Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia
Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile dietetice sau light și în mai mult de 6.000 de produse diferite fără zahăr sau “dietetice”. Noile cercetări care relaționează aspartamul cu cancerul au dat naștere la multe comentarii, inclusiv la o “scuză” din partea Spitalului pentru femei din Brigham, care aparține de Universitatea Harvard, pentru promovarea rezultatelor.
Finanțarea acestui studiu a fost oferită de Institutele naționale de sănătate (NIH) și Institutul național de studiu asupra cancerului (NCI).
Spitalul Harvard a emis în prima fază un comunicat de presă care se intitula: “Adevărul nu este la fel de dulce când este vorba de îndulcitorii artificiali.” Din păcate, la doar o jumătate de oră după ce s-a publicat studiul, spitalul și-a retras brusc afirmațiile anterioare, oferind următoarea explicație: “După revizuirea rezultatelor, consensul liderilor științifici este acela că informațiile nu sunt exacte și că concluziile au fost premature. Ne cerem scuze pentru timpul care s-a investit în această situație.”