Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Legumele: fierte sau gatite pe aburi?

acum 8 ani 5 luni #191 de A_n_a
Deci, voi cum preferati sa gatiti legumele? Eu una le fierbeam, dar mai nou am inteles ca e mai bine daca le gatim pe baie de abur. Oare de ce? Mie imi pare ca au acelasi gust, dar nu cred ca sfatul se refera la asta.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 ani 5 luni #216 de degetel
E mai usor sa le fierbi, dar e mai sanatos sa le gatesti pe bain-marie (adica, baie de abur, in termeni mai eleganti). Cica pe baie de abur isi pastreaza unele proprietati care, prin fierbere, se cam duc.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 ani 5 luni #229 de Fiona
Asa este, prin fierbere se pierd multe, se 'evapora' mineralele, vitaminele si nutrientii in general.
Desigur, ideal este sa consumam legumele crude, dar daca trebuie sa le gatim, optati pentru fierbere pe aburi :)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 ani 4 luni #390 de degetel
^ Clar, crude sunt cel mai OK, spalate bine, desigur :)
Salata de cruditati poate fi de asemenea o foarte sanatoasa garnitura la carne :)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 ani 4 luni #593 de 12-Dan
Sincer, eu nu vad diferenta. Cand faci supa, le fierbi, deci nu stiu ce sa zic de logica asta.
Pentru o cura de legume, in schimb, cred ca e indicat sa se manance crude.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 ani 3 luni #771 de MokaJoe
Nici eu nu vad nici o diferenta. Mie imi plac si fierte, si gatite pe aburi. Important e sa consumam legume, pentru sanatatea noastra.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.143 secunde