Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

11 beneficii pentru sănătate ale bicarbonatului de sodiu

Scris de Dr. Luca Catalin

Ce este mai exact bicarbonatul de sodiu?

11 beneficii pentru sănătate ale bicarbonatului de sodiu Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă care la încălzire (peste 65 °C) se descompune în carbonat de sodiu, dioxid de carbon și apă. Datorită acestei proprietăți se folosește ca praf de copt și la fabricarea extinctoarelor cu dioxid de carbon.

 Atunci când este amestecat cu acid, bicarbonatul de sodiu reacționează, creând bule și emanând gaz de dioxid de carbon. În forma sa naturală, bicarbonatul de sodiu este cunoscut ca nahcolit, care face parte din natron, un mineral natural. Natronul, care conține mari cantități de bicarbonat de sodiu, a fost utilizat încă din antichitate.

 De exemplu, egiptenii utilizau natron ca săpun pentru curățarea și purificarea corpului. Totuși, doar în anul 1846 Dr. Austin Church și John Dwight au început să fabrice și să vândă compusul pe care în prezent îl cunoaștem ca bicarbonat de sodiu. În aproximativ anul 1860, bicarbonatul de sodiu apărea în cărțile de gătit fiind cunoscut ca un aditiv pentru gătit. În anii 1920 însă, versatilitatea sa s-a răspândit, iar în 1930 era deja considerat un “agent medical probat.”

     11 moduri de a utiliza bicarbonatul de sodiu pentru sănătatea ta

 Bicarbonatul de sodiu este ușor de găsit și are un preț foarte rezonabil. Este important să-l aveți mereu în casă și la îndemână deoarece este unul din remediile naturale cele mai eficiente. Pe lângă faptul că poate fi utilizat în caz de accidente și leziuni minore, bicarbonatul de sodiu poate face parte cu succes și din rutina de igienă obișnuită. Iată câteva modalități prin care putem face aceasta:

1. Bicarbonatul de sodiu contra acidității stomacale, indigestiei și durerii în caz de ulcer

 Majoritatea medicamentelor antiacide din farmacii conțin o anumită formă de bicarbonat. Bicarbonatul de sodiu acționează prin intermediul neutralizării imediate a acidului stomacal, ajutând la calmarea acidității stomacale, a indigestiei și inclusiv a durerii în caz de ulcer. Această proprietate se bazează pe faptul că bicarbonatul de sodiu este un alcalin, deci principiile sale antiacide ajută la îndepărtarea arsurilor de stomac. De asemenea, bicarbonatul de sodiu mai poate elimina senzația de balonare și flatulența.

 Doza recomandată în general este de ½ de linguriță dizolvată complet într-o jumătate de pahar de apă și se ia din două în două ore (nu trebuie să luați mai mult de șapte jumătăți de linguriță în interval de 24 de ore sau trei lingurițe ½ dacă aveți peste 60 de ani).

 Totuși, această soluție trebuie folosită ca tratament ocazional (și nu pe termen lung) și trebuie să aveți grijă să nu consumați cantități excesive, deoarece aceasta poate cauza dezechilibre grave de electroliți și acizi.

2. Bicarbonatul de sodiu contra pișcăturilor de insecte și a eritemului cauzat de iedera sălbatică

 Aplicați o pastă formată din bicarbonat de sodiu și apă pe pișcăturile de insecte pentru a calma senzația de usturime sau mâncărime. Puteți încerca de asemenea să frecați puțină pulbere uscată pe piele. Bicarbonatul de sodiu este de asemenea un remediu eficient pentru erupțiile cutanate și eritemului cauzat de iedera sălbatică. Bicarbonatul de sodiu ajută la calmarea iritațiilor ușoare, neutralizând toxinele și substanțele iritante de pe suprafața pielii.

3. Bicarbonatul de sodiu ca deodorant natural

 Dacă doriți să evitați parabenii și aluminiul conținute din păcate în multe deodorante și antiperspirante din comerț, încercați mai bine un amestec din apă și puțin bicarbonat de sodiu. Această pastă poate fi un deodorant eficient și natural. Frecați puțin subțiorile cu acest amestec, iar apoi îndepărtați excesul.

4. Bicarbonatul de sodiu pentru revigorarea picioarelor obosite

 Dacă aveți picioarele obosite și umflate, adăugați trei linguri de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă caldă pentru a vă detensiona astfel picioarele. Puteți chiar freca ușor pielea picioarelor cu bicarbonat de sodiu pentru a le și exfolia. Veți simți în scurt timp efectele de îndepărtare a senzației de picioare grele și umflate. Puteți adăuga chiar și 2-3 picături de ulei esențial de mentă, eucalipt sau lavandă (sau orice alt ulei esențial preferați).

5. Bicarbonatul de sodiu folosit ca adaos pentru o baie relaxantă și ca exfoliant

 Bicarbonatul de sodiu și oțetul de mere sunt o formulă minunată pentru o baie ca la spa. O pastă făcută din trei porții de bicarbonat de sodiu combinat cu o porție de apă, se poate folosi de asemenea ca exfoliant pentru față și corp. Sau puteți folosi, tot ca exfoliant, un amestec din patru linguri de fulgi de ovăz cu puțină apă caldă şi cu 2 linguri de bicarbonat cu care vă puteți masa întregul corp pentru a obține o piele curată și strălucitoare.

 Este natural, economic și suficient de sigur pentru a fi utilizat cât de des simțiți nevoia.

6. Bicarbonatul de sodiu ca produs pentru curățarea mâinilor

 Amestecați trei părți de bicarbonat de sodiu combinat cu o porție de apă pentru a obține o soluție perfect naturală pentru îndepărtarea murdăriei sau a petelor de pe mâini sau pentru a neutraliza mirosurile intense care au rămas pe piele (de exemplu după ce ați curățat pește sau usturoi, etc.).

7. Bicarbonatul de sodiu înlătură așchiile

 Adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu într-un pahar mic cu apă, apoi ungeți zona afectată de două ori pe zi. Așchia va ieși cu ușurință din piele după 2-3 zile în care ați utilizat acest tratament.

8. Bicarbonatul de sodiu ca remediu pentru arsurile solare

 Adăugați o ½ de cană de bicarbonat de sodiu într-o cadă cu apă călduță, apoi intrați în cadă și rămâneți 10-15 minute. Când ieșiți din apă, nu vă ștergeți pielea cu prosopul, lăsați-o să se uște în mod natural, pentru ca bicarbonatul de sodiu să acționeze asupra pielii ca un balsam calmant. Puteți de asemenea să adăugați un amestec de bicarbonat de sodiu și apă rece pe comprese și să le aplicați direct pe zona de piele arsă de soare.

9. Bicarbonatul de sodiu pentru o mai bună performanță sportivă

 Alergătorii folosesc de mult timp o practică cunoscută sub termenul de “dopaj cu sodiu”- sau a lua bicarbonat de sodiu sub formă de capsule - înainte de cursele de alergat, îmbunătățește performanțele și s-a demonstrat de asemenea că crește viteza în cazul înotătorilor. Iată ce au semnalat cercetătorii în această privință:

 “La modul esențial, bicarbonatul de sodiu este o substanță alcalină care crește nivelul pH-ului din sânge. Acest lucru se pare că reduce și compensează aciditatea produsă în mușchi în timpul exercițiilor anaerobice intense care produc acid lactic în mod rapid, ca în cazul alergatului de viteză sau înotului.”

10. Bicarbonatul de sodiu pentru îngrijirea dinților și a gingiilor

 Bicarbonatul de sodiu are o acțiune abrazivă ușoară care ajută la eliminarea plăcii și la curățarea și dezodorizarea naturală a dinților. Aproximativ cinci studii clinice controlate au arătat că pasta de dinți care conține bicarbonat de sodiu “îmbunătățește eliminarea plăcii dentare la un nivel mult mai mare” decât pasta de dinți care nu conține bicarbonat de sodiu.

 Bicarbonatul de sodiu are de asemenea o acțiune antibacteriană recunoscută și s-a demonstrat că distruge bacteria numită Streptococcus mutans - una din cauzele principale ale apariției cariilor dentare. Pentru a face singuri o pastă de dinți naturală și incredibil de eficientă, utilizați un amestec de șase părți de bicarbonat de sodiu și o parte sare de mare.

 Amestecați puternic timp de aproximativ 30 de secunde (puteți folosi chiar un blender pentru această operațiune), apoi păstrați amestecul astfel obținut într-un recipient. Pentru a-l folosi, umeziți vârful degetului arătător și luați cu el puțin din amestecul de sare, masați gingiile și dinții, iar după aproximativ 15 minute clătiți-vă bine cu apă. Se pare că acest amestec este deosebit de eficient pentru distrugerea bacteriilor care cauzează cariile dentare.

 Totuși este necesar să nu folosiți foarte des acest remediu deoarece bicarbonatul de sodiu poate fi destul de abraziv pentru smalțul dinților.

11. Bicarbonatul de sodiu pentru albirea dinților

 Pentru o modalitate naturală de albire a dinților, striviți o căpșună coaptă și amestecați-o cu o ½ de linguriță de bicarbonat de sodiu. Aplicați acest amestec pe dinți și lăsați-l timp de cinci minute. Apoi spălați-vă pe dinți și clătiți-vă. Această metodă nu trebuie folosită totuși mai mult de o dată pe săptămână, deoarece folosirea sa excesivă poate dăuna smalțului dinților.

Cum să utilizăm bicarbonatul de sodiu ca soluție naturală pentru curățare?

 Dacă vă este greu să credeți că un produs atât de simplu și economic precum bicarbonatul de sodiu poate cu adevărat să vă fie de ajutor la curățarea casei, luați în considerare acest fapt mai puțin cunoscut: bicarbonatul de sodiu era utilizat pentru a curăța și restaura cuprul de pe pereții Statuii Libertății în timpul procesului său de restaurare din 1986. Bicarbonatul de sodiu elimină în mod eficient petele de murdărie fără a deteriora cuprul - atunci, întrebarea este: se poate folosi cu același succes și în casă? Desigur! Iată în continuare câteva utilizări ca produs de curățare ale bicarbonatului de sodiu:

Pentru curățarea băii și a bucătăriei: Bicarbonatul de sodiu este recomandat pentru frecatul căzii și chiuvetei de bucătărie. Pentru a fi mai ușor de folosit, puneți într-un pahar cu capac perforat bicarbonatul de sodiu, iar apoi presărați-l pe suprafețele murdare și lăsați timp de câteva minute. Ulterior, frecați aceste suprafețe cu un burete sau cu o lavetă. Pentru un plus de prospețime, puteți adăuga câteva picături din uleiul esențial preferat. Uleiul de lavandă sau de arbore de ceai au ambele puternice calități antibacteriene.

Pentru desfundarea chiuvetei:

Bicarbonatul de sodiu amestecat cu oțet de mere este o combinație eficientă și care are multe întrebuințări. Ca soluție pentru desfundarea chiuvetei, presărați bicarbonat de sodiu pe scurgerea chiuvetei, apoi adăugați oțet de mere și lăsați să acționeze timp de 15 minute, apoi clătiți cu multă apă caldă. Aceasta este o alternativă mult mai sigură decât produsele toxice de desfundare a chiuvetei.

Pentru curățarea oalelor și tigăilor: înmuiați oalele și tigăile în apă caldă împreună cu bicarbonat de sodiu timp de 15 minute pentru a le curăța cu ușurință de grăsimi și murdărie.

Pentru curățarea grătarului: utilizați bicarbonat de sodiu pentru a curăța grătarul.

Pentru curățarea jucăriilor: curățați jucăriile bebelușului cu un amestec din 4 linguri de bicarbonat de sodiu și 1 sfert de apă.

În loc de balsam de haine: bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat de asemenea ca balsam pentru haine sau pentru ca hainele să fie mai curate și mai strălucitoare (adăugați o ceașcă de bicarbonat de sodiu la fiecare spălare).

Pentru curățarea covoarelor: bicarbonatul de sodiu poate fi și o variantă naturală excelentă pentru a curăța covoarele. Aplicați bicarbonat de sodiu pe petele de pe covor, frecați ușor, lăsați timp de 15 minute și aspirați.

Pentru curățarea argintului:

Pentru a curăța obiectele sau bijuteriile din argint evitând să utilizați în acest scop soluțiile toxice din comerț, iată o metodă simplă și naturală. Umpleți chiuveta din bucătărie cu apă caldă, adăugați o folie de aluminiu și bicarbonat de sodiu și lăsați la înmuiat bijuteriile sau obiectele din argint. După 10-20 de minute, clătiți-le cu apă curată și vor fi ca noi.

Pentru absorbirea mirosurilor neplăcute:

puneți un vârf de bicarbonat de sodiu în interiorul pantofilor ca deodorant natural ce va absorbi mirosurile neplăcute.

Pentru stingerea incendiilor minore: în cazul unui incendiu minor în bucătărie, adăugați imediat bicarbonat de sodiu pentru a stinge flăcările.

Pentru curățarea legumelor și fructelor:

Aplicați bicarbonat de sodiu pe o periuță specială pentru legume pentru a îndepărta murdăria și reziduurile de pe fructe și legume.

Pentru curățarea obiectelor sanitare: faceți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și folosiți-o pentru a curăța petele de murdărie de pe cadă sau duș.

 

Mai poți citi din Remedii naturiste

Salvia și proprietăț…

Salvia și proprietățile sale miraculoase  Salvia este una din plantele care nu ar trebui...

Mai mult

Tratamente naturiste pe…

Tratamente naturiste pentru riduri Procesul de îmbătrânire, un proces cât se poate de n...

Mai mult

Ceaiurile pentru sugari…

Ceaiurile pentru sugari și copii  Efectele benefice ale plantelor sunt binecunoscute în ...

Mai mult

Pelinul

Pelinul  Pelinul este una dintre plantele ce sunt la îndemâna noastră, însă puțini di...

Mai mult

Floarea de salcâm si p…

Floarea de salcâm și puterile ei terapeutice  Încă din primele zile ale lunii mai, și ...

Mai mult

Ciuperca Ganoderma

Ciuperca medicament Ganoderma  În tradiția populară românească, se spune că “farmac...

Mai mult

Negrilica, o plantă cu…

Negrilica face minuni pentru organism Negrilica este o plantă care, deși nu este pe deplin...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru durerile de spate Durerile de spate au devenit o reală problemă ...

Mai mult

Beneficiile ceaiului ne…

Ceaiul negru - prezentare  Ceaiurile au diferite proprietăți din cele mai benefice asupra...

Mai mult

Aloe vera

Aloe Vera: celebră din vremuri străvechi  Denumită de către chinezi "remediul armonie...

Mai mult

Sunătoarea

Tratează-ți sufletul și trupul cu sunătoare  Sunătoarea sau pojarnița este una din pl...

Mai mult

Chlorella

Ce este Chlorella?  Chlorella este o algă unicelulară atât de mică, încât până la a...

Mai mult

Remedii naturale pentru…

Cum scăpăm de insomnie în mod natural?  Fiecare dintre noi a trecut cel puțin o dată p...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Ce este diabetul şi ce este diabetul zaharat?  Diabetul este o afecţiune caracterizată p...

Mai mult

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba: aliatul sănătății  Ginkgo Biloba reprezintă cea mai veche specie de cop...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru hepatită Genţiana  Genţiana, supranumită şi fierea pământulu...

Mai mult

Spirulina

Spirulina – efecte miraculoase asupra sănătății  Spirulina (Spirulina platensis) este o...

Mai mult

Uleiuri presate la rece

Uleiurile presate la rece, o alegere înțeleaptă pentru sănătate  Uleiurile presate la ...

Mai mult

Ghimbirul, un aliat de …

Ghimbirul, un aliat de nădejde al sănătăţii   Ghimbirul este o plantă aromatică în fo...

Mai mult

Busuiocul

Busuiocul, un valoros remediu naturist  Busuiocul este numele comun dat plantei culinare Oc...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru un păr sănătos  Podoaba capilară reprezintă un element de fru...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru întărirea sistemului imunitar la copii  Se apropie anotimpul rec...

Mai mult

Alga afa

Algele, originea vieții și sursă excepțională de nutrienţi  Algele sunt originea vie...

Mai mult

Vitamina C alcalina - a…

Vitamina C alcalină - antioxidantă și fortifiantă pentru organism  Vitamina C este implic...

Mai mult

Remedii naturiste care …

Remedii naturiste care vă ajută să renunțați la fumat  În societatea contemporană, f...

Mai mult

Remedii pentru congesti…

Remedii naturiste pentru congestia nazală  Anotimpul rece vine și cu foarte multe problem...

Mai mult

Vitamina C, campioana s…

Vitamina C salvează vieți  Vitamina C este una dintre vitaminele indispensabile organismu...

Mai mult

Remedii naturale impotr…

Remedii naturale împotriva transpirației excesive  Transpirația este un fenomen natural...

Mai mult

Detoxifiere cu ceaiuri …

Detoxifierea organismului cu ajutorul ceaiurilor și crudităților  Termenul de detoxifier...

Mai mult

Drojdia de bere si Canc…

Drojdia de bere luptă eficient împotriva cancerului  Ciupercile vii din componența drojdie...

Mai mult

Ciupercile shiitake

Ciupercile Shiitake – aliment sau medicament?   În Japonia și în China ciupercile shiita...

Mai mult

Beneficiile plantei alo…

Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale v...

Mai mult

Ciuperca Coama Leului

Ciuperca Coama Leului  Micoterapia sau terapia cu ciuperci este una din cele mai bune terap...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru afecțiunile aparatului digestiv  În acest articol vom prezenta c...

Mai mult

11 beneficii pentru să…

Ce este mai exact bicarbonatul de sodiu?  Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă care la ...

Mai mult

Pufulița și utilizare…

Pufulița și utilizarea ei terapeutică  Pufulița este o plantă a căror efecte curative s...

Mai mult

10 remedii naturiste co…

De ce unele persoane au candidoză, iar altele nu?  Candida albicans este un tip de ciupercă...

Mai mult

Din farmacia naturii …

Din farmacia naturii – menta Menta este o plantă medicinală cu o sumedenie de efecte ben...

Mai mult

Flavonoidele

Flavonoidele Conceptul de flavonoide este unul relativ nou în România. În acest articol v...

Mai mult

Levănțica

Levănțica folosită în scop terapeutic Levănțica este o plantă foarte utilizată pe pl...

Mai mult

Ciuperca dansatoare Mai…

Ciuperca dansatoare Maitake  Medicina naturistă alternativă ne oferă în societatea cont...

Mai mult

Oregano are multiple be…

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale plantei oregano?  Oregano este o plantă minunat...

Mai mult

Remedii naturiste: anti…

Remedii naturiste: antibioticele naturale  Există atât plante, cât şi produse naturale ca...

Mai mult

Mușețelul - un adevă…

Mușețelul - un adevărat izvor de sănătate  De-a lungul secolelor, oamenii au folosit m...

Mai mult

Coada-calului: propriet…

Coada-calului: descriere generală  Coada-calului face parte din familia Equisetaceae și e...

Mai mult

8 ceaiuri contra dureri…

Plante medicinale contra problemelor stomacale  Toți am suferit de probleme la stomac la un ...

Mai mult

Remedii naturiste în s…

Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, c...

Mai mult

Ghimbirul ajută la red…

Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar  Ghimbirul este foarte fol...

Mai mult

Cozile care fac cinste …

Cozile care fac cinste naturii – codița șoricelului, coada calului, coada racului Natura...

Mai mult

Mini dictionar a plante…

Mini dicționar al plantelor tămăduitoare (A-C) A Albăstreaua (Centaurea cyanus) Ce folos...

Mai mult

Ceaiul Kombucha: propri…

Ce este ceaiul Kombucha?  Kombucha este o băutură pe bază de ceai fermentat, cu un gust u...

Mai mult

Mini-dicționar a celor…

Mini-dicţionar al celor mai comune plante cu proprietăţi tămăduitoare (L-O) L Lămâia (...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

Ce este sinuzita?  Sinusurile paranazale sunt niște cavități pline cu aer care se găsesc ...

Mai mult

11 remedii naturiste co…

Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație ...

Mai mult

Artrita reumatoidă: ca…

Ce este artrita reumatoidă?  Artrita reumatoidă este o boală autoimună care determină in...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mai mult

Cele mai bune trei ceai…

Antioxidanții din ceaiuri au efecte de reîntinerire  Păstrarea tinereții cât mai mult ti...

Mai mult

Mesteacănul: beneficii…

Mesteacănul, un arbore vindecător  Mesteacănul este un arbore originar din Sud-estul Asiei...

Mai mult

Beneficiile vindecătoa…

Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru...

Mai mult

5 plante pentru tratare…

5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea ar...

Mai mult

8 analgezice naturale p…

Analgezicele naturale alină durerile sau tulburările de sănătate  Analgezicele sunt una d...

Mai mult

Proprietățile turmeri…

Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat ...

Mai mult

Mini-dicționar a celor…

Mini-dicționar al celor mai comune plante cu proprietăți tămăduitoare (D-I) D Drăgaica ...

Mai mult

5 băuturi naturale pen…

5 băuturi naturale pentru tratarea gastritei  Gastrita este o afecțiune des întâlnită a ...

Mai mult

Plante utile în perioa…

Plante utile în perioada de primăvară  Primăvară este un anotimp în care organismul ar...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

Alimentele antibacteriene au proprietăți antibiotice  Alimentele antibacteriene sunt produs...

Mai mult

6 plante calmante mirac…

6 plante calmante miraculoase  Într-o singură zi, putem experimenta diverse stări: stres ...

Mai mult

Remedii naturale simple…

Remedii naturale simple și eficiente  Natura ne oferă cu generozitate o minunată varietate...

Mai mult

Beneficiile zmeurei pen…

Zmeura, aport nutrițional și proprietăți medicinale  Consumând o cană de zmeură proasp...

Mai mult

Ciupercile combat și t…

Cum pot ajuta ciupercile în tratarea cancerului?  Ciupercile au fost prețuite pentru propri...

Mai mult

Mușețelul și rolul l…

Ceaiurile din plante medicinale: binefăcătoare pentru sănătate  Ceaiurile din plante sunt...

Mai mult

Tincturile din plante m…

Care este cea mai bună modalitate de a profita de proprietățile plantelor medicinale?  Pla...

Mai mult

Propolisul și benefici…

Albinele sunt adevărate susținătoare ale vieții pe Pământ  Albinele, prin polenizarea f...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Ce este sindromul metabolic?  În prezent, cauzele care produc afecțiunea numită sindrom me...

Mai mult

Mini-dictionar a celor …

Păducel (Crataegus monogyna) Cum se administrează Păducelul?  Păducelul creşte la câmp...

Mai mult

Beneficiile iasomiei pe…

Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, ...

Mai mult

Resveratrolul și curcu…

Resveratrolul și curcumina, doi compuși naturali valoroși în tratarea cancerului  În pre...

Mai mult

5 infuzii pentru tratar…

5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din p...

Mai mult

10 remedii naturiste co…

Ce sunt calculii renali?  Rinichii sunt unele dintre organele cele mai importante din corpul ...

Mai mult

Beneficiile, utilizări…

Scorțișoara cea parfumată și vindecătoare  Aromată și delicioasă, perfect potrivită ...

Mai mult

Remedii naturiste cu ce…

Remedii naturiste cu ceapă  Folosită de mii de ani și apreciată atât pentru utilizările...

Mai mult