Infecția cu coronavirusul COVID-19 în cazul copiilor

Ce este coronavirusul și ce simptome produce?

Infecția cu coronavirusul COVID-19 în cazul copiilor Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care cuprind diferite subtipuri. La sfârșitul anului 2019, au fost detectate primele cazuri de un nou tip de coronavirus, respectiv COVID-19. Originile acestui virus sunt încă necunoscute, dar se suspectează că a suferit mutații de la animale pentru a se adapta la organismul uman. Cu siguranță infecția produsă de virusul COVID-19 este o infecție foarte contagioasă. Problema este că acest virus poate produce imagini clinice diferite, de la o simplă răceală până la pneumonie sau insuficiență respiratorie.

 De fapt, coronavirusul afectează diferit oamenii în funcție de vârsta lor sau de starea sistemului imunitar. Coronavirusul COVID-19 a provocat un număr semnificativ de decese la persoanele în vârstă. Cu toate acestea, ele nu sunt singurele afectate, deoarece unele decese au fost înregistrate și la tineri, deși mult mai rar. Principalele simptome ale acestei infecții cauzate de COVID-19 sunt febra, tusea și lipsa respirației. Cu toate acestea, la fel cum pot exista complicații, există și multe persoane care transmit infecția asimptomatic.

Citește mai mult:Infecția cu coronavirusul COVID-19 în cazul...

Protocol de prevenție contra COVID-19

A preveni este infinit mai bine decât a trata

Protocol de prevenție contra COVID-19 Prevenția este cel mai bun remediu pentru infecția cu coronavirus, prin reducerea riscului de a fi infectat și de a răspândi virusul. Menținerea măsurilor de igienă și protecție de bază, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor, evitarea atingerii ochilor, nasului și gurii mai ales în spațiile publice și păstrarea unei anumite distanțe față de alte persoane, sunt câteva dintre recomandările principale.

 Similar cu alte sindroame respiratorii, infecția respiratorie cauzată de coronavirusul COVID-19 poate include febră, tuse uscată, astenie și dispnee (respirație dificilă). Cu toate acestea, manifestările clinice sunt diferite între pacienți: unele persoane sunt complet asimptomatice sau cu simptome foarte ușoare, iar altele cu pneumonie severă, care au nevoie de spitalizare. Răspunsul imunitar este esențial în controlul și eliminarea infecțiilor cu COVID-19 și ar putea oferi o explicație pentru diferențele din tabloul clinic.

Citește mai mult:Protocol de prevenție contra COVID-19

Întrebări și răspunsuri despre coronavirus (COVID-19)

Date generale despre pandemia cauzată de COVID-19

Întrebări și răspunsuri despre coronavirus (COVID-19) Virusul COVID-19, cunoscut sub numele de Coronavirus 2019 generează în organismul uman o infecție care se caracterizează prin apariția unor simptome asemănătoare gripei, cum ar fi febra, durerile de cap și disconfort general, pe lângă faptul că generează dificultăți de respirație.

 Această infecție a apărut inițial în China, dar a fost rapid răspândită în mai multe țări din întreaga lume, COVID-19 fiind considerată acum o pandemie. Această răspândire rapidă se datorează în principal transmiterii ușoare a virusului, care apare prin inhalarea micilor picături de salivă și secreții respiratorii care conțin virusul și care rămân suspendate în aer.

 Din acest motiv, este important să se adopte măsuri preventive pentru a se evita contagiunea și transmiterea virusului COVID-19, contribuind astfel la combaterea pandemiei.

Citește mai mult:Întrebări și răspunsuri despre coronavirus...

Cum să ne protejăm de coronavirus (COVID-19)?

Măsuri generale de protecție pentru a evita infecția cu virusul COVID-19

Cum să ne protejăm de coronavirus (COVID-19)? Coronavirusul detectat în China, desemnat de specialiști sub denumirea de SARS-CoV-2 (COVID-19), a cauzat nenumărate cazuri de infecții respiratorii, deoarece este ușor transmis atunci când o persoană infectată tușește sau strănută prin picături de salivă și secreții respiratorii.

 Simptomele COVID-19 sunt similare cu cele ale gripei și pot provoca tuse, febră, respirație îngreunată și dureri de cap. Deși încă nu se cunoaște cu exactitate modul în care acționează virusul, se recomandă oricărei persoane cu simptome asemănătoare care a fost în China, Italia, Iran sau oriunde altundeva cu un număr mare de cazuri sau a fost în contact cu cineva care ar putea fi infectat, să contacteze spitalul sau postul de sănătate cel mai apropiat pentru a afla cum să procedeze.

Citește mai mult:Cum să ne protejăm de coronavirus (COVID-19)?

Bolile hepatice, un semnal de alarmă (I)

Afecțiunile hepatice sunt o epidemie în creștere

Bolile hepatice, un semnal de alarmă

 Potrivit Societății Americane de Cancer, în fiecare an cancerul de ficat afectează aproximativ 41.000 de persoane doar în Statele Unite și prevalența acestuia crește. Între anii 2000 și 2016, numărul anual de decese cauzate de cancer la ficat a crescut cu 43% pentru bărbați și cu 40% pentru femei, astfel încât această boală a ucis mai mult de 11.000 de persoane în anul 2016.

 La nivel mondial, carcinomul hepatocelular (HCC) al cancerului hepatic este a doua cauză principală de deces din cauza cancerului datorită prevalenței sale ridicate și dificultății de tratament. Cercetătorii avertizează că, până în 2030, rata globală a cancerului de ficat se va dubla, ceea ce va afecta mai mult de 1,2 milioane de persoane.

Citește mai mult:Bolile hepatice, un semnal de alarmă (I)

10 remedii pentru a combate tiroidismul

Ce este hipotiroidismul?

10 remedii pentru a combate tiroidismul În prezent, aproximativ 15% din populația mondială suferă de hipotiroidism. Cu toate acestea, mulți oameni suferă de hipotiroidism fără să știe, deoarece tulburările tiroidiene generează în mod lent o serie de probleme în corpul nostru, cum ar fi creșterea în greutate sau o stare de oboseală constantă.

 Hipotiroidismul, cunoscut și sub numele de insuficiență tiroidiană, este o tulburare a glandei tiroide, care nu este capabilă să producă o cantitate suficientă din hormonul numit tiroxină. Acest hormon reglează principalele funcții ale corpului, cum ar fi digestia, utilizarea energiei corporale și a temperaturii corpului, dar și metabolismului grăsimilor și al glucozei.

Citește mai mult:10 remedii pentru a combate tiroidismul

Oboseala, simptom comun pentru 8 boli

De ce apare starea de oboseală?

Oboseala, simptom comun pentru 8 boli De fiecare dată când în organism se declanșează o boală, sistemul imunitar folosește multă energie pentru a lupta împotriva acesteia. Acest lucru ne face să ne simțim obosiți și astfel se explică de ce oboseala este un simptom comun al multor boli.

 Doctor Anne Cappola, profesoară la Universitatea din Pennsylvania, afirmă că oboseala este un concept foarte complicat. Există multe modalități de măsurare a gradului de oboseală, în funcție de modul în care dormim, de cât de mult facem exerciții fizice sau de nivelul de oboseală din timpul nopții.

 Dr. Cappola afirmă totodată că trebuie să ne dăm seama că oboseala poate fi pur fizică sau poate fi emoțională sau psihologică. Stresul poate reduce într-adevăr nivelurile de energie. Oamenii simt, de asemenea, presiunea din partea societății de a fi întotdeauna în mișcare, ceea ce pentru unii dintre noi este puțin nerealist.

Citește mai mult:Oboseala, simptom comun pentru 8 boli