Remedii naturiste pentru albirea dinților
A avea dinți albi și sănătoși este un deziderat pentru oricine. Vă oferim în acest articol 31 de remedii naturiste, simple și eficiente care ajută la menținerea unor dinți mai albi și strălucitori, precum și câteva recomandări pentru îngrijirea danturii.
1. Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu previne formarea plăcii și decolorarea dinților. Adăugați un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu la pasta de dinți. Periați dinții cu această pastă și clătiți-vă apoi cu apă caldă. Preparați acest remediu acasă pentru a vă albi dinții din când în când. Pe de altă parte, un amestec de suc de lămâie, bicarbonat de sodiu și oțet alb poate fi folosit și pentru tratarea dinților decolorați.
2. Coaja de portocală
Luați niște coajă proaspătă de portocale și frecați-o pe suprafața dinților înainte de a merge la culcare. Conținutul de vitamină C din aceste coji protejează de bacterii și ajută la albirea dinților.
3. Lămâia
Deoarece are proprietăți de înălbire, lămâia combate culoarea galbenă a dinților. Pur și simplu frecați o coajă de lămâie pe suprafața dinților. Sau amestecați puțin suc de lămâie cu sare și aplicați apoi pe dinții colorați și îngălbeniți. Se clătește apoi toată gura cu apă. Realizați acest remediu de două ori pe zi timp de două săptămâni pentru a preveni petele de pe dinți.
4. Merele
Mestecați un măr pe zi pentru a avea dinți sănătoși și albi. Conținutul de acid din acest fruct nutritiv ajută la curățarea dinților și ajută la menținerea culorii lor albe.
5. Cărbunele
Produsele chimice derivate din cărbune împiedică acumularea culorii galbene pe suprafața dinților. Adăugați puțină pulbere de cărbune pe pasta de dinți și periați dinții cu aceasta. Cărbunele activat ajută la menținerea dinților albi.
6. Căpșunii
Procesați câțiva căpșuni cu un blender și curățați dinții cu această pastă. Vitamina C din acest fruct delicios este un remediu eficient pentru dinții îngălbeniți. Faceți acest lucru de două ori pe zi pentru a vă albi dinții.
7. Sarea
Sarea are proprietăți excelente de curățare care pot preveni nuanța galbenă a dinților și pot ajuta la restabilirea culorii albe. Periați dinții o dată pe săptămână cu un praf de sare. Observație: Utilizarea excesivă a sării poate deteriora gingiile, o puteți folosi o dată pe săptămână.
8. Peroxidul de hidrogen
Luați două lingurițe de peroxid de hidrogen și adăugați trei lingurițe de bicarbonat de sodiu. Combinați corespunzător aceste ingrediente pentru a face o pastă și pentru a vă peria dinții. Apoi, utilizați pasta de dinți obișnuită pentru periaj. Alternativ, cumpărați apă de gură care conține peroxid de hidrogen și faceți gargară cu aceasta. Observație: Aveți grijă atunci când utilizați acest înălbitor de dinți preparat în casă, deoarece poate provoca iritații.
9. Coaja de banană
Bogăția de minerale din banane, cum ar fi potasiul, manganul, etc., pătrunde adânc în dinți și previne decolorarea acestora. Luați o coajă de banană și frecați-o pe suprafața dinților de cel puțin de trei ori pe săptămână.
10. Brânza
Consumați o bucată de brânză după fiecare masă pentru a reduce componenta acidă din gură, deoarece îmbunătățește nivelul pH-ului. Prin urmare, brânza reduce eroziunea dinților, ceea ce, la rândul său, previne decolorarea acestora. În plus, brânza este o sursă bună de calciu care vă poate menține dinții mai puternici.
11. Morcovii cruzi
Fiind un produs natural de curățare, morcovii împiedică formarea plăcii și mențin echilibrul acido-alcalin, care poate distruge bacteriile din gură. Mestecați zilnic morcovii cruzi pentru a vă albi dinții.
12. Laptele și iaurtul
Ambele produse lactate conțin calciu și fosfor din abundență care ajută la remineralizarea smalțului dinților. Consumul acestor două alimente este recomandat pentru dinții mai albi.
13. Uleiul de cuișoare
Acest ulei a fost folosit pentru îngrijirea dentară încă din cele mai vechi vremuri. Uleiul de cuișoare ameliorează durerea de dinți. Observarea: o doză crescută de ulei de cuișoare poate fi toxică. Prin urmare, aveți grijă cu cantitatea folosită.
14. Oțetul de mere
Faceți gargară cu oțet de mere pentru a avea niște dinți mai albi. Oțetul de mere contribuie la o albire eficientă a dinților și distruge, de asemenea, germenii și bacteriile prezente în gură. Observație: Nu se recomandă folosirea frecventă a oțetului de mere.
15. Ața dentară
Ața dentară pastrează igiena orală a dinților si îndepărtează placa dintre dinți. Pentru a efectua acest remediu, folosiți ață dentară care se găsește ușor în diferite farmacii sau supermarketuri. Ața dentară poate elimina acele pete dintre dinți care nu pot fi îndepărtate doar cu periajul.
16. Uleiul de cocos
Luați o lingură de ulei de nucă de cocos topit și mestecați-l bine în gură timp de 5 minute. Deoarece acest procedeu scoate bacteriile din cavitatea bucală, este important să scuipați apoi uleiul și să clătiți bine gura cu apă călduță. Puteți, de asemenea, să turnați câteva picături de ulei de cocos pe periuța de dinți și pur și simplu să periați dinții cu acesta. Proprietățile antimicrobiene ale uleiului de nucă de cocos vor face minuni pentru dinții și gingiile dumneavoastră.
17. Uleiul de susan
Luați două linguri de ulei de susan și la fel ca în cazul uleiului de cocos, mestecați-l bine în gură timp de 10 minute. Apoi, scuipați uleiul și clătiți gura cu apă caldă. Puteți face acest lucru, pe stomacul gol imediat după periajul dinților. Observație: Evitați înghițirea acestui ulei.
18. Uleiul de trufe
Turnați puțin ulei de trufe albe într-un castron și înmuiați în acesta periuța de dinți. Curățați-vă dinții în mod regulat cu acest ulei. Faceți acest lucru de trei ori pe zi după fiecare masă. Nuanța galbenă a dinților este eliminată treptat.
19. Miezul de nucă
Scoateți miezul de la una sau două nuci și frecați ușor dinții cu degetul. Nucile sunt un înălbitor natural care ajută la reducerea petelor de pe dinți și la prevenirea înmulțirii în exces a bacteriilor.
20. Pulberea de Acacia
Taninurile prezente în extractul din plante vă fac dinții să fie mai strălucitori și mai albi. Luați puțin cărbune sau pulbere din lemn de salcâm și aplicați acest amestec pe dinți, masând ușor. Clătiți apoi gura cu apă călduță și folosiți pasta de dinți obișnuită. Repetați acest remediu cel puțin o dată pe săptămână.
21. Uleiul de măsline
Turnați câteva picături de ulei de măsline pe periuța de dinți și periați dinții. Apoi, folosiți apă rece pentru a clăti gura. Acesta este un remediu natural eficient pentru albirea dinților.
22. Țelina
Mestecați țelină pentru a crește producția de saliva și pentru a distruge bacteriile care provoacă un miros neplăcut în gură. De asemenea, țelina previne gingivita și boala gingiilor. Fiind un agent de curățare, țelina ajută la eliminarea petelor și a îngălbenirii dinților.
23. Busuiocul
Lăsați la uscat o mână de frunze de busuioc pentru câteva ore. Mai târziu, măcinați-le cu o râșniță și adăugați această pudră la pasta de dinți obișnuită. Proprietatea de albire a acestor frunzelor de busuioc ajută la prevenirea diferitelor boli asociate cu dinții și menține gingiile sănătoase.
24. Aloe vera
Strângeți gel din frunzele de aloe vera și adăugați glicerină vegetală și adăugați apoi o cantitate mică de bicarbonat de sodiu. Adăugați acest remediu la pasta de dinți, pentru a facilita o curățare mai profundă a dinților. În plus, aloe vera ajută la prevenirea infecțiilor și distruge bacteriile din gură.
25. Ceaiul verde
Infuziile din plante au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Taninurile prezente în ceaiul verde deviază creșterea bacteriilor și ajută la curățarea petelor de pe dinți. De asemenea, taninurile cresc nivelurile de fluorură care diminuează eroziunea smalțului dinților. Consumați cel puțin trei cești de ceai verde pe zi pentru a vă bucura de beneficiile acestuia pentru sănătate.
26. Frunzele de dafin
Luați aceeași cantitate de frunze de dafin uscate și pulbere de coajă de portocală. Adăugați apă pentru a face o pastă și frecați direct pe dinți. Aplicați acest remediu de 2-3 ori pe săptămână și în scurt timp veți observa rezultatele.
27. Frunzele de salvie
Aplicați cu regularitate frunze de salvie proaspete pe suprafața dinților pentru a vă albi dinții. Cu acest remediu simplu și natural, smalțul dinților este întărit și se diminuează nuanța gălbuie a dinților.
Recomandări pentru dinți mai albi
- Utilizați o apă de gură fără alcool.
- Pentru a preveni deteriorarea dinților, utilizați ața dentară.
- Includeți alimentele bogate în fibre în dieta zilnică.
- Schimbați periuța de dinți după 2-3 luni.
- Utilizați paie pentru băuturi.
- Clătiți gura după ce ați consumat alimente acide.
- Optați pentru o dietă bogată în vitamina D și calciu.
- Periajul de două ori pe zi este obligatoriu pentru îngrijirea stomatologică corespunzătoare.
- Utilizați apă caldă pentru periaj.
- Includeți mai multe citrice în dietă.
Evitați următoarele:
- Evitați consumul excesiv de produse dulci și pline de zahăr.
- Nu zgâriați petele de pe dinți cu unghiile.
- Spuneți un mare nu tutunului.