Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

De ce este bine să ținem post?

ce mancam in post

Postul este o perioadă deosebit de importantă în perioada anului. Pe tot parcursul anului, sunt mai multe posturi, din care două foarte importante și care durează câteva săptămâni. Este vorba de postul Paștelui și de postul Crăciunului, ambele având o însemnătate deosebită. Postul este o perioadă de liniște, de reculegere, de rugăciune, în care omul este invitat să se regăsească, să facă fapte bune, să fie mai îngăduitor și mai iertător, și de asemenea să își aducă aminte de corpul său și să îl cinstească, renunțând la mâncăruri ce conțin lactate, ouă și carne. Însă renunțarea la aceste alimente nu este văzută totdeauna cu ochi buni de oricine. Așadar, mulți oameni se feresc să țină post, invocând varii motive, precum lipsa proteinelor și a calciului precum și a altor nutrienți din dieta lor zilnică, senzația de foame care este mult mai pregnantă decât de obicei și faptul că religia nu este punctul lor forte. Însă postul aduce numeroase beneficii atât trupului cât și sufletului, psihicului, și din punct de vedere afectiv și emoțional.

Despre post: Primavara – timp al purificării şi al schimbării

postul crestin

Suntem deja în mijlocul primăverii, chiar dacă vremea de afară ne mai păcăleşte şi se lasă cu greu încălzită de razele soarelui încă anemic. De asemenea, suntem în plin post al Paştelui. Nu este un lucru întâmplător faptul că Paştele, care simbolizează şi reînvierea naturii se sărbătoreşte în această perioadă şi nu este întâmplător faptul că înainte de Paşte, în tradiţia creştină se ţine post.

 Postul creştin este o perioadă de purificare necesară nu doar din punct de vedere spiritual, ci şi trupesc, fizic.

 În perioada de iarnă alimentaţia omului este mai consistentă, se consumă alimente mai grele, cu multe grăsimi, pentru a face faţă temperaturilor scăzute din mediu. Însă, odată cu venirea primăverii, acumulările de peste iarnă de la nivelul ţesuturilor încep să se lichefieze. Rezultatul este că ne simţim îngreunaţi, letargici, ameţiţi, fără chef sau/şi poftă de mâncare. Apare cumva firesc dorinţa de altceva, de schimbare, de nou.

 Acum este momentul să acţionăm și să facem schimbarea necesară în minţile şi sufletele noastre, schimbare care ne va scuti de multe neplăceri” sau chiar de boli grave. În perioada primăverii e foarte indicat să lăsăm deoparte carnea şi lactatele cu care ne-am delectat astă iarnă şi să ne îndreptăm atenţia spre toate „frunzele” verzi care au scos deja capul la lumină: urzici, spanac, păpădie, ştevie, măcriş, leurdă mărar, pătrunjel, leuştean, lobodă, salată.

Cura cu ulei de floarea-soarelui

Cura cu ulei de floarea soarelui

 Dimineaţa, pe stomacul gol, se ia în gură o lingură de ulei de floarea soarelui şi se clătește gura cu el, plimbându-l prin cavitatea bucală şi mestecându-l timp de 10-15 minute. Cura se face fără grabă, într-o stare de calm; împingem uleiul printre dinţi, înainte, înapoi şi lateral, în interiorul obrajilor.

 Trebuie să fim atenţi să nu înghiţim nicio picătură, pentru că acest ulei este plin de bacterii şi microbi. La sfârşitul perioadei de timp se scuipă uleiul, care acum este alb la culoare şi apos, iar gura se clăteşte foarte bine cu apă caldă.

 Dacă uleiul nu are la sfârşitul procedurii o culoare albă, ci galbenă, acesta este un semn că procedeul nu a fost realizat corect şi că trebuie repetat.

 Dacă dorim să accelerăm vindecarea, putem realiza procedeul de 2-3 ori pe zi, înainte de a lua masa.

Efecte ale curei cu ulei de floarea soarelui

 Primele efecte vizibile ale acestei cure atât de simple sunt albirea dinţilor şi înviorarea întregului organism. Efectele care apar în timp se adresează întregului organism: se pot vindeca bronşite, dureri de cap, dureri de dinţi, tromboflebite, boli cronice ale sângelui, afecţiuni cardiace, renale, ginecologice sau articulare.

Clisma

Clisma, clisma cu cafea

Beneficiile clismei au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri, aceasta fiind o metodă curativă întâlnită frecvent încă din antichitate (la egipteni, sumerieni, babilonieni, indieni, şi greci), fiind recunoscut rolul acesteia în menţinerea tinereţii, vitalităţii şi a stării globale de sănătate.

 În prezent, deprecierea globală a stării de sănătate survine pe fondul unei alimentaţii tot mai sărace în fibre, în care predomină produsele de sinteză, prelucrate cu diverşi aditivi alimentari extrem de toxici. Pe termen scurt, efectul unei asemenea abordări a alimentaţiei este întârzierea tranzitului intestinal, fapt care duce la absorbţia toxinelor în organism, iar pe termen lung, repercusiunile acestui stil de viaţă sunt: scăderea imunităţii, obezitatea, cancerul. Numeroşi medici afirmă că 90% dintre îmbolnăviri se datorează unui colon intoxicat, iar statisticile arată că 1 din 20 locuitori din țările dezvoltate sunt afectați de cancer de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer.

 Doar un corp curat poate să se regenereze, să se vindece şi să asimileze substanţele nutritive din alimente. Modul de curăţare a sedimentelor din intestine este la fel de important precum îmbunătăţirea calităţii, combinării şi ordinii în care mâncăm alimentele. În acest sens, clisma este o soluţie foarte eficientă şi practică de purificare, de regenerare şi de vindecare a corpului.

Regimul Oshawa

george Oshawa George Oshawa, pe numele său adevărat Yukikazu Sakurazawa este fondatorul dietei macrobiotice. Alimentaţia macrobiotică mai este denumită şi arta longevităţii şi a reîntineririi, deoarece dieta macrobiotică este de fapt un mod de viaţă, în armonie cu natura şi cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost folosită pentru a vindeca unele boli, inclusiv cancerul.

 Dieta macrobiotică creată de George Oshawa se bazează pe conceptul oriental de energii complementare yin şi yang - două forţe opuse, dar complementare care guvernează toate aspectele vieţii. Pentru a menţine un echilibru natural şi armonia întregului corp, cele două energii trebuie să fie echilibrate, reinstaurarea acestui echilibru având ca efecte vindecarea, detoxifierea şi echilibrarea fluxurilor de energie din corp.

 Oshawa a pus bazele unui sistem de dietă de 10 zile în care se consumă cereale Yang precum grâul, orezul, orzul, ovăzul, secara, meiul şi hrişca. Prelucrând aceste cereale la minim pentru a păstra principiile active cât mai puternice, cura macrobiotică are efecte extraordinar de benefice asupra sănătăţii, cunoscut fiind faptul că însuşi George Oshawa s-a vindecat la vârsta de 19 ani de tuberculoză, folosindu-se de aceste principii ale dietei macrobiotice.

 Dieta Oshawa se ţine timp de 10 zile şi poate fi reluată după o pauză de 3-5 zile. Aceasta dietă extraordinară este atât simplă cât şi puţin costisitoare. 

Sucurile de legume

sucuri de legume

Folosirea sucurilor pentru purificarea, regenerarea şi vindecarea organismului este recomandată din două motive întemeiate: primul este acela că partea esenţială (atât în cazul legumelor cât şi a fructelor) se află în seva lor care se obţine sub formă de suc, iar cel de-al doilea este că sucul de legume şi fructe crude este asimilat în organism în aproximativ 10-15 minute şi este folosit aproape în întregime pentru hrănirea şi regenerarea ţesuturilor, cu un efort minim al aparatului digestiv.

 Sucurile de legume sunt profund detoxifiante şi regeneratoare şi îmbunătăţesc metabolismul. Ele conţin toţi aminoacizii, mineralele, sărurile, enzimele şi vitaminele necesare, cu condiţia să fie proaspete, crude, fără conservanţi şi să fie extrase în mod corect din legume (varianta cea mai bună este storcătorul centrifugal conceput special pentru extragerea acestor sucuri, dar se poate folosi si un storcător obisnuit.

 Din multitudinea de sucuri de legume recomandate pentru regenerarea şi vindecarea organismului, cele mai folosite şi cu efectele cele mai puternice sunt:

Sucul de morcovi

 Sucul de morcovi este forma de administrare cea mai eficientă din punct de vedere terapeutic a morcovului. Morcovul conţine fier, calciu, magneziu, vitamine, mai ales vitamina A, pectine. Sucul de morcovi este o sursă excelentă de betacaroten, potasiu, minerale şi substanţe nutritive anticancerigene ce includ ftalida şi glutationul (antioxidanţi).

Detoxifierea corpului şi a minţii pentru o sănătate deplină

detoxifierea corpului si a mintii prin purificarea emotiilor "Bolile nu sunt altceva decât semnalele şi simptomele care reflectă nevoia organismului de a se curăţa şi reconstrui”

Ce este detoxifierea?

 Corpul are capacitatea naturală de a se autoregla atunci când este hrănit în mod corespunzător şi sănătos. Organismul uman este un sistem foarte complex în care toate organele sunt intercorelate, iar atunci când starea de sănătate este perfectă, funcţiile corpului sunt echilibrate şi armonioase.

 Detoxifierea corectă a organismului este într-adevăr, o ştiinţă şi o artă în sine, capabilă să remedieze problemele datorate consumului de alimente toxice şi congestive care formează sedimente şi obstrucţii nocive în organism. Detoxifierea este de un mare ajutor şi în cazul stresului cronic şi în general, a unui stil de viaţă nesănătos şi dezechilibrat.

 Există multe variante de detoxifiere a corpului de exemplu, prin post, prin cure cu sucuri de legume şi fructe, printr-o dietă alcalină. În prezent, datorită vastelor studii în domeniul nutriţiei, există nenumărate posibilităţi şi modalităţi de curăţare şi regenerare a organismului. Este important ca aceste cure să se realizeze periodic pentru că pot preveni din timp apariţia bolilor sau afecţiunilor, dar este necesar să cereţi întotdeauna îndrumarea avizată din partea unui medic competent care să vă ofere varianta cea mai potrivită şi personalizată pentru dumneavoastră.

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.