Reţete cu „carne” vegetală pentru dieta complet vegetariană
Vă prezentăm, în cele ce urmează, câteva reţete şi idei pentru a înlocui cu succes carnea din alimentaţie. Pe lângă deja clasicele reţete cu soia (inclusiv tofu sau brânză de soia) sau cu ciuperci, veţi descoperi şi alţi „înlocuitori” vegetali pentru preparatele din carne.
Pe scurt, puteţi folosi atât soia şi ciuperci, cât şi năut, vinete şi chiar cereale. Veţi descoperi astfel că preparatele din carne nu sunt de neînlocuit, iar dacă folosiţi condimentele potrivite în proporţia potrivită, reţetele nou descoperite vi se vor părea mult mai delicioase decât cele cu carne! Vă dorim mult succes!
Pentru a prepara tofu acasă, găsiţi reţeta în articolul cu reţete de lactate vegetale.
Tofu la grătar
Se încălzeşte grătarul, în timp ce se taie brânza tofu, stoarsă bine de apă, în felii potrivite ca mărime. Se ia o felie de tofu şi se condimentează pe o parte, apoi se pune cu partea condimentată pe grătar. Se condimentează şi cealaltă parte a feliei şi se stropeşte cu puţin ulei de măsline presat la rece. Se rumeneşte după preferinţe, după care se întoarce felia pe partea cealaltă şi se mai lasă la rumenit câteva minute. Se procedează la fel cu fiecare felie de tofu. Se pot prepara şi vinete la grătar, procedându-se într-un mod similar.