Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

 • Uleiul din seminţe de cânepă

  albu ion adrian 19.01.2018 18:00
  Autism
  Pt tratarea autismului este indicat ??

  Read more...

   
 • Uleiul din seminţe de cânepă

  albu ion adrian 19.01.2018 17:58
  Autism
  Bună .pt tratarea sau ameliorarea autismului se poate folosii uleiul de canabis?

  Read more...

   
 • Tratamente naturiste pentru riduri

  Andreea11 19.01.2018 17:01
  Remeiu riduri
  Buna ziua...am citit ca uleiul de masline este f bun pentru tratarea ridurilor multe alte uleiuri cum ...

  Read more...

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Ce este ascita?

Ascita: cauze, simptome, tratament Ascita este o boală a ficatului care constă în acumularea excesivă de lichid. Să vedem în continuare de ce se produce această acumulare de lichid în abdomen și care sunt simptomele specifice.

 Ascita constă într-o excesivă acumulare de lichide între spațiul din abdomen și organele interne care se află în această zonă. Cauzele acestei afecțiuni sunt provocate de hipertensiunea arterială care se produce în interiorul ficatului și de o substanță numită albumină.

 Vă prezint în acest articol cauzele și simptomele ascitei, precum și câteva recomandări pentru tratarea acestei boli.

Care este cauza reală a răcelii și a gripei?

Cum putem evita gripa? Răcelile și gripa sunt una dintre cauzele principale ale vizitelor la doctor; de exemplu, în ceea ce privește locuitorii din Statele Unite se înregistrează între 2 și 4 episoade de răceală sau gripă pe an, în cazul adulților de vârstă medie.

 Conform unui studiu realizat de către CBS News, atunci când începem să avem simptome precum frisoane, febră, tuse, congestie nazală, dureri de cap și dureri musculare și alte simptome similare gripei, probabilitatea ca acestea chiar să fie cauzate de gripă este de maxim 17% și de minim 3 %! Conform rezultatelor acestui studiu, se pare că în proporție de 83 și 97 % aceste simptome sunt cauzate de alte virusuri și bacterii.

Nutrienți care combat diabetul în mod natural

Plante și suplimente alimentare pentru diabet (II) Vitaminele, grăsimile, carbohidrații și mineralele sunt nutrienți de care organismul uman are nevoie pentru a funcționa și pentru a-și îndeplini în mod adecvat toate funcțiile. Acești nutrienți au fost cercetați ca agenți preventivi și potențiale tratamente pentru diabetul de tipul 1 și tipul 2 și complicațiile comune ale acestora.

 Aceștia se diferențiază de plantele sau de suplimentele alimentare prin faptul că sunt nutrienți izolați, iar în cazul în care nu sunt sintetici, ci sunt 100% naturali, atunci nu au efecte secundare, decât dacă se iau în cantități exagerate.

Diabetul, un pericol real pentru sănătate

Plante și suplimente alimentare pentru diabet (I)

 Diabetul este o boală metabolică ce este caracterizată de hiperglicemie (nivele crescute de zahăr sau glucoză în sânge), metabolismul anormal al proteinelor și lipidelor, împreună cu complicații pe termen lung care afectează retina, rinichii și sistemul nervos. Diabetul are un impact semnificativ asupra sănătății, calității vieții și speranței de viață a pacienților.

 Această boală este considerată a fi o epidemie globală în creștere care afectează în prezent aproximativ 371 milioane de persoane. De exemplu, în Statele Unite, unde locuiesc mai mult de 300 milioane de persoane, se diagnostichează un nou caz de diabet la fiecare 30 secunde, iar aceasta echivalează cu 2 persoane pe minut sau 120 pe oră, ceea ce este enorm!

Cum se combate oboseala suprarenală?

Cum se combate oboseala suprarenală? Conform unei cercetări realizate de către American Psychological Association (Asociația americană de psihologie), în ultimii ani s-a constat că în general populația a înregistrat nivele crescute de stres. Sursele de stres variază pentru fiecare persoană în parte (cum ar fi locul de muncă, responsabilitățile, relațiile de familie, de cuplu, starea de sănătate, etc.), iar rezultatul final general este destul de alarmant.

 Vă prezint în acest articol ce anume este oboseala suprarenală și cum poate fi combătută în mod eficient.

Importanța prevenirii bolilor cardiovasculare

Stresul, anxietatea și bolile cardiovasculare Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), bolile cardiovasculare sunt în prezent principala cauză a mortalității în întreaga lume. Bolile cardiovasculare sunt o grupă de boli care afectează inima și vasele de sânge, iar printre acestea se numără cardiopatia coronariană (care afectează vasele de sânge ce irigă mușchiul cardiac), bolile cerebrovasculare (care afectează vasele de sânge ce irigă creierul) și altele, precum cardiopatiile congenitale, trombozele venoase profunde și emboliile pulmonare. Stilul de viață și alimentația sunt doi factori fundamentali care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Hipertiroidismul: simptome, recomandări și remedii (II)

Hipertiroidismul: simptome, recomandări și remedii Glanda tiroidă produce hormonii numiți tiroxină (denumită și tetraiodotironină sau T4) și triodotironină (T3), ambele având un rol important pentru modul în care funcționează întregul organism. Însă, dacă glanda tiroidă produce prea mulți hormonii T4 și T3, aceasta se definește ca hipertiroidism (tiroidă hiperactivă).

 Vă prezentăm în continuare care sunt cele mai bune suplimente naturale și nutrienți recomandați în cazul persoanelor care suferă de hipertiroidism.  Se recomandă ca acestea să fie administrate doar sub îndrumarea unui medic specialist, în urma unor analize de specialitate efectuate.

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.