Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Cele mai bune trei ceaiuri pentru reîntinerire

Antioxidanții din ceaiuri au efecte de reîntinerire

Cele mai bune trei ceaiuri pentru reîntinerire Păstrarea tinereții cât mai mult timp posibil este un subiect care preocupă multe persoane din ce în ce mai mult. Cu siguranță că nu există o poțiune magică care să ne garanteze ca vom rămâne mereu ca la 20 sau 30 de ani.

 Însă, există alimente și plante medicinale care au proprietăți specifice de a încetini deteriorările provocate de înaintarea în vârstă asupra corpului și minții, ajutându-ne să ne păstrăm mai mult timp prospețimea și sănătatea. De exemplu, antioxidanții care se găsesc în legume, fructe și plante au un efect de antiîmbătrânire, adică împiedică procesul de îmbătrânire al celulelor din organism, menținând astfel funcțiile corpului într-o stare mai bună pentru mai mult timp.

Citește mai mult:Cele mai bune trei ceaiuri pentru reîntinerire

Mușețelul și rolul lui în cancerul de tiroidă

Ceaiurile din plante medicinale: binefăcătoare pentru sănătate

Mușețelul și rolul lui în cancerul de tiroidă Ceaiurile din plante sunt o sursă bogată de compuși binefăcători precum polifenolii și flavonoidele, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

 A consuma doar din când în când câte o ceașcă de ceai, fără a avea însă un stil de viață sănătos, nu poate face o mare diferență în privința sănătății dumneavoastră, însă de exemplu pentru populația din Grecia, majoritatea locuitorilor săi având o alimentație mediteraneană sănătoasă, ceaiurile din plante consumate în mod regulat se dovedesc a avea un rol protector contra cancerului.

Citește mai mult:Mușețelul și rolul lui în cancerul de tiroidă

Oregano are multiple beneficii asupra sănătății

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale plantei oregano?

Oregano are multiple beneficii asupra sănătății Oregano este o plantă minunată, atât pentru utilizarea sa terapeutică cât și pentru a fi folosită în bucătărie ca și condiment, după cum este necesar. Numele său înseamnă "bucuria munților", iar oregano era venerat ca un simbol al fericirii de către vechii greci și romani.

Oregano este foarte popular în bucătăria mediteraneană, de exemplu în Statele Unite în general este cunoscut doar ca și condiment pentru pizza.

 Oregano este o plantă valoroasă foarte apreciată, care conține vitaminele A, C, E și K, precum și fibre, folat, fier, magneziu, vitamina B6, calciu și potasiu. În plus, oregano, care uneori este numit "măghiran" în Europa, conține substanțe fitochimice puternice care oferă multe beneficii pentru sănătate.

Citește mai mult:Oregano are multiple beneficii asupra sănătății

11 beneficii pentru sănătate ale bicarbonatului de sodiu

Ce este mai exact bicarbonatul de sodiu?

11 beneficii pentru sănătate ale bicarbonatului de sodiu Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă care la încălzire (peste 65 °C) se descompune în carbonat de sodiu, dioxid de carbon și apă. Datorită acestei proprietăți se folosește ca praf de copt și la fabricarea extinctoarelor cu dioxid de carbon.

 Atunci când este amestecat cu acid, bicarbonatul de sodiu reacționează, creând bule și emanând gaz de dioxid de carbon. În forma sa naturală, bicarbonatul de sodiu este cunoscut ca nahcolit, care face parte din natron, un mineral natural. Natronul, care conține mari cantități de bicarbonat de sodiu, a fost utilizat încă din antichitate.

 De exemplu, egiptenii utilizau natron ca săpun pentru curățarea și purificarea corpului. Totuși, doar în anul 1846 Dr. Austin Church și John Dwight au început să fabrice și să vândă compusul pe care în prezent îl cunoaștem ca bicarbonat de sodiu. În aproximativ anul 1860, bicarbonatul de sodiu apărea în cărțile de gătit fiind cunoscut ca un aditiv pentru gătit. În anii 1920 însă, versatilitatea sa s-a răspândit, iar în 1930 era deja considerat un “agent medical probat.”

Citește mai mult:11 beneficii pentru sănătate ale bicarbonatului...

Resveratrolul și curcumina pot ajuta în tratarea cancerului

Resveratrolul și curcumina, doi compuși naturali valoroși în tratarea cancerului

Resveratrolul și curcumina pot ajuta în tratarea cancerului În prezent, terapiile convenționale utilizate pentru combaterea cancerului sunt chirurgia, radioterapia și chimioterapia. În general, chimioterapia este procedura standard care se recomandă pentru tratarea majorității cancerelor.

 Totuși, multe tumori dezvoltă rezistență la acest tip de medicamente dure, rezistență cunoscută sub termenul de chimiorezistență, care poate conduce la multe complicații.

 Tocmai de aceea, cercetătorii caută agenți chimio-sensibilizatori eficienți care să poată ajuta la depășirea acestei rezistențe. Această strategie se bazează pe folosirea unui medicament pentru a îmbunătăți activitatea altuia, modulând mecanismele care provoacă această rezistență.

Citește mai mult:Resveratrolul și curcumina pot ajuta în tratarea...

Ghimbirul ajută la reducerea tumorilor de prostată

Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar

Ghimbirul ajută la reducerea tumorilor de prostată Ghimbirul este foarte folosit pentru uz medicinal, în principal pentru a ușura durerile de stomac, greața provocată de mișcare și indigestiile. Însă ghimbirul este de asemenea un stimulent natural al sistemului imunitar și are proprietăți anti-inflamatorii și analgezice datorită compușilor săi fenolici bioactivi, care includ:

 - Gingerolul

 - Paradolul

 - Shagaolul

 - Zingerolul

 S-a demonstrat că antioxidanții fenolici, care sunt metaboliți din plante și care se găsesc în întregul regn vegetal, au un rol foarte important contra bolilor cauzate de stresul oxidativ, precum bolile cardiace, atacul cerebral și cancerul. Tocmai de aceea se afirmă că printr-un consum zilnic de legume și fructe proaspete, de preferat sub formă crudă, se pot preveni atât bolile cardiace cât și cancerul.

Citește mai mult:Ghimbirul ajută la reducerea tumorilor de prostată

Ceaiul verde, un aliat redutabil contra cancerului

Ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului

Ceaiul verde, un aliat redutabil contra cancerului Ceaiul verde și compușii săi au fost studiați pentru beneficiile lor extraordinare pentru sănătate, inclusiv pentru prevenirea cancerului. Cercetătorii de la Institutul Național de Cercetare a Cancerului din Tokyo, Japonia, rezumă cel mai bine capacitățile excepționale ale ceaiului verde de prevenire a cancerului: “Noi sugerăm că băutul ceaiului verde poate fi una dintre cele mai practice metode de prevenire a cancerului disponibile în prezent”.

 Acțiunea antioxidantă indiscutabilă a ceaiului verde a determinat oncologii din întreaga lume să cerceteze posibilitatea ca ceaiul verde să protejeze împotriva îmbolnăvirii de cancer.

Citește mai mult:Ceaiul verde, un aliat redutabil contra cancerului