Ciuperca Coama Leului
Micoterapia sau terapia cu ciuperci este una din cele mai bune terapii alternative, naturiste, care vine în completarea tratamentului alopat pentru persoanele ce suferă de diverse afecțiuni, în forme acute sau severe, precum diabetul, ulcerul sau cancerul. Tratamentul presupune consumarea ciupercilor gătite, uscate, sub formă de pulbere sau în capsule. Majoritatea ciupercilor medicale ce reprezintă un tratament miraculos pentru sănătate provin din China, Japonia sau Coreea, fiind descoperite acum foarte mulți ani și studiate mai recent pentru proprietățile lor terapeutice. Românii trebuie să ia în calcul și această formă de tratament ce interacționează foarte bine cu tratamentul medicamentos recomandat în anumite boli, dar și cu chimioterapia. Printre ciupercile medicinale studiate și testate pentru proprietățile lor miraculoase se numără și fascinanta ciupercă Coama Leului, sub denumirea științifică de Hericium Erinaceus.
De unde provine Ciuperca Coama Leului și ce conține?
Înainte de a începe o terapie pe bază de ciuperci, în cazul de față, cu ciuperca Coama leului, este bine să aveți câteva cunoștințe despre aceasta. Ciuperca Coama Leului provine din China, unde este considerată un aliment minune. Aceasta este o ciupercă comestibilă, folosită din cele mai vechi timpuri în alimentația chinezilor, precum și în tratamentul unor boli grave, dar și pentru refacerea organismului afectat de stresul cotidian. Ciuperca Coama Leului crește pe tot întinsul globului, deși este originară din China, nu are un loc anume unde se dezvoltă, dar are nevoie de condiții oarecum speciale. Coama Leului crește pe copaci precum stejarii, frasinii, arțarii, fagii sau nucii, însă este foarte greu de observat datorită formei acesteia. Chinezii au început să o cultive în urmă cu jumătate de secol, apoi japonezii au adoptat și ei cultivarea acestei ciuperci, pentru ca, în cele din urmă, oameni de pe toată suprafața Pământului să o cultive.