Uleiul din semințe de cânepă
Cânepa este una din cele mai vechi plante cultivate în țara noastră (de peste 2000 de ani) în special pentru producerea de fibre necesare confecționării de îmbrăcăminte. Semințele sale erau utilizate pentru tratarea inflamațiilor, pentru eliminarea paraziţilor intestinali, ca remediu tonic şi regenerant, precum şi pentru efectele lor laxative şi diuretice.
Uleiul este obţinut prin presarea la rece a seminţelor de cânepă şi este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri naturale.
El are în compoziţie cei trei acizi graşi esențiali: Omega 9, Omega 6 şi Omega 3 şi este singurul care conține acizii grași Omega 6 şi Omega 3 în raportul magic de 3:1. Este raportul optim stabilit de medici; un dezechilibru în acest raport predispune la oboseală şi obezitate şi duce la accelerarea evidentă a unor boli precum cancerul, diabetul, reumatismul, afecțiunile dermatologice şi afecțiunile cardiovasculare. De aceea se spune despre el că este un adevărat aliment protector.