Catalin Luca

Suc de legume contra migrenelor

Scris de Dr. Luca Catalin

De ce apar migrenele?

Suc de legume contra migrenelor Migrena este un tip de durere de cap și poate fi declanșată de factori precum stresul, consumul anumitor alimente, mirosurile puternice sau schimbările atmosferice. Totodată, creșterea temperaturii și schimbările bruște ale temperaturii fac ca persoanele sensibile la aceste schimbări atmosferice să sufere mai frecvent de migrene.

 Alți factori declanșatori ai migrenelor pot fi: fumatul activ sau pasiv, anxietatea, consumul de alcool, un program de masă neregulat sau schimbări în tiparul de somn.

 În cazul migrenei, durerea apare uneori doar pe o parte a capului. Persoanele care suferă de migrenă au în general, antecedente genetice care determină în mare măsură incidența acesteia. În prezent, această problemă de sănătate afectează aproximativ 2% din populația mondială și mai mult femeile decât bărbații. În cazul femeilor, transformările hormonale predispun la apariția migrenelor.

 De asemenea, există anumite alimente care pot declanșa migrene, iar dacă aveți o predispoziție către această afecțiune, cel mai indicat este să le evitați. Aceste alimente sunt: produsele lactate, produsele de patiserie, ciocolata, glutamatul monosodic, alimentele procesate, fermentate sau conservate, carnea care conține nitriți (mezelurile, salamul, cârnații) și alimentele care conțin tiramină (cum sunt brânza grasă, peștele afumat, ficatul de pui și vinul roșu).

 Pe lângă evitarea acelor alimente care pot fi factori declanșatori ai migrenelor, se recomandă includerea în alimentația zilnică a acestui suc de legume ale cărui proprietăți terapeutice ajută la prevenirea migrenelor.

 Acest suc de legume este ușor de preparat și conține ingrediente care sunt ușor de găsit și sunt disponibile tot anul. Să vedem care sunt ingredientele sucului contra migrenelor și ce beneficii au acestea:

Varza verde, remediu antiinflamatoriu

 Încă din antichitate, varza a fost folosită pentru a ameliora și contracara durerile de cap. Varza verde și, în general, orice legumă cu frunze verzi (precum salata verde, guliile, rucola, spanacul, algele, andivele, cresonul, etc.) sunt recomandate pentru prevenirea migrenelor deoarece sunt alimente antiinflamatorii. Varza verde este bogată în vitamina K și antocianine, elemente esențiale pentru menținerea unei bune sănătăți cerebrale.

 Varza conține și glutamină, care este un aminoacid având proprietăți antiinflamatorii și care este foarte recomandat pentru o bună circulație a sângelui și pentru sănătatea inimii.

Castraveții, buni pentru creier

 Castraveții conțin un flavonol numit fisetină, care are proprietăți antiinflamatorii care acționează direct asupra creierului. Castraveții protejează celulele nervoase, le hănește și le menține hidratate. Conform binecunoscutului nutriţionist David Wolfe castraveţii ajută la reducerea răspunsului inflamatoriu din corp, fiind recomandați în cazul în care vă confruntați des cu dureri de cap sau migrene.

 Această legumă este foarte bogată în apă, vitamine și minerale capabile să relaxeze organismul și să reducă tensiunea arterială. Castraveții oferă organismului elemente importante precum betacaroten, vitamina C, vitamine din grupa B, inclusiv vitamina B1, vitamina B5 şi vitamina B7 (sau biotina). La fel ca pepenele roşu, castraveţii sunt compuşi în principal (95%) din apă, tocmai de aceea sunt un aliment ideal, hidratant şi răcoritor.

Lămâia și electroliții sănătoși

 Atunci când suferim de migrene, de obicei ne simțim deshidratați și lipsiți de energie deoarece homeostazia internă este descompensată și simțim nevoia să ne recuperăm. Homeostazia este procesul de reglare prin care organismul își menține diferitele constante ale mediului interior, mai exact ansamblul lichidelor organismului între limitele valorilor normale.

 O modalitate naturală de a recupera acest echilibru intern este cu ajutorul electroliților. În cazul de migrenelor sau a durerilor de cap nu trebuie să se recurgă niciodată la băuturile energizante din comerț. În schimb, lămâia este marele nostru aliat. De asemenea, apa de cocos sau sucul de lămâie adăugat în apă sunt două dintre cele mai bune surse naturale de electroliți.

 Un mineral important pentru tratarea migrenelor și care este prezent în lămâi este magneziul. Se știe că magneziul este un antiinflamatoriu natural foarte eficient pentru reducerea cefaleelor. Lămâile conțin de asemenea potasiu care este un mineral care ajută la combaterea unei tensiuni arteriale ridicate. Lămâile sunt totodată o sursă bună de tiamină, riboflavină, acid pantotenic, fier, fibre, vitamina B6, calciu, cupru și de folat.

Ghimbirul, remediu natural contra migrenelor

 Ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii naturale contra migrenelor. Proprietățile sale anti-inflamatorii și analgezice specifice ajută la reducerea inflamației și a durerii. Ghimbirul conține o mulțime de acizi și aminoacizi cum sunt acidul aspartic, niacina, histidina, arginina sau triptofanul care sunt capabile să reducă durerea și inflamația.

 În plus, ghimbirul poate bloca efectele protasgladinei. Această substanță este cea care cauzează inflamația vaselor sanguine ale creierului și care derivă, la rândul său, în neplăcutele migrene. De asemenea, ghimbirul conține magneziu și zinc, care sunt foarte importante pentru îmbunătățirea circulației sanguine.

Suc de legume contra migrenelor

 În general, sucurile proaspete de legume sunt eficiente pentru ameliorarea nivelului de magneziu din organism, ceea ce ajută la prevenirea și la combaterea migrenelor. Pentru a prepara acest suc anti-migrene sunt necesare următoarele:

Ingrediente:

 - 3 frunze de varză verde

 - 1 castravete mediu

 - sucul de la o lămâie

 - ½ linguriță de ghimbir ras (2 g)

 - 1 pahar de apă (200 ml)

Preparare:

 - Spălați bine frunzele de varză și tăiați-le în bucăți mai mici pentru a fi procesate mai ușor.

 - Apoi, stoarceți sucul de lămâie și dați ghimbirul pe răzătoare.

 - Spălați bine castravetele, curățați-l și tăiați-l în patru.

 - Adăugați toate ingredientele în vasul blenderului împreună cu un pahar de apă și procesați timp de câteva secunde, până obțineți o băutură omogenă.

 - Cel mai indicat este ca acest suc să fie consumat dimineața pe stomacul gol deoarece conține componente esențiale pentru prevenirea migrenelor. Dacă migrena s-a declanșat deja, sucul poate fi consumat oricând, după nevoie.

 Recomandare: O altă modalitate ideală de a combate durerea cauzată de migrenă este aceea de a consuma de trei ori pe zi o infuzie din flori de lavandă, deoarece lavanda are binecunoscute proprietăți sedative și analgezice. Este important de asemenea să vă hidratați corespunzător, consumând cel puțin doi litri de apă plată zilnic.

  1. Comentarii (0)

  2. Adaugă-l pe al tău
Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location