Doctor Cătălin Luca
Medic primar de medicină generală cu competență în ramuri ale medicinei alternative (apifitoterapie și ayurveda) are o experienta îndelungată în tratamentul cu succes a numeroase afecțiuni: cancer, diabet, boli digestive, renale, endocrine, cardio-vasculare, respiratorii, infecțioase, genitale, de piele, de sânge etc. Un succes deosebit Dr. Cătălin Luca l-a avut în vindecarea cancerului, inclusiv în stadiile terminale.
Tratamentele furnizate sunt complexe și mixte, vizând nu doar sănătatea corpului, ci și cea psihica și spirituală. Principiile medicale aplicate de Dr. Cătălin Luca provin din mai multe ramuri ale medicinii alternative:
1. Ayurveda
Ayurveda este practic cel mai vechi sistem de medicină din lume, luând naștere și fiind practicată inițial pe teritoriul Indiei. Răspândită apoi dincolo de spațiul geografic al Indiei, Ayurveda a oferit, de-a lungul timpului, baza teoretică şi practică pentru construirea celorlalte sisteme tradiționale de vindecare, cunoscute în prezent ca ramuri ale medicinii alternative.
Ayurveda, sau „știința vieții” cum se traduce de fapt, este un sistem foarte complex de rețete de tratament, diete, exerciții fizice, principii de viată și conduită care vizează nu doar tratarea bolilor, ci îmbunătățirea vieții în ansamblul ei, pe toate nivelurile ființei: fizic, psihic, sufletesc, spiritual.
În ayurveda fiecare ființă este unică, fiind rezultatul combinării în grade diferite a celor 3 dosha-uri ( Vata, Pitta, Kapha), de aceea medicul ayurvedist va da pentru fiecare ființă un tratament unic și sfaturi specifice.
2. Fitoterapia
Fitoterapia este o ramură a terapiei naturiste care folosește plantele și preparatele din plante ca mijloc de detoxifiere si tratare a bolilor. Există diferite metode de folosire a plantelor: infuzie, decoct, macerat la rece, cataplasme, tincturi, uleiuri medicinale și volatile, băi de plante, siropuri.
Pentru a beneficia de toate calitățile curative ale plantelor, Dr Cătălin Luca sfătuiește folosirea lor în starea naturală (fie proaspătă sau uscată) deoarece prin infuzie sau fierbere se pierd anumite proprietăți.
Una dintre cele mai eficiente metode ale fitoterapiei este gemoterapia. Gemoterapia este o metoda bioterapică ce utilizează extractele obținute din țesuturi vegetale embrionare proaspete: muguri, amenți, mlădițe, radicele, scoarța interna a rădăcinii sau scoarța de pe ramuri tinere, seva sau semințe. Părțile tinere ale plantei, recoltate în perioada optimă, sunt supuse procedeului de extracție în stare proaspătă. Prin conținutul în factori de creștere se realizează un aport nutritiv cu un organotropism specific: în sfera pulmonară, digestivă, renală, osteo-articulară, cardio-vasculară, cerebrală, cutanată.
3. Apiterapia
Apiterapia este tratamentul și armonizarea ființei cu ajutorul produselor apicole: miere, polen, lăptișor de matcă, propolis, păstură, venin de albină.
4. Noua medicină germană
Noua medicină germană a adus o contribuție cu totul revoluționară în medicină. Dr. Hamer, întemeietorul acestei scoli, consideră că orice boală are drept cauză un soc emoțional care surprinde individul total nepregătit. Acest șoc emoțional cauzează la nivelul creierului o leziune ce în final va îmbolnăvi organul aferent.Tratamentul bolii va fi desigur întâi de toate psihologic, pacientul fiind ajutat sa înțeleagă cauza conflictului ce a dus la apariția ei și sa rezolve mental, dar și practic acest conflict.
Un alt principiu este acela potrivit căruia corpul posedă acea „inteligență a naturii” care face sa intre singur în faza de vindecare, de aceea tratamentul va fi și somatic, pentru a ajuta corpul să facă față cu succes acestei faze.
Noua medicină germană nu numai că explică în mod demonstrabil bolnavilor cauzele reale ale bolilor, dar le oferă şi o șansă reală de vindecare, fără mutilare şi otrăvire prin așa-zisele tratamente chirurgicale, radioterapice și chimioterapice.