Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

  • Cura cu catină

    mihaela m 24.04.2017 15:38
    gastrita
    Buna ziua! Sufar de gastrita si reflux gastro esofagian. cu dureri in piept. Pot consuma ulei de ...

    Read more...

     
  • Deficiența de serotonină

    Cristine 24.04.2017 14:56
    buna ziua
    As dori sa stiu daca passiflora ma poate ajuta. Am 31 de ani si parca mi se intorc starile alea ...

    Read more...

     
  • Regimul Oshawa

    Laura nik 24.04.2017 09:15
    Hepatita cronica autoimuna
    Bună ziua, am hepatita cronica autoimuna și de 2 ani i au budenofalk, imuran,ursofalk ,lagosa. Pot ...

    Read more...

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Ce este digestia lentă?

 Unele persoane suferă de digestie lentă, iar aceasta poate avea consecințe neplăcute care pot deriva în alte afecțiuni și boli. Digestia lentă este o problemă care afectează în prezent tot mai multe persoane, datorită, în primul rând, unei alimentații greșite.

 Alimentele, atunci când sunt introduse în organism, sunt absorbite, iar nutrienții sunt trimiși către organe prin intermediul sângelui. Când sistemul digestiv nu funcționează corect, această funcție este perturbată și putem spune că ne confruntăm cu un sistem digestiv lent sau chiar inactiv.

 Din fericire, există numeroase remedii naturale indicate pentru ameliorarea digestiei lente. Să vedem în acest articol câteva sfaturi utile pentru ameliorarea digestiei lente.

Salata verde: proprietăți nutriționale

Salata verde: 11 beneficii pentru sănătate Există mai multe varietăți de salată verde, având nuanțe care variază ușor, totuși, toate acestea au o compoziție nutrițională similară care le recomandă ca fiind un aliment extraordinar de sănătos. De exemplu:

 - Mai mult de 95 % din compoziția sa este apă;

 - Salata verde conține aproximativ 2,3 % carbohidrați;

 - Un procent de 1,2 % din compoziția sa sunt proteine;

 - Salata verde conține doar 0,2 % grăsimi;

 - Un procent de 1% din salată verde este constituit din fibre dietetice;

 -  Salata verde este bogată în potasiu, calciu, vitamina A și vitamina C.

Salata verde: 11 beneficii pentru sănătate

 Datorită compoziției sale nutriționale, salata verde, consumată în mod frecvent ne oferă multiple beneficii, și anume:

 1. Salata verde este o legumă care se consumă crudă, pentru a beneficia de toți nutrienții pe care îi oferă și care sunt distruși cu ușurință prin procesul de gătire.

 2. Salata verde are un conținut foarte ridicat de apă și ajută la menținerea unei bune hidratări.

 3. Pe de altă parte, datorită nivelului său scăzut de grăsimi, salata verde este un aliment recomandat persoanelor care doresc să slăbească.

 4. Conținutul său bogat în fibre ajută la evitarea constipației și la menținerea unui tranzit intestinal echilibrat.

 5. Salata verde ajută de asemenea la drenarea organismului, favorizând eliminarea toxinelor.

 6. Datorită conținutului său ridicat de potasiu, salata verde este recomandată și pentru combaterea eficientă a retenției de lichide.

 7. Salata verde este și o sursă naturală de calciu care ajută la menținerea unor oase sănătoase și puternice.

 8. Datorită conținutului său bogat de vitamina A, salata verde ne protejează pielea și o menține într-o stare optimă de sănătate.

 9. Totodată, deoarece conține vitamina C, salata verde este unul dintre alimentele care stimulează buna funcționare a sistemului imunitar.

 10. În plus, vitamina C din salata verde ajută la stimularea unei sinteze adecvate de colagen, care este esențial pentru sănătatea pielii și a articulațiilor.

 11. Salata verde conține un principiu activ numit lactucină, care are efecte sedative, tonice și antitumorale, tocmai de aceea, este un aliment care ajută la obținerea unui somn odihnitor.

Cum să ne îngrijim pielea din interior?

Sfaturi pentru sănătatea pielii Pe lângă igiena zilnică a pielii, știați că este necesar ca aceasta să fie îngrijită și din interior? Alimentația și obiceiurile zilnice de viață se vor reflecta și la nivelul pielii, de aceea se recomandă să se mențină o bună hidratare a organismului, o alimentație sănătoasă și echilibrată precum și realizarea zilnică a unor exerciții fizice.

 Atunci când sângele și organismul nostru sunt contaminate cu toxine și grăsimi este necesar să recurgem la unele remedii naturale care ne vor ajuta la purificarea sângelui și la eliberarea acestuia atât de toxine, cât și de excesul de grăsimi.

 Curățarea organismului din interior începe cu o hidratare optimă, fiind necesar să consumăm între un litru și jumătate și doi litri de apă pură zilnic. Pe lângă cantitatea necesară de apă zilnic, pentru o bună sănătate a pielii vom recurge și la sucurile proaspete de legume și fructe și la unele infuzii și macerate din plante medicinale.

 Sucurile proaspete de legume și fructe ajută la purificarea sângelui și totodată curăță intestinele. Se recomandă ca aceste sucuri să se consume imediat după preparare pentru a nu se oxida și să nu li se adauge niciun fel de îndulcitor.

 Legumele cele mai indicate pentru sănătatea pielii sunt morcovii și țelina, iar fructele cele mai bune pentru purificarea și detoxifierea organismului sunt următoarele: portocalele, strugurii, merele și papaya. Sucurile de fructe și de legume se vor consuma dimineața pe stomacul gol și nu se vor amesteca niciodată cu alte alimente.

Nutrienți esențiali pentru sănătatea pielii

 - Betacarotenul: este un pigment vegetal considerat un antioxidant natural care ne ajută la prevenirea îmbătrânirii celulelor. Betacarotenul se găsește în următoarele alimente: roșii, dovleac, cartofi dulci, ardei roșii, portocale, pepene galben, cireșe și toate legumele cu frunze verzi.

 - Vitamina B6: se găsește în următoarele alimente: uleiul extravirgin de măsline, ouă. Orez, drojdie de bere, fructe uscate, semințe de floarea soarelui, usturoi, avocado, banane.

 - Vitamina E: se găsește în următoarele alimente: germeni de grâu, spanac, broccoli, ardei grași, fructe uscate precum arahide, semințe de pin, migdale, alune de pădure, semințe de floarea soarelui, caise uscate.

 - Vitamina C: este un puternic antioxidant și se găsește în următoarele alimente: toate fructele citrice precum portocale, lămâi, limesuri (lămâi verzi), mandarine, fructe roșii, kiwi, papaya, roșii, legume cu frunze verzi, broccoli, năsturel, ardei roșii, varză de Bruxelles, pătrunjel, coriandru, ceapă verde.

 - Cuprul: se găsește în următoarele alimente: fructe de mare, fructe deshidratate precum stafide, cireșe, cumale, smochine, legume, cereale integrale și cacao.

 Seleniul: se găsește în următoarele alimente: fructe uscate, semințe de dovleac, legume, verdețuri, cereale, pere, căpșuni, struguri, cireșe, drojdie de bere, germeni de grâu, fructe de mare, ouă.

Cum putem profita de nutrienții benefici pentru piele?

 Următoarele sfaturi și recomandări ne vor ajuta ca alimentele pe care le consumăm să-și păstreze atât nutrienții, dar și vitaminele pe care le conțin în condiții optime:

 - Atunci când se depozitează fructele și legumele, se va avea în vdere ca acestea să fie bine acoperite și menținute la frigider;

 - Fructele se vor consuma crude și de preferat cu coajă (atunci când este cazul) și se vor spăla bine înainte de a le mânca;

 - Legumele se gătesc de preferat la aburi sau la cuptor pentru a-și păstra cât mai mulți dintre nutrienții benefici;

 - Dacă se prepară diverse sortimente de murături, zacuscă sau dulceață, acestea se vor închide ermetic și se vor păstra într-un loc răcoros și uscat, ferit de căldură și de lumină;

 - Atunci când se gătesc legumele, se recomandă să se adauge o cantitate mică de apă și să nu se gătească prea mult timp;

 - Introduceți în dieta zilnică alimentele integrale;

 - Evitați sau renunțați la consumul alimentelor bogate în zaharuri și în grăsimi saturate.

 Dacă veți lua în considerare toate aceste sfaturi utile, veți observa în scurt timp efectele benefice asupra pielii, care va deveni elastică și radioasă.

10 alimente pentru plămâni sănătoși

10 alimente pentru plămâni sănătoși Luând în considerare faptul că în prezent aerul este tot mai poluat în întreaga lume, bolile respiratorii și cancerul de plămâni sunt în creștere atât în rândul fumătorilor, cât și al nefumătorilor. Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a clasificat contaminarea aerului ca fiind cel mai mare factor carcinogen. Această situație reală constituie un semnal de alarmă că este necesar să facem ceva pentru a ne menține sănătatea plămânilor, iar alimentația este un element cheie în acest sens. Tot mai multe studii și cercetări au demonstrat că un consum zilnic de crudități proaspete constituie o bază foarte bună pentru prevenirea bolilor de orice tip, inclusiv a cancerului. Vă prezentăm în acest articol 10 alimente care favorizează o bună sănătate a plămânilor. Iată care sunt acestea:

Despre sistemul hormonal

4 recomandări pentru echilibrul hormonal Sistemul endocrin, care este compus dintr-o serie de glande responsabile de secretarea hormonilor, este un sistem uimitor, însă delicat, în special în cazul femeilor. De exemplu, în cazul acestora, creierul comunică cu glanda tiroidă, cu glandele suprarenalele și cu ovarele pentru a se produce ovulația și menstruația. În același timp creierul reglează metabolismul, starea emoțională, nivelele de energie și greutatea corporală.

 Stresul cotidian și un exces de sarcini și de responsabilități pot cauza o perturbare a sistemului hormonal. De vină pentru aceasta este cortizolul, principalul hormon de stres, care se descarcă în organism în momentele de stres, iar nivelul său rămâne crescut datorită factorilor stresanți cronici ai vieții moderne. Stresul cronic afectează hormonii feminini, în special progesteronul. (Celălalt hormon feminin principal este estrogenul). Un nivel scăzut de progesteron poate determina tulburări menstruale, depresie, sensibilitate în zona sânilor, schimbări bruște de dispoziție, insomnii, oboseală și anxietate, etc.

Sedentarismul: inamicul nr. 1 al sănătății

Beneficiile mersului pe jos Tot mai multe cercetări medicale au arătat că sedentarismul este unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate. S-a demonstrat în mod repetat că a rămâne așezat pe scaun mai mult timp este un factor de risc pentru bolile cronice și moartea prematură.

 De asemenea, sedentarismul crește riscul de deces datorită diferitelor probleme de sănătate, de la diabet de tip 2 și boli cardiovasculare până la cancer și toate celelalte cauze de mortalitate prematură. Cu cât faceți mai puține exerciții fizice, cu atât mai mari sunt efectele dăunătoare ale sedentarismului. Pentru multe persoane, simplul fapt de a nu mai rămâne atât de mult așezate și de a face pauze la intervale regulate este un prim pas binevenit către un stil de viață mai sănătos.

Remedii naturiste contra amigdalitei

Remedii naturiste contra amigdalitei În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la diverse tipuri de infecții, virusuri și bacterii, care pot afecta sistemul limfatic. Microorganismele care provin din aer sunt cele care cauzează apariția inflamației în această zonă a corpului, iar această problemă începe să apară odată cu vârsta de trei ani. Vă prezentăm în acest de articol câteva remedii naturiste care pot fi folosite cu succes atât pentru a preveni, cât și pentru a trata amigdalita.

Cauzele și consecințele amigdalitei

 Această boală se produce când amigdalele bucale se inflamează, fie din cauze virale, fie bacteriene. Amigdalele sunt o barieră naturală care ne protejează de germenii care pot pătrunde în organism din aer sau din alimente. Când amigdalele se infectează, ele cresc în volum și colectează puncte de puroi, acesta fiind diagnosticul de amigdalită.

 Câteva dintre simptomele cele mai obișnuite ale acestei boli sunt: durerile de cap și de corp în general, dureri la înghițit, lipsa poftei de mâncare, durerile de urechi.