevenind astfel complicațiile. Infecția pulmonară sau infecția respiratorie inferioară apare atunci când microorganismele pătrund în organism prin tractul respirator superior și rămân în plămâni, fiind mai frecventă la persoanele care au un sistem imunitar mai slab din cauza bolilor cronice sau a vârstei.

Citește mai mult:3 remedii naturiste pentru sănătatea plămânilor

Vitamina C, remediu antiviral contra COVID-19 - evidențe științifice (I)

Guvernul din Shanghai a recomandat în mod oficial Vitamina C pentru tratarea COVID-19

Vitamina C, remediu antiviral contra COVID-19  - evidențe științifice (I) În data de 3 martie 2020 Guvernul din Shanghai, China a anunțat recomandarea oficială ca virusul gripal COVID-19 să fie tratat cu cantități mari de vitamina C intravenoasă. Recomandările de dozare variază în funcție de severitatea bolii, de la 50 la 200 miligrame per kilogram greutate corporală pe zi până la 200 mg/kg/zi. Aceste doze sunt de aproximativ 4.000 - 16.000 mg pentru un adult, fiind administrate pe cale intravenoasă.

Citește mai mult:Vitamina C, remediu antiviral contra COVID-19 -...

Ceaiul de iasomie – beneficii extraordinare pentru sănătate

Iasomia: descriere și cultivare

Ceaiul de iasomie – beneficii extraordinare pentru sănătate Ceaiul de iasomie oferă numeroase beneficii pentru minte, corp și suflet într-o varietate de moduri. În forma sa cea mai naturală, floarea de iasomie poate fi infuzată cu ceai verde sau cu ceai alb sau poate fi consumată infuzia de iasomie ca atare.

 Dar ce face ca ceaiul de iasomie să fie atât de unic? Conform celor mai recente cercetări științifice, ceaiul de iasomie poate îmbunătăți sănătatea și starea de bună-dispoziție. Conform cercetătorilor, ceaiul de iasomie poate îmbunătăți sănătatea inimii și poate păstra pielea tânără și plină de prospețime. De asemenea, ceaiul de iasomie poate ameliora stresul și anxietatea și poate ajuta la pierderea în greutate și poate chiar reduce riscurile de a dezvolta numeroase afecțiuni cronice, inclusiv diabetul și, de asemenea, cancerul.

Citește mai mult:Ceaiul de iasomie – beneficii extraordinare...

Amla, un remediu ayurvedic

Ce este Amla?

Amla, un remediu ayurvedic  Coacăzul indian (Emblica Officinalis) care este numit în mod obișnuit Amla (în sanscrită) și Amalaki (în hindi), este un copac indian cu proprietăți antioxidante excepționale și beneficii multiple pentru sănătate. Amla este probabil cea mai importantă plantă din medicina ayurvedică și a fost folosită în cadrul acesteia de mii de ani pentru întinerirea organismului și întărirea sistemului imunitar. Amla are o formă aproape sferică, este de culoare galben-verzuie, foarte moale și cu un aspect solid. Amla are un gust acru, amar și este foarte fibroasă.

 S-au realizat multe cercetări medicale asupra remediului ayurvedic Amla sau Amalaki, iar atât studiile clinice, cât și studiile asupra oamenilor au indicat beneficiile sale spectaculoase pentru sănătate.

Citește mai mult:Amla, un remediu ayurvedic