8 ceaiuri contra durerilor de stomac

Plante medicinale contra problemelor stomacale

 Toți am suferit de probleme la stomac la un moment sau altul, iar rezolvarea problemei poate fi frustrantă. Adesea, cea mai bună soluție este să identificați cauza, dar dacă aveți nevoie de o soluție rapidă sau ceva care ameliorează durerea între timp, o ceașcă de ceai fierbinte vă poate salva ziua.

 Multe ceaiuri din plante medicinale ameliorează simptomele de greață, durere și exces de gaze, tratând boli cronice, cum ar fi refluxul acid și gastrita cronică. Dacă sunteți în căutarea unei băuturi naturale care să vă ajute să vindecați greața și să preveniți sau să vindecați ulcerațiile stomacale, cu siguranță există un ceai care vă poate ajuta. Păstrați la îndemână acest ghid, astfel încât să știți exact ce ceai ar trebui să beți de fiecare dată pentru a vă vindeca afecțiunile stomacului.

Citește mai mult:8 ceaiuri contra durerilor de stomac

3 remedii naturiste pentru sănătatea plămânilor

Care sunt principalele simptome ale unei infecții pulmonare?

3 remedii naturiste pentru sănătatea plămânilor Principalele simptome ale infecției pulmonare sau respiratorii sunt tusea uscată sau productivă, durerile în gât, respirația rapidă și superficială, dificultatea respiratorie și febră ridicată care durează mai mult de 48 de ore, scăzând doar odată cu utilizarea medicamentelor antipiretice.

 Este important ca, în prezența acestor simptome, persoana infectată să comunice cu medicul generalist sau cu un medic pneumolog pentru a face diagnosticul și a începe tratamentul cel mai adecvat, prevenind astfel complicațiile. Infecția pulmonară sau infecția respiratorie inferioară apare atunci când microorganismele pătrund în organism prin tractul respirator superior și rămân în plămâni, fiind mai frecventă la persoanele care au un sistem imunitar mai slab din cauza bolilor cronice sau a vârstei.

Citește mai mult:3 remedii naturiste pentru sănătatea plămânilor

Vitamina C, remediu antiviral contra COVID-19 - evidențe științifice (I)

Guvernul din Shanghai a recomandat în mod oficial Vitamina C pentru tratarea COVID-19

Vitamina C, remediu antiviral contra COVID-19  - evidențe științifice (I) În data de 3 martie 2020 Guvernul din Shanghai, China a anunțat recomandarea oficială ca virusul gripal COVID-19 să fie tratat cu cantități mari de vitamina C intravenoasă. Recomandările de dozare variază în funcție de severitatea bolii, de la 50 la 200 miligrame per kilogram greutate corporală pe zi până la 200 mg/kg/zi. Aceste doze sunt de aproximativ 4.000 - 16.000 mg pentru un adult, fiind administrate pe cale intravenoasă.

 Această metodă specifică de administrare este importantă, afirmă expertul în terapie intravenoasă, dr. Atsuo Yanagisawa, PhD, deoarece efectul vitaminei C este de cel puțin zece ori mai puternic administrat intravenos decât dacă este administrat oral. Dr. Yanagisawa este președintele Colegiului japonez de terapie intravenoasă din Tokyo. El a afirmat că: "Vitamina C intravenoasă este un remediu antiviral sigur, eficient și cu un spectru larg de acțiune."

Citește mai mult:Vitamina C, remediu antiviral contra COVID-19 -...

Ceaiul de iasomie – beneficii extraordinare pentru sănătate

Iasomia: descriere și cultivare

Ceaiul de iasomie – beneficii extraordinare pentru sănătate Ceaiul de iasomie oferă numeroase beneficii pentru minte, corp și suflet într-o varietate de moduri. În forma sa cea mai naturală, floarea de iasomie poate fi infuzată cu ceai verde sau cu ceai alb sau poate fi consumată infuzia de iasomie ca atare.

 Dar ce face ca ceaiul de iasomie să fie atât de unic? Conform celor mai recente cercetări științifice, ceaiul de iasomie poate îmbunătăți sănătatea și starea de bună-dispoziție. Conform cercetătorilor, ceaiul de iasomie poate îmbunătăți sănătatea inimii și poate păstra pielea tânără și plină de prospețime. De asemenea, ceaiul de iasomie poate ameliora stresul și anxietatea și poate ajuta la pierderea în greutate și poate chiar reduce riscurile de a dezvolta numeroase afecțiuni cronice, inclusiv diabetul și, de asemenea, cancerul.

Citește mai mult:Ceaiul de iasomie – beneficii extraordinare...

Amla, un remediu ayurvedic

Ce este Amla?

Amla, un remediu ayurvedic  Coacăzul indian (Emblica Officinalis) care este numit în mod obișnuit Amla (în sanscrită) și Amalaki (în hindi), este un copac indian cu proprietăți antioxidante excepționale și beneficii multiple pentru sănătate. Amla este probabil cea mai importantă plantă din medicina ayurvedică și a fost folosită în cadrul acesteia de mii de ani pentru întinerirea organismului și întărirea sistemului imunitar. Amla are o formă aproape sferică, este de culoare galben-verzuie, foarte moale și cu un aspect solid. Amla are un gust acru, amar și este foarte fibroasă.

 S-au realizat multe cercetări medicale asupra remediului ayurvedic Amla sau Amalaki, iar atât studiile clinice, cât și studiile asupra oamenilor au indicat beneficiile sale spectaculoase pentru sănătate.

Citește mai mult:Amla, un remediu ayurvedic

Cum se poate preveni leșinul?

Ce este un leșin?

Cum se poate preveni leșinul? Când apare leșinul, se pierde starea de conștiență pentru un moment scurt, deoarece fluxul sanguin din creier scade considerabil. Este important să rămâneți calm și să știți cum să acționați în aceste cazuri pentru a preveni căderea.

 Leșinul este o pierdere bruscă de conștiență pentru o perioadă scurtă de timp, în care persoana cade sau se prăbușește. Acesta apare atunci când fluxul sanguin care ajunge la creierul nostru este diminuat și care reduce cantitatea de oxigen furnizată de el timp de câteva minute.

 Leșinul este relativ obișnuit și poate afecta și persoanele care sunt perfect sănătoase. Chiar și așa, este recomandat să consultați medicul atunci când se întâmplă, pentru a exclude posibilele afecțiuni care sunt cauza acestuia.

Citește mai mult:Cum se poate preveni leșinul?

Mielăreaua: proprietăți, beneficii, contraindicații

Mielăreaua (Vitex agnus-castus)

Mielăreaua: proprietăți, beneficii, contraindicații

 Mielăreaua (Vitex agnus-castus L., din familia Verbenaceae), cunoscută și ca piperul călugărilor, este un arbust aromatic de până la 3 m înălțime, cu ramuri flexibile, albe și acoperite cu un strat subțire de perișori. Florile sale sunt foarte spectaculoase, având o nuanță de liliachiu pal sau albastru violaceu.

 Fructele de mielărea sau Vitex sunt, de asemenea, foarte caracteristice: au o culoare maro roșcat, iar forma și gustul lor amintesc de cele ale piperului. Vitex este un arbust indigen pentru Asia Centrală și bazinul mediteranean, crește în medii umede, pe malurile râurilor, șanțurilor, marginile câmpurilor și râurilor. Mielăreaua a fost folosită de mii de ani pentru tratarea problemelor ginecologice, iar Hippocrate a menționat fructul de Vitex în tratatele sale ginecologice (secolul al V-lea î.Hr.).

 În prezent, utilizarea sa principală este aceea de a ameliora simptomele sindromului premenstrual și poate fi administrată sub formă de capsule, tinctură sau infuzie.

Citește mai mult:Mielăreaua: proprietăți, beneficii,...