Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Ce este hipotiroidismul?

10 remedii pentru a combate tiroidismul În prezent, aproximativ 15% din populația mondială suferă de hipotiroidism. Cu toate acestea, mulți oameni suferă de hipotiroidism fără să știe, deoarece tulburările tiroidiene generează în mod lent o serie de probleme în corpul nostru, cum ar fi creșterea în greutate sau o stare de oboseală constantă.

 Hipotiroidismul, cunoscut și sub numele de insuficiență tiroidiană, este o tulburare a glandei tiroide, care nu este capabilă să producă o cantitate suficientă din hormonul numit tiroxină. Acest hormon reglează principalele funcții ale corpului, cum ar fi digestia, utilizarea energiei corporale și a temperaturii corpului, dar și metabolismului grăsimilor și al glucozei.

De ce apare starea de oboseală?

Oboseala, simptom comun pentru 8 boli De fiecare dată când în organism se declanșează o boală, sistemul imunitar folosește multă energie pentru a lupta împotriva acesteia. Acest lucru ne face să ne simțim obosiți și astfel se explică de ce oboseala este un simptom comun al multor boli.

 Doctor Anne Cappola, profesoară la Universitatea din Pennsylvania, afirmă că oboseala este un concept foarte complicat. Există multe modalități de măsurare a gradului de oboseală, în funcție de modul în care dormim, de cât de mult facem exerciții fizice sau de nivelul de oboseală din timpul nopții.

 Dr. Cappola afirmă totodată că trebuie să ne dăm seama că oboseala poate fi pur fizică sau poate fi emoțională sau psihologică. Stresul poate reduce într-adevăr nivelurile de energie. Oamenii simt, de asemenea, presiunea din partea societății de a fi întotdeauna în mișcare, ceea ce pentru unii dintre noi este puțin nerealist.

Care sunt cauzele unei circulații sanguine deficitare?

Recomandări pentru îmbunătățirea circulației sanguine A urma un stil de viață sănătos este una dintre cele mai bune modalități pentru a îmbunătăți și stimula circulația sanguină. Nivelurile ridicate de colesterol pot determina apariția arterelor înfundate, a depozitelor de plăci și a hipertensiunii arteriale.

 Totuși, a avea o dietă bogată în fibre și săracă în grăsimi, precum și exercițiile fizice realizate în mod regulat contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui. O circulație sanguină echilibrată este esențială pentru buna funcționare a organismului, deoarece prin intermediul sângelui se transportă oxigenul și alți nutrienți de care au nevoie toate organele, celulele, oasele, mușchii și, în general, toate părțile corpului.

Ce cauzează infertilitate în cazul femeilor?

11 recomandări și remedii pentru fertilitate Infertilitatea la femei se poate datora mai multor cauze. Cu toate acestea, blocarea trompelor uterine este unul dintre cele mai frecvente motive - aproape 40% din cazuri - și, în plus, nu este detectată de testele medicale. Deci, dacă testele dumneavoastră au devenit normale și, totuși, încă nu puteți concepe un copil, acest articol vă poate ajuta.

 Dacă vă confruntați cu probleme pentru a concepe un copil, trebuie mai întâi să mergeți la un medic pentru a determina cauza. Dacă, în ciuda tuturor lucrurilor, toate testele sunt normale la ambii parteneri, este posibil să vă confruntați cu un blocaj în trompele uterine, deoarece nu este posibilă detectarea acestei probleme în teste.

 Acest blocaj este cauzat, de obicei, de mici inflamații sau infecții în această zonă, care nu provoacă nicio durere sau disconfort, dar care sunt totuși acolo, îngreunând apariția unei sarcini. În schimb, uneori, a nu putea concepe un copil este un fapt influențat și de un stil de viață nesănătos, atât din punctul de vedere al alimentației, cât și al nivelului de stres și de anxietate. Trompele uterine pot fi însă deblocate în mod natural. Următoarele sfaturi simple vă vor ajuta la creșterea fertilității și a șanselor de a rămâne însărcinate. Iată care sunt acestea:

Care este rolul hormonilor estrogeni în organism?

Dieta antiestrogenică: cheia pentru reglarea hormonilor În special în timpul menopauzei, multe femei se întreabă ce să mănânce pentru a scădea nivelele de estrogen. Bărbații și femeile au hormoni sexuali masculi și feminini, dar proporția și funcția în țesuturi variază în funcție de sex. Acești hormoni nu asigură numai diferențele sexuale, ci sunt esențiale pentru menținerea sănătății în diferite stadii ale vieții. Acest ghid complet vă va ajuta să vă echilibrați și să vă reglați hormonii estrogeni.

 Ne vom centra în cele ce urmează pe modul de reglare a hormonilor sexuali feminini în corpul femeii, mai exact asupra estrogenului:

Ce este distensia abdominală?

Distensia abdominală: cauze și recomandări Distensia sau umflarea abdominală este primul simptom în cazul în care există probleme de tranzit intestinal. Abdomenul balonat sau distensia abdominală este o problemă la nivelul stomacului care apare atât la bărbați, cât și la femei de orice vârstă. Această afecțiune poate să apară în urma unei mese prea copioase sau din cauza unor intoleranțe alimentare, cum ar fi cele la lactoză, sorbitol, gluten sau fructoză, patru componente care nu sunt digerate în mod corect în intestin.

 De asemenea, un abdomen umflat poate fi precedat de ruperea unor mușchi abdominali datorită excesului de greutate din zona respectivă. Pe de altă parte, chisturile ovariene, sindromul premenstrual sau excesul de greutate pot fi strâns legate de apariția distensiei abdominale. Printre simptomele sale cele mai cunoscute, se numără greața, oboseala, umflarea părții abdominale și senzația mai mult sau mai puțin accentuată de oboseală.

Ce este ascita?

Ascita: cauze, simptome, tratament Ascita este o boală a ficatului care constă în acumularea excesivă de lichid. Să vedem în continuare de ce se produce această acumulare de lichid în abdomen și care sunt simptomele specifice.

 Ascita constă într-o excesivă acumulare de lichide între spațiul din abdomen și organele interne care se află în această zonă. Cauzele acestei afecțiuni sunt provocate de hipertensiunea arterială care se produce în interiorul ficatului și de o substanță numită albumină.

 Vă prezint în acest articol cauzele și simptomele ascitei, precum și câteva recomandări pentru tratarea acestei boli.