Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

 • Tratamente naturiste împotriva hemoroizilor

  liviu 16.08.2017 19:29
  am hemoroizi
  de vreo 2 ani ma chinui la wc, si am sangerat, ma doare dupa scaun, apoi dupa vre-o 3 ore ma ...

  Read more...

   
 • Intrebări si răspunsuri

  Doina Dascalu 15.08.2017 23:51
  Nodul tiroidian
  Buna seara, Acum 8 ani am facut o ecografie si am aflat ca am la glanda tiroida noduli, pe LD ...

  Read more...

   
 • Colonul iritabil

  banisor angela 15.08.2017 23:40
  colon iritabil
  buna seara.ma numesc angela si va scriu in numele mamei mele care are 68 ani si a fost diagnosticata ...

  Read more...

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Nutrienți care combat diabetul în mod natural

Plante și suplimente alimentare pentru diabet (II) Vitaminele, grăsimile, carbohidrații și mineralele sunt nutrienți de care organismul uman are nevoie pentru a funcționa și pentru a-și îndeplini în mod adecvat toate funcțiile. Acești nutrienți au fost cercetați ca agenți preventivi și potențiale tratamente pentru diabetul de tipul 1 și tipul 2 și complicațiile comune ale acestora.

 Aceștia se diferențiază de plantele sau de suplimentele alimentare prin faptul că sunt nutrienți izolați, iar în cazul în care nu sunt sintetici, ci sunt 100% naturali, atunci nu au efecte secundare, decât dacă se iau în cantități exagerate.

Diabetul, un pericol real pentru sănătate

Plante și suplimente alimentare pentru diabet (I)

 Diabetul este o boală metabolică ce este caracterizată de hiperglicemie (nivele crescute de zahăr sau glucoză în sânge), metabolismul anormal al proteinelor și lipidelor, împreună cu complicații pe termen lung care afectează retina, rinichii și sistemul nervos. Diabetul are un impact semnificativ asupra sănătății, calității vieții și speranței de viață a pacienților.

 Această boală este considerată a fi o epidemie globală în creștere care afectează în prezent aproximativ 371 milioane de persoane. De exemplu, în Statele Unite, unde locuiesc mai mult de 300 milioane de persoane, se diagnostichează un nou caz de diabet la fiecare 30 secunde, iar aceasta echivalează cu 2 persoane pe minut sau 120 pe oră, ceea ce este enorm!

Cum se combate oboseala suprarenală?

Cum se combate oboseala suprarenală? Conform unei cercetări realizate de către American Psychological Association (Asociația americană de psihologie), în ultimii ani s-a constat că în general populația a înregistrat nivele crescute de stres. Sursele de stres variază pentru fiecare persoană în parte (cum ar fi locul de muncă, responsabilitățile, relațiile de familie, de cuplu, starea de sănătate, etc.), iar rezultatul final general este destul de alarmant.

 Vă prezint în acest articol ce anume este oboseala suprarenală și cum poate fi combătută în mod eficient.

Importanța prevenirii bolilor cardiovasculare

Stresul, anxietatea și bolile cardiovasculare Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), bolile cardiovasculare sunt în prezent principala cauză a mortalității în întreaga lume. Bolile cardiovasculare sunt o grupă de boli care afectează inima și vasele de sânge, iar printre acestea se numără cardiopatia coronariană (care afectează vasele de sânge ce irigă mușchiul cardiac), bolile cerebrovasculare (care afectează vasele de sânge ce irigă creierul) și altele, precum cardiopatiile congenitale, trombozele venoase profunde și emboliile pulmonare. Stilul de viață și alimentația sunt doi factori fundamentali care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Hipertiroidismul: simptome, recomandări și remedii (II)

Hipertiroidismul: simptome, recomandări și remedii Glanda tiroidă produce hormonii numiți tiroxină (denumită și tetraiodotironină sau T4) și triodotironină (T3), ambele având un rol important pentru modul în care funcționează întregul organism. Însă, dacă glanda tiroidă produce prea mulți hormonii T4 și T3, aceasta se definește ca hipertiroidism (tiroidă hiperactivă).

 Vă prezentăm în continuare care sunt cele mai bune suplimente naturale și nutrienți recomandați în cazul persoanelor care suferă de hipertiroidism.  Se recomandă ca acestea să fie administrate doar sub îndrumarea unui medic specialist, în urma unor analize de specialitate efectuate.

Ce este hipertiroidismul?

Hipertiroidismul: simptome, recomandări și remedii (I) Glanda tiroidă produce hormonii numiți tiroxină (denumită și tetraiodotironină sau T4) și triodotironină (T3), ambele având un rol important pentru modul în care funcționează întregul organism. Însă, dacă glanda tiroidă produce prea mulți hormonii T4 și T3, această afecțiune se definește ca hipertiroidism (tiroidă hiperactivă).

 Tipul cel mai des întâlnit de hipertiroidism este boala autoimună numită Basedow Grave (gușa exoftalmică). În cazul acestei tulburări tiroidiene, corpul produce un anticorp (o proteină produsă de organism pentru a-l proteja contra unui virus sau a unei bacterii) numit imunoglobulină stimulentă a glandei tiroide (TSI) care determină glanda tiroidă să producă hormoni tiroidieni în exces.

 De asemenea, hipertiroidismul poate fi cauzat de o gușă nodulară, care este cauzată de noduli tiroidieni care determină tiroida să producă cantități excesive de hormoni tiroidieni. De asemenea, inflamarea glandei tiroide, numită tiroidită, este cauzată de un atac al sistemului imunitar, de exemplu de o infecție virală care poate cauza temporar simptome de hipertiroidism. O altă cauză posibilă a hipertiroidismului este un consum excesiv de iod (ceea ce nu este un aspect frecvent, deoarece majoritatea persoanelor sunt deficiente de iod), fie prin intermediul suplimentelor, a alimentelor sau medicamentelor care conțin iod, care pot cauza apariția gușei și exacerbarea problemelor tiroidiene.

Ce este faringita?

Cum se previne faringita cronică? Faringita este o boală care se caracterizează prin inflamația gâtului sau a faringelui datorită, în general, unei infecții bacteriene sau virale. Faringita cauzează dureri, senzația de usturime și iritarea gâtului, precum și dificultatea de a înghiți. În unele cazuri, faringita provoacă de asemenea febră, congestie, tuse și alte simptome neplăcute.

 Știați că pâinea și produsele lactate nu sunt recomandate persoanelor care suferă de faringită? Aceasta datorită faptului că favorizează producerea excesivă de mucus și pot determina cronicizarea congestiei, de aceea este important să se evite aceste produse. În acest articol vă prezentăm câteva recomandări și remedii eficiente pentru a preveni și a trata faringita în mod natural.

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.