Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Sucurile de legume

sucuri de legume

Folosirea sucurilor pentru purificarea, regenerarea şi vindecarea organismului este recomandată din două motive întemeiate: primul este acela că partea esenţială (atât în cazul legumelor cât şi a fructelor) se află în seva lor care se obţine sub formă de suc, iar cel de-al doilea este că sucul de legume şi fructe crude este asimilat în organism în aproximativ 10-15 minute şi este folosit aproape în întregime pentru hrănirea şi regenerarea ţesuturilor, cu un efort minim al aparatului digestiv.

 Sucurile de legume sunt profund detoxifiante şi regeneratoare şi îmbunătăţesc metabolismul. Ele conţin toţi aminoacizii, mineralele, sărurile, enzimele şi vitaminele necesare, cu condiţia să fie proaspete, crude, fără conservanţi şi să fie extrase în mod corect din legume (varianta cea mai bună este storcătorul centrifugal conceput special pentru extragerea acestor sucuri, dar se poate folosi si un storcător obisnuit.

 Din multitudinea de sucuri de legume recomandate pentru regenerarea şi vindecarea organismului, cele mai folosite şi cu efectele cele mai puternice sunt:

Sucul de morcovi

 Sucul de morcovi este forma de administrare cea mai eficientă din punct de vedere terapeutic a morcovului. Morcovul conţine fier, calciu, magneziu, vitamine, mai ales vitamina A, pectine. Sucul de morcovi este o sursă excelentă de betacaroten, potasiu, minerale şi substanţe nutritive anticancerigene ce includ ftalida şi glutationul (antioxidanţi).

Detoxifierea corpului şi a minţii pentru o sănătate deplină

detoxifierea corpului si a mintii prin purificarea emotiilor "Bolile nu sunt altceva decât semnalele şi simptomele care reflectă nevoia organismului de a se curăţa şi reconstrui”

Ce este detoxifierea?

 Corpul are capacitatea naturală de a se autoregla atunci când este hrănit în mod corespunzător şi sănătos. Organismul uman este un sistem foarte complex în care toate organele sunt intercorelate, iar atunci când starea de sănătate este perfectă, funcţiile corpului sunt echilibrate şi armonioase.

 Detoxifierea corectă a organismului este într-adevăr, o ştiinţă şi o artă în sine, capabilă să remedieze problemele datorate consumului de alimente toxice şi congestive care formează sedimente şi obstrucţii nocive în organism. Detoxifierea este de un mare ajutor şi în cazul stresului cronic şi în general, a unui stil de viaţă nesănătos şi dezechilibrat.

 Există multe variante de detoxifiere a corpului de exemplu, prin post, prin cure cu sucuri de legume şi fructe, printr-o dietă alcalină. În prezent, datorită vastelor studii în domeniul nutriţiei, există nenumărate posibilităţi şi modalităţi de curăţare şi regenerare a organismului. Este important ca aceste cure să se realizeze periodic pentru că pot preveni din timp apariţia bolilor sau afecţiunilor, dar este necesar să cereţi întotdeauna îndrumarea avizată din partea unui medic competent care să vă ofere varianta cea mai potrivită şi personalizată pentru dumneavoastră.

Zeolitul, un remediu natural de excepţie

activ protect zeolit bionatura plusZeolitul este una din componentele de bază ale produsului Biostem Protector

Ce este zeolitul?

 Zeolitul este un mineral vulcanic natural care se extrage doar în anumite zone din lume. Atunci când vulcanii erup, lava topită şi cenuşa se combină. Datorită faptului că vulcanii, în mare parte, sunt situaţi pe o insulă sau în apropierea oceanului, lava şi cenuşa se scurg adeseori în mare, iar printr-o reacţie chimică între cenuşa vulcanului şi apa sărată, minerale precum zeolitul se formează în lava topită printr-un proces care durează mii de ani.

 Încă din vechime, zeolitul era foarte utilizat în Asia (China, Rusia, India) ca supliment natural pentru vindecarea anumitor afecţiuni şi pentru menţinerea sănătăţii. În prezent, zeolitul este folosit atât ca remediu terapeutic, dar este foarte folosit şi la nivel industrial, pentru purificarea apei şi a aerului, ca depurator în industria alimentară, pentru fertilizarea terenurilor agricole şi ca supliment mineral în nutriţia animalelor.

Cum acţionează zeolitul asupra organismului uman?

 Structura cristalină a zeolitului este formată din tetraedre care formează o reţea tridimensională, în care fiecare atom de oxigen este divizat în doi atomi de siliciu (tectosilicat). Aceste structuri formează canale care permit o mişcare internă a ionilor şi a moleculelor, zeolitul fiind astfel un chelator molecular. Chelarea este un proces fizico-chimic de captare a ionilor pozitivi multivalenţi (calciu, cupru, plumb, mercur, fier, crom) prin fixarea lor într-o moleculă complexă (chelator sau complexon) sub formă neionizată. Agentul chelator, aşa cum este zeolitul, formează cu metalul care trebuie îndepărtat din organism un complex chelat, solubil, stabil, neionizat, netoxic, cu eliminare rapidă prin urină.

Colonul curat - cheia sănătății tale!

colonul

Doctorul Cătălin Luca consideră că 90% din îmbolnăviri se datorează unui colon murdar, iar statisticile arată că 1 din 20 locuitori din țările dezvoltate sunt afectați de cancer de colon, care este a doua cauza de deces prin cancer.

“Moartea începe în colon”, afirmă Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel pentru Medicină.

Suntem ceea ce digerăm și asimilăm, nu ceea ce mâncăm!

 Surprinzător, dar adevărat: în mod curent ființa umană asimilează doar 10% din nutrienții din hrană.

 Aceasta se datorează formării de-a lungul timpului a așa-numitei ”plăci de mucoid” ce reprezintă un amestec de materie parțial digerată și în stare de putrefacție, amestecată cu substanțe toxice și medicamente și închegată cu mucus întărit ce se depune pe peretele intestinului. De-a lungul timpului această teacă poate ajunge să cântărească între 2 și 11 kg de reziduuri metabolice!

Aceste incrustații  ajung sa se întărească și să se comporte ca un ”perete despărțitor” între intestin și hrană, împiedicând astfel procesul de asimilare al hranei. Aceasta va face ca, oricât de sănătoasă ar fi mâncarea noastră, oricâte suplimente nutriționale i-am adăuga, să fie în zadar dacă asimilarea acestora este împiedicată de o placă mucoidală consistentă.