Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Ce cauzează infertilitate în cazul femeilor?

11 recomandări și remedii pentru fertilitate Infertilitatea la femei se poate datora mai multor cauze. Cu toate acestea, blocarea trompelor uterine este unul dintre cele mai frecvente motive - aproape 40% din cazuri - și, în plus, nu este detectată de testele medicale. Deci, dacă testele dumneavoastră au devenit normale și, totuși, încă nu puteți concepe un copil, acest articol vă poate ajuta.

 Dacă vă confruntați cu probleme pentru a concepe un copil, trebuie mai întâi să mergeți la un medic pentru a determina cauza. Dacă, în ciuda tuturor lucrurilor, toate testele sunt normale la ambii parteneri, este posibil să vă confruntați cu un blocaj în trompele uterine, deoarece nu este posibilă detectarea acestei probleme în teste.

 Acest blocaj este cauzat, de obicei, de mici inflamații sau infecții în această zonă, care nu provoacă nicio durere sau disconfort, dar care sunt totuși acolo, îngreunând apariția unei sarcini. În schimb, uneori, a nu putea concepe un copil este un fapt influențat și de un stil de viață nesănătos, atât din punctul de vedere al alimentației, cât și al nivelului de stres și de anxietate. Trompele uterine pot fi însă deblocate în mod natural. Următoarele sfaturi simple vă vor ajuta la creșterea fertilității și a șanselor de a rămâne însărcinate. Iată care sunt acestea:

Care este rolul hormonilor estrogeni în organism?

Dieta antiestrogenică: cheia pentru reglarea hormonilor În special în timpul menopauzei, multe femei se întreabă ce să mănânce pentru a scădea nivelele de estrogen. Bărbații și femeile au hormoni sexuali masculi și feminini, dar proporția și funcția în țesuturi variază în funcție de sex. Acești hormoni nu asigură numai diferențele sexuale, ci sunt esențiale pentru menținerea sănătății în diferite stadii ale vieții. Acest ghid complet vă va ajuta să vă echilibrați și să vă reglați hormonii estrogeni.

 Ne vom centra în cele ce urmează pe modul de reglare a hormonilor sexuali feminini în corpul femeii, mai exact asupra estrogenului:

Ce este distensia abdominală?

Distensia abdominală: cauze și recomandări Distensia sau umflarea abdominală este primul simptom în cazul în care există probleme de tranzit intestinal. Abdomenul balonat sau distensia abdominală este o problemă la nivelul stomacului care apare atât la bărbați, cât și la femei de orice vârstă. Această afecțiune poate să apară în urma unei mese prea copioase sau din cauza unor intoleranțe alimentare, cum ar fi cele la lactoză, sorbitol, gluten sau fructoză, patru componente care nu sunt digerate în mod corect în intestin.

 De asemenea, un abdomen umflat poate fi precedat de ruperea unor mușchi abdominali datorită excesului de greutate din zona respectivă. Pe de altă parte, chisturile ovariene, sindromul premenstrual sau excesul de greutate pot fi strâns legate de apariția distensiei abdominale. Printre simptomele sale cele mai cunoscute, se numără greața, oboseala, umflarea părții abdominale și senzația mai mult sau mai puțin accentuată de oboseală.

Ce este ascita?

Ascita: cauze, simptome, tratament Ascita este o boală a ficatului care constă în acumularea excesivă de lichid. Să vedem în continuare de ce se produce această acumulare de lichid în abdomen și care sunt simptomele specifice.

 Ascita constă într-o excesivă acumulare de lichide între spațiul din abdomen și organele interne care se află în această zonă. Cauzele acestei afecțiuni sunt provocate de hipertensiunea arterială care se produce în interiorul ficatului și de o substanță numită albumină.

 Vă prezint în acest articol cauzele și simptomele ascitei, precum și câteva recomandări pentru tratarea acestei boli.

Care este cauza reală a răcelii și a gripei?

Cum putem evita gripa? Răcelile și gripa sunt una dintre cauzele principale ale vizitelor la doctor; de exemplu, în ceea ce privește locuitorii din Statele Unite se înregistrează între 2 și 4 episoade de răceală sau gripă pe an, în cazul adulților de vârstă medie.

 Conform unui studiu realizat de către CBS News, atunci când începem să avem simptome precum frisoane, febră, tuse, congestie nazală, dureri de cap și dureri musculare și alte simptome similare gripei, probabilitatea ca acestea chiar să fie cauzate de gripă este de maxim 17% și de minim 3 %! Conform rezultatelor acestui studiu, se pare că în proporție de 83 și 97 % aceste simptome sunt cauzate de alte virusuri și bacterii.

Nutrienți care combat diabetul în mod natural

Plante și suplimente alimentare pentru diabet (II) Vitaminele, grăsimile, carbohidrații și mineralele sunt nutrienți de care organismul uman are nevoie pentru a funcționa și pentru a-și îndeplini în mod adecvat toate funcțiile. Acești nutrienți au fost cercetați ca agenți preventivi și potențiale tratamente pentru diabetul de tipul 1 și tipul 2 și complicațiile comune ale acestora.

 Aceștia se diferențiază de plantele sau de suplimentele alimentare prin faptul că sunt nutrienți izolați, iar în cazul în care nu sunt sintetici, ci sunt 100% naturali, atunci nu au efecte secundare, decât dacă se iau în cantități exagerate.

Diabetul, un pericol real pentru sănătate

Plante și suplimente alimentare pentru diabet (I)

 Diabetul este o boală metabolică ce este caracterizată de hiperglicemie (nivele crescute de zahăr sau glucoză în sânge), metabolismul anormal al proteinelor și lipidelor, împreună cu complicații pe termen lung care afectează retina, rinichii și sistemul nervos. Diabetul are un impact semnificativ asupra sănătății, calității vieții și speranței de viață a pacienților.

 Această boală este considerată a fi o epidemie globală în creștere care afectează în prezent aproximativ 371 milioane de persoane. De exemplu, în Statele Unite, unde locuiesc mai mult de 300 milioane de persoane, se diagnostichează un nou caz de diabet la fiecare 30 secunde, iar aceasta echivalează cu 2 persoane pe minut sau 120 pe oră, ceea ce este enorm!

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.