Migdalele dulci: tratamente şi reţete
Migdalul este un pom fructifer originar din Orientul Mijlociu, Nordul Africii şi Sudul Asiei. Arborele a fost aclimatizat în mai multe zone de pe glob, el fiind cultivat inclusiv în România, în zonele cu climat mai blând.
Migdalele pe care noi le consumăm sunt sâmburii fructelor acestui arbore. Există mai multe varietăţi de migdale, cele mai cunoscute fiind migdalele dulci şi cele amare. Migdalele amare conţin o cantitate ceva mai mare de acid cianhidric, de aceea ele sunt considerate toxice; doar migdalele dulci sunt considerate comestibile, însă este bine să fie consumate cu măsură (de la 6 la 15 migdale pe zi, de la caz la caz).
Având o valoare nutritivă foarte mare, migdalele sunt considerate unul dintre cele mai hrănitoare alimente. Sunt foarte bogate în vitamina E, complexul de vitamine B (inclusiv acid folic), vitamina D şi substanţe minerale, în special calciu, magneziu, potasiu, fier şi zinc; mai conţin antioxidanţi şi acizi graşi monosaturaţi.