Despre beneficiile generale ale legumelor
Legumele sunt sărace în calorii, însă sunt bogate în fibre dietetice și conțin aproape toate vitaminele și minerale de care corpul are nevoie. Chiar dacă multe persoane încă mai consideră că legumele înseamnă doar câteva frunze de salată verde și niște roșii, natura ne pune la dispoziție o mare varietate de legume care pot fi folosite și preparate în nenumărate moduri diferite.
Pe lângă faptul că le putem consuma crude în diverse salate, multe legume pot fi gătite ușor la aburi sau la cuptor sau bineînțeles, pot fi consumate sub formă de sucuri, smoothi-uri sau supe. De asemenea, germenii cruzi de legume (de broccoli, ridichi, etc.) pot fi cultivați în casă. La rândul lor, legumele fermentate sau murate sunt alte opțiuni sănătoase care pot îmbunătăți în mod semnificativ alimentația zilnică. Procesul de fermentare este una dintre cele mai bune modalități de a transforma legumele în adevărate superalimente. Fermentarea produce microbi benefici care sunt extrem de importanți pentru menținerea stării de sănătate, deoarece ajută la echilibrarea florei intestinale, impulsionând în acest mod imunitatea generală a organismului.