Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Care sunt cauzele îmbătrânirii pielii?

Alimente care îmbătrânesc prematur pielea

 Pielea îmbătrânește din cauza unor factori diverși, atât interni, cât și externi. Primii factori sunt relaționați cu genetica și nu pot fi controlați, în timp ce factorii externi precum expunerea la soare și alimentația se pot controla, deoarece sunt factori care afectează în mod direct elasticitatea și tonicitatea pielii, cauzând îmbătrânirea sa prematură și apariția ridurilor.

Pericolul din alimentele procesate

Pericolul din alimentele procesate În majoritatea cazurilor, termenul de "aliment procesat" se referă la acele alimente care sunt tratate chimic și care sunt preparate din ingrediente rafinate și din aditivi artificiali. În prezent, aceste alimente procesate sunt în multe cazuri baza alimentației din cadrul civilizațiilor occidentale.

 Este posibil totuși să se consume unele alimente procesate care încă sunt sănătoase: de exemplu, legumele și fructele congelate, untul și produsele lactate organice, untul de migdale, alune sau de arahide, cu condiția să nu conțină arome artificiale, ci doar ingredientele de bază.

 Dacă doriți să vă bucurați de o stare de sănătate înfloritoare, cel mai indicat este să cheltuiți aproximativ 90% din bugetul pentru alimente pe variantele integrale, proaspete și fără aditivi sau coloranți, iar 10% pe alimentele procesate (în cazul în care nu doriți să renunțați total la acestea).

 8 motive pentru care alimentele procesate sunt periculoase pentru sănătate

Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului

Legătura dintre grăsimile din alimentație și cancer Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribui la un risc mai mare de cancer, totuși, mai puțin de 10% dintre persoanele din Statele Unite cunosc acest fapt.

 Conform Institutului Național de studiu a cancerului din Statele Unite, se estimează că aproximativ 84.000 de cazuri anuale de cancer sunt relaționate cu obezitatea. Obezitatea poate afecta de asemenea eficiența tratamentelor în cazurile de cancer.

 Datorită creșterii ratelor de obezitate în particular în cazul copiilor mici, înțelegerea corectă a acestei legături dintre obezitate și cancer, este de o importanță vitală.

 Obezitatea infantilă s-a triplat din anul 1980, iar unul din cinci copii are deja o supragreutate corporală la vârsta de șase ani; în prezent, 17% dintre copii și adolescenți sunt obezi. Din păcate, obezitatea infantilă a devenit atât de frecventă, încât mulți părinți nu recunosc faptul că copiii lor au de fapt un exces de greutate corporală.

 Cercetările medicale au confirmat această schimbare de percepție, ajungând la concluzia că copiii având un surplus de greutate/obezitate sunt acum cu aproximativ 25% mai puțin probabil să fie percepuți ca fiind persoane având un surplus de greutate în comparație cu decada anterioară.

Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia

Aspartamul crește riscul de cancer? Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile dietetice sau light și în mai mult de 6.000 de produse diferite fără zahăr sau “dietetice”. Noile cercetări care relaționează aspartamul cu cancerul au dat naștere la multe comentarii, inclusiv la o “scuză” din partea Spitalului pentru femei din Brigham, care aparține de Universitatea Harvard, pentru promovarea rezultatelor.

 Finanțarea acestui studiu a fost oferită de Institutele naționale de sănătate (NIH) și Institutul național de studiu asupra cancerului (NCI).

 Spitalul Harvard a emis în prima fază un comunicat de presă care se intitula: “Adevărul nu este la fel de dulce când este vorba de îndulcitorii artificiali.” Din păcate, la doar o jumătate de oră după ce s-a publicat studiul, spitalul și-a retras brusc afirmațiile anterioare, oferind următoarea explicație: “După revizuirea rezultatelor, consensul liderilor științifici este acela că informațiile nu sunt exacte și că concluziile au fost premature.  Ne cerem scuze pentru timpul care s-a investit în această situație.”

 Conform lui Erin McDonugh, vicepreședintele de relații publice și de comunicare, aceasta a fost “prima oară când se petrece așa în cei 25 de ani de când lucrez în media.”

Postul de televiziune american NBC a semnalat:

O alimentație greșită favorizează apariția bolii Alzheimer

Zahărul dăunează sănătății cerebrale și poate cauza boala Alzheimer Boala Alzheimer, o formă gravă de demență, afectează aproximativ 5,2 milioane de persoane în Statele Unite, conform statisticilor din anul 2013.

 Unul din nouă adulți de peste 65 de ani are Alzheimer, iar în prezent această boală este a treia cauză principală de deces din Statele Unite, plasată chiar după bolile cardiace și cancer. Tot mai multe cercetări medicale sugerează faptul că există o puternică legătură între alimentație și riscul apariției bolii Alzheimer, prin intermediul cauzelor similare celor care provoacă și diabetul de tip 2.

 Contrar credințelor populare, creierul nu are nevoie doar de glucoză, ci de fapt el funcționează mai bine utilizând combustibili alternativi, în special cetone, care sunt produse de corp ca răspuns la digestia grăsimilor sănătoase. Conform opiniei unor experți, precum Dr. Ron Rosedale, boala Alzheimer și alte tulburări cerebrale ar putea fi cauzate în mare parte de arderea constantă a glucozei ca și combustibil pentru creier.

Chimicalele care ne asaltează

Pericolul toxinelor din produsele de curatare si infrumusetare În ultimii 60 de ani s-au creat mai mult de 80 de mii de chimicale sintetice cu care corpul nostru se află în contact.  Fără ca noi să putem face ceva ca să evităm aceasta, mii din aceste chimicale au intrat în apa noastră, în mâncare și în lucrurile cu care intrăm în contact zilnic: de la telefoanele mobile și computere personale, până la creme, pastă de dinți și produsele de curățare.

Cum putem să contracarăm efectele toxinelor?

 Putem de exemplu să le minimalizăm consumul. În acest scop sunt necesare două strategii: putem să ne preparăm noi înșine multe dintre produsele de curățare din casă, fără adaos de substanțe toxice sau putem să recurgem la utilizarea produselor de curățare și de înfrumusețare gata fabricate, însă din surse bio sau chiar și mai bine, din surse organice.

5 alimente cancerigene: evită-le pentru a reduce riscul de cancer

Alimente care favorizeaza aparitia cancerului Așa cum există alimente care ne apără de cancer, există alte alimente care consumate frecvent favorizează apariția sa. Conform Institutului American pentru studiul cancerului (American Institute of Cancer Research), există anumite alimente pe care trebuie să le evităm, sau să le consumăm cât mai puțin posibil, dacă dorim să reducem riscul de a suferi de diverse forme de cancer.

1.  Alimentele modificate genetic

 Alimentele modificate genetic sunt unul din pericolele din ultimii ani, nu doar pentru sănătatea noastră, ci și pentru întreaga planetă. Modalitatea prin care se produc acestea deteriorează pământul și dăunează foarte grav și în ritm rapid ecosistemelor, iar un mod înțelept de a evita toate acestea este să evităm să consumăm aceste alimente modificate genetic.

 Atât pentru sănătatea mediului înconjurător dar mai ales pentru propria noastră sănătate, American Institute of Cancer Research a avertizat asupra pericolului evident al dezvoltării tumorilor cancerigene cauzat de culturile de porumb, soia sau rapiță modificate genetic.