Psoriazis: sfaturi pentru a-l învinge pe cale naturală
În domeniul naturopatiei, psoriazisul, la fel ca celelalte boli de piele, este influențat de un organism plin de toxine și de impurități, ceea ce afectează într-un mod negativ sistemul imunitar, organismul încercând să se debaraseze singur, prin intermediul pielii, de reziduurile și toxinele acumulate.
În mod normal, celulele pielii se reînnoiesc o dată la 30 de zile. În cazul psoriazisului, celulele reînnoite ajung la suprafața pielii în 3 zile, ceea ce provoacă apariția unor plăci roșii însoțite de o senzație de mâncărime (prurit).
Cura de dezintoxicare ajută la vindecarea Psoriazis-ului
Aceasta cură de dezintoxicare se va face cu ajutorul fructelor sau legumelor, dar si cu ajutorul plantelor depurative. Sunt recomandate toate sucurile alcalinizante. Trebuie sa alegi fructe puțin acidulate precum: pepenele, banana, merele dulci, strugurii. Cât despre legume, se recomandă în special sucul de morcovi, de sfeclă, de varză sau de țelină.
Evită constipația
Trebuie să ai grijă să consumi fibre suficiente, să bei minim 1l de apa pe zi și să practici o activitate fizică, de tip abdominal în special.
Alimentația, factor decisiv în lupta cu psoriazisul
Persoanele care suferă de psoriazis ar trebui să consume mai multe fructe și legume și să reducă la minim consumul de carne roșie, de mezeluri, de pâine, de paste și cereale. Elimină toate alimentele care conțin gluten, bolile auto-imune fiind favorizate de acest tip de alimente. Atenție la zaharul alb, la cafea și la alcool. Favorizează consumul de pește, somon în special, sardine sau macrou. Consumă alimente fermentate, bogate în probiotice.
Nu evita soarele
Proprietățile alcalinizante ale soarelui sunt extrem de benefice pentru persoanele care suferă de psoriazis. În timpul anotimpului rece, poți recurge la lămpile solare.
Ideală pentru tratarea psoriazisului, baia în apa mării
Băile in apa mării sunt ideale pentru persoanele care suferă de psoriazis. Deoarece nu toată lumea își permite să meargă la mare, poți adăuga în apa de baie sare de mare. Tot în apa de baie se mai poate adăuga oțet de cidru de mere pentru a reda pielii PH-ul normal.
Folosește plante și suplimente pentru a combate psoriazisul
Unele plante sunt eficiente în tratarea psoriazisului, fie în aplicare topică, sub formă de creme, fie ca uz intern, sub formă de comprimate. Sunt recomandate în special plantele care au o acțiune benefică asupra ficatului precum ridichea neagră, anghinarea sau armurariul.
Stresul și psoriazisul
Cel din urma sfat este și cel mai important: evită stresul pe cat posibil. Factorii emotivi și stresul exercită o mare influență asupra apariției și evoluției psoriazisului. Meditația, respirația profundă, Yoga, sunt în măsură să te ajute să reduci nivelul de stres.