Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Legumele: fierte sau gatite pe aburi?

Mai Mult
acum 9 ani 4 luni #191 de A_n_a
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Deci, voi cum preferati sa gatiti legumele? Eu una le fierbeam, dar mai nou am inteles ca e mai bine daca le gatim pe baie de abur. Oare de ce? Mie imi pare ca au acelasi gust, dar nu cred ca sfatul se refera la asta.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
acum 9 ani 4 luni #216 de degetel
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
E mai usor sa le fierbi, dar e mai sanatos sa le gatesti pe bain-marie (adica, baie de abur, in termeni mai eleganti). Cica pe baie de abur isi pastreaza unele proprietati care, prin fierbere, se cam duc.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
acum 9 ani 4 luni #229 de Fiona
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Asa este, prin fierbere se pierd multe, se 'evapora' mineralele, vitaminele si nutrientii in general.
Desigur, ideal este sa consumam legumele crude, dar daca trebuie sa le gatim, optati pentru fierbere pe aburi :)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
acum 9 ani 3 luni #390 de degetel
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
^ Clar, crude sunt cel mai OK, spalate bine, desigur :)
Salata de cruditati poate fi de asemenea o foarte sanatoasa garnitura la carne :)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
acum 9 ani 3 luni #593 de 12-Dan
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Sincer, eu nu vad diferenta. Cand faci supa, le fierbi, deci nu stiu ce sa zic de logica asta.
Pentru o cura de legume, in schimb, cred ca e indicat sa se manance crude.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
acum 9 ani 2 luni #771 de MokaJoe
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Nici eu nu vad nici o diferenta. Mie imi plac si fierte, si gatite pe aburi. Important e sa consumam legume, pentru sanatatea noastra.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.125 secunde