Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

4 sucuri excelente pentru slăbit

Scris de Dr. Luca Catalin

Beneficiile pentru sănătate ale sucurilor naturale

4 sucuri excelente pentru slăbit Sucurile naturale au devenit în ultima perioadă, una din alegerile favorite ale acelor persoane care doresc să scadă în greutate într-un mod sigur și sănătos.

 Aceste băuturi reprezintă o modalitate excelentă de a consuma mai multe fructe și legume având proprietăți diuretice, care ajută la drenarea organismului, combaterea retenției de lichide și implicit la pierderea excesului de greutate corporală.

 Pe lângă faptul că ne ajută să pierdem în greutate, aceste sucuri ne permit să ne purificăm organismul și să eliminăm toxinele, dar și să avem un tranzit intestinal mai bun și un aport extra de vitamine.

 Eficiența sucurilor pentru slăbit prezentate în acest articol se bazează pe un aport nutrițional excepțional pentru organism, ceea ce va stimula principalele sale funcții de eliminare a toxinelor și a depunerilor de grăsime.

 Printre principalele avantaje ale sucurilor prezentate, se remarcă un indice caloric scăzut, care permite consumul acestora în momentele în care simțim o foame acută sau ca supliment la mesele principale.

 Înainte de a începe să le consumăm, este esențial să știm că rolul acestora este de a veni în sprijinul unei diete sănătoase, deoarece nu vor da rezultatele dorite dacă nu se combină cu o alimentație sănătoasă.

 Având în vedere toate aceste aspecte importante, iată în continuare rețetele a 4 sucuri cu puternice calități depurative și excelente pentru slăbit:

1. Suc de ananas, castraveți și aloe vera

 Cele trei ingrediente utilizate în această băutură răcoritoare și delicioasă se caracterizează prin faptul că sunt compuse în mare parte din apă. Acest lucru înseamnă că sunt totodată diuretice și depurative, perfecte pentru eliminarea retenției de lichide și a substanțelor toxice care se acumulează în corp.

 Sucul care rezultă din combinarea acestor ingrediente este o sursă foarte bună de fibre, enzime digestive și compuși antioxidanți care ajută la reducerea excesului de kilograme și în același timp, reglează colesterolul. Acest suc are de asemenea un puternic efect de sațietate care va diminua dorința de a consuma mai multe calorii decât este necesar.

Ingrediente:

 - 1 ananas mic

 - 3 castraveți

 - 2 linguri de gel de aloe vera (30 g)

 - 3 pahare de apă (600 ml)

Preparare:

 - Curățați și tăiați în bucăți medii ananasul și castraveții.

 - Extrageți gelul de aloe vera și turnați-l în vasul blenderului împreună cu apa și celelalte două ingrediente anterioare.

 - Procesați ingredientele câteva minute, până obțineți un suc omogen.

Cum se consumă?

 - Consumați un pahar din acest suc dimineața pe stomacul gol. Mai beți un pahar înainte de prânz, iar celălalt înainte de cină.

 - Consumați acest suc zilnic, timp de 15 zile consecutive, faceți pauză 8 zile și reluați cura până ajungeți la greutatea dorită.

2. Suc de pepene galben, ananas și papaya

 Pepenele galben, ananasul și papaya se caracterizează prin faptul că sunt sărace în calorii, însă sunt bogate în nutrienți importanți precum fibrele, enzimele și antioxidanții.

 În acest suc, fructele menționate anterior vor fi combinate și cu alte ingrediente precum para și banana, ale căror proprietăți de sațietate contribuie la procesul de slăbire.

Ingrediente:

 - 1 felie de pepene galben

 - 1 pară

 - 1 felie de ananas

 - 1 banană coaptă

 - 1 felie de papaya

 - ½ pahar de apă (100 ml)

Preparare:

 - Incorporați toate ingredientele în blender și procesați-le până obțineți un suc omogen.

Cum se consumă?

 - Consumați un pahar din acest suc dimineața pe stomacul gol și așteptați minim 30 de minute înainte de a servi micul dejun.

 - Pentru a profita de beneficiile acestui suc depurativ, includeți-l în mod regulat în dieta dumneavoastră.

3. Suc de roșii, castraveți și țelină

 Acesta este unul dintre sucurile sărace în calorii, dar bogate în nutrienți importanți.

 Sucul de roșii, castraveți și țelină este o sursă bogată de fibre, antioxidanți și vitamine importante care impulsionează funcția organelor purificatoare (rinichii și ficatul) pentru a elimina toxinele și excesul de lichide din corp.

 În plus, acest suc are un efect de sațietate și ajută la stimularea funcției metabolice pentru a crește capacitatea corpului de a arde calorii.

Ingrediente:

 - ½ castravete cu coajă

 - 2 roșii cu coajă

 - 1 tijă de țelină

 - 1 pahar de apă (200 ml)

Preparare:

 - Spălați și tăiați toate ingredientele și incorporați-le în blender împreună cu 1 pahar de apă.

 - Procesați ingredientele câteva minute, până obțineți un suc omogen.

Cum se consumă?

 - Serviți imediat acest suc pentru a profita de toate proprietățile sale benefice. Consumați-l întotdeauna pe stomacul gol.

4. Suc de kiwi și pepene galben

 Sucul de kiwi și de pepene galben este o băutură perfectă pentru a slăbi și pentru a îmbunătăți procesele digestive, fiind recomandat în special persoanelor care suferă de constipație.

 Incluzând acest suc în mod regulat în dietă, veți obține un abdomen mai plat și veți putea controla apetitul emoțional.

Ingrediente:

 - 3 kiwi

 - ¼ de pepene galben

 - 1 banană coaptă

 - 1 pahar de apă (200 ml)

Preparare:

 - Curățați fructele de kiwi și incorporați-le în blender cu pepenele galben și banana coaptă.

 - Adăugați paharul de apă și procesați cât este necesar pentru ca toate ingredientele să se amestece bine.

Cum se consumă?

 - Consumați un pahar din acest suc dimineața pe stomacul gol și de fiecare dată când simțiți o dorință puternică de a mânca.

 - Pe cât posibil, serviți acest suc zilnic sau minim de trei ori pe săptămână.

 Apelând la acestă simplă și eficientă strategie de a consuma mai multe fructe și legume crude, veți putea pierde kilogramele excesive în scurt timp.

 Includeți în mod frecvent în dieta dumneavoastră oricare dintre aceste sucuri recomandate și veți vedea că sunt excelente pentru a obține greutatea dorită, dar și pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Sursă: Midoris