Ameliorarea durerilor de gât
În sezonul rece si nu numai, ne confruntăm adeseori cu dureri de gât, care nu sunt neapărat însoţite de răceală sau gripă. Printre cauze se numără inhalarea de aer rece, consumul de băuturi reci, fumatul sau alergiile.
Iată 4 remedii foarte simple şi cu efecte aproape imediate:
⦁ Punem într-o tigaie de gătit 4-5 linguri de sare grunjoasă şi le încălzim bine. Apoi punem sarea fierbinte într-un mic săculeţ de pânză, pe care-l rulăm într-un prosop şi pe care îl vom înfăşura în jurul gâtului. Legăm apoi deasupra un fular, pentru fixare şi pentru a păstra căldura un timp mai îndelungat. Cel mai bun moment pentru acest tratament simplu este seara, înainte de culcare.
⦁ Într-un pahar frecăm bine un gălbenuş de ou proaspăt, de "ţară", cu o lingură de miere de albine. Adăugăm lapte fierbinte, câte puţin, pentru omogenizare. Este important să-l bem cât este fierbinte.
⦁ Dizolvăm 1 linguriţă de sare marină sau grunjoasă în apă fierbinte şi facem gargară din oră în oră cu această soluție. Sarea are efect antiseptic şi expectorant .