Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

 • Uleiul din seminţe de cânepă

  albu ion adrian 19.01.2018 18:00
  Autism
  Pt tratarea autismului este indicat ??

  Read more...

   
 • Uleiul din seminţe de cânepă

  albu ion adrian 19.01.2018 17:58
  Autism
  Bună .pt tratarea sau ameliorarea autismului se poate folosii uleiul de canabis?

  Read more...

   
 • Tratamente naturiste pentru riduri

  Andreea11 19.01.2018 17:01
  Remeiu riduri
  Buna ziua...am citit ca uleiul de masline este f bun pentru tratarea ridurilor multe alte uleiuri cum ...

  Read more...

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Mango luptă împotriva cancerului

Mango poate preveni cancerul În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate, o mare parte a populației mondiale. Există multe tipuri de cancer, iar unele dintre acestea sunt mai ușor de tratat decât altele datorită localizării specifice în corp.

 Cercetătorii care au studiat numeroase remedii naturale, au concluzionat că fructul de mango poate ajuta la combaterea bolilor atât de complexe precum cancerul de colon sau cel de stomac.

Proprietățile benefice ale fructului de mango

 Mango este un fruct exotic delicios, care are un gust dulce caracteristic. Originea sa se atribuie continentului asiatic, totuși, mango poate fi găsit și în țările tropicale și subtropicale de pe continentul american. Acest fruct este folosit ca ingredient pentru prepararea diverselor feluri de mâncare.

 

 Fructului de mango îi sunt atribuite proprietăți antioxidante datorită conținutului său bogat în acizi precum cel palmitic și miristic, pe lângă procentajele ridicate de vitamina A și vitamina C. Mango este o sursă bună de magneziu, este bogat în fier și în seleniu. Datorită conținutului său de vitamina B, mango este recomandat pentru o bună funcționare a sistemului nervos, a metabolismului și a sănătății pielii.

 Fructul de mango oferă aproximativ 24 de substanțe benefice pentru corp, printre care vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea noastră. Acest fruct este bogat în vitamine precum A și C și de asemenea, mango conține cantități semnificative de fibre. Fibrele funcționează ca un stimulent al sistemului digestiv, combătând posibilele boli cronice precum cancerul de colon; totodată, mango este un laxativ natural, de aceea este indicat să fie consumat cât mai copt posibil. Însă, dacă este consumat fiind încă verde, mango poate combate vaginita, guturaiul și diarea.

 Fructul de mango poate soluționa problemele intestinale, este antiparazitar, prevenind apariția bolilor parazitare precum teniaza, care poate afecta în mod considerabil starea de sănătate a persoanei infestate. În plus, florile de mango sunt folosite pentru a obține infuzii care combat infecțiile urinare, precum cistita, fiind un remediu natural și eficient.

Aportul nutrițional al fructului de mango per 100 g consumate:

 - Vitamina B1: 0.028 g

 - Vitamina B2: 0.038 g

 - Vitamina B3: 0.669 g

 - Vitamina B5: 0.197 g

 - Vitamina B6: 0.119 g

 - Vitamina C: 36.4 mg

 - Vitamina E: 0.9 mg

 - Vitamina K: 4.2 mg

 - Calciu: 11 mg

 - Fier: 0.16 mg

 - Magneziu: 10 mg

 - Mangan: 0.063 mg

 - Fosfor: 14 mg

 - Potasiu: 168 mg

 - Sodiu: 1 mg

 - Zinc: 0.09 mg

Puterea anticancerigenă a fructului de mango

 Fructul de mango este o sursă de Lupeol, care are proprietăți de prevenire a cancerului și care ajută la distrugerea celulelor cancerigene din pancreas, evitându-se astfel unul dintre tipurile de cancer cele mai invazive.

 Aportul nutrițional al fructului de mango susține corpul în procesul de prevenire a cancerului. Conținutul său bogat în flavonoizi funcționează de asemenea ca un anti-inflamator special pentru tratarea cancerului de prostată.

 Studii medicale realizate recent au demonstrat că polifenolii conținuți în fructul de mango pot preveni și inclusiv stopa dezvoltarea celulelor maligne, aceștia putând fi utilizate pentru tratarea:

 - Cancerului de colon

 - Cancerului de sân

 - Cancerului de plămâni

 - Cancerului de prostată

 - Leucemiei

 Consumul de mango oferă rezultate pozitive pentru sănătatea celor care suferă de cancer și bineînțeles că poate fi consumat cu scopul de a preveni apariția acestuia, deoarece acestui fruct îi sunt atribuite multe efecte pozitive datorită aportului său nutrițional complet.

Sursă: Ayurvedic Medica

Comments   

0 # sfaturiene 2017-11-01 12:43
am 64 ani,97 kg 1,65m si tummoareM la15cm de iesire va rog...un sfat
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: sfaturiDr. Cătălin Luca 2017-11-04 16:52
Trebuie sa dati datele complete ale pacientului pentru o reteta de tratament naturist
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.