Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Remedii naturiste pentru albirea dinților

Scris de Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru albirea dinților

Remedii naturiste pentru albirea dinților  A avea dinți albi și sănătoși este un deziderat pentru oricine. Vă oferim în acest articol 31 de remedii naturiste, simple și eficiente care ajută la menținerea unor dinți mai albi și strălucitori, precum și câteva recomandări pentru îngrijirea danturii.

1. Bicarbonatul de sodiu

 Bicarbonatul de sodiu previne formarea plăcii și decolorarea dinților. Adăugați un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu la pasta de dinți. Periați dinții cu această pastă și clătiți-vă apoi cu apă caldă. Preparați acest remediu acasă pentru a vă albi dinții din când în când. Pe de altă parte, un amestec de suc de lămâie, bicarbonat de sodiu și oțet alb poate fi folosit și pentru tratarea dinților decolorați.

2. Coaja de portocală

 Luați niște coajă proaspătă de portocale și frecați-o pe suprafața dinților înainte de a merge la culcare. Conținutul de vitamină C din aceste coji protejează de bacterii și ajută la albirea dinților.

3. Lămâia

 Deoarece are proprietăți de înălbire, lămâia combate culoarea galbenă a dinților. Pur și simplu frecați o coajă de lămâie pe suprafața dinților. Sau amestecați puțin suc de lămâie cu sare și aplicați apoi pe dinții colorați și îngălbeniți. Se clătește apoi toată gura cu apă. Realizați acest remediu de două ori pe zi timp de două săptămâni pentru a preveni petele de pe dinți.

4. Merele

 Mestecați un măr pe zi pentru a avea dinți sănătoși și albi. Conținutul de acid din acest fruct nutritiv ajută la curățarea dinților și ajută la menținerea culorii lor albe.

5. Cărbunele

 Produsele chimice derivate din cărbune împiedică acumularea culorii galbene pe suprafața dinților. Adăugați puțină pulbere de cărbune pe pasta de dinți și periați dinții cu aceasta. Cărbunele activat ajută la menținerea dinților albi.

6. Căpșunii

 Procesați câțiva căpșuni cu un blender și curățați dinții cu această pastă. Vitamina C din acest fruct delicios este un remediu eficient pentru dinții îngălbeniți. Faceți acest lucru de două ori pe zi pentru a vă albi dinții.

7. Sarea

 Sarea are proprietăți excelente de curățare care pot preveni nuanța galbenă a dinților și pot ajuta la restabilirea culorii albe. Periați dinții o dată pe săptămână cu un praf de sare. Observație: Utilizarea excesivă a sării poate deteriora gingiile, o puteți folosi o dată pe săptămână.

8. Peroxidul de hidrogen

 Luați două lingurițe de peroxid de hidrogen și adăugați trei lingurițe de bicarbonat de sodiu. Combinați corespunzător aceste ingrediente pentru a face o pastă și pentru a vă peria dinții. Apoi, utilizați pasta de dinți obișnuită pentru periaj. Alternativ, cumpărați apă de gură care conține peroxid de hidrogen și faceți gargară cu aceasta. Observație: Aveți grijă atunci când utilizați acest înălbitor de dinți preparat în casă, deoarece poate provoca iritații.

9. Coaja de banană

 Bogăția de minerale din banane, cum ar fi potasiul, manganul, etc., pătrunde adânc în dinți și previne decolorarea acestora. Luați o coajă de banană și frecați-o pe suprafața dinților de cel puțin de trei ori pe săptămână.

 

10. Brânza

 Consumați o bucată de brânză după fiecare masă pentru a reduce componenta acidă din gură, deoarece îmbunătățește nivelul pH-ului. Prin urmare, brânza reduce eroziunea dinților, ceea ce, la rândul său, previne decolorarea acestora. În plus, brânza este o sursă bună de calciu care vă poate menține dinții mai puternici.

11. Morcovii cruzi

 Fiind un produs natural de curățare, morcovii împiedică formarea plăcii și mențin echilibrul acido-alcalin, care poate distruge bacteriile din gură. Mestecați zilnic morcovii cruzi pentru a vă albi dinții.

12. Laptele și iaurtul

 Ambele produse lactate conțin calciu și fosfor din abundență care ajută la remineralizarea smalțului dinților. Consumul acestor două alimente este recomandat pentru dinții mai albi.

13. Uleiul de cuișoare

 Acest ulei a fost folosit pentru îngrijirea dentară încă din cele mai vechi vremuri. Uleiul de cuișoare ameliorează durerea de dinți. Observarea: o doză crescută de ulei de cuișoare poate fi toxică. Prin urmare, aveți grijă cu cantitatea folosită.

14. Oțetul de mere

 Faceți gargară cu oțet de mere pentru a avea niște dinți mai albi. Oțetul de mere contribuie la o albire eficientă a dinților și distruge, de asemenea, germenii și bacteriile prezente în gură. Observație: Nu se recomandă folosirea frecventă a oțetului de mere.

 

15. Ața dentară

  Ața dentară pastrează igiena orală a dinților si îndepărtează placa dintre dinți. Pentru a efectua acest remediu, folosiți ață dentară care se găsește ușor în diferite farmacii sau supermarketuri. Ața dentară poate elimina acele pete dintre dinți care nu pot fi îndepărtate doar cu periajul.

16. Uleiul de cocos

 Luați o lingură de ulei de nucă de cocos topit și mestecați-l bine în gură timp de 5 minute. Deoarece acest procedeu scoate bacteriile din cavitatea bucală, este important să scuipați apoi uleiul și să clătiți bine gura cu apă călduță. Puteți, de asemenea, să turnați câteva picături de ulei de cocos pe periuța de dinți și pur și simplu să periați dinții cu acesta. Proprietățile antimicrobiene ale uleiului de nucă de cocos vor face minuni pentru dinții și gingiile dumneavoastră.

17. Uleiul de susan

 Luați două linguri de ulei de susan și la fel ca în cazul uleiului de cocos, mestecați-l bine în gură timp de 10 minute. Apoi, scuipați uleiul și clătiți gura cu apă caldă. Puteți face acest lucru, pe stomacul gol imediat după periajul dinților. Observație: Evitați înghițirea acestui ulei.

18. Uleiul de trufe

 Turnați puțin ulei de trufe albe într-un castron și înmuiați în acesta periuța de dinți. Curățați-vă dinții în mod regulat cu acest ulei. Faceți acest lucru de trei ori pe zi după fiecare masă. Nuanța galbenă a dinților este eliminată treptat.

19. Miezul de nucă

 Scoateți miezul de la una sau două nuci și frecați ușor dinții cu degetul. Nucile sunt un înălbitor natural care ajută la reducerea petelor de pe dinți și la prevenirea înmulțirii în exces a bacteriilor.

20. Pulberea de Acacia

 Taninurile prezente în extractul din plante vă fac dinții să fie mai strălucitori și mai albi. Luați puțin cărbune sau pulbere din lemn de salcâm și aplicați acest amestec pe dinți, masând ușor. Clătiți apoi gura cu apă călduță și folosiți pasta de dinți obișnuită. Repetați acest remediu cel puțin o dată pe săptămână.

21. Uleiul de măsline

 Turnați câteva picături de ulei de măsline pe periuța de dinți și periați dinții. Apoi, folosiți apă rece pentru a clăti gura. Acesta este un remediu natural eficient pentru albirea dinților.

22. Țelina

 Mestecați țelină pentru a crește producția de saliva și pentru a distruge bacteriile care provoacă un miros neplăcut în gură. De asemenea, țelina previne gingivita și boala gingiilor. Fiind un agent de curățare, țelina ajută la eliminarea petelor și a îngălbenirii dinților.

23. Busuiocul

 Lăsați la uscat o mână de frunze de busuioc pentru câteva ore. Mai târziu, măcinați-le cu o râșniță și adăugați această pudră la pasta de dinți obișnuită. Proprietatea de albire a acestor frunzelor de busuioc ajută la prevenirea diferitelor boli asociate cu dinții și menține gingiile sănătoase.

24. Aloe vera

 Strângeți gel din frunzele de aloe vera și adăugați glicerină vegetală și adăugați apoi o cantitate mică de bicarbonat de sodiu. Adăugați acest remediu la pasta de dinți, pentru a facilita o curățare mai profundă a dinților. În plus, aloe vera ajută la prevenirea infecțiilor și distruge bacteriile din gură.

25. Ceaiul verde

 Infuziile din plante au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Taninurile prezente în ceaiul verde deviază creșterea bacteriilor și ajută la curățarea petelor de pe dinți. De asemenea, taninurile cresc nivelurile de fluorură care diminuează eroziunea smalțului dinților. Consumați cel puțin trei cești de ceai verde pe zi pentru a vă bucura de beneficiile acestuia pentru sănătate.

26. Frunzele de dafin

 Luați aceeași cantitate de frunze de dafin uscate și pulbere de coajă de portocală. Adăugați apă pentru a face o pastă și frecați direct pe dinți. Aplicați acest remediu de 2-3 ori pe săptămână și în scurt timp veți observa rezultatele.

27. Frunzele de salvie

 Aplicați cu regularitate frunze de salvie proaspete pe suprafața dinților pentru a vă albi dinții. Cu acest remediu simplu și natural, smalțul dinților este întărit și se diminuează nuanța gălbuie a dinților.

 Recomandări pentru dinți mai albi

 - Utilizați o apă de gură fără alcool.

 - Pentru a preveni deteriorarea dinților, utilizați ața dentară.

 - Includeți alimentele bogate în fibre în dieta zilnică.

 - Schimbați periuța de dinți după 2-3 luni.

 - Utilizați paie pentru băuturi.

 - Clătiți gura după ce ați consumat alimente acide.

 - Optați pentru o dietă bogată în vitamina D și calciu.

 - Periajul de două ori pe zi este obligatoriu pentru îngrijirea stomatologică corespunzătoare.

 - Utilizați apă caldă pentru periaj.

 - Includeți mai multe citrice în dietă.

Evitați următoarele:

 - Evitați consumul excesiv de produse dulci și pline de zahăr.

 - Nu zgâriați petele de pe dinți cu unghiile.

 - Spuneți un mare nu tutunului.

Mai poți citi din Remedii naturiste

Salvia și proprietăț…

Salvia și proprietățile sale miraculoase  Salvia este una din plantele care nu ar trebui...

Mai mult

Tratamente naturiste pe…

Tratamente naturiste pentru riduri Procesul de îmbătrânire, un proces cât se poate de n...

Mai mult

Ceaiurile pentru sugari…

Ceaiurile pentru sugari și copii  Efectele benefice ale plantelor sunt binecunoscute în ...

Mai mult

Pelinul

Pelinul  Pelinul este una dintre plantele ce sunt la îndemâna noastră, însă puțini di...

Mai mult

Floarea de salcâm si p…

Floarea de salcâm și puterile ei terapeutice  Încă din primele zile ale lunii mai, și ...

Mai mult

Ciuperca Ganoderma

Ciuperca medicament Ganoderma  În tradiția populară românească, se spune că “farmac...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru durerile de spate Durerile de spate au devenit o reală problemă ...

Mai mult

Negrilica, o plantă cu…

Negrilica face minuni pentru organism Negrilica este o plantă care, deși nu este pe deplin...

Mai mult

Beneficiile ceaiului ne…

Ceaiul negru - prezentare  Ceaiurile au diferite proprietăți din cele mai benefice asupra...

Mai mult

Aloe vera

Aloe Vera: celebră din vremuri străvechi  Denumită de către chinezi "remediul armonie...

Mai mult

Sunătoarea

Tratează-ți sufletul și trupul cu sunătoare  Sunătoarea sau pojarnița este una din pl...

Mai mult

Chlorella

Ce este Chlorella?  Chlorella este o algă unicelulară atât de mică, încât până la a...

Mai mult

Remedii naturale pentru…

Cum scăpăm de insomnie în mod natural?  Fiecare dintre noi a trecut cel puțin o dată p...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Ce este diabetul şi ce este diabetul zaharat?  Diabetul este o afecţiune caracterizată p...

Mai mult

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba: aliatul sănătății  Ginkgo Biloba reprezintă cea mai veche specie de cop...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru hepatită Genţiana  Genţiana, supranumită şi fierea pământulu...

Mai mult

Spirulina

Spirulina – efecte miraculoase asupra sănătății  Spirulina (Spirulina platensis) este o...

Mai mult

Uleiuri presate la rece

Uleiurile presate la rece, o alegere înțeleaptă pentru sănătate  Uleiurile presate la ...

Mai mult

Ghimbirul, un aliat de …

Ghimbirul, un aliat de nădejde al sănătăţii   Ghimbirul este o plantă aromatică în fo...

Mai mult

Busuiocul

Busuiocul, un valoros remediu naturist  Busuiocul este numele comun dat plantei culinare Oc...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru un păr sănătos  Podoaba capilară reprezintă un element de fru...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru întărirea sistemului imunitar la copii  Se apropie anotimpul rec...

Mai mult

Vitamina C alcalina - a…

Vitamina C alcalină - antioxidantă și fortifiantă pentru organism  Vitamina C este implic...

Mai mult

Alga afa

Algele, originea vieții și sursă excepțională de nutrienţi  Algele sunt originea vie...

Mai mult

Remedii naturiste care …

Remedii naturiste care vă ajută să renunțați la fumat  În societatea contemporană, f...

Mai mult

Remedii pentru congesti…

Remedii naturiste pentru congestia nazală  Anotimpul rece vine și cu foarte multe problem...

Mai mult

Vitamina C, campioana s…

Vitamina C salvează vieți  Vitamina C este una dintre vitaminele indispensabile organismu...

Mai mult

Remedii naturale impotr…

Remedii naturale împotriva transpirației excesive  Transpirația este un fenomen natural...

Mai mult

Detoxifiere cu ceaiuri …

Detoxifierea organismului cu ajutorul ceaiurilor și crudităților  Termenul de detoxifier...

Mai mult

Drojdia de bere si Canc…

Drojdia de bere luptă eficient împotriva cancerului  Ciupercile vii din componența drojdie...

Mai mult

Ciupercile shiitake

Ciupercile Shiitake – aliment sau medicament?   În Japonia și în China ciupercile shiita...

Mai mult

Beneficiile plantei alo…

Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale v...

Mai mult

Ciuperca Coama Leului

Ciuperca Coama Leului  Micoterapia sau terapia cu ciuperci este una din cele mai bune terap...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Remedii naturiste pentru afecțiunile aparatului digestiv  În acest articol vom prezenta c...

Mai mult

Pufulița și utilizare…

Pufulița și utilizarea ei terapeutică  Pufulița este o plantă a căror efecte curative s...

Mai mult

Din farmacia naturii …

Din farmacia naturii – menta Menta este o plantă medicinală cu o sumedenie de efecte ben...

Mai mult

11 beneficii pentru să…

Ce este mai exact bicarbonatul de sodiu?  Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă care la ...

Mai mult

10 remedii naturiste co…

De ce unele persoane au candidoză, iar altele nu?  Candida albicans este un tip de ciupercă...

Mai mult

Flavonoidele

Flavonoidele Conceptul de flavonoide este unul relativ nou în România. În acest articol v...

Mai mult

Levănțica

Levănțica folosită în scop terapeutic Levănțica este o plantă foarte utilizată pe pl...

Mai mult

Ciuperca dansatoare Mai…

Ciuperca dansatoare Maitake  Medicina naturistă alternativă ne oferă în societatea cont...

Mai mult

Oregano are multiple be…

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale plantei oregano?  Oregano este o plantă minunat...

Mai mult

Remedii naturiste: anti…

Remedii naturiste: antibioticele naturale  Există atât plante, cât şi produse naturale ca...

Mai mult

Mușețelul - un adevă…

Mușețelul - un adevărat izvor de sănătate  De-a lungul secolelor, oamenii au folosit m...

Mai mult

Coada-calului: propriet…

Coada-calului: descriere generală  Coada-calului face parte din familia Equisetaceae și e...

Mai mult

8 ceaiuri contra dureri…

Plante medicinale contra problemelor stomacale  Toți am suferit de probleme la stomac la un ...

Mai mult

Ghimbirul ajută la red…

Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar  Ghimbirul este foarte fol...

Mai mult

Cozile care fac cinste …

Cozile care fac cinste naturii – codița șoricelului, coada calului, coada racului Natura...

Mai mult

Mini dictionar a plante…

Mini dicționar al plantelor tămăduitoare (A-C) A Albăstreaua (Centaurea cyanus) Ce folos...

Mai mult

Remedii naturiste în s…

Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, c...

Mai mult

Mini-dicționar a celor…

Mini-dicţionar al celor mai comune plante cu proprietăţi tămăduitoare (L-O) L Lămâia (...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

Ce este sinuzita?  Sinusurile paranazale sunt niște cavități pline cu aer care se găsesc ...

Mai mult

Ceaiul Kombucha: propri…

Ce este ceaiul Kombucha?  Kombucha este o băutură pe bază de ceai fermentat, cu un gust u...

Mai mult

Artrita reumatoidă: ca…

Ce este artrita reumatoidă?  Artrita reumatoidă este o boală autoimună care determină in...

Mai mult

11 remedii naturiste co…

Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație ...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mai mult

Cele mai bune trei ceai…

Antioxidanții din ceaiuri au efecte de reîntinerire  Păstrarea tinereții cât mai mult ti...

Mai mult

Mesteacănul: beneficii…

Mesteacănul, un arbore vindecător  Mesteacănul este un arbore originar din Sud-estul Asiei...

Mai mult

Beneficiile vindecătoa…

Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru...

Mai mult

8 analgezice naturale p…

Analgezicele naturale alină durerile sau tulburările de sănătate  Analgezicele sunt una d...

Mai mult

5 plante pentru tratare…

5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea ar...

Mai mult

Mini-dicționar a celor…

Mini-dicționar al celor mai comune plante cu proprietăți tămăduitoare (D-I) D Drăgaica ...

Mai mult

Plante utile în perioa…

Plante utile în perioada de primăvară  Primăvară este un anotimp în care organismul ar...

Mai mult

Proprietățile turmeri…

Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat ...

Mai mult

5 băuturi naturale pen…

5 băuturi naturale pentru tratarea gastritei  Gastrita este o afecțiune des întâlnită a ...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

Alimentele antibacteriene au proprietăți antibiotice  Alimentele antibacteriene sunt produs...

Mai mult

6 plante calmante mirac…

6 plante calmante miraculoase  Într-o singură zi, putem experimenta diverse stări: stres ...

Mai mult

Remedii naturale simple…

Remedii naturale simple și eficiente  Natura ne oferă cu generozitate o minunată varietate...

Mai mult

Beneficiile zmeurei pen…

Zmeura, aport nutrițional și proprietăți medicinale  Consumând o cană de zmeură proasp...

Mai mult

Mușețelul și rolul l…

Ceaiurile din plante medicinale: binefăcătoare pentru sănătate  Ceaiurile din plante sunt...

Mai mult

Mini-dictionar a celor …

Păducel (Crataegus monogyna) Cum se administrează Păducelul?  Păducelul creşte la câmp...

Mai mult

Tincturile din plante m…

Care este cea mai bună modalitate de a profita de proprietățile plantelor medicinale?  Pla...

Mai mult

Beneficiile iasomiei pe…

Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, ...

Mai mult

Ciupercile combat și t…

Cum pot ajuta ciupercile în tratarea cancerului?  Ciupercile au fost prețuite pentru propri...

Mai mult

Propolisul și benefici…

Albinele sunt adevărate susținătoare ale vieții pe Pământ  Albinele, prin polenizarea f...

Mai mult

Resveratrolul și curcu…

Resveratrolul și curcumina, doi compuși naturali valoroși în tratarea cancerului  În pre...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

Ce este sindromul metabolic?  În prezent, cauzele care produc afecțiunea numită sindrom me...

Mai mult

Beneficiile, utilizări…

Scorțișoara cea parfumată și vindecătoare  Aromată și delicioasă, perfect potrivită ...

Mai mult

5 infuzii pentru tratar…

5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din p...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptom...

Mai mult

10 remedii naturiste co…

Ce sunt calculii renali?  Rinichii sunt unele dintre organele cele mai importante din corpul ...

Mai mult