Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil

Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil

Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil Se estimează că mai mult de 25% din populație suferă de sindromul de colon iritabil. Colonul iritabil este o perturbare a funcțiilor colice cu dureri și senzația de flatulență. Înainte de a recurge la automedicație pentru a ameliora durerile și inflamația internă cauzate de sindromul colonului iritabil, cereți sfatul unui medic specialist și consumați alimentele adecvate pentru a combate această tulburare de sănătate.

 Cheia constă în recuperarea echilibrului intern al acestei părți atât de delicate a sistemului nostru digestiv. Vă oferim în acest articol o serie de alimente care vă vor fi de ajutor dacă vă confruntați cu sindromul colonului iritabil:

Citește mai mult:Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil

Cele mai bune legume anticancer

Cele mai bune legume anticancer

Cele mai bune legume anticancer Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai îndeplinesc funcțiile specifice în organism, iar ca și consecință a creșterii de țesut anormal, organismul slăbește, iar organul sau organele afectate nu mai funcționează normal.

 S-a dovedit deja, în numeroase rânduri, prin vaste studii medicale, că alimentația influențează în mod direct atât prevenirea, cât și tratarea acestei boli, deoarece s-a descoperit că anumite alimente au proprietăți anti-cancerigene. Printre principalele alimente anti-cancerigene, putem întâlni o mare varietate de legume, care datorită conținutului lor ridicat de vitamine, minerale, antioxidanți și alți compuși, sunt un aliat puternic pentru a avea o sănătate perfectă și pentru a preveni această boală. O alimentație sănătoasă și echilibrată este fundamentală pentru sănătatea noastră. Să vedem în acest articol care sunt cele mai eficiente legume anticancer:

Citește mai mult:Cele mai bune legume anticancer

4 sucuri excelente pentru slăbit

Beneficiile pentru sănătate ale sucurilor naturale

4 sucuri excelente pentru slăbit Sucurile naturale au devenit în ultima perioadă, una din alegerile favorite ale acelor persoane care doresc să scadă în greutate într-un mod sigur și sănătos.

 Aceste băuturi reprezintă o modalitate excelentă de a consuma mai multe fructe și legume având proprietăți diuretice, care ajută la drenarea organismului, combaterea retenției de lichide și implicit la pierderea excesului de greutate corporală.

Citește mai mult:4 sucuri excelente pentru slăbit

Mango poate preveni cancerul

Mango luptă împotriva cancerului

Mango poate preveni cancerul În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate, o mare parte a populației mondiale. Există multe tipuri de cancer, iar unele dintre acestea sunt mai ușor de tratat decât altele datorită localizării specifice în corp.

 Cercetătorii care au studiat numeroase remedii naturale, au concluzionat că fructul de mango poate ajuta la combaterea bolilor atât de complexe precum cancerul de colon sau cel de stomac.

Proprietățile benefice ale fructului de mango

 Mango este un fruct exotic delicios, care are un gust dulce caracteristic. Originea sa se atribuie continentului asiatic, totuși, mango poate fi găsit și în țările tropicale și subtropicale de pe continentul american. Acest fruct este folosit ca ingredient pentru prepararea diverselor feluri de mâncare.

Citește mai mult:Mango poate preveni cancerul

Varza de Bruxelles și beneficiile sale

Varza de Bruxelles – date generale

 Varza de Bruxelles și beneficiile saleVarza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înrudită cu brocoli și cu varza. Varza de Bruxelles seamănă cu o varză în miniatură, având diametrul de aproximativ 2,5 centimetri. Varza de Bruxelles are în mod normal culoarea verde intens, cu toate că unele varietăți pot avea chiar culoarea roșie. Când varza de Bruxelles este gătită corespunzător, capătă o textură crocantă și densă, un aspect ușor sticlos și un gust ușor dulce.

 Varza de Bruxelles este disponibilă tot timpul anului, totuși este mai ușor de găsit toamna și primăvara, când este sezonul său maxim de creștere.

Citește mai mult:Varza de Bruxelles și beneficiile sale

Beneficiile extraordinare ale bananelor coapte

Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate

Beneficiile extraordinare ale bananelor coapte Bananele sunt fructe delicioase pe care ar trebui să le includem mai frecvent în dieta noastră, nu doar pentru gustul lor aromat, ci deoarece conțin nutrienți foarte importanți care ne îmbunătățesc starea de sănătate. De exemplu, este știut faptul că consumul de banane poate reduce stările de depresie, optimizează funcționarea cerebrală, combate hipertensiunea și, în general, poate preveni diverse boli. Datorită unei recente cercetări s-a descoperit un nou beneficiu al bananelor, în special al bananelor coapte.

 Bananele coapte ne ajută prin creșterea numărului de leucocite să ne întărim sistemul imunitar. În plus, bananele coapte contribuie la menținerea sănătății cardiovasculare și favorizează absorbția calciului. Iată în continuare alte beneficii extraordinare pe care ni le oferă consumul regulat al bananelor coapte:

Citește mai mult:Beneficiile extraordinare ale bananelor coapte

Alimente cu putere anticancerigenă

Recomandări pentru o dietă anticancer

Alimente cu putere anticancerigenă  Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, este indicat să se respecte următoarele recomandări:

 - Consumați 5 sau mai multe porții de legume și fructe proaspete de-a lungul zilei;

 - Evitați consumul de carne roșie și a produselor procesate din carne (mezeluri, cârnați, pateuri, etc.);

 - Evitați pe cât posibil alimentele afumate și sărate;

 - Tehnicile de procesare ale alimentelor sunt la fel de importante precum alimentele. Este recomandabil să se utilizeze metode de gătit blânde, la foc mic sau la vapori, consumând cu prioritate alimente crude și vii. Optați pentru legumele fierte la aburi sau la cuptor, renunțați la alimentele prăjite și la cele preparate la grătar. Trebuie luate în considerare de asemenea și ustensilele de bucătărie care se folosesc la gătit, iar în acest sens, este indicat să nu se folosească teflonul și vasele din plastic.

Citește mai mult:Alimente cu putere anticancerigenă