Bananele

Bananele asigură un nivel optim de energizare a organismului

Banana  Bananele sunt bogate în fibre, potasiu și magneziu și conțin trei zaharuri naturale - glucoza, fructoza şi zaharoza – ele constituie o alternativă perfect sănătoasă la dulciurile din comerţ, care sunt pline de aditivi chimici și zahăr.

 Bananele proaspete și coapte pot regla nivelul de magneziu din corp, favorizând o recuperare rapidă după eforturi fizice sau mentale, fiind recomandate zilnic în cazul efortului intelectual sau fizic. Sunt consumate cu precădere de către sportivii de performanță, în caz de efort fizic susținut.

 Dintre efectele notabile ale consumului de banane, amintim prevenirea sau combaterea depresiei, deoarece bananele sunt bogate în triptofan, un aminoacid important pe care creierul îl folosește împreună cu magneziul și vitamina B6 pentru a produce serotonina, neurotransmiţătorul din creier asociat stării de fericire. 

 O singură banană consumată zilnic aduce organismului aproximativ 400 mg de potasiu, adică 11% din necesarul recomandat zilnic. Potasiul este un mineral important și necesar pentru funcția musculară, pentru buna funcționare a inimii şi optimizarea digestiei. Datorită conținutului ridicat de potasiu, bananele pot ajuta la prevenirea apariției pietrelor la rinichi și la reducerea pierderii calciului din organism.

Citește mai mult:Bananele

Citricele: izvor de sănătate şi bună-dispoziţie

Citricele: izvor de sănătate și bună-dispoziție

citrice  Celebrul medic oftalmolog american, Dr. Steven G. Pratt, în lucrarea sa intitulată “Super Alimente Rx” afirmă: “Organismul uman nu poate produce vitamina C. Aceasta este hidrosolubilă și nu este reținută de corp. De aceea organismul are nevoie de o aprovizionare permanentă pentru a păstra o concentrație adecvată la nivel celular și sanguin. Vitamina C, împreună cu alți nutrienți importanți conţinuţi de citrice, joacă un rol important în reducerea riscului de apariție a bolilor cronice. Un nivel scăzut de vitamina C a fost asociat cu creșterea mortalității, cu precădere din cauza cancerului și a afecțiunilor cardiovasculare.”  

 De asemeni există o legătură între o cantitate scăzută de vitamina C în organism și cancerul gastric, oral şi esofagian.

Citricele – veritabile remedii anticancer

 Ultimele cercetări privind dieta mediteraneană care include un consum mare de citrice, este asociată unui risc scăzut de apariție a cancerului de sân, pulmonar, pancreatic, de colon, de rect și de col uterin. S-a demonstrat că toate citricele conțin numeroși agenți anticancerigeni – poate mai mult decât orice alt aliment.

Citește mai mult:Citricele: izvor de sănătate şi bună-dispoziţie

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii

polen crud produse apicole

                 Albert Einstein:

  "Dacă albina ar dispărea de pe suprafața globului, omul ar mai avea doar patru ani de trăit".

Polenul - un miracol al naturii, adunat din 300 de flori

 Polenul este o pulbere fină, divers colorată în nuanţe de galben, portocaliu sau maro-roşcat, constituit din grăuncioare microscopice pe care albina le culege din flori, iar pentru a forma o singură granulă de polen, o albină trebuie să viziteze în medie 300 de flori.

 Polenul este considerat de cercetători în domeniu din lumea întreagă unul dintre cele mai pure alimente, pentru că plantele care se hrănesc cu apă şi lumină condensează această energie, oferind-o înapoi naturii.

 Polenul este unul dintre cele mai vechi suplimente alimentare folosite de om, fiind utilizat încă din antichitate de către egipteni şi chinezi, ca medicament natural şi factor de întinerire a organismului.

Citește mai mult:Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase...